İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) kuruluşundaki girişimci yetiştirme misyonunu başarı ile sürdürüyor. 10 bini aşkın öğrencisine Türk yükseköğreniminde uluslararası eğitim sistemini sunan İEÜ, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği "Bu Gençlikte İş Var" Yarışması'nda en fazla girişimci projeyle "Girişimcilik Bayrağı"nı 3. kez üst üste göndere çekti. 3 bin 706 üniversite öğrencisinin bin 426 projeyle başvurduğu yarışmada, 235 İzmir Ekonomili öğrencinin projeleriyle kazandığı Girişimcilik Bayrağı, İEÜ Balçova Kampüsü’nde dalgalanmaya devam edecek.
2013 ve 2015 yıllarında Girişimcilik Bayrağı’nı iki kez göndere çeken İEÜ, bu yıl da 235 öğrencinin yer aldığı projeyle bayrağını yeniledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı Ödül Töreni’ne TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı Şükrü Ünlütürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, girişimcilik hem bir kültür hem de bir yaşam yolculuğu olduğunu belirterek, “Girişimcilik, tüm duraklarında azmin kararlılığın dinamizmin güç kattığı, pes etmemenin sonucudur. TÜSİAD olarak 2011 yılında başlattığımız ‘Bu Gençlikte İş Var’ yarışmasının temelinde de bu var. Deneyimle tutkuyu buluşturmayı amaçladık. Bunun, bir yarışmadan daha fazlası olduğunu düşünüyoruz. Bir tarafta iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençler var. Diğer yanda deneyimlerini aktarmak, rehberlik etmek isteyen kısım var. Bu da sinerji oluşturuyor” dedi.
‘Bayrak bir sembol’
Yarışmaya 152 farklı üniversiteden 3 bin 706 öğrencinin başvurduğunu, asıl başarının girişimciliği destekleyen üniversite yönetimlerinin olduğunu aktaran Bilecik, “Girişimcilik bayrağı aslında bir sembol. Ama altında biriken sinerji ve ekip çalışmasıyla bu bayrak daha çok TÜSİAD Başkanı eskitir. İzmir Ekonomi Üniversitesi
235 öğrenciyle bu bayrağı aldı. Sizler bir anlamda girişimcilik yolculuğunun bayraktarlığını sembolize ediyorsunuz. Bu bir aşktır. Akademi dünyası ve öğrencilerimiz en kıymetli ortaklarımızdır. Girişimci ruhunuzda Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkacağınıza inanıyorum. Yenilikçi fikirlerinizle girişimciliğin ayaklanacağını inanıyorum” diye konuştu.
‘Atatürk’ün yolunda girişimciler’
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş da, üniversite olarak vizyonlarının sadece bir diploma vermek olmadığını, işe hazır gençler yetiştirdiklerini söyledi. Başkan Demirtaş, “Öğrencilerimize ‘3 ya da 5 yıl bir yerde çalışabilirsiniz ama sonra kendi işinizi kuracaksınız, girişimci olacaksınız’ diyoruz. 10 bini aşkın mezunumuz var. 1923’te 1. İktisat Kongresi vasiyeti sonucunda kurulan üniversiteyiz. Bu yüzden Atatürk'ün yolunda yürüyen öğrenciler yetişiyoruz. Bu bayrağı bize kazandırdıkları için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
‘Sonraki bayraklar da İEÜ’nün’
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, yarışmaya başvuran projelerin yüzde 10’unu İzmir Ekonomili gençlerin oluşturduğu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Muğan, gelecek yıllarda da artan bir oranda bayrağı yenileyeceklerini kaydetti.
KUTU…KUTU…KUTU
TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! üniversite öğrencilerine yönelik bir iş fikri yarışmasıdır. 2011 yılından bu yana düzenlenen yarışma ile TÜSİAD üniversite öğrencilerinin girişimciliğe ilişkin farkındalığını artırmayı ve gençlere girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunmayı amaçlıyor. Yarışmada, 2013 yılından bu yana en fazla projeyle başvuran üniversiteye Girişimcilik Bayrağı ödülü veriliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi 2013 yılından bu yana 3 kez verilen bayrağı üst üste kazandı. Yarışmada dereceye giren projelere de TÜSİAD üyeleri mentorlük yaparak projelerin hayata geçmesini sağlıyor.