İÇ MİMAR DÜNDAR KILIÇ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
Alanında birçok ödülün sahibi olan Dündar Kılıç, Türkiye’de 40 yıllık bir geçmişi olan ve 90’lı yıllardan sonra meslek olarak yerini sağlamlaştıran iç mimarlık hakkında bilgi verdi. Halen 32 yüksek öğrenim kurumunda iç mimarlık bölümü olduğunu ve her yıl bine yakın mezun verdiğini belirten Kılıç, ‘’Ancak buradaki en büyük sorun eğitimin kalitesi. Çünkü akademik kadro, altyapı her yerde aynı değil. Mezun olanların hepsinin, yeterli akademik eğitim aldığını söylemek zor. Bu konuda İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni ayrı bir yere koyuyorum. Sizler için çok önemli olan piyasa ile entegre olmak konusunda yapılanlar önemli’’ dedi.
TMMOB İç Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin yeni mezunlara her konuda destek olduğunu hatırlatan Kılıç, ‘’Sizler şu anda hangi iş kolunda hangi branşta yoğunlaşacağınızı düşünüyorsunuz. Biz Oda olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Mesleki ihtiyaç ve bilgiyi sunmaya, sağlamaya çalışıyoruz’’ diye konuştu. Kılıç, seminerin kalan bölümünde de iç mimarlığın alanı, yapılanlar, yapılması gerekenler, çalışma koşulları konularında tecrübe ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.
Seminer serisi önümüzdeki haftalarda tasarım yarışmalarında ödülleri bulunan öğretim görevlisi Yankı Göktepe, İç Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Yüksel, Adnanlar A.Ş, İç Mimarlar Odası İzmir Şubesi Hukuk Danışmanı Tayfun Aksoy, FY Mobilya, ODİ A.Ş ve Berlin’de tasarım ofisi sahibi mimar Jorg Zander ile sürecek.