ADAY ÖĞRENCİLER        |

‘Dekanlarla Tercih Masası’ yayına başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tercih listesi oluşturan öğrencilerin bölümler hakkında detaylı bilgi alması amacıyla “Dekanlarımızla Tercih Masası” programını başlattı. Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube üzerinden canlı yayınlanan program, üniversite adaylarından yoğun ilgi gördü.

‘İnsanlık tarihi kadar eski hastalıkların izleri çöp DNA’larla günümüze ulaşıyor’

Binlerce yıl içerisinde zamanla işlevini yitirmiş genlerdeki tarihsel hastalıklar, bebeğin oluşumunda geçen ilk 3 – 4 günlük sürede kodlanıyor. Bilim insanları arasında ‘çöp DNA parçaları” olarak adlandırılan bu DNA dizilerinde binlerce yıl öncesinden kalan hastalıkların izleri ilk kez belirgin bir şekilde bebeğin gelişiminde ortaya çıktı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Cihangir Yandım, bilim insanlarının bu alanı göz ardı ettiğini ancak çöp DNA’ların araştırılması için yeni bir veri oluşturduklarını söyledi.

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu klinik psikologlar İzmir Ekonomi’de yetişecek

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü, klinik psikoloji alanında yüksek lisans yaparak akademik gelişimlerini sürdürmek isteyen öğrencilere kapılarını açıyor. Bu yıl yüksek lisansa başlayacak öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim alması için tüm hazırlıklarını tamamlayan İEÜ Psikoloji Bölümü, programın eğitim dilini de İngilizce olarak belirledi. Yüksek lisans programına başvurular, 2 Eylül’e kadar Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından kabul edilecek. Prof. Dr. Falih Köksal, Doç. Dr. Seda Can, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Meral Öğütçü’nün de yer aldığı programın tanıtım toplantısı ise, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 18.30’da, İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek.

Kıbrıs'ta kalıcı ve adil barış isteminin 45. Yılı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. Yılı'nda adanın aslî unsuru olan Kıbrıs Türk toplumunun, Kıbrıs’ta kalıcı, adil ve eşitliğe dayanan bir yaşam istediği vurgulandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Kıbrıs adasının tamamını uluslararası hukuka ve antlaşmalara aykırı olarak Yunanistan'a bağlamak isteyen Yunan askeri cuntasına karşı, Zürih ve Londra antlaşmalarına dayanan garantör devlet sıfatıyla 20 Temmuz 1974 tarihinde başlattığı Kıbrıs Barış Harekâtı'nın bu yıl 45'inci yıl dönümü, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) anıldı.

Üniversite adaylarından Kampüs İzmir’e yoğun ilgi

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), gençleri tercih döneminde doğru yönlendirmek amacıyla başlattığı danışmanlık hizmeti, aileler ve üniversite adayları tarafından daha ilk günden yoğun ilgi gördü. Türkiye’de, üniversite ile sanayi iş birliğinin ilk modeli Kampüs İzmir içerisindeki üç farklı alanda; öğretim elemanları, uzman rehberler ve gönüllü öğrencilerden oluşan 100 kişilik ekip, adaylarla birebir görüşmeye başladı. Tercih sürecinin de en az sınav dönemi kadar önemli olduğuna dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Danışmanı (Genel Koordinatör) Prof. Dr. Murat Borovalı, “Tercih sürecinde konuya hakim, alanında uzman ve güvenilir kişilerden yardım alınmalı. Tüm adayları üniversitemize bekliyoruz” dedi.

İzmir Ekonomi'den gençlerin hayallerine 'kesintisiz' destek

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ülkenin geleceğini oluşturan gençlerin hayallerine “kesintisiz burs” uygulamasıyla destek oluyor.  İzmir Ekonomililere ve üniversiteli olacak gençler için yapılacak uygulamada, öğrenciler YÖK’ün izin verdiği eğitim süresi boyunca burs kesilme kaygısı duymadan akademik planlarını hayata geçirebilecek.

İzmir Ekonomi ile Missouri Üniversitesi arasında önemli işbirliği

Dünya çapındaki 200’den fazla üniversite ile iş birliği bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerinin yurt dışındaki eğitim imkânını geliştirmek için ABD’deki Missouri Üniversitesi ile de anlaşma imzaladı. İEÜ ile Missouri Üniversitesi arasındaki akademik iş birliğiyle Bilgisayar, Yazılım ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine, 3+2 sistemiyle 5 yılda hem lisans hem yüksek lisans derecesi alma olanağı sağlanacak.

Doğru tercihte İzmir Ekonomi adayların yanında

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), gençleri geleceklerinin şekilleneceği tercih sürecinde doğru yönlendirmek adına 100 kişilik ekip kurdu. 18-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “İEÜ Tercih Dönemi Danışmanlık Hizmeti” kapsamında öğretim elemanları, rehberler ve gönüllü öğrenciler, her gün yüzlerce üniversite adayı ile birebir görüşecek. Hafta sonu da devam edecek programlarda üniversite adayları, akıllarındaki tüm soru işaretlerini  giderecek.

Demokrasi, meşru yönetimin oluru

15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde milli değerler ve demokrasinin önemine dikkat çekildi. İEÜ Konferans Salonu’nda öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla “Demokrasi; Dün, Bugün, Yarın” ile "Türk Demokrasi Tarihi" konulu panel gerçekleştirildi.

Çeviride ödül 25 üniversite arasından İzmir Ekonomi’nin

İngilizce alanında 25 üniversiteden 56 öğrencinin katıldığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda birinci olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Barış Sadıç, ödülüne kavuştu. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı’nın elinden ödülünü alan Sadıç, “Emeklerimin sonunda başarıya ulaştığım için çok mutluyum” dedi.