TÜM YILIN EMEĞİ BU SERGİDE
İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık ve Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing, “İkinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz çalışmalarıyla onlara özel sergide yer almanın mutluluğunu yaşayacaklar. Her biri kendi tasarımının başında bekleyerek ziyaretçilerin sorularını cevaplayacak ve fikir alışverişinde bulunacak. Bu tür karşılıklı iletişimin olduğu çalışmalar onların ufuklarını geniş tutmaları açısından çok önemli. Sonuçta tasarım her şeyden beslense de tasarlananı beğenen yine bizleriz” diye konuştu.
Serginin geleneksel hale getirileceğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Wilsing, “Sergimiz bu yıl iki yaşında. Geçtiğimiz yıl 65 öğrencimiz çalışmalarını sergilemişti. Çok güzel geri dönüşler aldık. Bu yıl neredeyse 3 katı çalışmayla tasarımseverlerin karşısına çıkıyoruz. Bu da bize tasarıma olan ilginin günden güne arttığını gösteriyor” dedi.
Her bir sınıfın farklı bir proje konusu olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Wilsing, şunları söyledi: “İkinci sınıf öğrencilerimiz Yrd. Doç. Dr. Deniz Hasırcı’nın koordinatörlüğünde Alsancak’ta tarihi bir binayı yeniden tasarladılar. Üçüncü sınıf öğrencilerimiz Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül koordinatörlüğünde üniversitemizde yeni kurulacak Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Binası içerisinde yer alacak İç Mimarlık ve Çevre Bölümü Tasarım Stüdyosu’nu kağıda döktüler. Son sınıf öğrencilerimiz ise benim koordinatörlüğümde ekoloji ve sürdürülebilirlik temelinde geleceğe yönelik iç mekan tasarımları geliştirdiler.”
Sergide kendi çalışma sunumlarını gerçekleştirerek aynı zamanda final ödevlerini teslim edecek olan öğrenciler ise iki heyecanı bir arada yaşadıklarını söyledi. İç Mimarlık ve Tasarımla ilgilenen herkesi sergilerinde görmekten mutluluk duyacaklarını belirten öğrenciler: “Beğeniye de eleştiriye de ihtiyacımız var. Her ikisi de bizler için çok faydalı olacak” diye anlattılar.