Çocuklarda gözlük seçimine dikkat

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Hasan Durmuş, “Çocuklarda gözlük kullanımı ve görme” başlıklı seminer verdi. İnsanların yaşamları boyunca öğrendiklerinin yaklaşık yüzde 80’ini görme yoluyla elde ettiğini belirten Durmuş, küçük yaşlardaki gözlük uygulamalarında çerçeve ağırlığının eşit olarak yüzde dağılmasının önemli olduğunu söyledi.

İzmir’den Türkiye’ye online ‘yaratıcılık’ festivali

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), reklamcılık alanında gençlerin vizyonunu geliştirmek ve iletişim sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla “GençYaratıcı Festivali” düzenleyecek. 29-30 Mayıs tarihleri arasında, online olarak gerçekleştirilecek festival, İEÜ İletişim Fakültesi’nin Youtube sayfasından canlı yayınlanacak ve herkese açık olacak.

Planlarınızı 18 aylık yapın

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi tarafından koronavirüs nedeniyle yaşanan sıkıntılı süreçte şirketlere destek vermek amacıyla düzenlenen “Zor Zamanlarda Dönüşüm” adlı internet seminerlerinin ilk konuğu İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Taylan Demirkaya oldu.

Üniversite mezunları işlerini korudu

Koronavirüs salgınından en az etkilenenler, evden çalışma olanakları olan yüksek becerili üniversite mezunları oldu. Kampüsİzmir Sohbetleri kapsamında online olarak düzenlenen Pandemi Akademi’nin konuğu olan İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen, üniversite mezunlarının hem gelirlerini hem de işlerini koruduklarını söyledi.

Virüse karşı ‘Pandemi Akademi’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), koronavirüsün hukuk, eğitim, sağlık ve ticaret gibi farklı alanlardaki etkilerinin uzman isimler tarafından değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla “Pandemi Akademi” kurdu.

Yattık kalktık ‘müstakil’ aradık

Koronavirüs nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayan ve kalabalık yerlerden uzak duran binlerce kişi, “müstakil ev” arayışına geçti. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, yapılan araştırmalara göre iki ay içerisinde Türkiye’deki müstakil ev fiyatlarının yüzde 25, internetteki müstakil konut aramalarının ise yüzde 252 oranında arttığını söyledi.

Salgın sonrası bisiklet ve yürüyüş yolları artacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, koronavirüs nedeniyle kentlerin hızlı bir öğrenme sürecine girdiğini, salgından sonra insanların sosyal mesafeyi koruyarak sosyalleşmesi için kamusal mekanlarda iyileşmeler yaşanacağını söyledi.

Şef Kamiloğlu’ndan ‘16 tarifli’ sağlıklı atıştırmalık

Koronavirüs salgınına karşı sokağa çıkmadığımız bu süreçte, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, evde kolayca hazırlanabilecek 16 sağlıklı atıştırmalık tarifi hazırladı.

İş dünyası için ‘Zor Zamanlarda Dönüşüm’ adlı online seri

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, koronavirüs nedeniyle oluşan sıkıntılı süreçte şirketlere destek vermek amacıyla “Zor Zamanlarda Dönüşüm” adlı webinar (internet semineri) serisi başlattı.

Enerji almak için kuaföre koştuk

Koronavirüs vakalarının azalmasıyla birlikte uygulanmaya başlanan “Normalleşme Süreci” kapsamında hizmete açılan güzellik salonları, kuaförler ve berberler, ilk günden itibaren müşteri akınına uğradı. Binlerce kişi imaj tazelemek için sıraya girerken, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nevra Cem Ersoy, bu davranışta ihtiyacın yanı sıra psikolojik etkenlerin de belirleyici olduğunu söyledi. Dr. Ersoy, “Kişiler, özgürlüğünün kısıtlandığı alanları, zamanla daha cazip bulabilir. Uzun süre evde olmak ve davranış biçimlerini kısıtlamak, enerji kaybına yol açtı. Birçok kişi, kendini rahatlatabileceği ve kaybettiği enerjiyi tekrar kazanabileceği alan olarak berber ya da kuaförleri seçti” diye konuştu.