‘EĞİTİMLE ŞAKA OLMAZ’

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk eğitim sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, “Eğitimle şaka olmaz” dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Kulübü’nün konuğu olan Prof. Dr. Ortaylı, Türkiye’nin nadir olarak genç nüfuslu ülkeler arasında yer alacağını söyledi.

KUŞADASI’NA ATIKSIZ RESTORAN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, Kuşadası’ndaki tarihi TARİŞ binasını “Sıfır Atık” restorana dönüştürmek için kolları sıvadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 9 bin 958 dönümlük arazi içerisinde bulunan tarihi bina için projeler geliştiren İzmir Ekonomili tasarımcılar, yiyecek israfının da önleneceği ve tarihi dokuya zarar vermeyen restoran projeleri hazırladı.

MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu’na konuk oldu, minik şeflerle birbirinden lezzetli kurabiyeler pişirdi. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla anaokulu öğrencileriyle mutfağa giren genç şefler, miniklerle birlikte kurabiye ve pasta yaptı.

DÖNÜŞÜM BU SERGİDE

Atık kumaşlar, kâğıtlar, plastikler, eski giysiler yeniden kullanım için sanat eserine dönüştü. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler, fakülte bünyesinde topladıkları atık malzemelerden oluşturdukları kostüm, elbise, defter, kolye, kalemlik, lamba, bebek ve çantaları, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Geri Kazan! Üst – dönüşüm tasarım” başlıklı sergiyle beğeniye sundu. Sergi 30 Mart’a dek ziyarete açık olacak.

BİR GÜNLÜĞÜNE ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Eğitim, kromozon saymıyor. Down sendromlu gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın konuğu oldu. Öğrenciler, İEÜ İletişim Fakültesi stüdyolarında reji masasında program yönetti, İEÜ Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’nın laboratuvarlarında deney yaptı.  Öğrenciler, aynı zamanda ilk ve acil yardım dersine katıldı, müzik dersinde ritim tuttu.

TEKNOLOJİ EĞİTİMİ OLMALI

Teknolojik gelişmeler, kredi kartı kullanımda güvenlik önlemlerini arttırıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda bankalar artık müşterilerine kredi kartı gönderirken online alışveriş özelliğini kapalı hale getirecek.  Müşteri, kartını aldıktan sonra banka müşteri hizmetleri ile görüşüp internet kullanımı için onay verecek. Mevcut kartlar için de müşteri, bankaya 17 Ağustos’a kadar online işlemler konusundaki kararını bildirecek.  BDDK’nın kararını değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner, önlemlerin yerinde olduğunu ancak Türkiye’de acilen teknoloji eğitimi seferberliği gerçekleştirilmesinin zorunluluk oluşturduğunu söyledi.

EGE MUTFAĞINA MONTREAL’DEN DOKUNUŞ

İzmir, Dünya Gurme Şehirler Birliği (Reseau Delice) üyesi Montreal kentinin 375. kuruluş yıldönümünde, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce tanıtıldı.

BU BAŞARI PERİ MASALLARINI KISKANDIRIR

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, gençlerin karanlık dehlizlerde kaybolmasına izin vermeden onların yollarını açmanın yetişkinlere düşen en büyük görev olduğunu söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2. İnsan Kaynakları Zirvesi: Fark Yaratanlar başlıklı etkinlikte gençlere seslenen Öztürk, kendi hikâyelerinin peri masalı olmadığını, öğretmen çiftin el birliğiyle, omuz omuza çalışarak, 11 yıldır müşteri memnuniyetinde birinci olan Türk sermayeli OPET’i kurduklarını kaydetti.

GELECEĞİN BİLİM DÜNYASINA IŞIK TUTULUYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) geleceğin havacılık ve uzay mühendislerinin yetişmesi için gençlerin hayallerine ışık tutuyor. Bu yıl ilk öğrencilerini alan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nde ulaşım, keşif, haberleşme ve savunma alanlarındaki güvenli, çevreye duyarlı hava ve uzay araçlarıyla birlikte teknolojilerini oluşturacak gençler yetiştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi, evrenin işleyişi üzerine çalışmalar yapmak isteyen 8. sınıf öğrencisi Görkem Özgür Genç’in hayaline ortak oldu. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’a ulaşarak projesini anlatan Genç, araştırmalarını geliştirebileceği teleskoba kavuştu. Başkan Demirtaş, Genç’e çalışmalarını geliştirmesi için teleskop hediye etti.

İŞ DÜNYASININ FARK YARATANLARI İZMİR EKONOMİ’DE

Çalışma yaşamında fark yaratanlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) “2. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde deneyimlerini aktardı. İnsan kaynakları yöneticileri ile öğrencilere yönelik gerçekleştirilen zirvede, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Hugo Boss İzmir Genel Müdürü Joachim Hensch, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Mete Meleksoy, Sahibinden.com İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker Pamuk, başarılı kariyer yaşamlarını paylaştı.