ADAY ÖĞRENCİLER        |

Çocuklar hayal etti, genç tasarımcılar yaptı

Çocuklar, hayallerindeki oyuncakları çizdi, geleceğin tasarımcıları o hayalleri gerçeğe dönüştürdü. İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, “Oyuncak Tasarımı Projesi” kapsamında Bayraklı 100. Yıl İlkokulu’ndan 18 öğrencinin hayalindeki oyuncağa kavuşması için çalışmalara başladı.

Girişimci gençlerin adresi İzmir Ekonomi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), girişimci gençlerinin başarılarıyla dikkat çekiyor. Girişimci gençler bu yıl ilk kez Ege Bölgesi’ne özel uygulanan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) “Bu Gençlikte İş Var! Ege 2019” yarışmasında birincilik ve üçüncülük kazandı. Ayrıca, TÜSİAD’ın geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Bu Gençlikte İş Var! 2019 yarışmasında da İzmir Ekonomililer, üçüncü oldu.

‘Çocuk gibi bak’mak için ‘diyalog haftası’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi tarafından Suriyeli mülteci çocuklara yönelik olumsuz söylemle mücadele amacıyla başlattığı “Çocuk Gibi Bak” projesi, Avrupa üniversitelerinin gündemine girdi.  İzmir Ekonomili iletişimlerin projesi, “Avrupa Birliği Erasmus +KA347 Yapılandırılmış Hibe Desteği” aldı. Destek kapsamında başlatılan “Diyalog Haftası”nda Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Türkiye’den 90 öğrenci mülteci çocukların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya geldi.

İzmir’e küresel kent bakışı

Kentlerin yarattığı ekosistemlerin ülkelerden daha büyük olduğu, İzmir’in küresel bir kent olması için her olanağı bulunduğu vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, İzmir Ticaret Odası, İZTO Mimarlık Komitesi ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliğiyle “Küresel Kent Ağları ve İzmir’e Bakış” başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Emre Kızılgüneşler, Cemal Elmasoğlu, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Cemil Arslan, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, İEÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner katıldı.

İzmir Ekonomi “şenlendi”

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, “Bahar Şenliği 19”da birbirinden renkli görüntülerle baharın gelişini doyasıya kutladı. Pinhani ve Son Feci Bisiklet konserleriyle coşan öğrenciler, spor etkinlikleri, öğrenci kulüplerinin gösterileri, söyleşilerle keyifli dakikalar yaşadı.

İnsan kaynaklarında ‘etik’ İzmir Ekonomi’de

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çalışma yaşamında fark yaratanları, profesyonellerle buluşturdu. İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen “3. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde iş yaşamındaki atılımlarıyla dikkat çeken yöneticiler deneyimlerini aktardı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi şenleniyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri baharın gelişini şenlikle kutluyor.  Öğrenciler, 29 – 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Bahar Şenliği 19”da Pinhani ve Son Feci Bisiklet konserleriyle coşacak, Aybüke Albere, Nebil Sayın ve ünlü Youtuberlarla sohbet edecek.

İzmir Ekonomi’de birincilik yağmuru!

Tasarımlarımız göklerde süzülüyor. Kâğıt uçaklar ilham verdi; Atlasglobal Havayolları’nın kabin ekibinin kıyafetleri oldu. Atlasglobal Havayolları’nın yeni kabin ekibinin kıyafetleri için açtığı tasarım yarışmasında birinci olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Yaren Eren’in koleksiyonu Mayıs ayından itibaren kullanıma başlanacak. İEÜ Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Hasan Utku Usta da Shoexpo - 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda birinci oldu

Ayakkabı tasarımında birincilik İzmir Ekonomi’nin

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Programı Öğrencisi Hasan Utku Usta, samuraylardan etkilenerek yaptığı ayakkabı tasarımıyla Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda birinci oldu.

İzmir Ekonomi’den yelkende büyük başarı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yelken Topluluğu üyeleri, Urla Yelkenci Topluluğu (URİYAT) tarafından onuncusu gerçekleştirilen Jimmy Key – Universail Yat Yelken Yarışları’nda IRC-2, Destek-3 ve Destek-4 sınıflarında üç ayrı birincilik ve IRC-1 sınıfında da ikincilik kazandı.