ADAY ÖĞRENCİLER        |

İzmir Ekonomi’ye büyük onur

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’deki 188 üniversitede eğitim gören 35 bin 715 öğrencinin katılımıyla yapılan memnuniyet araştırması sonucunda, “A Plus” unvanını almaya hak kazandı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) gerçekleştirdiği ve ünversitelerin, öğrencilerin tatminkarlık düzeyine göre sıralanmasının amaçlandığı araştırmada İEÜ, öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan üniversite olarak gösterildi.

Bayram öncesi sürücülere, hayat kurtaracak 9 uyarı

Kurban Bayramı’nda sevdiklerini görmek ve tatil yapmak isteyen milyonlarca kişi, yola çıkmak için son hazırlıklarını yaparken, İzmir Ekonomi Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Melahat Kızıl, sürücülere hayat kurtaracak uyarılarda bulundu. Kızıl, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl trafik kazası sonucu 6 bin 675 kişinin öldüğünü, 307 bin 71 kişinin de yaralandığını belirterek, sürücülerin dikkat etmesi gereken noktaları 9 maddede sıraladı. Kızıl, olası bir kaza anında kişiye ilk müdahalenin nasıl yapılacağına ilişkin önemli bilgiler de verdi.

Z kuşağının tercihi Kampüs İzmir oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bünyesine kattığı öğrenci sayısını bir önceki yıla göre yüzde 16 arttırarak, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi oldu. Geçtiğimiz yıl, lisans ve önlisans olmak üzere toplam 1.736 öğrenci alan İEÜ’de, 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre 2 bin 6 öğrenci, eğitim almaya hak kazandı.

İzmir Ekonomi’den öğrencileri buluşturan zirve

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin dünya genelinde konuşulan güncel konuları yorumlayarak, çözüm önerileri sunması amacıyla düzenlenen ECOMUN Konferansı’na ev sahipliği yaparak, 190 öğrenciyi bir araya getirdi. Türkiye’nin yanı sıra Kanada, Yunanistan, Pakistan, Afganistan ve Liberya gibi farklı ülkelerden öğrencilerin de katıldığı konferans, beş gün sürdü. Öğrenciler, 6 farklı komitenin belirlediği “Basmacı harekatı”, ”Amerikan sivil savaşı”, “NATO”, “Venezuela’daki Maduro kabinesi”, “İslam İş Birliği Teşkilatı” ve “Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçlarla Mücadele” konularında çalışma yaparak, çözüm önerisi protokolü hazırladı.

İzmir Ekonomi’nin lisansüstü tanıtım toplantısına yoğun ilgi

Öğrencilerine daha nitelikli eğitim vermek amacıyla 4 ayrı enstitüyü “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” adı altında birleştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 12 farklı alanda toplam 35 lisansüstü programın tanıtımını gerçekleştirdi. İzmir Ticaret Odası’nda yapılan, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı toplantıda, lisansüstü programlardaki yenilikler detaylı olarak anlatıldı.

İzmir Ekonomili gençler, öğrenciyken iş yaşamında öncü oluyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı öğrencileri, henüz ihracat gerçekleştirmemiş İzmir Ticaret Odası üyesi firmalarla birlikte yurt dışına açılıyor. 11 öğrenci, henüz ihracat gerçekleştirmemiş veya kısıtlı ihracat pazarı olan firmalar için yeni bağlantılar oluşturulması amacıyla analizler yapacak, firmaların ihracat yapmasına destek olacak.

İzmir Ekonomi’den yeni nesil yüksek lisans modeli

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin yüksek lisans ve doktora yaparken diğer programlardan da istedikleri dersi alarak, kendilerini farklı alanlarda geliştirmelerini sağlamak amacıyla, 4 enstitüyü tek çatı altında birleştirdi. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında ilk kez böyle bir uygulamaya gidilirken; Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, İşletme ve Fen Bilimleri Enstitüleri bir araya getirilerek, “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” oluşturuldu. Yeni yapılanma sayesinde, öğrencilere daha kişiselleştirilmiş bir eğitim fırsatı sunulacak.

‘Başarıya önem veriyoruz, Burslarımızı önemli oranda arttırdık’

Öğrencilerin eğitim tercihlerinde öncelikle nasıl bir ekosistem ve atmosferde eğitim alacaklarına önem vermeleri gerektiğini vurgulayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Danışmanı (Genel Koordinatör) Prof. Dr. Murat Borovalı,  İzmir Ticaret Odası’yla daha yakın çalıştıklarını, bu yıl kontenjanları belirlerken bursluluk oranların yüzde 24’ten yüzde 41’e çıkardıklarını söyledi.

İzmir Ekonomi’den mezun oldular, dünyaya açıldılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, kendilerinden sonra gelen nesillere cesaret veriyor. İEÜ mezunu 208 kişi, kariyerlerini yurt dışında sürdürme fırsatı yakalayarak, uluslararası şirketlerin de ilk tercihi oldu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Yeniliklere açık, bilgiyi üreten ve sürekli fikir geliştiren bireyler yetiştiriyoruz. Mezunlarımızın başarıları da İzmir Ekonomili olanların, hayata bir adım önde başladığını hepimize gösteriyor” dedi.

İzmir Ekonomili profesörün 60’ıncı yaşı için uluslararası konferans

Matematik alanında yaptığı çığır açan çalışmalarla dünyanın en saygın bilim adamları arasında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun 60’ıncı yaş günü onuruna, uluslararası bir konferans düzenlendi. İstanbul’da gerçekleştirilen konferansa, 10 ülkeden dünyaca tanınan 50’ye yakın bilim insanı katıldı.