‘Mobbinge yönelik yasal düzenlemeler olmalı’

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Hukuki Boyutuyla Psikolojik Taciz (Mobbing)” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferansta İEÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Alp Limoncuoğlu, Doktor Öğretim Üyesi Mine Kasapoğlu Turhan ve Doktor Öğretim Üyesi Cem Özcan katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisi gösterdiği konferansta dava örnekleriyle psikolojik taciz anlatıldı.

‘Öğrenciyken Amerikan Merkez Bankası’ndan İş Teklifi Aldı’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Mertcan Güler, öğrenciliği sürerken dünyanın en önemli finans kuruluşları arasında yer alan Amerikan Merkez Bankası’ndan iş teklifi aldı.

Yerin 230 metre altında inceleme yaptılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencileri, Menderes’te bulunan TÜPRAG Efemçukuru Madenini ziyaret ederek, yerin 230 metre altında incelemede bulundu.

Çinli sanatçılar anlattı, İzmir Ekonomili gençler yaptı

Resim ve kaligrafi sanatının dünyadaki en önemli temsilcilerinden biri olan Çinli Ali Lei Gong ve oğlu Chuanyi Lei, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) iki gün boyunca öğrencilerle bir araya geldi.

Genç girişimciler, deniz kirliliğini iş fikrine dönüştürdü

Gençlerin girişimciliğe olan ilgisini arttırmak ve yeni iş modelleri geliştirmesini sağlamak amacıyla projeler üreten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İzmir’deki 100 lise öğrencisini ‘sıfır atık’ konulu İnovasyon Kampı’nda bir araya getirdi.

İtalyan Mimar Cardini’den öğrencilere çözüm odaklı tasarımlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından “A Visual Frame / Her Mess, His Mess” adlı atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölyenin 2019 Güz dönemindeki konuğu İtalyan Mimar ve Tasarımcı Stefano Cardini oldu. Cardini, öğrenci ve mezunların yer aldığı İEÜ Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrenci ve mezunlarına iki gün boyunca,  iki boyutlu bir yüzey olarak kare veya dikdörtgen bir kumaş parçasından nasıl bir tasarım çözümü üretilebileceği konusunu aktardı.

Kanser tedavisi için 'umut' ödülü

Karaciğer kanseri tedavisinde kullanılan ilaçlara karşı hücrelerin geliştirdiği direnç mekanizmalarını araştıran proje onkologlardan ödül aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar’ın çalışması, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği tarafından gerçekleştirilen “Onkolojide İz Bırakanlar Zirvesi”nde 103 proje arasından seçilerek, ilk altı arasında yer aldı.

İzmir Ekonomili gençlerden ‘çevreci’ tasarımlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, insan sağlığının en büyük tehditlerinden biri olarak gösterilen ve son yıllarda kullanımı artan plastik ürünlere alternatif olacak tasarımlar gerçekleştirdi.

İrlandalı sanatçıdan ‘Ev Gibisi Yok’ sergisi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Angela Burns, tekstil sanatı üzerine gerçekleştirdiği illüstrasyon çalışmalarını, ‘Ev Gibisi Yok’ adlı sergide bir araya getirdi.

İzmir Ekonomili tasarımcılar Londra’da

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunları Kerem Özerler, Mert Uzyıldırım ve Kutay Yorulmaz, “London Design Festival 2019”’da, kurdukları “Wangan” adlı markayla ürün koleksiyonunu sergileme hakkı kazandı. İngiltere’de Old Truman Brewery’de gerçekleşen ve en büyük tasarım etkinliği olarak görülen London Design Fair’de, İzmir Ekonomili içmimarların tasarımları büyük beğeni topladı.