Beslenmede ‘fazla enerji’ uyarısı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, bağışıklık sistemini güçlendirmenin dengeli ve yeterli beslenme ile başladığını belirterek, koronavirüs nedeniyle evde olunan bu dönemde vücuda ihtiyacı olan enerjiden fazlasının alınmaması gerektiğini söyledi.

4 bin kilometre uzaktan ‘uluslararası’ terapi

Küresel bir tehdit haline gelen ve şimdiye kadar 200 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan koronavirüs (Covid-19), eğitim almak ya da çalışmak için yurt dışına giden Türkleri psikolojik destek amacıyla “online terapi”ye yönlendirdi. Türkiye’ye 2 bin ila 4 bin kilometre uzaktaki Avrupa’nın farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, ülkemizdeki psikologlarla iletişime geçerek, internet üzerinden seanslara başladı.

İzmir Ekonomi’den ‘100. yıla özel’ proje

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), milletçe tüm zorlukların üstesinden gelerek başarıya ulaştığımız Milli Mücadele sürecini, fotoğraf ve bilgilerle anlatmak amacıyla başlattığı “Milli Mücadele Günlüğü” projesi kapsamında, özel bir ajanda hazırladı.

Kampüsİzmir’de ‘online etkinlik’ serisi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) hukuk, eğitim, sağlık ve ekonomi gibi farklı alanlardaki uzman isimleri, öğrenci ve mezunlarıyla bir araya getirmek amacıyla 3 ay önce başlattığı Kampüsİzmir Sohbetleri’ni, online platforma taşıdı.

Corona günlerinde dijital medya ve film izleme deneyiminin dönüşümü

COVID-19 virüsünün yayılmasıyla birlikte kalabalıkları bir araya getiren birçok etkinlik gibi film festivallerinin de iptali tartışılmaya başlandı. Bazı festivaller programlarını iptal ettiler, bazıları ise çevrimiçi platformlarda festival yapmanın çeşitli formüllerini aramaya başladılar.

Virüs savaşçılarına 118 ‘yüz kalkanı’

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), koronavirüse karşı mücadele eden sağlık çalışanlarını hastalıktan korumak amacıyla üretilen 118 adet “yüz kalkanı”, sahiplerine ulaştırıldı.

Maske ve eldiven kullanımında 6 kritik uyarı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, maske ve eldiven kullanımındaki yanlışların hastalık riskini arttıracağına dikkat çekerek, önerilerini 6 maddede sıraladı.

“Yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz”

Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olarak 14 Nisan 2001 tarihinde kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitim hayatında 19 yılı geride bıraktı. Akıl, bilim ve teknolojinin rehberliğinde, kısa zamanda önemli işler başardıklarını belirten İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Başarılarla dolu 19 yılda, ülkemiz ve İzmir’imiz için fikir üreten, değer yaratan bir kurum haline geldik. 50’yi aşkın ülkede, kendini işini kuran ya da uluslararası şirketlerde yöneticilik yapan mezunlarımız, bizlerin gurur kaynağı oldu. Güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmayan gençlerimizle birlikte, yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ruh sağlığınızı konuşarak koruyun

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) görev yapan Uzman Klinik Psikolog Nilay Uğurlu Öztürk, Posta Gazetesi’ne verdiği röportajda, sosyal izolasyonun ilişkilerden tamamen uzaklaşmak anlamına gelmediğini vurguladı. Öztürk, “Sevdiklerinizle, telefonla ya da online olarak iletişime geçebilirsiniz” dedi.

‘Kulaktan duyma’ yaralanmaya dikkat

Koronavirüsten korunmak için eve kapanan ve hareketin azaldığı bu dönemde sık sık farklı egzersiz deneyenlere, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı Öğretim Görevlisi Rıdvan Aktan’dan uyarı geldi.