EN LEZZETLİ KURS
GÖRSEL BİR ŞÖLEN
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Aşçılık Sertifika Programı, Çikolata Pasta yapımı alanında mezunlarını verdi. Gıda Mühendisi Beyhan Ildız’ın verdiği 4 haftalık eğitimle 50 öğrenci ev yapımı butik çikolata ve pasta yapımının inceliklerini öğrendi. Profesyonel ekipman ve malzemelerle çalışan kursiyerler yaptıkları çikolatalı, meyveli ve şeker hamuru pastalarla görsel bir şölene imza attılar. Sırada Tatar, İtalyan, Yöresel yemekler ve Ege Mutfağı kursları var.
Birer aylık eğitimlerle Tatar, İtalyan, Yöresel Yemekler ve Ege Mutfağı Sertifika Programlarında kursiyerler, dünya mutfaklarının tercih edilen lezzetlerini öğreniyorlar. Profesyonel ekipmanla yaklaşık 20 kişilik sınıflarda verilen eğitimlere katılanlar hem yemek yapmanın inceliklerini öğreniyor hem de keyifli saatler geçiriyorlar.
Çikolata ve Pasta Yapımı Kurs Eğitmeni Beyhan Ildız, son dört yıldır pasta ve çikolata üzerine eğitimler verdiğini belirterek, kursun son derece eğitici ve faydalı olduğunu söyledi. Ortaya koyulan işleri görenlerin merakla nasıl yaptıkları konusunda bilgi almak istediklerini söyleyen Ildız, “Önemli olan da bu; Merak uyandırmak” dedi. Alanında edindiği bilgilerin paylaştıkça çoğaldığını ifade eden Ildız, “Bu nedenle kurslarda eğitmenlik yapıyorum. Amacım pasta kültürünü geliştirmek. Ülkemizde pastacılık sektörü 20 yıl geriden geliyor. İzmir’deki katılımcıların heyecanı İzmir’i ileri götürme yolunda.” diye konuştu.
Öte yandan kursa katılan katılımcıların bir kısmı kaliteli ve sağlıklı yemek yapabilmek için diğer bir kısmı ise meslek edinmek için kursa katıldıklarını dile getiriyorlar.
Kursiyer Turgay Baykal eşine ve çocuklarına kendi eliyle pastalar ve çikolatalar yapmak istediğini belirterek, “Kursa Karşıyaka’dan katıldım. Burada işin tekniğini ve malzemeleri öğrendim. Verilen eğitimden çok memnun kaldım. Diğer programlara da katılmayı düşünüyorum.” dedi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ercan Atlıer, kurs sayesinde derslerinde daha da başarılı olduğunu ifade ederek, “Mutfak benim için bir tutku. Dünyaca ünlü bir şef olmak için üniversitemizdeki tüm imkanları en iyi şekilde değerlendiriyorum” diye konuştu.