‘Brand Craft’ Heyecanı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen dijital pazarlama konulu ‘Brand Craft’ etkinliği, 20 liseden 100’ü aşkın genç yeteneği bir araya getirdi. İki gün süren maratonda öğrenciler, kendi stratejilerini geliştirerek en iyi dijital pazarlama kampanyasını oluşturmak için yarıştı. Büyük heyecana sahne olan yarışmanın sonunda Buca Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi birincilik elde ederken; Cihat Kora Anadolu Lisesi ikinci, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.
İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Brand Craft 2026’ buluşması; dijital pazarlamaya, stratejiye ve yaratıcılığa ilgi duyan liselilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Katılımcılar, İEÜ’nün eski mezunlarından Önder Filiz’in kurucusu olduğu ‘MARCADE Dijital Pazarlama Simülasyonu’ üzerinden doğru hedef kitle analizi, bütçe yönetimi ve verimli kampanya kurgusu gibi kriterler çerçevesinde kıyasıya rekabet etti.
BU YILIN YENİLİĞİ ‘YAPAY ZEKA’
Geçen yıl Brand Craft’a katılan öğrencilerin geri bildirimleri doğrultusunda MARCADE ekibi, bu seneki simülasyona Entegre AI (Yapay Zeka) danışmanlarını da ekledi. Bu yenilik sayesinde gençler, sadece geleneksel yöntemleri değil, geleceğin pazarlama teknolojilerini de deneyimleme fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında İEÜ İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Taylan Özgür Demirkaya, girişimcilik üzerine ilham verici bir sunum gerçekleştirdi. İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı’nın moderatörlüğüyle düzenlenen panelde ise fakültenin bölüm başkanları, dijital pazarlama simülasyonunu kendi uzmanlık alanları doğrultusunda değerlendirerek, öğrencilere farklı perspektiflerin varlığını gösterdi.
TİTİZLİKLE İNCELENDİ
Doğru hedef kitlenin belirlenmesi, pazarlama faaliyetinin amacına uygun yapılması, yüksek kazanç elde edilmesi ve bütçenin verimli kullanılması gibi kriterlerin değerlendirildiği yarışmada öğrenciler, hazırladıkları kampanyaları jüriye sundu. Bu yıl jüri koltuğunda; İşletme Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Nilgün Gürkaynak, İEÜ Öğretme ve Öğrenme Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Esin Çağlayan, İEÜ Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gözde Çeviker Çınar, Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Programı Öğretim Görevlisi Nejat Kutup, MARCADE Kurucusu Önder Filiz ve Tanıtım Direktörü Diledi Kazan Aksoy yer aldı.
“GENÇLERİN İLGİSİ MUTLU ETTİ”
Brand Craft’ı ikinci kez düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirten İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı, “Bu yıl yarışma içeriğini, sosyal etkinlikler ve mini ödüllü yarışmalarla zenginleştirerek öğrencilerimize daha canlı ve etkileşimli bir deneyim sunmak istedik. Liselerimizin ilgisi ve gençlerimizin coşkusu, doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Katılımcılar burada sadece rekabet etmiyor; ekip çalışmasını öğreniyor, stratejik düşünmeyi deneyimliyor ve fikirlerini projeye dönüştürme fırsatı buluyor. Lise döneminde üniversite atmosferini yaşamak ve uygulamalı bir süreçten geçmek, onların gelişimi açısından çok kıymetli” diye konuştu.
“SADECE BİR YARIŞMA DEĞİL”
Prof. Dr. Çangarlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Brand Craft, sadece bir yarışma değil. Aynı zamanda ilham veren bir öğrenme süreci ve gençlerin özgüvenini, vizyonunu güçlendiren bir platform. Biz, bundan sonra da gençlerimizin üretme heyecanını destekleyen projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”








