OYUNCULUK ‘DUYGU’ İŞİDİR

Türk sinemasının karakter oyuncusu Cezmi Baskın, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu’nun “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliği kapsamında öğrencilerin konuğu oldu. Tiyatro, dizi ve sinema sektörüyle çalışma koşulları üzerine öğrencilerle anılarını ve düşüncelerini paylaşan Baskın, günümüzde ‘fason’ üretimler yapıldığı ancak duygu üreten oyuncularla sinema yapılabileceğini ifade etti.

ÇEŞME ALAÇATI HAVALİMANI SEZON DIŞINDA EĞİTİM ÜSSÜ OLMALI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün Çeşme Alaçatı Havalimanı yapımı ihalesine yönelik tekliflerin sadece yaz aylarındaki sezon uçuşları için değil Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu havacılık ve pilot eğitimini içerecek şekilde düzenlenmesi gerektiği vurguladı.

TÜRK BİLİM İNSANINA ABD’DEN BÜYÜK ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Mezunu Didem Pehlivanoğlu, yaşlılıkta algı, dikkat ve bellek süreçlerini inceleyen teziyle Amerikan Psikoloji Birliği’nin (American Psychological Association) 2017 yılı doktora araştırma ödülünü kazandı. Doktora tezinin bütün masrafları ödül sayesinde karşılanan ve çalışmayı tamamlamaya hazırlanan Pehlivanoğlu, yaşlılıkta bilişsel süreçlerde meydana gelen değişiklikleri araştırmaya devam edecek.

KEÇENİN İNGİLTERE YOLCULUĞU BAŞLIYOR

İngilizler, iğneli keçe atölyesinde Türk geleneksel sanatlarının örneklerini öğrenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite, Yunus Emre Enstitüsü’nün davetlisi olarak Londra’da katılımcılara keçelerden Osmanlı sanat eserlerinde kullanılan motifleri yapmayı öğretecek.

UYKU VERİMLİLİĞİ KONTROL ALTINA ALINACAK

Uykusuzluk, baş ağrısından reflüye, diyabetten obeziteye, kalp hastalığından depresyona kadar pek çok sorunu beraberinde getiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İzmir Bilimpark bünyesindeki ARTSYS Firması tarafından yazılımı ve donanımı yapılan “Akıllı Uyku Takip Sistemi”yle uyku düzenini etkileyen sıcaklık, ses ve ışık faktörü kontrol ediliyor. Uyku halindeyken yatağa bağlanan sensörler sayesinde elde edilen veriler, wi-fi özelliğiyle akıllı telefonlara aktarılıyor. Böylece uyku sırasında dış etkenlere bağlı yaşanan sıkıntılar belirleniyor ve en aza indiriliyor.

İZMİR EKONOMİ’DEN OXFORD’A MERHAMET ARAŞTIRMASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Büşra Elif Yelbuz, Oxford Üniversitesi’nde psikolojik araştırma yüksek lisansını dünya genelinde kazanan 13 kişi arasında yer aldı. Yelbuz, 2018 yılı Dünya Üniversiteleri arasında ilk sırada yer alan Oxford Üniversitesi’nde “merhamet” duygusu üzerinde akademik araştırmalar yapacak.

GİRİŞİMCİ LİSELİLERE YOL GÖSTERECEKLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, liseli girişimcilerin yol göstericisi oluyor. İzmir Ekonomili akademisyenler, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğiyle liseli gençlerin girişimci projelerine mentorluk yapacak, projeler daha sonra “Yılın Şirketi Yarışması”nda yarışacak.

HEM TASARLADI HEM YARIŞTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi İlayda Karakuş, hem buz pateni yapıyor hem de takımı için kostümler tasarlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Senkronize Buz Pateni Takımı’nda yer alan Karakuş, takımı için kostüm tasarladı.

İYİLİK ATÖLYESİ’NİN GÖNÜLLÜ ABLASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğrencisi Duygu Deniz Turhanlar, İyilik Atölyesi’nde down sendromlu gençlere gönüllü ablalık yapıyor. Özel bir firmanın desteğiyle İzmir Down Sendromu Derneği aileleri ve çocukları tarafından işletilen İyilik Atölyesi’nde gönüllü olarak çalışan Turhanlar, down sendromlu gençlerle birlikte yol alıyor. Turhanlar, geçtiğimiz yıl temmuz ayında açılan İyilik Atölyesi’nde tesadüfen konuk olduklarını belirterek, “İyilik Atölyesi açıldığında ailemle tesadüfen gittik. Siparişimi verdiğimde onlarla olmam gerektiğini hissettim. Onlarla yol almayı, sosyal bir projenin içinde bulunmayı istedim” dedi.

CANNES’DA İZMİR GURURU

İzmir Ekonomili sinemacılar, Cannes Film Festivali’nde, Türkiye’yi “Kısa Film Köşesi”nde temsil edecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü 3. sınıf öğrencileri Onur Erdurak, Canberk Günay, Murat Etyemez ve Ali Galip Özkaya’nın çektikleri Stranded adlı kısa film, Kısa Film Köşesi’nde gösterilmek üzere Cannes Film Festivali’ne seçildi.