ADAY ÖĞRENCİLER        |

SağKal Umut Atölyeleri ziyareti

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Aşkar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Burçin Önder SağKal Umut Atölyelerini ziyaret ettiler. SağKal, Sağlıkta Kalite Derneği; sağlıkla ilgili her konu ve alanda kalite konusunda bilinç ve duyarlılığı arttırmak, sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşların kaliteli mal ve hizmet üretimini ilke edinmelerini sağlamak, hizmet ve mal alımında kalite algısını yaygınlaştırmak, kaliteye yönelen kurumların süreç ve kuralları yönetirken ihtiyaç duyacakları eğitimleri vermek için kurulmuş bir dernek.

İzmir Ekonomi’ye 2019 Bilim Ödülü

Bilim Akademisi tarafından verilen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) ödülünü İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ Karpat kazandı. Doç. Dr. Karpat, Türkiye genelinde ödül alan 43 akademisyenden biri oldu.

İEÜ’de İHA semineri yapıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü, öğrencileri ve Havacılık Kulübü’nün girişimiyle, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İHA Sistemleri Koordinatörü Samet Sayın tarafından 22 Mart Cuma günü İzmir Ekonomi Üniversitesinde “İnsansız Hava Araçlarının Tarihsel Gelişimi, Kullanım Alanları ve Yasal Mevzuatı” konulu bir seminer düzenlendi.

Mütercim tercümanlık bölümünden sesli betimleme semineri

Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nün düzenlediği “Bir Çeviri Türü Olarak Sesli Betimleme ve SEBEDER” başlıklı bölüm etkinliğinde görme engelliler için görselin seslendirilmesi anlamına gelen sesli betimleme hakkında bilgi verildi. Seminerde, görme engellilerin sanata erişim hakkını destekleyen bir etkinlik olan sesli betimleme örneklerle ele alındı.

Sinema ve Dijital Medya bölümü Elif Taşçıoğlu'nu ağırladı

Vavien, İşe Yarar Bir Şey ve birçok başka filmin Prodüksiyon Tasarımcısı olarak uluslararası ödülleri bulunan Elif Taşçıoğlu, Sinema ve Dijital Medya bölümünün konuğu oldu.

Yaşam biçimi kanseri tetikliyor

Sağlıksız yaşam biçimi, kanser riskini tetikliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamer Mutafoğlu, kanserden korunmanın mümkün olduğunu belirterek, “Kansere bağlı ölümlerin yaklaşık üçte biri tütün ve mamulleri kullanımı, alkol, sağlıksız beslenme, obezite ve yetersiz fizik aktivite gibi başlıca beş yaşam biçimi faktörü ile ilişkilidir. Tütün ve mamulleri kullanımı tek başına en önemli kanser riskini oluşturuyor” dedi.

Matematik ve Pi Günü İEÜ'de kutlandı

Dünya Matematik ve Pi Günü, İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. İEÜ Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. G.Yazgı Tütüncü’nün, Öğretim Üyesi Sevin Gümgüm ve bölüm araştırma görevlileri tarafından yapılan etkinliğin açılış konuşmasını İEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu yaptı. Prof. Dr. Bayramoğlu, uluslararası öneme sahip Dünya Matematik ve Pi Günü kapsamında yaptığı konuşmasında, Matematik teorisinin ve uygulamalarının bir ülkenin gelişiminde ve ilerlemesindeki önemini vurguladı; İEÜ Matematik Bölümü’nün başarılarına yer verdi.

Mitolojik kahramanlara günümüz giyimi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, mitolojik tanrılardan ilham alarak kıyafet tasarladı. Tasarımlar, BR Mağazacılık Firması Tasarımcılarından Ahmet Korkmaz ve ünlü modacı Hatice Gökçe’nin de yer aldığı jüriye sunuldu, seçilen tasarımlar Beymen Business’ın geliştirdiği yeni markasının Mayıs ayındaki koleksiyon tanıtımında sergilenecek.

Kertenkele İEÜ'de sergilendi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün sergilediği, Aleksander Volodin’in metnini yazdığı ve Emrah Şenışık’ın yönetmenliğini yaptığı "Kertenkele" adlı oyun tiyatroseverlerce ayakta alkışlandı.

Girişimciler sektöre İEÜ'de hazırlanıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Türkiye’nin tek ürün odaklı girişimci hızlandırma programını başlattı. Girişim fikirlerini şirketleşme ve finans alanında olduğu kadar, teknoloji ve tasarım bakımından da geliştirecek “DesignX Girişimci Hızlandırma Programı” tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretilmesini sağlayacak.