İzmir Ekonomi’den gençlere yönelik ‘Vergi Bilinci Konferansı’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), gençlerin vergi ile ilgili farkındalığını arttırmak ve yapılan son yenilikler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla ‘Vergi Bilinci Konferansı’ düzenledi.

“Atatürk’ü hep özleyecek, hiç unutmayacağız”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81’inci yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) düzenlenen törenle anıldı. Akademisyenler, öğrenciler, idari personelin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende, Atatürk büstüne karanfil bırakıldı.

İzmir Ekonomi’de ‘İtalyan’ gecesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), dünya genelinde bu yıl 19’uncu kez gerçekleştirilen İtalyan Dili ve Kültürü Haftası kapsamında, “Sahnede İtalyanca” temasıyla düzenlenen yetenek gösterisi yarışmasına (talent show) ev sahipliği yaptı.

500 erkeğe meme kanseri teşhisi

Dünyada ve Türkiye’de en sık görülen kanser türlerinin başında gelen meme kanseri, bilinenin aksine yalnızca kadınların korkulu rüyası değil. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2019 yılında Türkiye’de 500 erkeğe meme kanseri tanısı kondu.

Denizden 32 kupa çıkardı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi Kaan Parlas, akademik başarısını, tutkunu olduğu yelken sporuna da taşıyarak, şimdiye kadar 32 kupa kazandı.

İzmir, Almanya ile yarışıyor

İzmir’de son aylarda gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik, Avrupa ülkelerini geride bıraktı. Hem yerli hem de yabancı yatırımcının konut satın almayı tercih ettiği İzmir, Almanya’dan sonra dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı kent oldu.

Genetik hastalıkları önleyecek yeni teknoloji, İzmir Ekonomi’de konuşuldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), genetik hastalıkların önüne geçilmesi amacıyla moleküler biyoloji alanında yeni geliştirilen “Crispr Cas” teknolojisinin detaylı olarak ele alındığı çalıştaya ev sahipliği yaptı.

İzmir Ekonomi’ye ‘güvenli üniversite’ belgesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrenci bilgileri de dahil olmak üzere tüm kurumsal verilerin korunmasını sağlayan güçlü bir teknolojik altyapı oluşturarak, uluslararası belge almaya hak kazandı.

Oyun geliştirmek için İzmir Ekonomi’de buluştular

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’de hızla büyüyen ve 2023 yılında 2,5 ile 10 milyar dolar arasında ihracat hedefleyen oyun geliştirme sektörüne, gençlerin ilgisini arttırmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

İzmir Ekonomili genç modacının tasarımı gökyüzünü süslüyor

İzmir Ekonomili genç modacı Yaren Eren’in tasarımları gökyüzünü süslüyor. Dünyada ilk kez bir havayolu şirketi tarafından öğrenciler arasında gerçekleştirilen kabin ekibinin kıyafetleri tasarımı yarışmasını kazanan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Yaren Eren’in kolleksiyonu kullanıma başlandı.