UYGULAMALI İLK DERS HOLLANDALI ÜNLÜ AŞÇI PİERRE WİND’DEN
Yemek yapmanın, sanatın diğer dallarıyla aynı süreçleri gerektirdiğini, tek farkının aşçıların yaptığı eserin ömrünün uzun olmaması olduğunu söyleyen Pierre Wind, ‘’Güzel bir yemek yapmanın ilk kuralı bu işi gerçekten sevmenizdir. Yemeğe ilginizi, sevginizi katarsanız o zaman başarılı olursunuz. Yemeğin lezzeti tadı kadar, sunumu da çok önemlidir. Bir yemek önce görsellikle, sonra lezzeti ile onu yiyecek olan insanı cezbeder. Mevcut bilinen tüm kurallara tarifler hakim olduktan sonra kendi tarzınızı kendi ölçülerinizi bulmanız, yaratmanız gerekir. Yapacağınız yemeğe, bir resim, bir beste yapar gibi yaklaşmalısınız. Eğer o yemeği 100 kişi yiyorsa, 100’ü de beğenmeli’’ diye konuştu.
Aynı zamanda Hollanda’nın Avro kanalında yayınlanan ve Nilgün Yerli tarafında hazırlanan ‘’Yerli’nin Konukları’’ adlı televizyon programının çekimlerinin de yapıldığı ders sırasında sempatik tavırları ile herkesi güldüren Pierre Wind, dersin sonunda öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.