Doç. Dr. Soysal’dan kritik ‘eldiven’ uyarısı

Dünya genelinde hızla yayılan koronavirüsten (Covid-19) korunmak için dışarıda eldiven kullanan vatandaşlara, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Soysal’dan uyarı geldi.

Yaşlılara ‘evde zaman geçirme’ önerileri

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Melahat Kızıl, evde keyifli ve yararlı vakit geçirmeleri için yaşlılara önerilerde bulundu. Kişinin her yaşta hobi edinmesi gerektiğini belirten Kızıl, “Evde oturarak zamanın geçmesini beklemek yerine, güne dair plan yapılmalı. Bu süreç fırsata çevrilerek, internet ya da sosyal medya gibi merak edilen konulara yoğunlaşılabilir” dedi.

İEÜ ve İZTO’dan ‘koronavirüs’ için ortak canlı yayın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO), küresel bir tehdit haline gelen koronavirüsten (Covid-19) korunma yollarını anlatmak ve hastalıkla ilgili bilinci arttırmak amacıyla ortak canlı yayın gerçekleştirdi.

İzmir Ekonomi’de, 10 bin öğrenciye ‘uzaktan eğitim’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), koronavirüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı karar doğrultusunda, öğrencilerine “uzaktan eğitim” vermeye başladı.

İzmir Ekonomi’de, ‘Uzaktan Eğitim’ için her şey hazır

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 23 Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitelerde “Uzaktan Eğitim” sürecinin başlayacağını duyurdu. Türkiye’deki sayılı üniversitede bulunan Öğrenme Yönetim Sistemi (Learning Management System - LMS) ile eğitimini yöneten İzmir Ekonomi Üniversitesi, yaklaşık 10 bin öğrencisine uzaktan eğitim vermek için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Tatil döneminde bunları yapmak iyi gelebilir

Aşağıdaki önerileri kendi sınır ve limitlerinizde, size iyi geleceğini hissediyorsanız uygulayabilirsiniz.

Üniversite-sanayi iş birliğinde sürdürülebilirlik teması

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ve Yeşim Tekstil iş birliğiyle yeni nesil tasarımcılar sürdürülebilir moda konusunda çalışacak. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Yeşim Tekstil tarafından sağlanacak kumaşlardan yararlanacak ve sürdürülebilirlik teması üzerine tasarımlar yapacak. Öğrenciler, İzmir ve Bursa’da calıştaylara katılacak.

Ailelere 10 maddelik ‘koronavirüs’ önerisi

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) uzman klinik psikologları Nilay Uğurlu Öztürk ve Merve Minkari Tunçay, ebeveynlerin koronavirüsle ilgili süreçte 6-11 yaş aralığındaki çocuklarına nasıl davranması gerektiğiyle ilgili 10 öneride bulundu.

İzmir Ekonomili kaygılanma, önlem al

Yeni koronavirüs (Covid-19) diyabet, KOAH, kalp hastalığı, bağışıklık yetmezliği gibi bilinen bir sağlık sorunu olmayan genç ve orta yaş grubunda hafif seyretmektedir.

Sağlığın bizim için her şeyden önemli

Eğitime ara verilen bu süreçte; sinema, spor salonu ve AVM gibi kalabalık yerlere gitme. Kendini gözlemle; boğaz ağrısı, ateş, öksürük, halsizlik gibi durumlarda tıbbi destek al. Hasta kişilerle temas etme, bol sıvı tüket, uykusuz kalma ve dengeli beslen.

Çin’den yayılan koronavirüsü, yatırımcıları güvenli limana yöneltiyor

Küresel bir tehdit haline gelen koronavirüsü, dünya ekonomisini de olumsuz etkiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen, Çin’in dünyanın fabrikası konumunda olduğunu, salgın nedeniyle üretimlere ara verildiğini, bu durumun dünya genelinde yatırımcıları güvenli limanlara yönlendirdiğini vurguladı.