ADAY ÖĞRENCİLER        | 
EN

TÜM HABERLER


Roketler şampiyonluk için fırlatılacak
Roketler şampiyonluk için fırlatılacak

Öğrencilerin bilime ilgisini arttırmak ve teknoloji üretme konusunda kendilerini geliştirmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Teknofest Roket Yarışması’nın finalinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) iki takım şampiyonluk mücadelesi verecek. 


Türk ve Japon öğrencilerden İzmir’in lezzetlerine özel tasarımlar
Türk ve Japon öğrencilerden İzmir’in lezzetlerine özel tasarımlar

Türk ve Japon endüstriyel tasarım öğrencileri, İzmir’e özgü boyoz, kumru, gevrek, şambali tatlısı ve midye dolma gibi ayaküstü yenen sokak lezzetleri üzerine çalışmalar yapmak amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) uluslararası çalıştayda bir araya geldi. 


Türkiye’deki Tıp öğrencileri İzmir Ekonomi’de buluştu
Türkiye’deki Tıp öğrencileri İzmir Ekonomi’de buluştu

Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nin, çeşitli eğitimlerle öğrencilerin kendilerini geliştirmesi, staj imkanları ve araştırma değişimi konusunda da bilgi sahibi olması amacıyla düzenlediği 3 günlük kamp, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 


İzmirli Melike’ye Çin’den büyük onur
İzmirli Melike’ye Çin’den büyük onur

Tam burslu okuduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Bölümü’nden başarıyla mezun olan Melike Evtut, Çin devletinin Türkiye’deki sınırlı sayıda öğrenciye verdiği yüzde 100 bursu almaya hak kazandı. 


İEÜ’den ‘Hedef 1 Milyon Fidan’ kampanyasına büyük destek
İEÜ’den ‘Hedef 1 Milyon Fidan’ kampanyasına büyük destek

İzmir’deki Oda, Borsa ve Birliklerin yangından zarar gören 500 hektarlık orman alanının ağaçlandırılması amacıyla başlattığı “Hedef 1 Milyon Fidan” kampanyasına, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) destek geldi. 


Kostüm ve sahne tasarımları İzmir Ekonomi’den
Kostüm ve sahne tasarımları İzmir Ekonomi’den

Alman tiyatrosunun kostümleri, İzmir Ekonomili tasarımcıların elinde hayat buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich, Almanya’da Theater Spiellust Grubu'nun sahnelediği Grimm ve Gretel, Alis Harikalar Diyarı, Kral Übü oyunlarının ardından Cabaret adlı oyunun da sahne ve kostüm tasarımını tamamladı.


İzmir’den Almanya’ya ulaşan başarı yolculuğu
İzmir’den Almanya’ya ulaşan başarı yolculuğu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl dereceyle mezun olan Yonca Kandemir, yüzde 100 bursa layık görülerek, Almanya’da uygulamalı dil bilimi alanında yüksek lisans yapmaya hak kazandı. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından Türkiye’de sadece 30 kişiye verilen bursu almayı başaran Kandemir, Avrupa’nın en yenilikçi üniversiteleri arasında gösterilen Nürnberg Frıedrıch Alexander Erlangen Üniversitesi’nde iki yıl eğitim alacak.


Mesleği ile tutkusunu birleştirdi, su altı araştırmalarıyla dünyaya açıldı
Mesleği ile tutkusunu birleştirdi, su altı araştırmalarıyla dünyaya açıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, “En büyük tutkum” dediği su altı dalışıyla ilgili tam 23 yıldır sürdürdüğü çalışmalarla, dünyaca tanınan bir isim oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) öğrencilik döneminde hobi olarak başladığı su altı araştırmalarını kısa sürede bilimsel bir alana taşıyan Doç. Dr. Varinlioğlu, şimdiye kadar Türkiye’nin birçok bölgesinin yanı sıra 10 farklı ülkede dalış gerçekleştirdi.


Mülteci sağlığına bilimsel bakış
Mülteci sağlığına bilimsel bakış

Mülteci sağlığı, uluslararası boyutta incelenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İtalyan Universita Campus Bio-Medico arasında imzalanan iş birliğiyle yoğun göç alan Türkiye ve İtalya’daki göçmenlerin sağlık sorunları mercek altına alınacak.


Bayramda 4 güne 4 ayrı lezzet
Bayramda 4 güne 4 ayrı lezzet

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün eğitmen şefi Tolgahan Kamiloğlu, dört günlük Kurban Bayramı boyunca sofralara lezzet katacak özel tarifler hazırladı. “Kuzu kapama”, “Elbasan tava”, “Kuzu/dana güveç” ve “Çoban Kavurma” gibi herkesin evinde yapabileceği geleneksel tarzda yemekler tercih edilirken, hazmın kolay olması açısından sebze kullanılmasına da özen gösterildi.