İEÜ'lü gençlere e-ticaret eğitimi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu ile T-Soft firması iş birliğinde “e-ticaret eğitimi” gerçekleştirildi. E-ticaret ve veri madenciliği alanında deneyimli, 2 binin üzerinde müşteri portföyüne sahip ve 18 yılı aşkın süredir e-ticaret üzerine çalışan T- Soft firması tarafından İzmir Ekonomili öğrenci ve mezunlara uygulamalı eğitim verildi. İEÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Kenan Demirel, eğitimlerin 5 hafta sürdüğünü söyledi.
14 KİŞİ SERTİFİKA ALDI
Demirel, “Etkileşimli gerçekleştirilen çevrim içi eğitimde; e-ticaret, e-ihracat, çoklu dil, gelişmiş kampanya seçenekleri, ürün kişiselleştirme, filtre yapıları, kargo ve arama motoru optimizasyonu (SEO) uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim sonunda yapılan sınav ile birlikte öğrencilerimizden ve mezunlarımızdan oluşan 14 katılımcı sertifika almaya hak kazandı. Bu eğitim, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın pandemi ile birlikte yaygınlaşan dijitalleşme sürecine uyumu ve bu uyumdan doğacak istihdama uygun nitelikli uzmanların yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirildi” dedi.
Turizm ve Otel İşletmeciliği, Dış Ticaret, İç Mekan Tasarımı, Bankacılık ve Sigortacılık, İnşaat Teknolojisi, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Mimari Restorasyon, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Grafik Tasarım, İnşaat Teknolojileri programları öğrenci ve mezunlarının eğitimlere katıldığını ifade eden Demirel, çalışmayla birlikte Türkiye'de artan e-ticaret ve e-ihracat hacmi konusunda İzmir Ekonomili öğrenci ve yeni mezunlara önemli bir nitelik kazandırıldığını söyledi.