İEÜ’LÜ ÖĞRENCİLERIN BAŞARILARI SINIRLARI AŞTI
İzmir Ekonomi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Muazzez Ezgi Sezar, İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nde Avrupa Çalışmaları Bölümü için burs kazandı. Her yıl sadece 25 öğrenciye verilen Jean Monnet bursunu almaya hak kazanan Sezar, Avrupa Birliği ortak dış ve güvenlik politikası ile ilgili çalışacak.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Araştırma Görevlisi ve Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı öğrencisi Onur Ateş de Avustralya’nın başkenti Sydney'deki Macquarie Üniversitesi doktora programına tam burslu olarak kabul edildi. Ateş, kültürel mirasın ekonomik açıdan değerlendirilmesi ile ilgili bu alanda dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan David Throsby ile çalışacak. Ateş ayrıca “Kültürel Alanda Yatırımların Değerlendirmesi: Ekonomik ve Kültürel Değer Muhasebesi” konulu projenin araştırmacılarından biri olacak.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Emre Altıntaş,
9-11 Kasım 2207 tarihleri arasında Londra’da yapılacak 4. Tarihsel Materyalizm Konferansı’nda sunum yapacak. Londra Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek sunuma hocası İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Tutan ile birlikte katılacak olan Altıntaş, 2001–2006 yılları arasında Türkiye’ye giren sıcak paranın Türk ekonomisine olan etkilerini anlatacak.