Gastronominin Sosyolojisi: Yer Sofrası, Geleneğin Mirası ve Kooperatifleşme

Tarih : 16 MAYIS 2025-16 MAYIS 2025
Saat : 11:00-13:00
Yer : D Blok- Çok Amaçlı Salon
Açıklama :
Sosyoloji Bölümü olarak 2025 BM Uluslararası Kooperatifler Yılı kapsamında, gastronomiyi bir dayanışma ve kooperatifleşme alanı olarak ele alıyoruz.
Yer sofrasını, birlikte yaşamanın, paylaşmanın ve kültürel aidiyetin bir ifadesi olarak tartışacak; gastronomiye, geleneksel bilginin aktarımı, biyoçeşitliliğin korunması ve toplumsal ilişkilerin yeniden üretildiği bir kültürel ve mekânsal pratik olarak yaklaşacağız.
Tolga Kamiloğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek bu panelde, Aylin Örnek, Oğuzhan Çoban ve Tangör Tan deneyimlerini bizimle paylaşacak.
Etkinlik dili Türkçedir. Tüm akademisyenler, öğrenciler ve ilgilenen herkes davetlidir.
Tarih: 16 Mayıs 2025 - Cuma
Saat: 11.00 – 13.00
Mekan: D Blok Çok Amaçlı Salon
Kategori : Seminer
İletişim :
İlgili Departman: Faculty of Arts and Sciences, Sociology