Müzeye Çocuk Eli Değdi

Çocukların emeklerinin çok güzel bir yansıması olan ve 21 Ağustos tarihine kadar gezilebilecek serginin açılış töreni; İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Meclis Başkan Yardımcıları Mehmet Tahir Özdemir ve Nevzat Artkıy, Meclis Üyesi Adile Dilek Mutlutürk, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Tanyeri ve Genel Koordinatör Pınar Karayılanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
“TARİHSEL ZENGİNLİĞİ YORUMLADILAR”
Etkinliğin açılışında konuşan İEÜ Beyaz Köşk Anaokulu Müdürü Onur Kurtuluş Kara, “Projede amacımız, çocuklara erken yaşta kültürel değerlerin farkındalığını kazandırmak, geçmişle bağ kurmalarını sağlamak ve İzmir’in tarihsel zenginliğini çocukların gözünden yeniden yorumlamaktı. Proje süresince çocuklarımız, İzmir Ticaret Tarihi Müzesi koleksiyonundaki eserleri yakından inceledi. Kendi bakış açılarını ve hayal güçlerini kullanarak özgün üretimler gerçekleştirdi. Bu süreçte çocuklar, tuval üzerine resimler yaparken, geçmişten ilham alan nesneler de tasarladı. Çocuklarımızın mutluluğuna ve gözlerindeki ışıltıya tanıklık etmek, bizleri de çok sevindirdi” ifadelerini kullandı.
“ESTETİK ALGILARI GELİŞTİ”
İzmir Ticaret Odası Etkinlik Görevlisi, Arkeolog Gizem Polat ise, çocuklarla bir arada olmanın harika bir duygu olduğunu ifade ederek, “Çocuklara yönelik düzenlenen atölye çalışmasında arkeoloji, müzecilik, kültür ve sanat temaları bir araya getirilerek yaratıcı bir öğrenme ortamı sağlandı. Etkinlikte, eski dönemlerde kullanılan seramik kap formları tanıtıldı. Çocuklar, bu formları günlük kullanım eşyalarıyla ilişkilendirerek kendi seramik tasarımlarını üretti. Ardından, çocuklardan hayallerindeki müzeyi tasarlamaları istendi. Bu sayede hem geçmişe dair bilgiler pekiştirildi hem de müzecilik kavramı yaratıcı bir şekilde deneyimlendi. Atölye, çocukların estetik algılarını geliştirmelerini ve özgün düşünmelerini destekleyen etkili bir öğrenme süreci sundu” diye konuştu.