Arkas ve İzmir Ekonomi’den 'sanat' için iş birliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Araştırmaları Merkezi (İEÜ KREA) ve Arkas Sanat Merkezi’nin iş birliğiyle, 25 Ekim - 5 Aralık tarihleri arasında “Picasso ile Kübik Bakmak” temalı bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Geleceğin mimarlarından ‘kapsül otel’ tasarımı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri, sıklıkla seyahat eden kişilerin kalacak yer sorununun çözülmesini sağlayacak “kapsül otel” tasarımları gerçekleştirdi.

İzmir’in lezzetleri sanat eserine dönüştü, İspanya’da sergileniyor

Sanat eserine dönüşen İzmir’in simgeleşen lezzetleri, İspanya’nın başkenti Madrid’deki 8. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienali’nde, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların eserleri arasında sergileniyor.

İzmirli gençlere, Estonya’daki ‘Girişimcilik Fuarı’ndan davet

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Kubilay Yılmazer ve üçüncü sınıf öğrencisi Mert Güvel ile Katip Çelebi Üniversitesi’nde okuyan Oğuz Gökkaya, akıllı telefonlarda kullanılmak üzere yapay zekayla arkadaşlık eşleşmesi yapan bir program geliştirerek, dünyaya açıldı.

2019-2020 Akademik Yılı Oktoberfest Etkinliği

"Mervelerdeyiz" grubunun canlı müzik katkılarıyla Almanca Birimi olarak Oktoberfest etkinliğini düzenledik.

İzmir Ekonomili hukukçudan ‘kapora’ uyarısı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cem Özcan, ikinci el araç piyasasındaki hareketliliği fırsat bilen satıcı kılığındaki bazı kişilerin, kapora aldıktan sonra ortadan kaybolabildiğine dikkat çekerek, araba alacaklara uyarılarda bulundu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden ‘Barış Pınarı’na destek

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini açıkladı.

Otomotiv dünyasına yön verecek teknoloji hayata geçiyor

İzmir Ekonomili mühendislerin, otomotiv endüstrisinin geleceğini oluşturan elektrikli ve otonom araçlar için geliştirdikleri şarj enerji paylaşım ağı ve transfer donanımları girişimleri başarıdan başarıya koşuyor.

Rüzgar sörfüne hobi olarak başladı, şimdi olimpiyatlara hazırlanıyor

Henüz 9 yaşındayken hobi olarak başladığı rüzgar sörfünde, kendini geliştirerek Türk Milli Takımı’na kadar yükselen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Cavit Biriz, 2020 yılındaki Japonya Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hazırlanıyor.

İEÜ Meslek Yüksekokulu'ndan güz dönemine "Merhaba"

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu yeni akademik döneme “ustalarla” merhaba dedi. İEÜ Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel hale getirilen ‘Çıraklar Ustalara Soruyor’ etkinliğinde konuşan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Cemal Elmasoğlu, donanımlı bir Türk gençliğinin yetiştiğini belirterek, “Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Gençlerimizden cesur olmalarını istiyoruz. 80 bin üyeli İzmir Ticaret Odası desteği sizlerle” dedi.