ADAY ÖĞRENCİLER        |

Disleksi’ye mobil uygulama

İzmir Ekonomili girişimci gençler okuma- yazma, dinleme, konuşma gibi alanlarda öğrenme güçlüğünü içeren “disleksi” hastalarının yaşadığı zorluklara çözüm geliştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Öğrencileri Esra Ablak, Deniz Öztürk, Büşra Bektaş ve Öykü Demirhan ile İEÜ Yazılım Mühendisliği Öğrencisi İnan Evin’in oluşturduğu “DysApp” adlı uygulama, dislektik çocukların okuma – yazma hızlarını arttıracak, hata oranlarını da en aza indirecek. Uygulama, TÜSİAD’ın Bu Gençlikte İş Var! Yarışması’nda da gençlere üçüncülük getirdi.

İzmir’in lezzetlerine uluslararası bakış

İzmir’in lezzetleri “boyoz”, “İzmir köfte”, “enginar”, “sakızlı kurabiye”, “çöp şiş” sanata dönüştü, uluslararası alanda sergilenmeye değer görüldü. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ile bölüm öğretim görevlisi Doç. Dr. Jovita Sakalauskaite, İzmir ile özdeşleşen 35 yemeği tekstil sanatıyla yaptı.

İş dünyasından İzmir Ekonomili lojistikçilere tam not

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, üniversite ve sanayi işbirliğine yönelik projeler geliştiriyor, firmaların lojistikte yaşadığı sorunlara çözüm önerileri sunuyor.

İzmir Ekonomi'den yılsonu defilesi ve sergisi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını mezuniyet defilesiyle tamamladı. Öğrenciler “Alman Bauhaus” ekolünün 100. Yılı kutlamalarında, bu ekolden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini davetlilerin beğenisine sundu.

Hayallerindeki oyuncaklar ‘karne’ hediyesi oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, çocukların hayallerindeki oyuncakları gerçeğe dönüştürdü. “Oyuncak Tasarımı Projesi” kapsamında Bayraklı 100. Yıl İlkokulu’ndan 18 öğrencinin resmettiği oyuncaklar, üç boyutlu hale getirildi ve üretildi. Saklama kutusu olan robot, kanatları olan bisiklet, kolye ve küpelerin saklanabileceği timsah, bebek evine dönüşen kafes gibi farklı resimler çizen çocuklara, hayallerindeki oyuncaklar karne hediyesi olarak dağıtıldı.

Anasınıfı öğrencileri tiyatroyla sağlıklı yaşamı öğrendi

Anasınıfı öğrencileri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin rol aldığı “Neşeli Dere” adlı çocuk müzikaliyle tiyatronun büyülü dünyasını yaşıyor. İEÜ’lü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, sosyalleşme, sağlıklı beslenme, fazla teknolojik ürünlerin kullanımının sağlığa zararlarını anlatan müzikli oyunu, İzmir’de 500’e yakın anaokulu çocuğuna ulaştı.

Turizme nitelikli personel

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında öğrenciler, seyahat acentelerinde staj yapma ve mezun olduktan sonra çalışmak için önceliğe sahip olacak.

Karanlıkta dansın pırıltısı

İzmir Ekonomili gençler, görme engelli yaşıtlarıyla dans aracılığıyla biraraya geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı öğrencileri ile görme engelli gençler, sekiz hafta boyunca birlikte Bachata dansı eğitimi aldı. Eğitim sonunda öğrenciler, hünerlerini gösteriyle sergiledi.

Gençlerden geri dönüştürebilir ürünlerle robotlar

Geleceğin mühendisleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Doğadan Esinlenmiş, Geri Dönüşümlü Malzemeden Yapılmış Robot Sürüsü” yarışmasında robot tasarımlarını yarıştırdı. Yarışmacılar, kâğıt, metal, plastik malzemelerle örümcek, kurbağa gibi doğadaki canlılardan esinlenerek 4, 6 veya 8 bacaklı robotlarını tasarladı.

Tatil sevinci hüzne dönmesin!

Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ve sıcak havaların yaşanmasıyla birlikte sahil kentlerinde yoğunluklar oluşurken, havuzlarda ve denizde boğulma risklerinin artacağına dikkat çekiliyor. Tatilini deniz ve havuz kenarında yaşayacak vatandaşları uyaran uzmanlar, sahil yörelerinde cankurtaran eğitimi almış kişilerin görevlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.