ADAY ÖĞRENCİLER        |

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne özel program

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü kapsamında, milli değerler ve demokrasinin önemine dikkat çekmek amacıyla bir program hazırladı. Etkinlikte, “Demokrasi; Dün, Bugün, Yarın” ile “Atatürk ve Demokrasi” konulu paneller düzenlenecek.

Suriyeli kadınlar, Türk mutfağını öğrenerek meslek sahibi olacak

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri İzmir’de, yeni bir hayat kurma mücadelesi veren 18 Suriyeli kadın, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde meslek sahibi olma fırsatı yakaladı. Dünya Tarım ve Gıda Örgütü’nün kültürler arası iletişimi arttırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında Suriyeliler, eğitmen şeflerden “tarhana çorbası”, “imam bayıldı”, “hünkar beğendi” gibi Türk mutfağına özgü yemekleri öğrenmeye başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, mezunlarını iş dünyasına uğurladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bin 213 öğrencinin diploma aldığı ve üç aşamalı olarak yapılan mezuniyet törenlerinin ikincisi, büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Törene katılan İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunlarının elde ettiği başarılarla Türkiye genelinde adından söz ettirdiğini ifade etti. Başkan Özpoyraz, “Eminim ki gelecekte, sizlerin de iş hayatındaki başarı hikayelerini okuyacağız” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi birinciliği İzmir’e taşıdı

Türkiye’nin en başarılı mimarlık bölümlerinden biri olan, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, ‘’13. Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu’’ kapsamında düzenlenen Kabuk Tasarım Yarışması’nda birinci oldu. “Örtüşmeler ve Kesişmeler” ana temasıyla yapılan yarışmada, Mimarlık Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Tunç Çokuysal, Canberk Kaplan ve Barış Dondar’ın “Kaburga” adlı tasarımları İzmir’e birincilik kazandırdı.

İzmir’den Norveç’e başarı yolculuğu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları uluslararası eğitimlerinin karşılığını başarılara imza atarak alıyor. İEÜ İşletme Bölümü ve Lojistik Yönetimi Bölümü’nde de çift anadal yaparak iki diplomayla mezun olan Hande Arı, dünyanın en başarılı kadın yöneticileri arasına girdi.

Başkan Özgener’den mezuniyet töreninde yaşam hikayesinden dersler

Birincisine beş binden fazla kişinin katıldığı, 20 bin takipçinin sosyal medyadan canlı yayında izlediği, 1213 öğrencinin mezun olacağı, İzmir Ekonomi Üniversitesi 2018-2019 ‘’Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri’’ müjdelerle başladı. Rektör Prof. Dr. Murat AŞKAR’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan töreni anfitiyatroda yer kalmayınca ziyaretçiler dış alanlara konulan dev ekranlardan izlediler. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut ÖZGENER, yeni mezun olacak üniversitelilere kendi yaşam hikayesinden edindiği dersleri ve 4 bacaklı başarı formülünü içtenlikle paylaştı

Uluslararası müziğin sesi İzmir Ekonomi’den yükseliyor

Müzik ve teknoloji İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde birleşecek. Portekiz, Letonya, Romanya ve Türkiye’den toplam 40 öğrenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde müzikle ilgili girişimci yeni fikirler oluşturacak. Kalkınma için sanat temasıyla buluşan gençler, hafta sonu 48 saat boyunca, belirlenecek ortak konu üzerine “Müzik Hackhatonu”nu gerçekleştirecek. Gençlerin farklı kültürleri tanımasının da amaçlandığı etkinlik, 9 Temmuz’da sona erecek.

İzmir Ekonomi'den can kurtarmaya adanan yaşamlar

İzmir Ekonomili “paramedikler”, can kurtarmayı sahada öğreniyor. Hasta kurtarma, müdahale ve sevk etmeyi gerçeği aratmayan kurtarma senaryolarında öğrenen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, “dağdan yaralı kurtarma” tatbikatına katıldı. Öğrenciler, senaryo gereği dağda ilk yardıma ihtiyaç duyan hastaya müdahale yaptı, hastayı güvenli bölgeye taşıdı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde coşkulu mezuniyet

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 79 öğrenci, coşkulu bir mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite olarak verdikleri nitelikli eğitim sayesinde özgüveni yüksek, konulara farklı bakış açılarıyla çözümlemeler getirebilen, donanımlı bireyler yetiştirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, ”İnanıyorum ki mezunlarımız, daha güçlü ve gelişmiş Türkiye için geleceğin liderleri, ihtiyaç duyduğumuz bilim insanları olacak” dedi.

25 üniversite yarıştı birincinin adı: İzmir Ekonomi Üniversitesi

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın düzenlediği “2019 Genç Çevirmenler Yarışması”, İstanbul’da gerçekleştirildi. Yarışmaya 56’sı İngilizce, 20’si Almanca ve 16’sı da Fransızca alanında olmak üzere 25 üniversiteden toplam 92 öğrenci katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Barış Sadıç, 25 üniversiteden 56 öğrencinin katıldığı “2019 Genç Çevirmenler Yarışması”nda birinci oldu.