ADAY ÖĞRENCİLER        |

‘Sürdürülebilir Moda’ isimli kitabıyla fark yarattı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Şölen Kipöz’ün moda alanında son akımları değerlendirdiği ve eski giysilerin canlandırılmasına yönelik ipuçlarına yer verdiği “Sürdürülebilir Moda” isimli kitabının ikinci baskısı yapıldı.

İzmirli Girişimcilere Uluslararası Ödül

İEÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Esra Sarıhan ile İEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu Melis Sarıhan kardeşler tarafından kurulan baskasindarama.com adlı e-ticaret sitesi, dünyanın en prestijli uluslararası iş ödülü olarak kabul edilen ‘Stevie Award’ almaya hak kazandı.

‘Beslenme bilimi ile sağlıklı yaşamlar’

Türkiye’de üniversite ile şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüsİzmir’i hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “beslenme bilimi opsiyon programı” ile insan sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik eğitimler alacak.

Üniversiteye başlayacak öğrencilere, uyum sürecini hızlandıracak öneriler

Türkiye genelinde yüz binlerce genç, bu yıl ilk kez üniversite hayatına atılacak olmanın heyecanını yaşarken, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikolojik Gelişim ve Danışma Merkezi’nin uzman klinik psikologlarından öğrencilere, uyum sürecini hızlandıracak öneriler geldi.

‘Peyzaj Mimarlığının geleceğine bakış’

Peyzaj Mimarlığı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öncülüğünde İstanbul Beyoğlu Akademi’de gerçekleştirilen “2. Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Araştırmaları Kongresi”’nde tartışıldı.  Kongre, Arnavutluk Polis Üniversitesi ile Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi önderliğinde İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. İpek Kaştaş Uzun başkanlığında yapıldı. Toplantıya İtalya, İspanya, Arnavutluk, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Trabzon, Antalya, Denizli, Kocaeli, Gaziantep, İzmir gibi Türkiye’nin birçok kentinden akademisyenler katıldı. Kongrede peyzaj mimarlığı alanında birçok önemli konu tartışıldı.

Şef Kamiloğlu’ndan kışa hazırlık tüyoları

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün eğitmen şefi Tolgahan Kamiloğlu, kışa hazırlık olarak gerçekleştirilen konserveleme, kurutma ve dondurma işlemleri ile reçel yapımına ilişkin tüyolar verdi.

İzmir Ekonomili olma şansı devam ediyor

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonucunda A Plus unvanını alan ve Ege’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olmayı başaran İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) okuma şansı devam ediyor.

Çocuğu okula yeni başlayan ailelere 8 tavsiye

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikolojik Destek Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Uzman Psikolog Dr. Özge Alkanat, öğrencilere yönelik uyum programının başlamasıyla çocukları ilk kez okulla tanışan ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

İzmir Ekonomili öğrenciler Çin’deki kampa katıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri Gökay Gök, Şeyhmus Kaçan ve Eylül Ekimler, tüm imkanlarını Çin devletinin sağladığı yaz kampına kabul edilerek hem Çincelerini geliştirdi hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdü

Küçüklüğünden beri avukat olma hayali kuran İzmirli Burakhan Sayın, sadece Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerine tanınan dikey geçişle Hukuk fakültesinde okuma imkanını çok iyi değerlendirerek, hedefine ulaştı.