Attığını vuruyor, olimpiyatları hedefliyor

Henüz 14 yaşındayken merakla başladığı atıcılık sporunda, kendini hızla geliştirerek Türkiye genelinde 20'yi aşkın kupa ve madalya kazanan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Eylem Şencan, milli formayı giyerek olimpiyatlara katılmanın hayalini kuruyor.

Online alışverişte ‘güvenlik’ uyarısı

Türkiye’deki kullanıcılara ait 463 bin 378 banka ve kredi kartı bilgisinin çalındığına yönelik iddiaların ardından online alışverişin güvenilirliği, tekrar gündeme geldi. Dolandırıcıların akla gelmeyecek yöntemlerle kişisel verileri ele geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman Kondakçı, "İddia edilen rakamlar çok yüksek. Bu tarz dolandırıcı firmalar, zamana yayarak, fark ettirmeden 50 kuruş- 1 lira gibi rakamlar çekip daha sonra büyük meblağ için bilgileri kullanabiliyor. Kart ekstrelerinin sürekli kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.

İzmir Ekonomili modacılardan sürdürülebilir tasarımlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, 2020’yi tasarımlarıyla karşılayacak. İzmir Ekonomili tasarımcılar, 26 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da İEÜ E Blok Fit Club’ta yapılacak defileyle koleksiyonlarını beğeniye sunacak.

Staj için ‘örnek’ iş birliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin mezun olmadan iş hayatını tanıması ve kendilerini geliştirmesi amacıyla Ramada Encore By Wyndham İzmir Otel ile iş birliği yaptı.

Geleceğin iletişimcileri için ortaklık

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile İzmir Reklamcılar Derneği (İRD), geleceğin iletişimcilerinin deneyim kazanması için el sıkıştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ile İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Turusan Çiner arasında iş birliği anlaşması imzalandı. İş birliği kapsamında İEÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin reklamcılık alanındaki deneyimlerini artırmak amacıyla ortaklıklar kurulacak, reklamcılık alanında kariyer planlamasında öğrencilere destek verilecek.

Deneyim kazanıyorlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma Hizmetleri programları öğrencileri, Uluslararası Sivil Havacılık Günü kapsamında Travel Turkey Fuarındaki Türk Hava Yolları standını ziyaret etti. Ziyarette, öğrenciler THY İzmir Satış Müdürlüğünün destekleri ile THY Kabin Hzimetleri ve Turkish Do&Co yetkilileriyle görüştü. Söyleşinin ardından yapılan çekilişte, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 2. Sınıf Öğrencisi Ömer Faruksarardı gidiş dönüş THY bileti kazandı.

İzmir Ekonomili Çelik’in göç temalı kısa filmine uluslararası ödüller

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ecem Çelik, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan küçük bir kızın hikâyesini anlattığı kısa filmiyle Hindistan ve Slovakya’da yapılan festivallerden ödülleri İzmir’e taşıdı.

Kadın mimarlardan geleceğin meslektaşlarına öneriler

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ile İzmir Ticaret Odası 70. Mimarlık Grubu - Geleceğin Kadın Tasarımcıları işbirliğiyle “Kadın Mimarlar Paneli” gerçekleştirildi. İEÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner yönetiminde yapılan panele, Mimarlar Pınar Odaman, Yosun Ezgi Demirci, Elif Sağlamer, Nur Kocasoy Bağcı, Jülide Tutan Hergül konuşmacı olarak katıldı. Geleceğin mimarlarına tavsiyelerde bulunan ve deneyimlerini paylaşan panelistler, öğrencilerin deneyim kazanmalarını ve bir alanda uzmanlaşmalarını önerdi.

Aile içindeki anlaşmazlık, gençleri yalnızlığa sürüklüyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aylin Koçak’ın, aile içindeki anlaşmazlıkların ergenlik dönemindeki gençleri nasıl etkilediğine yönelik araştırması, dikkat çekici sonuçlar ortaya çıkardı.

İzmir Ekonomili profesöre ‘kalp’ten ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türker İnce’nin, Finlandiya ve Katar’dan iki akademisyen ile birlikte kalp ritim bozukluklarının erken teşhisini sağlamak amacıyla geliştirdiği sistem, uluslararası bir dergi tarafından ödüle layık görüldü.