İZMİR EKONOMİ İLE İSKOÇYA ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
İki yıllı programda öğrenciler bir yıl İEÜ’de, bir yılda İskoçya’da öğrenim görecek. Biri tüm Avrupa’da geçerli HND olmak üzere çift diploma alacak öğrenciler istedikleri takdirde sınavsız lisans eğitimine devam edebilme ve iki yıl İngiltere’de çalışma vizesi hakkına da sahip olacak.
Yeni bölümün sektörde anket yapılarak belirlendiğini vurgulayan İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, ‘’ Öncelikle sektörün hangi donanımlara sahip eleman ihtiyacı olduğunu belirledik. Bölüm dersleri de bu donanımları öğrencilere verecek. Burada amacımız, dünyada en iyilerden biri olan kurumla işbirliği içinde sektörün ara eleman ihtiyacını sağlayacak mezunlar vermek. Bir yıl burada bir yıl İskoçya’da okuyacak olan öğrenciler, çok iyi derecede İngilizce’nin yanı sıra dünya vizyonuna sahip, alanında gerekli becerileri kazanmış bireyler olarak diplomalarını alacak. İş konusunda pek kaygıları olmayacak. İsteyen bir veya iki yıl daha okuyup lisans eğitimini de tamamlama şansına sahip olacak’’ diye konuştu.
Bu programı seçecek olan öğrencilerin çok şanslı olacağını belirten Dr. Alex M.Cluskey’in ise ‘’Öncelikle başarılarını takdir ettiğimiz İzmir Ekonomi Üniversitesi ile böyle bir işbirliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu bölümü seçen öğrenciler İngiltere’de moda ve tekstil sektörüne hükmedenleri yetiştirmek ile ünlü okulda eğitim görecekler. Burada ve İşkoçya’daki eğitimin ardından çifte diploma alacaklar. İsterlerse İngiltere’de çalışma şansı yakalayacaklar. Tüm bunlar bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için büyük bir şans. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde böyle bir programın ortağı olmak bize de güç katacak’’ dedi.