GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ZEYTİNYAĞI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenecek olan Zeytinyağı semineri iki hafta boyunca İzmirlileri ağırlamaya hazırlanıyor. 150 milyon zeytin ağacı varlığıyla Akdeniz’in en önemli zeytinyağı üreticileri arasında yer alan Türkiye, İzmir, zeytinyağı seminerinde, zeytinyağının geçmişine ışık tutarak bilinmeyenleri aydınlatacak. Seminerde ayrıca zeytinyağı tadımı da gerçekleştirilecek.
24 ve 31 Mart tarihlerinde Kristal Zeytinyağlarının sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan seminere Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK)Üyesi uzman tadımcı Ümmühan Tibet, konuşmacı olarak katılacak. Üniversitemizde Zeytinyağı ile ilgili bu kapsamda bir seminerin ilk kez gerçekleştirildiğine dikkat çeken Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Gürkaynak, “Zeytin ve zeytinyağı yaşamın kaynağını oluşturur. İzmir’in tarihteki rolünün öneminin bir sebebi de zeytindir. Bulunduğumuz topraklar çok önemli bir kültürün bir parçası ve devamını oluşturuyor. Öğrencilerimize bu kültürü aşılıyoruz. Bu nedenle düzenlenecek seminer bizim için çok önemli. 1 hafta arayla iki kez gerçekleştirilecek olan seminerde Zeytinyağı hakkında bilmediklerimizi öğrenme fırsatı bulurken aynı zamanda tadım yapma imkânımız da olacak” diye konuştu.
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen seminer sırasında farklı zeytinyağlarının tadımları da yapılırken katılımcılara sertifika verilecek. Seminer hakkında bilgi almak isteyenlerin İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Sekreterliğine başvurmaları gerekmektedir.
24 ve 31 Mart tarihlerinde Kristal Zeytinyağlarının sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan seminere Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK)Üyesi uzman tadımcı Ümmühan Tibet, konuşmacı olarak katılacak. Üniversitemizde Zeytinyağı ile ilgili bu kapsamda bir seminerin ilk kez gerçekleştirildiğine dikkat çeken Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Gürkaynak, “Zeytin ve zeytinyağı yaşamın kaynağını oluşturur. İzmir’in tarihteki rolünün öneminin bir sebebi de zeytindir. Bulunduğumuz topraklar çok önemli bir kültürün bir parçası ve devamını oluşturuyor. Öğrencilerimize bu kültürü aşılıyoruz. Bu nedenle düzenlenecek seminer bizim için çok önemli. 1 hafta arayla iki kez gerçekleştirilecek olan seminerde Zeytinyağı hakkında bilmediklerimizi öğrenme fırsatı bulurken aynı zamanda tadım yapma imkânımız da olacak” diye konuştu.
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen seminer sırasında farklı zeytinyağlarının tadımları da yapılırken katılımcılara sertifika verilecek. Seminer hakkında bilgi almak isteyenlerin İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Sekreterliğine başvurmaları gerekmektedir.