Nitelikli eğitim sağlık dünyasını geliştirir

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında Eğitim Programlarının Ulusal ve Uluslararası Çerçevede Değerlendirilmesi” temalı 6. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Çalıştayı düzenlendi. İEÜ Konferans Salonu’nda Sağlık Hizmetleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SAHİDAD) işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştaya 48 üniversiteden 90 öğretim elemanı katıldı.

İzmir Ekonomili hukukçunun ‘Stanford’ gururu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Serkan Yolcu, dünyanın en saygın hukukçularının katıldığı 2019 Uluslararası Genç Öğretim Üyesi Forumu’na davet edilerek, ülkemizi Amerika’da temsil etti.

İzmir Ekonomili genç şeflerden ‘delizioso’ tatlar

İzmir’in bin yıllık doğal lezzetleri, İtalyan şeflerin hünerli ellerinde mucizeye dönüşüyor. Aynı güneşin, aynı iklimin eşliğinde şekillenen İzmir ve İtalya’nın sağlıklı tatlarını, İzmir Ekonomili şefler, İtalyan şef Antonio Franzé ile yorumladı. Sağlıklı beslenme denilince akla gelen İzmir ve Akdeniz mutfağındaki bin yıllık tarifler, gençlerin girişimciliği ile tadına tat eklenerek soflara ulaşıyor.

‘Çeviri yaratıcılık ister’

Türk edebiyatına son dönemde yön veren yazar ve şairlerin eserleri, İngilizce’ye kazandırılıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Nilgün Dungan; Hasan Ali Toptaş, Ataol Behramoğlu, Murathan Mungan, Murat Gülsoy, Behçet Çelik, Ahmet Büke, Saba Altınsay, Gül İrepoğlu, Sezer Ayvaz, Mine Söğüt, Müge İplikçi, Behçet Necatigil, Gülten Akın ve Haydar Ergülen gibi pek çok değerli yazar ve şairin eserlerinin İngilizce’ye kazandırılmasına katkıda bulundu.

Japon felsefesinden esinlendi, ödülü kazandı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencisi Hilal Karakaş, Denizli İhracatçılar Birliği’nin bu yıl 7’nci kez düzenlediği Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görüldü.

Çocukları ‘üniversiteli’ yapan proje

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 7-14 yaş aralığındaki öğrencilerin ifade becerilerini arttırmak, sosyal gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla iş birliği yaparak, “İletişim Atölyesi” projesini hayata geçirdi.

‘İyi Tasarım İzmir’de’ İzmir Ekonomili tasarımcılardan sergi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı (VCD) Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri Balca Demirbilek, Cansu Türkoğlu, Ramazan Say ve Umut Onat, anamorfik projeleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Akdeniz Akademisi tarafından gerçekleştirilen “İyi Tasarım İzmir” sergisine davet edilen en genç isim oldu.

“İyi Tasarım”’ a İzmir Ekonomi damgası

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Akdeniz Akademisi tarafından her yıl düzenlenen "İyi Tasarım /Good Design İzmir" etkinliği ve Üniversiteler Tasarım ve Sanat Mezuniyet Projeleri Sergisi (üTAS) ile birlikte gerçekleştirildi.

İzmir Ekonomi’den ‘Geleceğe Nefes’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Geleceğe nefes’ sloganıyla Türkiye genelinde gerçekleştirdiği fidan dikimi kampanyasına kayıtsız kalmadı. İzmir’de, orman yangınından en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Menderes Çatalca’da bir araya gelen İEÜ’lü öğrenciler, akademisyenler ve mezunlar, fidanları toprakla buluşturdu.

‘Toplumdaki 5 kişiden biri disleksi ama farkında değiliz’

En sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biri olan disleksi sahibi çocukların okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata yapma oranlarını en aza indirgemek için geliştirilen egzersizlerin oyunlaştığı mobil uygulama DYSAPP’ın kurucuları İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Mezunu Esra Ablak ve Deniz Öztürk tarafından “Disleksi Farkındalığı” konulu seminer gerçekleştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi etkinlikleri kapsamında yapılan seminerde, İEÜ Fizyoterapi Programı Doktor Öğretim Üyesi Şermin Tükel, Akademik Yaklaşım ile Disleksi başlıklı sunum yaptı. Ardından katılımcılara, Yönetmenliğini Alkın Türköz’ün yaptığı “Looking Glass” Belgeseli izletildi.