DİL BEYNİ GELİŞTİRİYOR

Dil bilmek, beynimizin iki yarısını kullanmamızı sağlıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Filiz Mergen tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Türkçe ve İngilizceyi eş zamanlı olarak öğrenenlerin iki dildeki sözcükleri algılama hızı ve cevaplarının doğruluk oranları aynı şekilde gerçekleşiyor. Sadece Türkçe bilenlerin ise sözcükleri beyinin sol yarı küresinde daha hızlı algıladıkları ortaya çıktı.

ÇOCUĞUN İLK EĞİTİMİ ANNEDEN

Türkiye’de çocuklar, eğitimlerini ailede alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Aile Yapısı Araştırması sonuçlarında 0  - 5 yaş aralığındaki çocukların bakım işini yüzde 86 oranında annelerin üstlendiği ortaya çıktı. Annelerin yerini yüzde 7,4 ile en fazla anneanne veya babaanne üstlenirken, bakımın kreşte veya anaokulunda sağlanma oranı yüzde 2,8’lerde kalıyor. Uzmanlarsa, bu dönemin eğitimdeki önemine dikkat çekiyor.

HIZLI ve GÜÇLÜ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

İzmir Ekonomili gençler, kendi elektrikli arabalarını üretecek. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen elektrikli araba yarışmasına “Ecowheel” adlı takımla katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, arabalarını yapmak için 35 bin TL destek aldı. Teknolojik gelişime katkı sağlamak, alternatif, temiz enerji kaynaklarında farkındalık oluşturmak, mesleki deneyim kazandırmak amacıyla 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen etkinlikte, İEÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin öncülüğünde kurulan takım, 21 – 27 Ağustos’ta yapılacak yarışlar için elektrikli arabalarını hazırlıyor. "TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle" yarışmasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni 25 kişilik bir ekip temsil edecek.

GÜZELLİK SANAL ORTAMA TAŞINIYOR

Güzellik sektörü dijital ortama taşınıyor.  İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Fırat Turan ve Matematik Bölümü Mezunu Murat Yaşar, “Vigo” adıyla geliştirdikleri mobil uygulamada, İzmir’de bulunan 65’in üstündeki güzellik merkezi, kuaför gibi işletmeleri bir araya getirdi. Uygulamayı kullananlar son güzellik uygulamalarını yakında takip ediyor ve istedikleri işletmeden online randevu alabiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Turan ve Yaşar’a İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde açtıkları stantta destek verdi.

İZMİR’DEN ALMANYA’YA TASARIM YOLCULUĞU

Almanya’daki tiyatro sahneleri, İzmir Ekonomili modacılar tarafından şekilleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich ile İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Mezunu Cansu İncesu, Almanya’daki Chawwerusch Tiyatrosu’nun kostüm ve sahnesini tasarladı.

E3 PLATFORMU İZMİR EKONOMİ’DE

ABD Büyükelçiliği ve Türk Amerikan Derneği tarafından “İngilizce, ABD’de Eğitim Olanakları ve Girişimcilik” başlıklarının yer aldığı "E3 Platformu" standı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde açıldı. Açılışa, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

MODA EĞİTİMİNDE İZMİR EKONOMİ BAŞARISI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde eğitim alan gençler, modanın geleceğine tasarım gücüyle yön veriyor. İzmir Ekonomili genç modacıların, alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenlerden aldıkları nitelikli eğitimin sonucunda ürettikleri tasarımlar, IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması’nda ödülleri topladı. 15 finalistin 5’ini İzmir Ekonomili tasarımcılar oluşturdu. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Ece Metiner ikinci, Fulya Civaroğlu da üçüncü oldu.

‘MESLEĞİMİ SEÇİYORUM’

Zorlu sınav maratonu içerisinde lise son sınıf öğrencileri, geleceğin mesleklerini yerinde öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleşen “4. Mesleğimi Seçiyorum” etkinliğinde öğrenciler, akademisyenlere ilgi duydukları mesleklerin eğitimini ve kariyer imkânlarını sordu. Ders uygulamaları hakkında bilgi alan bin 700 öğrenci, bir gün boyunca ‘üniversiteli’ olurken sınav kaygısı, motivasyon, başarı ve meslekler konularında seminerlere katıldı.

AZARLAMAYI SEVİYORUZ!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Aile Yapısı Araştırması’nda ailelerin çocuklarına ceza olarak “azarlama” yöntemini tercih ettiği belirlendi. 7 – 13 yaş grubunda çocuğu olan babalar yüzde 13.2 oranında sıklıkla çocuklarını azarlıyor. Babaların yüzde 46.2’si ise çocuklarını ara sıra azarlama yolunu seçiyor. Anneler ise yüzde 21.8 oranında sıklıkla ve yüzde 48.6 oranında da bazen ceza yöntemi olarak azarlamayı tercih ediyor.

GELİNLİK YARIŞMASI’NA İZMİR EKONOMİ DAMGASI

İzmir Ekonomili modacılar, Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarına yine damgasını vurdu. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı -11. IF Wedding Fashion Gelinlik Tasarım Yarışması’nda 15 finalistin arasından İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Ece Metiner ikinci, Fulya Civaroğlu da üçüncü oldu.