İzmir Ekonomili bilim insanları, ‘yapay tendon’ geliştirmek için çalışıyor

İngiltere’de doktora yaptığı dönemde tendonunda oluşan yaralanma nedeniyle bilimsel çalışmalarını bu alana çeviren İzmir Ekonomi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Burçak Alp, 2 yıl içerisinde “yapay tendon” geliştirmeyi hedefliyor.

Geleceğin iletişimcileri mesleklerini tanıdı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi'nin gelenekselleştirdiği “İletişim Atölyesi” etkinliğinin 9'uncusu, bu yıl 14 farklı liseden 116 genci, iletişim profesyonelleriyle bir araya getirdi.

48 saat uyumadılar, 35 oyun geliştirdiler

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), oyun geliştirme sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 118 ülkede eş zamanlı gerçekleştirilen Global Game Jam (GGJ) etkinliğine ev sahipliği yaptı.

İzmir Ekonomili gençler Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinden oluşan 5 kişilik ekip, finans alanında en saygın uluslararası kuruluşlar arasında gösterilen CFA Institute (Sertifikalı Finansal Analist) tarafından düzenlenen 12. CFA Institute Research Challenge’de (Enstitü Araştırma Yarışması) finale kaldı.

Öğretmenevi lokalini ‘Kültür ve sanat merkezi’ olarak tasarladılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri, Karşıyaka Öğretmenevi Lokali’nin bulunduğu tarihi yapıyı, kültür ve sanat merkezi olarak yeniden tasarladı.

Geleceğin mühendislerinin tercihi açık ara İzmir Ekonomi Üniversitesi

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Atlas Klavuzu’na göre en çok tercih edilen mühendislik lisans bölümleri arasında İEÜ Yazılım Mühendisliği ikinci, Biyomedikal Mühendisliği dördüncü, İnşaat Mühendisliği ilk 10’da yer aldı.

“Çocuğunuzun güvensizlik hissine kapılmasını önleyin”

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) uzman klinik psikoloğu Nilay Uğurlu Öztürk, depremi yaşayan ya da sosyal medya, televizyon gibi farklı mecralarda öğrenen çocukların, güvensizlik hissine kapılmaması için ailelere önerilerde bulundu.

İzmir Ekonomi’de ‘Münazara’ heyecanı

Öğrencilerin iletişim becerisini ve yaratıcılığını geliştirmek amacıyla düzenlenen “Münazara Turnuvası”na ev sahipliği yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 10 üniversiteden gençleri bir araya getirdi.

Deri tasarım yarışmasında ödüller İzmir Ekonomili tasarımcıların

İzmir Ekonomili moda tasarımcıları başarılarını ödüllerle taçlandırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Arzu Birdal, Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen 8. Der’in Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda ikinci, 4. Sınıf Öğrencisi Nurdan Ahsen Fıçıcı da üçüncü oldu.

’25 fotoğrafta Kolombiya’ sergisi İzmir Ekonomi’de

Kolombiya’nın en ünlü fotoğraf sanatçılarından Hernan Diaz’ın 1959-1990 yılları arasında çektiği 25 fotoğraftan oluşan sergi, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) sanatseverlerle buluştu.