EKOEĞİTİM (Öğretme ve Öğrenme Merkezi)

Etkinlikler ve Projeler

Ekoeğitim Öğretme ve Öğrenme Merkezi olarak akademisyenler ve öğrencilerimiz için çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz.

Öğrenciler için: https://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/for-students

Akademisyenler için: https://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/akademisyenler

Bu etkinliklerin yanı sıra Ekoeğitim olarak çeşitli projelerde de yer almaktayız. Aşağıdaki proje ve programların organizasyonu, takibi ve raporlanması merkezimiz tarafından yapılmıştır.

Üniversitemiz akademik ve idari personelinin ilgili kanun gereği İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim programını tamamlayarak sertifika edinmeleri gerekmektedir. Merkezimiz desteğiyle, Blackboard Learn öğrenme yönetim sistemi üzerinden tüm personel ilgili eğitim içeriklerine periyodik olarak erişmekte, sınavlara katılmakta ve sertifikalarını alabilmektedirler. Ayrıca, öğrencilerimiz de stajlarını gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikalarını öğrenme yönetim sistemi üzerinden eğitime ve sınava katılarak edinmektedirler.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı ‘’Türkiye Afet Eğitim Yılı’’ olarak belirlenmiş ve tüm illerde ‘’Afet Eğitim Seferberliği’’ başlatıldığı bildirilmiştir. AFAD (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) ile Rektörlüğümüz arasındaki protokol kapsamında; ‘’Afet Farkındalık Eğitimi’’ öğrenme yönetim sistemi üzerinden tüm öğrencilerimiz ve akademik ve idari personelimizin erişime açılmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülük ettiği “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, akademik ve idari tüm personel, Sıfır Atık Projesi ve üniversitemizde gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgilendirilmiştir. Öğrenme yönetim sistemi aracılığıyla eğitim içerikleri erişime açılmış ve eğitimin tamamlanması konusunda merkezimiz tarafından gerekli çalışma ve raporlamalar gerçekleştirilmiştir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi eğitim kadrosuna eğitim teknolojilerinin kullanımı ve e-öğrenme pedagojisi konusunda yüz yüze eğitimler verilmekte ve eğitim teknolojilerinin kullanımı konusunda periyodik olarak destek sağlanmaktadır.

İEU Öğretme ve Öğrenme Merkezi “Hayat Akademisine İlk Adım’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Çiğli Harmandalı İÖO öğrenci ve öğretmenlerine yönelik İEU gönüllü öğretim elemanları tarafından bir dizi etkinlik ve eğitim düzenlenmiştir. Proje, 722 anaokulu ve ilkokul öğrencisi ile 4 - 29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Öğrencilere yönelik olarak eleştirel düşünme, ekonomi kavramına giriş, sağlıklı beslenme, kodlamanın temelleri, çocuklar için mimarlık, çocuk yogası, yabancı dil kültürü ve yaratıcı düşünme başlıklı uygulamalı etkinlikler öğretim elemanları tarafından yüz yüze gerçekleştirilirken, öğretmenlere yönelik eğitimler, öğretim teknoloji araçları, sınıf yönetimi ve çocuklarla iletişim konularında çevrimiçi olarak verilmiştir.Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

SOSYAL MEDYA