Tiroid kanserinin teşhis ve tedavisinde yenilik

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Aktolun’un da aralarında bulunduğu Avrupa Nükleer Tıp Birliği Tiroid Komitesi, Amerikan Tiroid Birliği'nin (ATA) 2015 yılında tiroid kanserinin nasıl teşhis ve tedavi edileceğine dair yayınladığı uygulamanın yeni halini yayınlandı. Prof. Dr. Aktolun, "Daha önce kimse Amerikan Tiroid Birliği’nin yayınladığı rehberlere karşı çıkmamıştı. Bu bizim için büyük bir başarı oldu." dedi.

İzmir Ekonomili gençlerden münazara turnuvası

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Münazara Topluluğu, bu yıl ikincisini düzenlediği “İEÜ Open Münazara Turnuvası”yla tüm Türkiye’den üniversite ve liseli gençleri bir araya getirdi. Verilen konuları belirli kurallar doğrultusunda tartışan takımlar 2 gün boyunca hem yoğun ve düşünsel bir mücadeleye girdi hem de yeni dostlar kazandı.

Gençlerin hedeflerine kesintisiz burs desteği

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerine kesintisiz burs imkânı sağlayacak. İEÜ Mütevelli Heyeti tarafından alınan karar kapsamında İEÜ’lü gençler, artık “ya bursumu kaybedersem” endişesi yaşamayacak. Öğrenciler, ön lisansta 4, lisansta 7 ve Tıp Fakültesi için 9 yıl olmak üzere burslarını kesintisiz alabilecek.

Alışkanlıklarınızı Dünya Sigara Bırakma Günü'nde değiştirin

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlgi Şemin, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla sigaranın sebep olduğu problemlere dikkat çekti. Sigaranın, dünyada ölüme sebep olan en büyük etken olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şemin, “Sigaranın en büyük kötülüğü, zararları ortaya çıktığında çok geç olmasıdır.” dedi.

Klima, su deposu ve güneş enerji sistemleri gibi yapılar bina projelerine entegre olmalı

Binalara sonradan eklenen çatılar, güneş enerji sistemleri klima üniteleri ve su depoları, şiddetli rüzgâr ve fırtınalarda tehlike yaratıyor. Çeşitli parçaların kopma ve düşme vakaları insan hayatını tehdit edebiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Kozanoğlu, bu yapıların denetime tabi tutulması gerektiğini belirtti.

Çin Yeni Yılı İzmir Ekonomi'de kutlandı

Bu yıl 5 Şubat tarihine denk gelen Çin yeni yılı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) büyük bir coşkuyla kutlandı. İEÜ Çin Kültürü Merkezi ile İzmir Çinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında İzmir’de yaşayan Çinliler bir araya gelerek düzenlenen etkinlikte, Çin ve Türk kültür mozaiği yürekleri ısıttı.

Sokak hayvanları için barınaklar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hayvanseverler Kulübü öğrencileri, kampüsteki yaşayan hayvanlar için yalıtımlı yuvalar ve mama istasyonları kurdu. İzmir Ekonomili öğrenci toplulukları ve İEÜ Meslek Yüksek Okulu Sosyal Sorumluluk Komitesi desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında, kampüsteki sokak hayvanlarının daha güvenli ve sıcak bir alan ile sürekli mama ve su bulup rahatça beslenebilecekleri istasyonlara sahip olması sağlandı.

“Çocuk Gibi Bak”a Amerika'dan birincilik

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yürüttüğü “Çocuk Gibi Bak” projesi, uluslararası Peer to Peer Facebook Global Digital Challenge Yarışması’nda birinci oldu. Nefret söylemine ve ayrımcılığa karşı oluşturulan projelerin rekabet ettiği yarışmanın final sunumu, Amerika’nın başkenti Washington’da yapıldı.

VCD’DEN IF WEDDING'DE FOTOĞRAF ATÖLYESİ

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi N. Toros Mutlu, bu sene 22-25 Ocak 2019 tarihleri arasında 13’üncüsü gerçekleştirilen ve alanında Avrupa’nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion’da bir atölye gerçekleştirdi. Fotoğraf işlemenin temellerinin ele alındığı bu atölyede katılımcılar, Adobe Lightroom yazılımı sayesinde kendi fotoğraflarını işleyebilmenin yanı sıra, aldıkları profesyonel hizmetlerde daha güçlü iç görülere sahip olmaları, çalıştıkları fotoğrafçılar ve ajanslara isteklerini çok daha net belirtebilmeleri amaçlandı.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİSYENLERİMİZİN TÜBİTAK 1001 PROJELERİ KABUL EDİLDİ

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Eroğlu "Tohum Demir Elementi Metabolizmasında YSL Gen Ailesinin Rolünün Araştırılması" başlıklı projesiyle TÜBİTAK 1001 proje desteği almaya hak kazanmıştır.​.Türkiye’de ve dünyada en yaygın besin eksikliklerinden biri demir elementi eksikliğidir. Bu beslenme bozukluğu özellikle kadın ve çocuklarda daha sık görülür. Demir eksikliği yorgunluk ve öğrenme güçlüğü gibi belirtiler göstererek işgücü kaybına neden olur. Demir eksikliğiyle topyekün    mücadele amacıyla devlet halka demir tablet ve şurupları dağıtır veya ekmek gibi temel gıda maddelerine demir karıştırılmasını zorunlu tutar.