İEÜ, “ALTIN KEP” YOLCUSU
Altın Kep için yarışacak olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 2’inci sınıf öğrencileri Göksu Eriş, Muzaffer Özdamar ve Sedat Can Parmaksız, disiplinli çalışmalarının mutlaka karşılığını alacaklarını belirterek, “Amacımız İzmir’in adını lezzetli yemekleri ve yetenekli şefleriyle de dünyaya duyurmak.” dedi.
Yarışmada 1 saat içerisinde iki porsiyon olmak üzere bir ana yemek ortaya çıkarmaları gerektiğini söyleyen üçlü, “Yemeğimiz hijyen, lezzet, yaratıcılık ve sunum olmak üzere 4 kategoride değerlendirilecek. Her alanda çok dikkatli olmak zorundayız.” diye konuştu.
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Alexia Yenel, Altın Kep için toplam 11 dalda yaklaşık 1500 aşçının mücadele vereceğini söyledi. Uluslararası arenada yarışacak olmalarının öğrenciler için unutulmayacak bir deneyim olacağını ifade eden Öğretim Görevlisi Yenel, “Öğrencilerimize güvenim tam. Yarışmadan başarıyla döneceğimize eminim. Önemli olan madalyalar, ödüller kazanmaları değil, o heyecanı yaşayarak, yemek yaparken mücadele etmenin hazzını tatmaları” dedi.
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün 2008 yılında akademik faaliyetine başladığını dile getiren Öğretim Görevlisi Yenel, bölümün alanında bölgenin ilk ve tek lisans eğitimi veren programı olma özelliğini taşıdığını vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı: “Gelişmekte olan gastronomi alanında hem teorik hem de uygulamaya dönük eğitim verirken, öğrencilerimizi yönetimsel bilgi ve becerilerle de donatmayı hedefliyoruz. Gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında gerçekleşecek bu tür etkinliklerde öğrencilerimiz dil konusunda kesinlikle zorluk çekmeden gururla ülkemizi temsil edebilecekler”
Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize edeceği Uluslararası Altın Kep Yarışması 20-23 Ocak 2010 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleşecek.