AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ EĞİTİMİ ALAN İZMİR EKONOMİLİLER, SEKTÖRÜ DÜNYAYA TAŞIYACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı bünyesinde yetişen gençler, ayakkabı sektöründeki tasarımlarıyla yeni bir soluk getirecek. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, ayakkabı sektörüne 25 yıldan bu yana destek olduklarını, İzmir’de 1990’lı yıllarda ayakkabı üretimi yapan bir işletme bulunduğunu, ama bugün 100’leri aştığını söyledi.

‘SİGARA İÇİMİ ÖZENDİRİLMEMELİ’

Sigara, gençler arasında “sosyalleşme” aracına dönüşüyor. Gençlerin sigaradan kaynaklanan rahatsızlıkları hissetmediğini, bu nedenle sigara içmeyi sürdürdüğünü belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ersil Soysal, sigaraya bağlı hastalıkların yıllar içerisinde ortaya çıktığını, tedavilerin hem maddi yük getirdiğini hem de zor süreçler taşıdığını söyledi.

‘BAŞARILARINI ARTTIRMAK İSTEYENLER İÇİN’

Kariyerlerine farklı yön vermek isteyen gençler ve profesyoneller için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına başvurular başladı. Tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği akademik yaşamda, öğrenciler, elektronik mühendisliğinden finansa, lojistik yönetiminden sağlık kuruluşları yöneticiliğine dek farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yakalayacak.

GELECEĞİN OYUNLARI 48 SAATTE OLUŞACAK

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getirecek. 110 katılımcı 48 saat içerisinde oyunlar geliştirecek, alanında uzman yazılımcıların destek vereceği etkinlik için başvuralar 10 Ocak’ta son bulacak.

TARİHİ YAPILAR KENTİ BESLİYOR

Tarihi yapıların onarımı kültür çekim gücü oluşturuyor ve kent ekonomisini besliyor. Kültürel mirasın yeniden kazandırılması çalışmaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, İzmir’de 2016 yılında 22 tarihi yapıya destek sağlandı. Ödemiş, Konak, Foça, Bergama, Bayraklı, Tire’de 9 yapı için 460 bin lira uygulama yardımı ödenmesi öngörülürken, 13 yapının da yüzde 60’ı için 247 bin 201 liralık proje yardımı yapıldı.

GÜNIŞIĞI VERİMİ ARTTIYOR

Gün ışığına yakın aydınlatma, çalışma hayatını kolaylaştırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Melis Örnekoğlu, içmekanlarda aydınlatma tasarımı üzerine yaptığı araştırmada, çalışma hayatında ışığın rengi, şiddeti ve sıcaklığının insanlar üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Örnekoğlu’nun araştırmasına katılanların yüzde 63’ü günışığında çalışmanın verimi arttırdığını, rahat bir ortam sağladığını, floresan ışığının ise gözleri yorduğunu aktardı.

RENKLER KORKUYU YENİYOR

Çocukların diş tedavisi korkusu çizgi film kahramanlarıyla ve renkli hekim önlükleriyle son buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) bünyesinde gerçekleştirilen araştırmada, çocuk hastaların renkli önlük giyen diş hekimlerinin yaptığı tedavi sırasında korku duymadıkları belirlendi. İEÜ Psikoloji Bölümü Öğrencileri Özlem Cumbul ve Nesrin Çalışkan, çocukların yaşadığı diş hekimi korkusunun nedenlerini araştırdı. İEÜ Psikoloji Bölüm Başkanvekili Doç. Dr. Seda Dural yönetimindeki çalışmada, çocuk hastaların beyaz ve renkli önlükle tedavi uygulamasında yaşadığı korku derecelerini ortaya koydu. Çocukların kalp ritimlerinin de ölçüldüğü araştırmada, beyaz önlüğün korkuyu arttırdığı belirlendi, kazanan renkli önlükler oldu.

‘BİR KURABİYE BİR UMUT’

Öğrenci şefler, gelenekselleştirdiği yeni yıl kurabiyelerini hasta çocuklar yararına yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi Dersi’nde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, böbrek yetmezliği tedavisi gören çocukların ihtiyacı olan makineyi almak için satıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bölümü'nde yatan çocukların böbrek yetmezliği tedavisi için gerekli makinenin alınmasına katkı yapan öğrenci şefler, hasta çocukların yeni yılda sağlık bulması için uğraş verdi.

TURİZME YENİ YIL DOPİNGİ

Yeni yıl yeni umutları barındırırken zor bir dönemden geçen turizmciler, yılbaşı programlarında yaşanan dolulukla moral buldu. Türk turistin tatil kararını seyahatinden çok kısa bir süre önce verdiğini belirten uzmanlar, turizm sektörünün mevsimsel etkiler nedeniyle gelir artış ve azalmaları yaşandığına dikkat çekiyor. Uzmanlar, ülke imajının yeniden yaratılması, marka şehirler oluşturulması ve alternatif pazar arayışlarında bulunulmasıyla sektörün başarısının süreklilik kazanacağını vurguluyor.

‘YILDIZLARA’ MİLLET DESTEĞİ

Türk Yıldızları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde mola verdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Türk Yıldızları Akrobasi ekibinin tanıtımı ve lisanslı ürünlerinin satışı için oluşturulan etkinlik tırı Türkiye turu kapsamında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Balçova kampüsüne geldi.