ADAY ÖĞRENCİLER        |

Yenilikçi fikirlere ödül yağdı

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde 11 üniversitenin 14 bölümünden 271 projenin ve sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) geleceğin girişimci mühendisleriyle 7 alanda dağıtılan ödüllerin 5’ini alarak başarılarını taçlandırdı.

İzmir Ekonomili içmimarların tasarımlarına ödül yağmuru

İzmir Ekonomili içmimarlık öğrencilerinin konsept mağaza tasarımlarına ödül yağdı. Belenco Kuvars Yüzeyler ve TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliğince ilki düzenlenen iç mekân tasarım yarışmasında, İzmir Ekonomili genç içmimarlar çalışmalarıyla birincilik, ikincilik, mansiyon ve sergileme kazandı.

Liseliler Gelişim Atölyesi’nde ‘gelişecek’

Liseli gençlerin ihtiyaç duyduğu çalışma ve sosyalleşme alanları, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu’nun “Gelişim Atölyesi Projesi”yle hayat buluyor. Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanacak proje kapsamında öğrenciler, kitaplıklar, okuma masaları, arabuluculuk alanları, masa ve duvar oyunlarına kavuşacak.

Tasarımın kalbine yeni mezunlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını mezuniyet defilesiyle tamamlayacak. Defile, 31 Mayıs, saat 21.00’de İzmir Ekonomi Üniversitesi Tören Alanı’nda gerçekleştirilecek. Öğrenciler “Alman Bauhaus” ekolünün 100. Yılı kutlamalarında bu ekolden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sunacak.

Gelecek genetikte

İzmir Ekonomi Üniversitesi ECOGENESİS Kulübü tarafından “2. İEU Biyoloji Zirvesi” gerçekleştirildi. Üniversite ve lise öğrencilerine yönelik ‘Biyoteknolojinin Geleceği’ temasıyla yapılan etkinlikte, biyoteknoloji yöntemleri, bu alanın pazar payı, Türkiye ve dünyadaki konumunu aktarıldı.

Kâğıt uçaklar Hürkuş ve öğrencileri için havalandı

Kâğıt uçaklar, Vecihi Hürkuş ve ilk öğrencileri adına uçtu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programları tarafından gerçekleştirilen “Uçan Renkler Projesi” (Flying Colours Challenge) etkinliğinde öğrenciler, model kâğıt uçaklar yaptı. Uçaklarını sırayla havalandıran gençler, uçaklarının havada en uzun sürede kalması için çabaladı.

İş dünyasının gelişimi için eğitim İzmir Ekonomi’de

İş dünyasında kendini geliştirmek isteyenler, uluslararası uzmanlardan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde kendi alanlarında eğitim alabilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) ile Pearson Professional işbirliğiyle sertifika programı düzenlendi.

Türk gençleri otomotiv dünyasında çığır açıyor

İzmir Ekonomili mühendislerin, otomotiv endüstrisinin geleceğini oluşturan elektrikli ve otonom araçlar için geliştirdikleri şarj enerji paylaşım ağı ve transfer donanımları girişimleri, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nda birinci oldu.

Milli Mücadele’nin 100. yılı İzmir Ekonomi’de anılıyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) anılıyor. Milli Mücadele’nin 100. yılı kapsamında vatanın düşman işgalinden kurtulması için verilen var oluş savaşının güncesinden oluşan “100. Yılına doğru Milli Mücadele Günlüğü” adlı sergi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde açıldı.

Mülteci çocuklar için ‘Gençlik Deklarasyonu’

Farklı ülkelerden yaklaşık 90 genç, mülteci çocukların yaşadığı zorluklara karşı çözüm aramak için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) bir araya geldi. Geçen yıl İEÜ İletişim Fakültesi’nin başlattığı “Çocuk Gibi Bak” projesi kapsamında Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Türkiye’den öğrenciler, mülteci çocukların yaşadığı sorunların azalması amacıyla “Gençlik Deklarasyonu” yayınladı.