Elektrikten ‘38 milyon’ kazanacağız

Türkiye’de, toplam elektriğin yaklaşık yüzde 6’sının tüketildiği İzmir’de; enerji verimliliğini artırmak, yenilenebilir enerji yatırımı için uygun zemini oluşturmak ve 5 milyon avroluk (38 milyon lira) tasarruf sağlamak amacıyla harekete geçildi. Avrupa’daki 5 ülkeden akademisyenler ile iş birliği yaparak “ENCHANT” adlı proje hazırlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, Avrupa Birliği’nden (AB) destek almaya hak kazandı.

İzmir Ekonomili gençlerden ‘geri dönüşüm’ için 2 proje

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, evsel katı atıkların ayrıştırılarak geri kazanıma yönlendirilmesi amacıyla Karşıyaka Belediyesi için iki iletişim kampanyası geliştirdi. Lise öğrencilerinde farkındalık oluşturulması için “Bil, Ayrıştır, Kazan” isimli bir turnuva önerisinde bulunan İzmir Ekonomili gençler, ilköğretim öğrencileri için hazırladıkları “Atıkları Kahramanın Yap” isimli projede ise, evsel atıklardan yapılan oyuncakların özel bir sergide İzmirlilere sunulabileceğini iletti.

Eşinizi ‘evde’ unutmayın

Koronavirüs, iş yaşamının yoğunluğu ve stresiyle başa çıkmaya çalışan kadınların evdeki yükünü de artırdı. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de kadınlar, ev işleri ve çocuk bakımında eşlerine göre 5 kat fazla sorumluluk üstlenirken, aile içi anlaşmazlıkların önüne geçmek için erkeklere, “birlikte hareket etme” ve “görev paylaşımı” tavsiyesi geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Uzman Klinik Psikoloğu Merve Minkari Tunçay, “Kadınlar, kendilerine ayıracakları zamandan, yaptıkları planlardan daha sık vazgeçiyor. Bu nedenle psikolojik, fiziksel ve zihinsel olarak çabuk tükenebiliyor. Özellikle erkekler, zorlu süreçte eşlerini evde yalnız bırakmamalı. Çiftler birbirini dinlemeli, iş bölümü yapmalı ve anlayışlı davranmalı” diye konuştu.

Türkiye, tedarikte dünyanın yeni gücü olacak

Koronavirüs salgınına karşı etkin mücadelesi, dünya genelindeki pazarlara yakınlığı ve birçok endüstrideki tedarik gücü, Türkiye’yi kilit ülke konumuna getirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bengü Sevil Oflaç, sadece Çin’e bağımlı olmanın büyük risk oluşturduğunu, salgın döneminde birçok ülke ve şirketin net şekilde gördüğünü belirterek, “Yeni yatırımların ve teknolojik hamlelerin yapılmasıyla Türkiye, global tedarik zincirleri yapılandırmalarında önemli bir oyuncu haline gelecek. Türkiye, kilit pazarlara yakınlığının da avantajıyla birçok endüstride, tedarik gücü ve sağladığı kalite ile Çin’e alternatif olacak” dedi.

Şirketlere 8 maddelik ‘itibar’ önerisi

Koronavirüs nedeniyle yaşanan zorlu süreci en az kayıpla atlatmanın yollarını arayan firmalara, krizi fırsata çevirecek ve itibar artıracak öneriler geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selin Türkel, tavsiyelerini 8 maddede sıralayarak, “Kriz döneminde, topluma yaratıcı katkılar sağlayan firmalar itibar ve güç kazanacak. Firmalar bunları yaparken fırsatçı görünmemeli, samimiyet oluşturmalı. Gerekirse, rakipleriyle iş birliği yapmaya da açık olmalı” diye konuştu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, eğitim teknolojilerine yön verecek

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) “eğitimde mükemmellik” hedefiyle benimsediği teknoloji destekli öğretim yaklaşımını “uzaktan eğitime” uyarlaması, başarıyı beraberinde getirdi. İEÜ Öğretme ve Öğrenme Merkezi Müdürü Dr. Esin Çağlayan, Blackboard Eğitim Teknolojileri Danışma Kurulu Üyesi olarak atandı.

Kriz ortamlarında nakit akışınızı planlayın

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi tarafından koronavirüs nedeniyle sıkıntılı süreçte şirketlere destek vermek amacıyla “Zor Zamanlarda Dönüşüm” adlı internet seminerlerinin konuğu İEÜ Genel Sekreteri Çağdaş Yıldırım ve Vansan Water Teknolojileri Mali İşler Koordinatörü Emre Öztürk oldu. Yıldırım ve Öztürk, “Kriz Döneminde Finansal Süreklilik” başlıklı seminer verdi.

Her yıl 4 bin kişiyi ‘evde’ kaybediyoruz

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Serkan Bolat, Türkiye’de her yıl 6 milyon ev kazasının meydana geldiğini ve bunların yaklaşık 4 bininin de ölümle sonuçlandığını belirterek, “güvenli yaşam” önerileri paylaştı.

“Covid-19 salgınının sözleşmelere etkisi”

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Cem Özcan, yasaya göre 30 Haziran’a kadar işyeri kira bedelinin ödenmemesi sebebiyle fesih ve tahliye istenmeyeceğini belirtti.

İyilik seferberliğine ‘Başkan’ ve ‘Rektör’ desteği

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara destek olmayı amaçlayan “Abla-Ağabey-Kardeş” projesini dijital ortama taşıyarak, yeni bir iyilik seferberliği başlatan İzmir Ekonomi Üniversiteli (İEÜ) gençlere, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar da katıldı. 10-13 yaş arasındaki çocuklara moral vermek ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek isteyen Başkan Soyer ve Rektör Aşkar, çektikleri özel videoları çocuklara iletti. Başkan Soyer ve Rektör Aşkar’ı karşılarında gören çocuklar, büyük heyecan ve mutluluk yaşadı.