ADAY ÖĞRENCİLER        |

Çocukları ‘üniversiteli’ yapan proje

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 7-14 yaş aralığındaki öğrencilerin ifade becerilerini arttırmak, sosyal gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla iş birliği yaparak, “İletişim Atölyesi” projesini hayata geçirdi.

‘İyi Tasarım İzmir’de’ İzmir Ekonomili tasarımcılardan sergi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı (VCD) Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri Balca Demirbilek, Cansu Türkoğlu, Ramazan Say ve Umut Onat, anamorfik projeleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Akdeniz Akademisi tarafından gerçekleştirilen “İyi Tasarım İzmir” sergisine davet edilen en genç isim oldu.

“İyi Tasarım”’ a İzmir Ekonomi damgası

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Akdeniz Akademisi tarafından her yıl düzenlenen "İyi Tasarım /Good Design İzmir" etkinliği ve Üniversiteler Tasarım ve Sanat Mezuniyet Projeleri Sergisi (üTAS) ile birlikte gerçekleştirildi.

İzmir Ekonomi’den ‘Geleceğe Nefes’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Geleceğe nefes’ sloganıyla Türkiye genelinde gerçekleştirdiği fidan dikimi kampanyasına kayıtsız kalmadı. İzmir’de, orman yangınından en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Menderes Çatalca’da bir araya gelen İEÜ’lü öğrenciler, akademisyenler ve mezunlar, fidanları toprakla buluşturdu.

‘Toplumdaki 5 kişiden biri disleksi ama farkında değiliz’

En sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biri olan disleksi sahibi çocukların okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata yapma oranlarını en aza indirgemek için geliştirilen egzersizlerin oyunlaştığı mobil uygulama DYSAPP’ın kurucuları İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Mezunu Esra Ablak ve Deniz Öztürk tarafından “Disleksi Farkındalığı” konulu seminer gerçekleştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi etkinlikleri kapsamında yapılan seminerde, İEÜ Fizyoterapi Programı Doktor Öğretim Üyesi Şermin Tükel, Akademik Yaklaşım ile Disleksi başlıklı sunum yaptı. Ardından katılımcılara, Yönetmenliğini Alkın Türköz’ün yaptığı “Looking Glass” Belgeseli izletildi.

İzmir Ekonomi’den gençlere yönelik ‘Vergi Bilinci Konferansı’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), gençlerin vergi ile ilgili farkındalığını arttırmak ve yapılan son yenilikler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla ‘Vergi Bilinci Konferansı’ düzenledi.

“Atatürk’ü hep özleyecek, hiç unutmayacağız”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81’inci yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) düzenlenen törenle anıldı. Akademisyenler, öğrenciler, idari personelin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende, Atatürk büstüne karanfil bırakıldı.

İzmir Ekonomi’de ‘İtalyan’ gecesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), dünya genelinde bu yıl 19’uncu kez gerçekleştirilen İtalyan Dili ve Kültürü Haftası kapsamında, “Sahnede İtalyanca” temasıyla düzenlenen yetenek gösterisi yarışmasına (talent show) ev sahipliği yaptı.

500 erkeğe meme kanseri teşhisi

Dünyada ve Türkiye’de en sık görülen kanser türlerinin başında gelen meme kanseri, bilinenin aksine yalnızca kadınların korkulu rüyası değil. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2019 yılında Türkiye’de 500 erkeğe meme kanseri tanısı kondu.

Denizden 32 kupa çıkardı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi Kaan Parlas, akademik başarısını, tutkunu olduğu yelken sporuna da taşıyarak, şimdiye kadar 32 kupa kazandı.