İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İTALYAN MENÜSÜ
Profesyonel ekipmanla yaklaşık 20 kişilik sınıflarda verilen eğitimlere katılanlar hem yemek yapmanın inceliklerini öğreniyor hem de keyifli saatler geçiriyorlar.
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Aşçılık Sertifika Programı’nda, Çikolata Pasta Yapımı Kursu ve Tatar Mutfağı Kursu’nun ardından İtalyan Yemekleri kursuna başlandı. Yemek eğitmeni ve gurme Levent Alpat’ın vereceği 4 haftalık eğitimin ilk haftasına başlayan 40 öğrenci İtalyan yemeklerinin yapımının inceliklerini öğrenecek. Profesyonel ekipman ve malzemelerle çalışan kursiyerler ilk hafta makarna hamuru yapmayı öğrendi. Kestikleri makarnaları pişiren kursiyeler yemeklerini halk arasında Bolognese sos olarak bilinen Ragu sos ile servise hazırladı.
İtalyan yemeklerinin ardından kursiyerler birer aylık eğitimlerle Yöresel Yemekler ve Ege Mutfağı Sertifika Programlarına da katılmayı planladıklarını söyledi.
İtalyan Yemekleri Yapımı Kurs Eğitmeni Levent Alpat, kursa katılımın çok yoğun olduğunu belirterek, “İtalyan lezzetleri bizim damak tadımıza çok uygun ve evde rahatça yapılabilecek yemek tarifleriyle dolu. Biz burada daha profesyonel yemeklerin yapımına eğileceğiz.” dedi. Kendisinin de yurtdışında çok sayıda organizasyonda ülkemizi temsil ettiğini ifade eden Alpat, “Kursiyerlerimizin de pek çoğu profesyonel olarak şeflikle uğraşan kişiler. Pek yakında dünyaca ünlü mutfaklarda ülkemizi temsil edecek çok sayıda şefin yetişeceğine inanıyorum” diye konuştu.