İNCİ HOLDİNG İŞBİRLİĞİ

Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile imzalanan protokol çerçevesinde İşletme Enstitüsü, bir yıl süre ile İnci Holding çalışanlarına kısa süreli meslek içi eğitimler verecektir. Bu protokol kapsamında ilk olarak 11 Mayıs tarihinde “Finansal Tabloları Anlama ve Yorumlama”, 8 Haziran tarihinde de “İş ve Zaman Yönetimi” konularında eğitimler gerçekleştirilmiştir.

URLA İÇİN HAYAT BOYU ÖĞRENME ALANI

İzmir Ekonomili İçmimarlar, Urla Kadın Üretici Pazarı’nı (Eski Tamirhane Binası) hayat boyu öğrenme mekânı olarak tasarladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencileri tarafından yapılan tasarımda, mekân, kadın, çocuk, üniversite öğrenci ve yaşlılar için farklı konseptlerde işlevselleştirildi.

GEZGİNLERİN PLATFORMUNA AKADEMİSYEN DESTEĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci gençleri tarafından kurulan ülkenizde bulamadığınız ürünleri, gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmenizi sağlayan online bir pazar yeri “Glocalzone” akademisyen desteği aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Taylan Özgür Demirkaya ve Serdar Savaşan, girişimci öğrencilerine 1 milyon TL değerleme ile tohum yatırımı yaptı. Akademisyenlerin öğrencilerinin girişimine yatırımı güven ortamını arttırdı.

GÜNEY KORE’YE BURS YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğrencisi Ilgaz Elif Göcen, Güney Kore Hükümeti tarafından verilen yüksek lisans eğitim bursunu kazandı. Göcen, Seul Ulusal Üniversitesi’nde kent tasarlama alanında yüksek lisans eğitimi alacak.

BAYRAMDA TATLIYA DİKKAT!

Ramazan ayının bitmesiyle bayram tatlısı hazırlayan aileler için uzmanlar, kan şekerini çabuk yükselten tatlılardan uzak durulmasını öneriyor. Tatlı tüketiminin artacağına dikkat çeken uzmanlar, vücudun gereğinden fazla glikozu yağa çevirdiğini söylüyor.

VCD ÇOK GÜZEL, GELSENE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü karma öğrenci işleri sergisi "VCD Çok Güzel, Gelsene" sloganıyla Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde açıldı. Sergi 25 Haziran’a dek açık kalacak. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Gökhan Mura, İzmirlilere bölümde yapılan işleri sergilemeyi hem de üniversite tercih döneminden önce üniversite adaylarına görsel iletişim tasarımı mesleğini tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

İZMİR EKONOMİLİ LOJİSTİKÇİLER İŞ DÜNYASIYLA BULUŞTU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, üniversite ve sanayi işbirliğine yönelik projeler geliştiriyor, firmaların lojistikte yaşadığı sorunlara çözüm önerileri sunuyor. Bu yıl 10.’su gerçekleştirilen “Üniversite – Sanayi İşbirliği” etkinliği kapsamında öğrenciler, planlama, operasyon, depolama, pazarlama, üretim ve taşımacılık gibi gerçek hayatta karşılaşılan problemler için firma temsilcileri ve akademik danışmanlar eşliğinde uygulanabilir çözüm önerileri geliştirdi.

KANGURU MATEMATİK ÖDÜL TÖRENİ İZMİR EKONOMİ EV SAHİPLİĞİDE YAPILDI

Kanguru Matematik Türkiye Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen “Kanguru Matematik Sınavı”nda başarılı olanlar İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yapılan törenle ödüllerini aldı. Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak, 1991 yılından bu yana 80 ülkede uygulanan sınav, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri motive etmek amacıyla yapıldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM İÇİN TASARIMLAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ile IKEA İzmir işbirliğiyle üçüncü sınıf öğrencilerinin “Ürün Tasarımı ve Yönetimi” dersi kapsamında “Sürdürülebilir Yaşam” temasıyla geliştirilen projeler sergilendi. İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Deniz ve Doktor Öğretim Üyesi Onur Mengi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen dersin sergisine, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, IKEA İzmir İç Mekan ve Görsel Tasarım Ekibi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

TÜRK TEKSTİL ÜRÜNLERİYLE RAHATLIK ve ŞIKLIK AVRUPA YOLUNDA

Rahatlık ve şıklık, Türk tekstil ürünleriyle Avrupa yolculuğuna hazırlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich’in organik pamuk ve ketenden tasarladığı tasarımlar, Turenglifestyle Kurucusu Kristin Wolf – Ciga aracılığıyla Avrupa ülkelerinde satışa çıkacak.