Mutfakta Sağlık, Yemekte Sanat
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, sektörün tanınmış isimlerini ve deneyimli akademisyenleri, ‘Gastronomide Güncel Eğilimler’ konulu sempozyumda buluşturdu. ‘Mutfakta Sağlık’, ‘Duyular ve Yemek: Nörogastronomi’ ile ‘Yemek ve Sanat’ başlıklı 3 oturumun gerçekleştiği sempozyum; gastronomi ve mutfak sanatları alanında uzmanlaşmak, güncel konular hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencilere büyük fırsat yarattı.
Sempozyumun açılış konuşmasını, İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kamile Nazan Turhan gerçekleştirdi. Sempozyumun ‘Mutfakta Sağlık’ temasıyla gerçekleşen ilk oturumu, Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk’ün moderatörlüğünde; Doç. Dr. Murat Doğan, Doç. Dr. Özden Gökdemir, Uzman Diyetisyen ve Şef Merve Mucuk’un katılımıyla gerçekleşti. ‘Duyular ve Yemek: Nörogastronomi’ başlıklı ikinci oturumun moderatörlüğünü ise Dr. Öğretim Üyesi Feray Yentür yaptı. Nörobilim alanında çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, şef ve akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Esat Özata, yemek stilisti ve fotoğrafçısı Gökhan Oğuztimur, bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.
SERGİ HEYECANI
'Yemek ve Sanat’ başlıklı son oturumda ise, moderatör Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kamile Nazan Turhan’ın konukları, çalışmalarıyla sanat ve gastronomi ilişkisini yakından ele alan Doç. Dr. Muzaffer Yılmaz, şair ve yazar Nihat Özdal ve araştırmacı, yazar ve koku uzmanı Vedat Ozan oldu. Sempozyum ayrıca, yemek stilisti ve fotoğrafçısı Gökhan Oğuztimur’a ait yemek fotoğraflarının yer aldığı özel bir sergiye de ev sahipliği yaptı.
ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI LEZZETLER
Sempozyuma konuk olan panelistler, öğle yemeği servisinde İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ve Müdür Prof. Dr. Kamile Nazan Turhan’ın ev sahipliğinde, eğitmen şef Ekin Can Kün ve öğrencileri tarafından hazırlanan yemekleri tatma şansı buldu. Sempozyum ve sergi, yoğun bir katılıma sahne olurken; alana ilgi duyan izleyenler ve öğrencilerin beğenisini topladı.