İZMİR EKONOMİLİLER İNCİRALTI KENT ORMANI’NDAN 1 SAATTE 300 KİLO ÇÖP TOPLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, “İzmir’de İyilik Var” projesi kapsamında İnciraltı Kent Ormanı’nda temizlik çalışması yaptı. Bir saat içinde 300 kilogram atık toplandı.

DOĞADAN MİMARLIĞA: REKABET VE BİRLİKTELİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü iki farklı disiplinde ağırladığı konukları ile Rekabet ve Birliktelik üzerine sunuşlara ev sahipliği yaptı.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceylan Öner ve Mimarlık Bölümü yarı zamanlı öğretim elemanı S. Selçuk Alten’in açılış konuşmalarını yaptığı etkinlikte, konuklar Prof. Dr. Bülent Alten ve Prof. Dr. Suha Özkan’ın yaptığı farklı sunuşları dinleme fırsatı buldular.

YAYINCILIKTA TELİF HAKLARI İEÜ’DE TARTIŞILDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi, “Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif” konferans ve sergisine ev sahipliği yaptı. İEU İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı konferansta, yayıncılık alanındaki telif hakları sorunu ele alındı.

HIV/AIDS’TE ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi, HIV/AIDS Farkındalık Haftası kapsamında konuya dikkat çekmek için etkinlikler düzenledi. İEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, şüpheli bir temasın ardından, ilk 24 – 72 saat içinde uygulanabilen yöntemlerle bulaşmanın önüne geçilebildiğini söyledi.

DOĞAN TURHAN'IN ADI İEÜ'DE YAŞIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü’nün başarılı öğrencilerine ve araştırmalarda kullanılmak üzere akademisyenlere 2014’ten bu yana verilen Doğan Turhan Bursu, 5. yılına girdi. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, katkılarından dolayı Turhan Ailesi’ne plaket verdi.

ÖĞRENCİLERİMİZ IDEATROPHY  YARIŞMASINDA  İLK 10  ARASINDA
ÖĞRENCİLERİMİZ IDEATROPHY YARIŞMASINDA İLK 10 ARASINDA

İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu ve İşletme Yüksek Lisans Programı öğrencisi Zehranur GICIR, Gıda Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri çift anadal öğrencisi Tuğçe ERSAN ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Damla GÜNEY’den oluşan “Happy Beginnings and Endings” isimli takım, üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yaratıcı pazarlama fikirlerini yarıştırdıkları Unilever IdeaTrophy’nin Türkiye genelinde finale kalan 10 takımından biri olmayı başardılar.

ÇEVİRİ DERNEKLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA BULUŞTU

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölümü Türkiye'de çevirmenlik alanında söz sahibi olan konukları ağırladı.

Ege Bölgesi Çevirmenler ve Çeviri Büroları (EGEÇEDER) Dernek Başkanı ve Zenith Tercüme'nin sahibi Osman Kürşat Serttürk, Ankara Çevirmenler Derneği Başkanı (ANKAÇED) , İvogsan ve Ostim Tercüme Bürolarının sahibi  Taş Ali Koçer, Uluslararası Çevirmenler Derneği Başkanı(UDİÇED) ve Portakal Tercüme'nin sahibi Gürkan Gülpınar, EGEÇED Başkan Yardımcısı ve Ulusal Tercüme'nin sahibi Gülsün Yener, EGEÇEDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Tercüme'nin sahibi Hasan Kavcar “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldiler ve deneyimlerini aktardılar.

HAYAL KURMAK HER ÇOCUĞUN HAKKI!

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, mülteci çocuklara hayal dünyalarının kapılarını aralamaları için destek veriyor. Öğrenciler, ülkemizde yaşayan mülteci çocuklara karşı olumsuz söylemle mücadele ettikleri sosyal sorumluluk projesi “Çocuk Gibi Bak”  kapsamında, Türkiye’den topladıkları kitapları onlara ulaştıracak.

MÜLTECİ ÇOCUKLAR ‘ÇOCUK GİBİ BAK’ILARAK TOPLUMA KAZANDIRILACAK

Türkiye’de 1 milyon 627 bin 718 Suriyeli mülteci çocuk bulunuyor. Bu çocukların 370 bini hiçbir eğitim alamıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi tarafından ilk kez 2017’de hayata geçirilen “Çocuk Gibi Bak” projesi kapsamında Türkiye’deki mülteci çocukların topluma kazandırılması ve onlar hakkındaki olumsuz söyleme karşı farkındalık yaratılması hedefleniyor.

TIP FAKÜLTESİ ORGAN NAKLİ KONUSUNDA FARKINDALIK YARATTI

12 Kasım Pazartesi günü İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Etkinlikte, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri ve personellerine organ ve doku nakli ile ilgili bilgi verilmiş ve gönüllü kişiler organ bağışçısı olmuştur.