İzmir Ekonomi’de “Rehber Öğrenci” projesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), bu yıl ilk kez üniversiteyle tanışan öğrenciler için “Rehber öğrenci” (mentorluk) projesi hayata geçirildi.

Dünya Çeviri Günü’ne özel kutlama

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü, 30 Eylül Dünya Çeviri Gününü “İşaret Dili Çevirmenliği” semineri ile kutladı.  İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte İEÜ Fen –Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu farklı dillerde ve alanlarda çeviri yapmanın önemine değindi.

Afrika’daki silahsızlanma toplantısında İzmir Ekonomili akademisyenden sunum

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sıtkı Egeli, balistik füzelerin yayılmasının önlenmesine yönelik Afrika’da yapılan uluslararası toplantıya teknik uzman ve konuşmacı olarak katıldı. 9 Afrika ülkesinden askeri ve sivil yetkililerin yer aldığı toplantıdaki tek Türk olan Dr. Egeli, balistik füzelerin teknik ve stratejik özelliklerinin yanı sıra, bu tehlike karşısında alınabilecek önlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.

‘Kent ağları gözlemlenecek’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, 2017 yılından bu yana Küreselleşme ve Kent Ağları teması altında ortak çalışma yürüttüğü Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Marmara Urban Forum etkinliğinde “Kent ağlarını gözlemlemek: Küresel bağlantılar ve benchmarking” başlıklı panelin moderatörlüğünü yürütecek.

İzmir Ekonomili yelkencilerden başarılı performans

İzmir Körfez Festivali kapsamında, yaklaşık 400 sporcu ve 47 teknenin katılımıyla düzenlenen Arkas Körfez Yelken Yarışı’nda yer alan İzmir Ekonomi Üniversiteli (İEÜ) akademisyen ve öğrenciler, kategorilerinde başarılı performans sergiledi.

İzmir Ekonomi, 19. Akademik yılına başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 19. Akademik Yılı’nı geleceğin liderlerini ve girişimcilerini yetiştirmek üzere açtı.

İEÜ 2019-2020 Akademik Yılı ilk töreni İEÜ Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko ve Sevda Erdan Kılıç, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti İzmir eski Milletvekili Necip Kalkan, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ikinci törene, Başkan Özgener ve Rektör Prof. Dr. Aşkar’ın yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İEÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Murat Borovalı, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, İZTO Genel Koordinatörü Dilara Sürgü, İZTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, İEÜ Mütevelli Heyet eski Başkanı Ekrem Demirtaş, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İEÜ mütevelli heyet üyeleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

İzmir Ekonomili İnan, Avrupa’nın gözdesi oldu

Ünlü yazılım şirketi ve oyun motoru UNITY’nin dünya genelinde yaptığı yarışmada ilk 50 öğrenci arasına giren ve bu yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İnan Evin, uluslararası üniversitelerin radarına girdi. Başarısıyla dikkat çeken Evin, Danimarka’daki Kopenhag IT Üniversitesi ile Finlandiya’daki Tampere Üniversitesi ve Aalto Üniversitesi’nden yüksek lisans eğitimi için onay aldı.

İzmir Ekonomili hekim adayları eğitime başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi, 2019 – 2020 akademik yılında yeni öğrencileriyle eğitime başladı. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen İEÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Töreni’nde bu yıl eğitime başlayan 34 öğrenci, alkışlarla “Tıbbıyeli Yemini” etti.

İzmir Ekonomililer Mabel Matiz ile coşacak

Kendine has üslubu ve şarkılarıyla son dönemin en popüler isimlerinden biri olan Mabel Matiz, 26 Eylül Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) vereceği konserle gençlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Euro Gıda’dan eğitime destek için örnek iş birliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), lisansüstü eğitim alan öğrencilerin akademik çalışmalarına destek olmak ve iş dünyası ile tanışmalarını sağlamak amacıyla, Kemalpaşa’da faaliyet gösteren Euro Gıda ile iş birliği yaptı.