‘Sağlıkta Doğru Beden Dili, İyileşmeyi Hızlandırıyor’
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun açılış dersi etkinliği, üniversiteden birçok akademisyen ve 250’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. D Blok Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen etkinliğe onur konuğu olarak katılan Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşkın Kılıç, katılımcılara ‘Beden Dili ve Etkili İletişim Teknikleri’ başlıklı ilham verici bir sunum gerçekleştirdi.
Etkinlikte, İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. Sevinç İnan’ın açılış konuşmasının ardından sunumunu gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Taşkın Kılıç, beden dilinin iletişimdeki önemine değindi. Özellikle sağlık hizmetlerinde, beden dili ve etkili iletişim tekniklerinin, hastalarla güven ilişkisi kurmak, onların endişelerini azaltmak ve tedavi sürecini olumlu yönde etkilemek için kritik bir rol oynadığını belirten Prof. Dr. Kılıç, doğru kullanılan beden dilinin, hasta ve sağlık profesyoneli arasındaki iletişimi güçlendireceğini ve iyileşme sürecini hızlandırabileceğini söyledi.
FARKINDALIK KAZANDILAR
Jest ve mimiklerin doğru kullanımının bireyler arası etkileşimi nasıl güçlendirdiğini ve etkili iletişim kurabilmek için hangi stratejilerin izlenmesi gerektiğini ayrıntılarıyla açıklayan Prof. Dr. Kılıç, hem profesyonel hem de kişisel yaşamda beden dilinin gücüne vurgu yaptı. Öğrenciler, Prof. Dr. Kılıç’ın paylaştığı bilgiler sayesinde, etkili iletişim becerilerinin yaşamlarındaki ve mesleki kariyerlerindeki önemine dair farkındalık kazandı. Etkinlik bitiminde Prof. Dr. Taşkın Kılıç’a, SHMYO Müdürü Prof. Dr. Sevinç İnan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
6 PATENTİ BULUNUYOR
‘Nasıl Başardılar?’, ‘Güncel Yönetim Paradigmaları’, ‘e-Sağlık ve Teletıp’, ‘İnsanlar Başaklara Benzer’ ve ‘Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi’ gibi eserlerin yazarı olup 6 adet patenti bulunan Prof. Dr. Taşkın Kılıç, gönüllü olarak yatılı okullar, çocuk esirgeme kurumları, cezaevleri ve kamu yararı olan yerlerde başarı, özgüven, girişimcilik, liderlik, beden dili ve markalaşma konularında seminerler veriyor.