ADAY ÖĞRENCİLER        |

İzmir Ekonomi ile Missouri Üniversitesi arasında önemli işbirliği

Dünya çapındaki 200’den fazla üniversite ile iş birliği bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerinin yurt dışındaki eğitim imkânını geliştirmek için ABD’deki Missouri Üniversitesi ile de anlaşma imzaladı. İEÜ ile Missouri Üniversitesi arasındaki akademik iş birliğiyle Bilgisayar, Yazılım ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine, 3+2 sistemiyle 5 yılda hem lisans hem yüksek lisans derecesi alma olanağı sağlanacak.

Doğru tercihte İzmir Ekonomi adayların yanında

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), gençleri geleceklerinin şekilleneceği tercih sürecinde doğru yönlendirmek adına 100 kişilik ekip kurdu. 18-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “İEÜ Tercih Dönemi Danışmanlık Hizmeti” kapsamında öğretim elemanları, rehberler ve gönüllü öğrenciler, her gün yüzlerce üniversite adayı ile birebir görüşecek. Hafta sonu da devam edecek programlarda üniversite adayları, akıllarındaki tüm soru işaretlerini  giderecek.

Demokrasi, meşru yönetimin oluru

15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde milli değerler ve demokrasinin önemine dikkat çekildi. İEÜ Konferans Salonu’nda öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla “Demokrasi; Dün, Bugün, Yarın” ile “Atatürk ve Demokrasi” konulu panel gerçekleştirildi.

Çeviride ödül 25 üniversite arasından İzmir Ekonomi’nin

İngilizce alanında 25 üniversiteden 56 öğrencinin katıldığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda birinci olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Barış Sadıç, ödülüne kavuştu. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı’nın elinden ödülünü alan Sadıç, “Emeklerimin sonunda başarıya ulaştığım için çok mutluyum” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne özel program

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü kapsamında, milli değerler ve demokrasinin önemine dikkat çekmek amacıyla bir program hazırladı. Etkinlikte, “Demokrasi; Dün, Bugün, Yarın” ile “Atatürk ve Demokrasi” konulu paneller düzenlenecek.

Suriyeli kadınlar, Türk mutfağını öğrenerek meslek sahibi olacak

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri İzmir’de, yeni bir hayat kurma mücadelesi veren 18 Suriyeli kadın, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde meslek sahibi olma fırsatı yakaladı. Dünya Tarım ve Gıda Örgütü’nün kültürler arası iletişimi arttırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında Suriyeliler, eğitmen şeflerden “tarhana çorbası”, “imam bayıldı”, “hünkar beğendi” gibi Türk mutfağına özgü yemekleri öğrenmeye başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, mezunlarını iş dünyasına uğurladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bin 213 öğrencinin diploma aldığı ve üç aşamalı olarak yapılan mezuniyet törenlerinin ikincisi, büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Törene katılan İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunlarının elde ettiği başarılarla Türkiye genelinde adından söz ettirdiğini ifade etti. Başkan Özpoyraz, “Eminim ki gelecekte, sizlerin de iş hayatındaki başarı hikayelerini okuyacağız” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi birinciliği İzmir’e taşıdı

Türkiye’nin en başarılı mimarlık bölümlerinden biri olan, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, ‘’13. Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu’’ kapsamında düzenlenen Kabuk Tasarım Yarışması’nda birinci oldu. “Örtüşmeler ve Kesişmeler” ana temasıyla yapılan yarışmada, Mimarlık Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Tunç Çokuysal, Canberk Kaplan ve Barış Dondar’ın “Kaburga” adlı tasarımları İzmir’e birincilik kazandırdı.

İzmir’den Norveç’e başarı yolculuğu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları uluslararası eğitimlerinin karşılığını başarılara imza atarak alıyor. İEÜ İşletme Bölümü ve Lojistik Yönetimi Bölümü’nde de çift anadal yaparak iki diplomayla mezun olan Hande Arı, dünyanın en başarılı kadın yöneticileri arasına girdi.

Başkan Özgener’den mezuniyet töreninde yaşam hikayesinden dersler

Birincisine beş binden fazla kişinin katıldığı, 20 bin takipçinin sosyal medyadan canlı yayında izlediği, 1213 öğrencinin mezun olacağı, İzmir Ekonomi Üniversitesi 2018-2019 ‘’Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri’’ müjdelerle başladı. Rektör Prof. Dr. Murat AŞKAR’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan töreni anfitiyatroda yer kalmayınca ziyaretçiler dış alanlara konulan dev ekranlardan izlediler. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut ÖZGENER, yeni mezun olacak üniversitelilere kendi yaşam hikayesinden edindiği dersleri ve 4 bacaklı başarı formülünü içtenlikle paylaştı