1001 ÇEŞİT YEMEK İLE GUINNESS REKORU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Etkinlik alanının 7 bin metrekare olduğunu ve bunun 800 metrekaresi kapalı, 4 bin metrekarelik bölümünün açık büfe olarak kullanılacağını belirten Dernek Başkanı Hayati Gökçeel, ‘’15-22 Nisan arasında kutlanan turizm haftası içinde her sene yemek festivali yapıyorduk. Bu yıl bunu uluslar arasına taşımak istedik. Bu arada 1001 çeşit yemek yapabileceğimiz hesapladık ve Amerika’nın Las Vegas Kenti’ndeki Hilton Oteli’nin 607 çeşit ile sahip olduğu rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimizde uzun süre kırılması çok zor bir rekoru Türkiye ve Kuşadası’na getirmiş olacağız’’ diye konuştu.
için oluşturulacak açık büfeye 28 beş yıldızlı otel ile 15’e yakın restoranın ekipleriyle destek verdiğini ifade eden Genel Sekreter Serkan Tütüncü, ‘’Menüdeki yemeklerin yüzde 90’ını Türk Mutfağı oluşturacak, yüzde 10’u da dünya mutfağından oluşacak. Rekoru tasdik etmek için İngiltere’den gelecek heyetin yanı sıra Japonya’dan, Amerika’ya kadar birçok ülke den ünlü aşçılar festival için gelecek. Turizmin yanında Türk Mutfağı’nın da tanıtımına büyük bir katkı olacağına inanıyoruz. Bizi destekleyen tüm firma ve kuruluşlara özellikle İEÜ Mutfak Sanatları Bölümü hocalarının ve öğrencilerinin destekleri için çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.
İEÜ İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Melike Demirbağ Kaplan ise şunları söyledi: ‘’Sektörün ihtiyaç duyduğu iyi derecede İngilizce bilen, dünya mutfağına hakim profesyonel aşçılar yetiştirmeyi hedefleyen Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’müz bu yıl eğitime başlamasına rağmen bu örnekte de görüldüğü gibi sektör tarafından hem kabul gördü, hem de destekleniyor. Öğrencilerimiz içinde büyük bir deneyim olacak festivale ve rekor denemesine katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz’’