Virüse değil, ‘oyun’a bulaştık

Koronavirüs nedeniyle dışarı çıkmadığımız bu süreçte, evde sıkılmadan zaman geçirmenin yollarını arayan binlerce kişi, çareyi “oyun”da buldu. Araştırmalar, geçen yıla göre video oyunlarına harcanan paranın yüzde 60, oyun indirmelerinin de yüzde 30 arttığını gösterdi.

Sokaklar boş ama kucaklarınız dolu olsun

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğrenci Konseyi, huzurevinde kalan ve koronavirüs nedeniyle uzun süredir dışarı çıkmayan yaşlıların “Anneler Günü”nü unutmadı. İEÜ’lü gençler, İzmir Ticaret Odası 5. Süs Bitkileri, Peyzaj ve Ev Hayvanları Grubu ile iş birliği yaparak temin ettikleri 42 adet saksı çiçeğini, yaşlılara ulaştırılması için Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü’ne iletti.

Covid-19 salgınında ‘Hemşirelik Haftası’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Öğce, koronavirüsle mücadeleden de örnekler vererek, “Hemşirelik Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Koronavirüsün hukuka etkileri tüm boyutlarıyla tartışılıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi, koronavirüsün hukuka etkilerinin tartışıldığı “Covid-19 Virüsünün Hukuka Etkileri Çevrimiçi Seminerleri” programını hazırladı. İEÜ Kampüsİzmir Sohbetleri kapsamında gerçekleştirilen seminerlerde, Covid-19’un hukukun farklı alanlarında yarattığı etkiler ve bunlara ilişkin hukuksal değerlendirmeler izleyiciler ile buluşuyor.

Türkiye’ye gurur veren ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Deniz Ceylan, bipolar bozukluk hastalığının kan testi ile anlaşılmasına yönelik çalışmasıyla, uluslararası ödüle layık görüldü.

Girişimciler ‘ortak akılda’ buluşuyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin farklı kentlerinden 50’ye yakın üniversite, firma ve kurumun oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi olan “Türkiye Covid-19 Ortak Akıl Platformu”nda yer alarak, girişimci adaylarına destek veriyor.

Virüsten korunurken ‘uyku’yu unuttuk

Günlük hayattan çalışma düzeni ve sosyal etkileşime kadar birçok konuda yaşamımızı olumsuz etkileyen koronavirüs, “uyku” şikayetlerini de arttırdı. Evde kalınan bu süreçte, artan kaygının da etkisiyle geceyi ayakta geçirenlere, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Yasemin Meral Öğütçü’den tavsiyeler geldi.

Dekan Bayramoğlu, uluslararası forumda ‘Uzaktan eğitimi’ anlattı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nin (UNEC), uzaktan eğitimle ilgili “Yeni Fırsatlar ve Çağdaş Yaklaşımlar” başlığı altında gerçekleştirdiği uluslararası foruma konuşmacı olarak katıldı.

Sağlıkçılar atıyor, gönüllü ekip çeviriyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), koronavirüsle ilgili yabancı dildeki tıbbi metinlerin Türkçeye çevrilerek, en kısa sürede sağlık çalışanlarına ulaştırılması amacıyla gönüllü bir ekip oluşturuldu.

Koronavirüse karşı ‘Gelecek Bizim’ şarkısı

Koronavirüs vakalarının inişe geçtiği bu günlerde moralimizi daha da yükseltmek ve uzmanların her fırsatta tekrarladığı “Evde kal” çağrısına dikkat çekmek amacıyla, özel bir şarkı hazırlandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov ve Psikoloji Bölümü mezunu Aslıhan Doğu, koronavirüsü yenerek yeniden normal hayata  döneceğimizi vurguladıkları, “Gelecek Bizim” adında bir şarkı yaptı.