İEÜ’den iki günlük ‘yaratıcılık’ festivali

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), iletişim ve reklam sektörünün önde gelen isimlerini gençlerle buluşturmak amacıyla ikinci kez “GençYaratıcı Festivali” düzenledi. Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin (EGİAD) sponsorluğunda, 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen festival, GençYaratıcı Youtube sayfasından canlı yayınlandı. Reklamcılık ve iletişim alanında, dijital olarak düzenlenen en kapsamlı etkinliklerden biri olan festival, geçen yıl olduğu gibi İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar’ın açılış konuşmasıyla başladı.
İki günlük festivalde, iletişim dünyasının tanınmış isimleri bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaştı. Bunun yanı sıra yaratıcı endüstrilerde örnek başarılara ulaşmış kişiler de festivalin konuğu oldu. Volkan İkiler, Haluk Mesci, Arda Erdik, Levent Kömür, Özgür Sağlam, Cem Soysal, Cem Topçuoğlu gibi birçok önemli isim; “yaratıcılık”, “medya”, “girişimcilik”, “teknoloji” ve “iletişim” gibi güncel konuları değerlendirdi. BtcTürk CEO’su Özgür Güneri de festivale konuk olarak son dönemde gündemde olan kripto para ve bunun yaratıcı endüstrilere etkisi konusunda görüşlerini paylaştı. EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ise, “yaratıcı girişimcilik” hakkında gerçekleşecek konferansın moderatörlüğünü yaptı. Festivale katılarak sorularını anlık olarak iletme imkanı bulan öğrenciler, bu sayede merak ettikleri konulara da yanıt aldı. Festival kapsamında, Türkiye genelindeki güzel sanatlar ve tasarım fakültesi ile iletişim fakültesi öğrencilerinin katılabileceği reklam yarışması da gerçekleştirildi. Çalışmaları, İEÜ GençYaratıcı Ajans Kurucusu Haluk Mesci’nin başkanlığındaki 10 kişilik jüri değerlendirdi. Yarışmada ilk 3’e giren ekiplere; bluetooth kulaklık, grafik çizim tableti, elektronik kitap okuyucusu ve akıllı bileklik hediye verildi.
SOSYAL YÖNDEN GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar; sosyal yönden güçlü, öğrencilerin gelişimine yönelik söyleşi serileri ve fark yaratan etkinlikler düzenleyen bir üniversite olduklarını söyleyerek, GençYaratıcı Festivali’nin de buna örnek olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Aşkar, “Öğrencilere, en nitelikli eğitimi vermenin yanı sıra onları sektörlerinin önde gelen isimleriyle buluşturmayı, bu sayede çevre edinmelerini sağlamayı çok önemsiyoruz. Son dönemde çevrim içi etkinliklere ağırlık verdik. Bu yıl ilk kez, Kısa Film Günleri düzenledik. Uluslararası alanda faaliyet gösteren şirketlerle iş birliği yaparak, her hafta düzenli olarak sektör deneyimi olan kişilerin öğrencilerimizle buluşmasını sağladık. Sosyal içerikli etkinlikleri yaparken öğrencilerimizin taleplerini de dikkate aldık. Onların istekleri doğrultusunda programa eklemeler yaptık. Tüm bunlar, öğrencilerin etkinliklere katılımını daha da artırdı. GençYaratıcı Festivali’ni çok önemsedik, Türkiye genelinden çok sayıda gencin katılımıyla güzel bir festival gerçekleştirdik” dedi.