İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Hackathon Etkinliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi IT Hackathon'u, 21-22 Aralık 2024 tarihlerinde üniversitenin “Create in İzmir” AB Projesi kapsamında 22 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlik, İEÜ öğrencilerinin teknolojiyi kullanarak gerçek problemlere çözüm üretme becerilerini geliştirmeyi, iş birliği ve inovasyon kültürünü desteklemeyi ve İEÜ bünyesinde sürdürülebilir dijital dönüşüm vizyonuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
Etkinlikte, İEÜ öğrencileri önceden belirlenen vaka başlıkları üzerinde çalışarak yenilikçi proje ve çözüm önerileri ürettiler. Mentorlük oturumlarında uzmanlardan vaka analizleri, proje geliştirme, prototip oluşturma ve etkili sunum teknikleri konularında rehberlik aldılar. Katılımcılar, ekipler halinde iş birliği yaparak dijital prototipler geliştirerek projelerini uzman jüriye sundular.
İEÜ Yazılım Mühendisliği 3. sınıf öğrencilerinden Deniz Yetiş, Ecem Doğaner, Fatih Anamaslı, Ali Berat Akoğlu jüri değerlendirmesi sonunda birincilik ödülüne laik görüldüler. Öğrencilerimiz “Debugger Ducs” adlı çalışmalarıyla sürdürülebilir digital dönüşüme katkıda bulundular. Ödüllerini İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner’in elinden aldılar.
“Create in İzmir Projesi” Hakkında
“Create in İzmir: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Hub'ı Projesi", T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında İzmir'de hayata geçmiştir. Eylül 2022 itibariyle çalışmalara başlamış olan ve 30 ay boyunca devam edecek olan proje, EGİAD, İzmir Vakfı ve İZKA ortaklığıyla, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından yürütülmektedir.
Proje, İzmir, Aydın, Denizli, Afyon, Uşak, Manisa, Kütahya ve Muğla'yı kapsayan Ege Bölgesi'nde, dijital oyun ve dijital sanatları destekleyen bilişim/yazılım, tasarım, sinema/televizyon başta olmak üzere tüm yaratıcı endüstrilere odaklanmaktadır. Projenin amacı Yaratıcı ve yenilikçi ekonomik kalkınmayı teşvik etmek amacıyla, Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler, imalat sanayi ve turizm sektörü arasında iş birliğini geliştirerek girişim ekosistemi oluşturmaktır. Projenin Hedefi ise İzmir ve hinterlandında (Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Muğla, Denizli) rekabetçi büyümeyi ve kalkınmayı artırmak ve sürdürülebilir hale getirmektir.