‘MODA SANATI SEVİYOR’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim yolculuklarını “Moda Sanatı Sever” adlı defileyle tamamlayacak. 5 Haziran saat 21.00’de İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilecek mezuniyet defilesinde, öğrenciler, moda sanatı sever teması üzerinden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sunacak.

İEÜ’DE DAHA FAZLA ÇİNLİ ÖĞRENCİ; DAHA FAZLA ÖĞRENCİYE ÇİNCE ÖĞRETMEK İSTİYORUZ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Şangay Uluslararası Çalışmalar Üniversitesi (Shaghai International Studies University – SISU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı, daha çok Çinli öğrenciyi ağırlamak istediklerini söyledi

‘ÇEVİRİ’ İZMİR EKONOMİLİLERDEN SORULUR!

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci öğrencileri, mütercim tercümanlık bölümünde söz sahibi olduklarını kanıtladı. İzmir Ekonomili çevirmenler iki yıl üst üste Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda İngilizcede birincilik ve ikincilik ödülünü kazandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Osman Tufan birinci olurken, Berfu Solak ikinci oldu.

‘ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİNDE AMELİYAT SON ÇARE OLMALI’

Yaz aylarında “fit” bir görünüme sahip olmak isteyenler, diyetle başarılı olamayınca cerrahi operasyonlara yöneliyor. Son dönemlerde hızlı ve zahmetsiz sonuç alındığı için ameliyata yönelişin hızlandığı belirtilirken, ameliyatın beden kitle indeksi 40’ın üzerindekilerle obeziteye bağlı ek hastalığı olan kişiler için uygun olduğu vurgulanıyor. Uzmanlar, “Zayıflamada ameliyat son çare” diyor.

DEKAN BAŞARI LİSTESİNDE 23 ÖĞRENCİYE ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, yüksek akademik başarı sağlayan öğrencilerini ödüllendirdi. İEÜ İşletme Fakültesi tarafından 2014 – 2015 Bahar Dönemi’nden bu yana gerçekleştirilen “Dekan Başarı Listesi” etkinliğinde 2016-2017 güz dönemi sonuçlarına göre başarı gösteren 23 öğrenci sertifikalarını aldı. Törene, öğrencilerin aileleri de katıldı.

‘BANKACILIK İNSAN GÜCÜNE DAYANIR’

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Finans Sohbetleri-3” adlı seminer, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ege Gültekin’in katılımıyla gerçekleşti.

CFA, İZMİR EKONOMİ’NİN KONUĞU OLDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, Chartered Financial Analysts Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Albert Krespin ve Komite Üyesi İlke Takımoğlu Homriş’i ağırladı.

KÜÇÜK MUCİTLER İŞ BAŞINDA

Anaokulu öğrencileri, bilgiye deneyler yaparak ulaşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı öğrencileri gözetiminde minik mucitler, yaptıkları deneylerde bilimsel düşünme, gözlem, neden sonuç ilişkisini görme, problem çözme, analiz yapmayı öğrendi. İZELMAN Selçuk Yaşar Balçova Anaokulu öğrencileri, kuru buz, oobleck, renk kanalları, köpük volkanları deneylerini yaparken hem eğlendi hem öğrendi.

ISI KAYIPLARINA DRONE İLE MÜCADALE

Hayatımızda her gün daha fazla yer alan droneler, binalardaki ısı kaybını ölçecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik – Elektronik Mühendisliği öğrencileri Burak Çiçeksoy, Hakan Kayan, Oğuzhan Ulucan, “Drone ile Isı Kaçağı Kontrolü” çalışmasında drone ile termal kamerayı birleştirdi ve geliştirdikleri yazılımla binalardaki ısı kaybını ortaya çıkardı. TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek alan öğrenciler, enerji kaybının kontrolüne yenilikçi bir çözüm bulmayı amaçlıyor.

ENERJİNİN KALBİ ÇALIŞTAYDA ATTI

Enerji politikaları İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) tartışıldı. İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen “6. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı”’nda Türkiye’nin 2016 yılında 130 milyon ton petrol eş değerinde enerji tükettiği, bunun yüzde 86’sını fosil yakıtların oluşturduğu belirtildi. Çalıştayda, Türkiye’nin sürdürülebilir ve öngörülebilir enerji piyasa yapısına kavuşturulması gerektiği vurgulandı.