İzmir Ekonomi’den yelkende büyük başarı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yelken Topluluğu üyeleri, Urla Yelkenci Topluluğu (URİYAT) tarafından onuncusu gerçekleştirilen Jimmy Key – Universail Yat Yelken Yarışları’nda IRC-2, Destek-3 ve Destek-4 sınıflarında üç ayrı birincilik ve IRC-1 sınıfında da ikincilik kazandı.

Mimarlık eğitiminde yaşamın tüm ögeleri

Mimarlık öğrencilerinin sanat, felsefe, edebiyat ve tarihle iç içe olmaları gerektiği, eğitimde bu ögelerin vazgeçilmez olduğu vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde Kalebodur'un katkılarıyla "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor-Kampüs" etkinliği gerçekleştirildi.

Minik sporcu ve mimarların hayalleri İEÜ’de canlandı

Türkiye’nin geleceği çocuklar hayallerini çizdi, farklılıklarla birlikte yaşamı öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde iki farklı etkinlikte bir araya gelen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönüllerince kutladı. İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin yaptığı etkinlikte çocuklar kendi kentlerini oluştururken; özel eğitim gereksinimi duyan çocuklar ve yaşıtı 18 çocuk, İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliğiyle temel motor becerilerini geliştiren etkinlikler yaptı.

Sesli betimlemeyle yeni bir dünyanın kapıları aralanıyor

Görme engelliler, sesli betimlemeyle yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Bir Çeviri Türü Olarak Sesli Betimleme ve SEBEDER” başlıklı seminerde, sesli betimlemeyle filmlerde ve televizyon dizilerinde diyaloglar dışında sessiz gelişen olayları, görüntüleri ve duyguların aktarımının anlatılmasının görme engellilerin dünyasında yeni ufaklar açtığı vurgulandı.

Girişimciler başarı hikâyelerini gençlerle paylaştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “Bi’ Dünya İş” başlıklı konferans serisinde sektörlerinin liderleri öğrencilerle buluştu.

İnsan Kaynakları Zirvesi İzmir Ekonomi’de

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çalışma yaşamında fark yaratanları, profesyonellerle buluşturuyor. İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilecek “3. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde iş yaşamındaki atılımlarıyla dikkat çeken yöneticiler deneyimlerini aktaracak. İnsan kaynakları yönetiminde etik ana temasıyla İEÜ Kariyer Yönlendirme Merkezi ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yapılacak etkinlik, 19 Nisan saat 10.00’da İEÜ Konferans Salonu’nda başlayacak.

İzmir Ekonomi’nin 18. yaş gururu

Geleceği odağına alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kuruluşunun 18. yılını, İEÜ Balçova Kampüsü'nde düzenlenen törenle kutladı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, gençlerin hızla değişen dünyada en büyük güvenceleri olduğunu vurgulayarak, “Okulumuz klasik üniversite anlayışından uzak, yeni dünyaya, yeni teknolojilere, yeni medyaya merak duyan gençler yetiştiriyor.  Özellikle dijital teknolojilerin dünyada ekonominin ve ticaretin kaderini değiştirdiği günümüzde, yeni beyinlere, yaklaşımlara, heyecanlara ihtiyacımız var. Gençlerimiz hızla değişen dünyada en büyük güvencemiz. Onlara ne kadar iyi eğitim sağlarsak, güven verirsek, fırsat yaratırsak, yeni dünyaya o kadar hızlı uyum sağlarız” dedi.

Ekonominin duayenleri İzmir Ekonomi’de buluştu

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İktisat ve Toplum Dergisi işbirliğiyle “Seçim Sonrası Türkiye Ekonomisi” tartışıldı. İEÜ Balçova Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sayan, İktisat ve Toplum Dergisi Editörü Ömer Faruk Çolak, İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen konuşmacı olarak katıldı.

Minikler sporla farklılıkları aşıyor

Özel eğitim gereksinimi duyan çocuklar ve yaşıtları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde “minik sporcu” oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliği doğrultusunda 10 otizmli ve 10 normal gelişim gösteren çocuk birlikte temel motor becerilerini geliştiriyor, farklılıkları aşıyor.

İzmir Ekonomi dünya üniversiteleri arasında

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması’nda “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altpyapı”, “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları” başlıklarında topluma en çok katkı sağlayan ilk 101 – 200 üniversite arasında yer aldı.