HÜNERLİ ELLER BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Ticaret Odası ana sponsorluğunda Yeni Asır TV tarafından düzenlenen 2. Ege Mutfak Zirvesi yemek yarışmasında hünerli eller birincilik için kıyasıya mücadele etti.
İzmir Kültürpark’ta düzenlenen yarışmaya 5 farklı kategoride 125 yarışmacı katılırken, fuar alanında kurulan stantlarda yöresel lezzetler ziyaretçilere sunuldu. Et, balık, zeytinyağlılar, tatlı ve hamur işleri olmak üzere 5 kategoride düzenlenen yarışmada, elemeyi geçen 125 katılımcı birincilik için yarıştı. Yarışma öncesinde ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu moderatörlüğünde düzenlenen “slow Food” paneli, büyük ilgi gördü. 2. Ege Mutfak Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, atalarımızdan gelen yemek kültürünün tehdit altında olduğunu söyledi.
Ege ve Akdeniz yemek kültürünün 3 ana unsuru bulunduğunu belirten Başkan Demirtaş, “Balık, zeytin ve ağaç bu bölgenin yemek kültürünü oluşturur. Bu üç ana unsur sağlık demektir. Çok önemli bir kültürün üzerindeyiz. Ege ve Akdeniz mutfağı ile ilgili tarifi yapılabilir bir kitap yazmak zorundayız” diye konuştu.
Yarışma sonunda balıklar kategorisinde Simay Çapa birinci, Begüm nur Özmen etli yemekler kategorisinde ikinci, tatlılar kategorisinde Sonay Malcı birinci, Ayben Cabuk, zeytinyağlılar kategorisinde birinci ve Gül Uruç ise hamur işleri kategorisinde birincilik kazandı.
İzmir Kültürpark’ta düzenlenen yarışmaya 5 farklı kategoride 125 yarışmacı katılırken, fuar alanında kurulan stantlarda yöresel lezzetler ziyaretçilere sunuldu. Et, balık, zeytinyağlılar, tatlı ve hamur işleri olmak üzere 5 kategoride düzenlenen yarışmada, elemeyi geçen 125 katılımcı birincilik için yarıştı. Yarışma öncesinde ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu moderatörlüğünde düzenlenen “slow Food” paneli, büyük ilgi gördü. 2. Ege Mutfak Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, atalarımızdan gelen yemek kültürünün tehdit altında olduğunu söyledi.
Ege ve Akdeniz yemek kültürünün 3 ana unsuru bulunduğunu belirten Başkan Demirtaş, “Balık, zeytin ve ağaç bu bölgenin yemek kültürünü oluşturur. Bu üç ana unsur sağlık demektir. Çok önemli bir kültürün üzerindeyiz. Ege ve Akdeniz mutfağı ile ilgili tarifi yapılabilir bir kitap yazmak zorundayız” diye konuştu.
Yarışma sonunda balıklar kategorisinde Simay Çapa birinci, Begüm nur Özmen etli yemekler kategorisinde ikinci, tatlılar kategorisinde Sonay Malcı birinci, Ayben Cabuk, zeytinyağlılar kategorisinde birinci ve Gül Uruç ise hamur işleri kategorisinde birincilik kazandı.