KAMPÜSTEN KARİYERE


Lisans Mezunlarımız
Önlisans Mezunlarımız

 Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2014 Mezunu Nehir Tuna

2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi (Başarı Burslu) Psikoloji Bölümü'nden yüksek şeref derecesiyle mezun oldum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda Genel Psikiyatri ve Duygu-Durum Bozuklukları Üniteleri'nde stajımı tamamladım. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı'nda Beyin Biyofiziği, Spor ve Egzersiz Fizyoloji Araştırma Laboratuvarları’nda gönüllü asistanlık yaptım. Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde yüksek lisans programını tamamladım. Özel eğitim merkezinde özel eğitim gereksinimi olan çocuklarla çalıştım. Hacettepe Üniversitesi’nden Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitimi'ni tamamlayarak Ankara Keçiören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi’nde psikolog ve aile danışmanı olarak çalıştım. 2015 yılında Chichester Üniversitesi’nde (İngiltere) tez araştırmasını tamamladım. American Express Elite Football Performance Centre (İngiltere) da süpervizyon eşliğinde spor psikologluğu yaptım. 2016 yılında EEG Biofeedback (Neurofeedback) uygulayıcı eğitim sertifikasını Saybrook Üniversitesi’nden aldıktan sonra kurucusu olduğum merkezde hizmet vermeye başladım.

 Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 2019 Mezunu Öykü Özmen

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde eğitim almak, akademik ve mesleki gelişimim için önemli bir ayrıcalık oldu. 2019 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldum. Lisans eğitimim sırasında proje yönetimi alanında uzmanlaşmak istediğime karar verdim. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin sağladığı kapsamlı ve uygulamalı eğitimin yanı sıra, %100 İngilizce eğitim almam meslek hayatıma hızlı bir başlangıç yapmamda etkili oldu. Mezuniyetim ile aynı yıl, yerelde göç alanında hizmet veren bir sivil toplum kuruluşunda Ege Bölgesi İzleme ve Değerlendirme Asistanı olarak çalışmaya başladım. 2021 yılında, aynı kurumda Ege Bölgesi İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu olarak terfi aldım. 2022 yılında ise donör kuruluş olarak faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM)'da Dış Erişimden Sorumlu Proje Asistanı olarak görev almaya başladım. 2023 yılından itibaren ise sivil toplum sektöründe pratiğe döktüğüm proje yönetimi yetkinliklerimi özel sektörde değerlendirme kararı alarak, tarım teknolojileri geliştiren bir firmada Hibe ve Finansal Destek Uzmanı olarak çalışmaya başladım. Bu pozisyonda, yerel ve global projelerin yazımı ve yürütümünden sorumluyum. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde aldığım eğitim ve kazandığım beceriler için her zaman "iyi ki" diyorum.

 Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Bölümü 2015 Mezunu Pınar Özen

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’ne 2011 yılında başladım. En büyük motivasyonum, başarı bursu kazanarak girmiş olmam ve ağabeyim Alperen Özen’in de aynı üniversitenin aynı bölümünde, aynı öğretmenlerden severek ders almış olmasıydı. Eğitimim esnasında duayen kişilerden dersler alarak 2015 yılında mezun oldum. Mezun olur olmaz, Avrupa’nın en büyük dijital ajanslarından biri olan Emakina şirketinin o zamanlar Türkiye’deki tek ofisi olan İzmir ofisinde asistan olarak işe başladım. Eğitimim esnasında aldığım bilgiler ve kazandığım deneyimler sayesinde terfiler alarak asistan, operasyon ve halkla ilişkiler uzmanı, kurumsal iletişim ve etkinlik uzmanı olarak farklı görevlerde çalıştım. Emakina'daki 6 yıllık serüvenimin ardından, kendimi daha da geliştirmek ve yeni alanlarda görevler üstlenmek amacıyla mevcut işimden ayrılarak Cloudcrazy yazılım firmasında "Head of HR & Corporate Communications" olarak çalışmaya başladım. Aynı zamanda bir yatırım şirketinin de Kurumsal İletişim pozisyonunda kurumsal kimlik çalışmaları yürüttüm. EPAM Systems'ın Türkiye'ye gelişi ve çalıştığım firmayı satın almasıyla birlikte EPAM Systems firmasında İnsan Kaynakları alanında hem İK operasyonları hem işe alım alanında görevler üstlendim. 2022 yılında uzaktan çalışma modeline sahip bir Amerikan firması olan BlueCloud Services Inc. firmasında HR Manager pozisyonunda işe başladım ve halen burada global insan kaynakları fonksiyonlarını yürütmekteyim. Yazılım sektöründe çalışmış olmam, pandeminin kaçınılmaz parçası olarak farklı çalışma biçimlerinin gün yüzüne çıkması, bugüne kadarki deneyimlerimin harmanlamasıyla birlikte bugün kendimi sürekli geliştirebileceğim ve aktif rol alabileceğim bir alanda çalışmaktan çok mutluluk ve huzur duyuyorum. Şu an bulunduğum konumda, bugüne kadarki deneyimlerimin yanı sıra üniversitede almış olduğum eğitimimin değeri tabii ki çok büyük. Mezunu olduğum mütercim tercümanlık bölümünde sadece çeviri stratejilerini, türlerini ve alanlarını öğrenmemiş; aynı zamanda koordine ve öngörülü çalışmayı, eleştirel düşünmeyi, yaratıcı metin yazabilmeyi, dili doğru kullanmayı ve hedef kitleye doğru hitap edebilmeyi öğrendim. Bugün, işimde yürüttüğüm tüm çalışmalarda, eğitimim boyunca öğrendiğim değerli bilgileri ve tecrübeleri kullanarak hem kendimi hem şirketimi öne çıkarmaktan gurur duyuyorum. Saygıdeğer öğretmenlerimle hala iletişim içinde olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Özellikle uygulamalı bir bölümde okumayı planlayan herkese İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni ve bilhassa Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü güvenle ve gururla tavsiye ederim.

 Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 2013 Mezunu Cansu Adaş

Eğitim ve öğrenim hayatımın her döneminde en fazla ilgi duyduğum ve en başarılı olduğum ders matematikti. Bu nedenle 2008 yılında tercih formumun üniversitelerin matematik bölümlerinden oluşması kaçınılmaz oldu. Peki ya neden İzmir Ekonomi Üniversitesi? Yurt içi ve yurt dışında yayınlanan makale ve kitaplarıyla bilime büyük ölçüde katkı sağlamış zengin akademik kadrosu, burs imkânları, İzmir gibi müthiş bir şehirde öğrencilik hayatı ve eğitim dilinin İngilizce olmasının yanı sıra verdiği 2. yabancı dil eğitimi İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik bölümünü tercih etmemde önemli rol oynadı. Nitekim burslu olarak kazandım ve bu sonuç hayatımın dönüm noktalarından biriydi. 1 senesi hazırlık olmak üzere 5 senelik üniversite hayatım dolu dolu geçti. 2012 yılında TÜBİTAK 2209/A-Üniversite Öğrenci Yurt içi/Yurt dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek kazandık. 3.sınıfın yaz döneminde de 2011/2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bursu’nu kazanarak Fransa’nın Paris kentindeki Ieseg School of Management da 3 aylık Erasmus stajımı yaptım. Akademik eğitimin yanı sıra Latin Dansları, Almanca Konuşma ve King Kulüpleri'nde yer aldım. Okulun son döneminde Goethe Enstitüsü’nün yapmış olduğu sınavda B1 sertifikası almaya hak kazandım. Son olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik bölümünden 2013 bahar döneminde bölüm birincisi olarak mezun oldum. Başvuru yapmış olduğum tüm yüksek lisans programlarından kabul aldım fakat tercihimi ODTÜ Finansal Matematik Yüksek Lisans programından yana kullandım. Şu an Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ödeme Sistemleri ve Finansal Teknolojiler Genel Müdürlüğü’nde Uzman olarak çalışmaktayım. Üzerimde emeği geçen tüm öğretmenlerime ve desteğini hiç eksik etmeyen aileme çok teşekkür ediyorum. Siz de başarılarla dolu bir hayat ve sosyal bir yaşam istiyorsanız bu ailenin bir parçası olarak başlayabilirsiniz.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2015 Mezunu Yaprak Yalçınkaya

Lise sonrasında birinci tercihim olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nü tam burslu kazandım. 2011 yılında hazırlık sınavını geçerek birinci sınıfa 17 yaşında baslamış oldum. 2012 yılından itibaren freelance olarak İçmimarlık yapmaya başladım. Lisans eğitimimin 3. senesinde İEÜ’nün de içinde bulunduğu Erasmus Anlaşması ile İngiltere’deki Sheffield Hallam Üniversitesi’nde geçirmeye karar verdim ve burada bir dönem okuduktan sonra 3. Sınıfı İEÜ’de tamamladım. O yaz ofis stajımı Sheffield’daki bir mimarlık firmasında içmimarlık yaptım, büyük çaplı hastane projelerinde yer aldım. Aynı zamanda freelance işlerime devam ederek, Rusya, Çin, Amerika ve İngiltere’de birçok içmimarlık projesi tamamladım. 2015 yılında sınıf birincisi olarak İEÜ’den mezun oldum. 2011 yılında verdiğim kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu bu dönemde anladım. Birkaç ay sonra lisansüstü eğitimime başlamak icin İngiltere’ye yerleştim ve 18 aylık eğitimim boyunca iç mimar olarak staj yaptığım şirkette çalıştım. Bu süreçte birçok kez İEÜ’deki eğitimimin kariyerime faydalarına şahit oldum. Lisans eğitimimi “Merit” ile bitirmeden önce Sheffield’daki bir tasarım şirketinde CAD designer olarak çalışmaya başladım, aynı zamanda Avusturalya, Maldivler, Dubai gibi birçok ülkede 180’e yakın projede freelance olarak içmimarlık yaptım. Ekim 2020'de kendi içmimarlık şirketimi açtım, home office üzerinden birçok şirketle İngiltere içinde çalışmaya devam ediyorum.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 2015 Mezunu Aslı Nur Timur Yordanov

Lisans eğitimimi, 2015 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) Mimarlık anadal, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı yandal ile aldım. İEÜ'yü seçmeme sebep olan en önemli etkenler, seçkin hocalarım, derslerin İngilizce olması ve ikinci yabancı dil olarak İtalyancayı seçme şansım oldu. Yandal eğitimim sayesinde, farklı kültürlerden ve geçmişlerden gelen profesyonellerle değerli deneyimler ve bağlantılar kazandığım Japonya'da staj yapmak üzere seçildim. Mezun olduktan sonra FMB Mimarlık, İnşaat ve Proje Yönetim şirketinde perakende ve konut projelerinin tasarım, ihale ve inşaat aşamalarında görev aldım. Daha sonra Karakutu Elektroakustik'e geçtim, oradaki görevim öncelikle üniversiteler, kongre salonları ve kültür merkezleri için akustik tasarımlar yapmaktı. 2018 yılında Politecnico di Milano'da Yapı ve Mimarlık Mühendisliği Yüksek Lisans programına kabul edildim. Yüksek lisansımı tamamlarken, Studio APPA ve Slalom gibi uluslararası şirketlerle çalışma fırsatım da oldu ki buralarda aydınlatma tasarımı, günışığı, binaların güneş enerjisi yönleri ve ofislerin, bankaların ve restoranların akustik tasarımında tekniklerimi büyük ölçüde geliştiren deneyimler kazandım. Şu anda Sürdürülebilir Enerji Mimarı olarak çalışıyorum ve ARGO Geliştirme Stüdyosu'nda İklim İstihbarat Birimi'ni (CIU) yönetiyorum. ARGO, Karayipler, İrlanda ve ABD'de dijital inşaat ve iklim istihbaratı konusunda uzmanlaşmıştır. LEED (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) akreditasyonum sayesinde bu projeleri uluslararası yeşil bina sertifikasyon danışmanı olarak da destekliyorum. ARGO'nun dijital tasarım ve inşaat süreci, daha sürdürülebilir ve net sıfır enerjili binalar üretmek için bir binanın performansını sanal bir ortamda akıllıca analiz etmemize olanak tanır. ARGO, bu teknolojiyi ve süreci kullanarak, binalarımızın iklim üzerindeki etkisini kontrol ederek ve müşterilerimizin yeşil ve dönüşüm finansmanına hak kazanmalarına yardımcı olarak binalarımızın dijital bir ikizini oluşturur. Ekibimiz ayrıca sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltmak için LEED, WELL ve BREEAM sertifikasyon gereklilikleri ile çalışır. Sürdürülebilir mimarinin geleceğine bakarken, iklim zekâsını dijital inşaatla birleştiren ARGO'nun gidişatından heyecan duyuyorum. Karayipler'deki genç mimarlık öğrencilerine ve eğitmenlerine sürdürülebilir mimari üzerine sunumlar yaptığım ARGO'nun ‘Reach the Future’ girişimi de benim için oldukça keyifli.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü 2016 Mezunu Özgün İnceoğlu

Moda benim için her zaman bir tutkuydu. Her an hayatımın içinde olan bu tutkuyu, profesyonel olarak yaşamak ve yaşatmak istediğim için İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nü tercih ettim. 2011 yılında başarı bursu ile kazandığım İzmir Ekonomi Üniversitesi hayatıma yön veren en önemli etkenlerden birisi olmuştur. 4 yıl boyunca yüksek şeref öğrencisi olarak sürdürdüğüm öğrenim hayatımdan bölüm ikincisi olarak mezun oldum. Eğer Türkiye’de moda alanında eğitim almak istiyorsanız, İzmir Ekonomi Üniversitesi gelmeniz gereken en doğru adres. Hazırladığınız koleksiyonları sunmanız için size birçok farklı platform sağlar. Kişisel olarak hazırladığım 2 pret-a-porter, 2 haute couture kapsül koleksiyonu; İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen karma defilelerde ve İzmir Ticaret Odası’nda 2 farklı sergide yer aldı. Mezuniyet koleksiyonum, 2016 yılında İyi Tasarım/Good Design İzmir etkinliğinde düzenlenen sergide ve sponsorluk desteğiyle Alsancak Moda Günleri kapsamında adıma ayrılan stantlarda sergilendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi yalnızca kendi içinde sağladığı akademik eğitim ve imkanlarla kalmayıp, uluslararası platformlarda bulunmanızı da sağlar. British Council tarafından desteklenen FEED-In Partnership projesi kapsamında finalist olarak seçilerek, okulumun desteğiyle İngiltere’nin Leicester kentinde bulunan De Montfort Üniversitesi’nde kısa dönem eğitim ve seminerlere katıldım. Bunun yanı sıra, moda endüstrisindeki gelişmeleri takip etmek ve yenilikleri öğrenmek açısından önem arz eden, uluslararası alanda düzenlenen Premiere Vision Paris gibi fuarlara katılma imkanına sahip oldum. Sağladığı imkanlar ve eğitim kalitesiyle her zaman ayrıcalığını hissedeceğiniz, okurken sizin sınırlarınızı zorlayan, ancak gerekli çabayı gösterirseniz meyvelerini mezun olduktan sonra fazlasıyla toplayacağınız yerdir İzmir Ekonomi. Bulunduğunuz her platformda “İzmir Ekonomili” olmanın ayrıcalığını yaşarsınız. Mezun olduktan sonra tasarım yarışmalarına katıldım, yarışmadan kazandığım ikincilik derecesiyle, Ekonomi Bakanlığı destekli yurtdışı master eğitimi bursu kazandım. Beni bu basamaklara çıkartan İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde aldığım kapsamlı moda eğitimi oldu. Kazandığım burs ile İtalya’nın Floransa kentinde bulunan, dünyanın en iyi ilk 10 moda okulu listesinde yer alan Polimoda Enstitüsü’nde master eğitimimi tamamladım. Vogue Italia tarafından desteklenen ‘Enjoy Your Talent’ projesinde en iyi uluslararası genç yetenekler listesine girdim. Benim de ideali olan her tasarımcı gibi, kendime çizdiğim bir yol ve bu yolun sonunda varmak istediğim bir nokta var. Kendimi moda dünyasında özgürce ifade etmek istediğim için; yetenek ve yaratıcılığımı tasarımlarıma yansıtarak, öğrenim hayatımda edindiğim bilgi ve birikimler ile ‘Muse and Mood’ isimli kendi markamı kurdum. Bu markayı uluslararası alanda tanıtmayı hedefliyorum. Bu yolda doğru adımlarla ve kendimden emin bir şekilde yürümemi sağlayan, bana güzel arkadaşlıklar katan, akademik kadrodan çok bir aile olan, kısacası hayatı öğreten İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne çok teşekkür ederim.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2010 Mezunu Hazar Çetin

2010 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölümünden mezun oldum. İnteraktif Sinema üzerine yaptığım bitirme projesinin etkisi ile Dijital Dış Mekan Mecraların (DooH), içerik, tasarım, projelendirme ve simülasyonu üzerine çalıştım. Display teknolojileri ile ilgili kendimi geliştirmeme imkan veren sektörlerde farklı kurumsal firmaların medya satın alma ve iç iletişim departmanları ile iç içe çalışma fırsatı buldum. Bu süre içerisinde ajanslara dijital çözümler sunan ve yaratıcı fikirlerini sahada nasıl uygulayabilecekleri ile ilgili projelendirme ve planlama yaptığım pozisyonlarda, uzun süre farklı firmalarda çalıştım. Junior tasarımcı olarak giremediğim bu yaratıcı ajansların hepsi süreç içerisinde müşterim oldu. Yıllar içinde ajanslar ile çalışmanın getirdiği bağlantılar ve tecrübe ile içerik,tasarım ve satın alma alanlarında yönetici olarak ajans bünyesinde çalışır hale geldim. Halen prodüksiyon, tasarım, pazarlama ve dijital iletişim üzerine farklı ajans ve firmaların altında creative head olarak çalışmaya devam ediyorum. Prodüksiyon planlamaları, tasarım ekiplerinin yönetimi, lansmanlar, kurumsal organizasyonlar ve interaktif dijital saha uygulamaları ile ilgili tasarım ve içerik üretimi yapıyorum. Mezun olduğum gün kariyer hedeflerimin adını bile duymadığımı anladığım bu süreçte, sektörde geçirdiğim süre bana piyasada hiç haberim olmayan işlerin olduğunu öğretti. Mezun olduktan sonra kariyeriniz için tek bir yol olmadığını, piyasanın sadece ajans, prodüksiyon veya pr firmalarından ibaret olmadığını, çalışmaktan zevk aldığınız sektörlerin içerisinde size uygun işler olduğunu lütfen unutmayın. Hedeflerinizi hazır iş modelleri üzerine yapmak yerine kendi hikayenizi yazmaktan korkmamanız, rekabetin yüksek olduğu sektörlerde kariyerinizi daha keyifli hale getirecektir.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 2018 Mezunu Efe Çukur

2018 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’ne bağlı Günsel Otomobil firmasında endüstriyel tasarımcı olarak göreve başladım. İlk olarak B9 aracımızın iç mekan tasarım ekibinde yer aldım. İlerleyen dönemde iç mekan takım lideri oldum ve dashboard, orta konsol, iç mekan renk ve desen konularında çalışma fırsatım oldu. Daha sonraları J9 adında bir SUV konsept aracının proje yürütücülüğünü devraldım ve lansmanda bu konseptimizi de tanıtma fırsatımız oldu. Şu an endüstriyel tasarım takım liderliği görevini devam etmekteyim. Firma olarak da şu an fabrikada geliştirme çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Kıbrıs'ın ilk ve yerli elektrikli otomobil firması olarak, yüzde yüz Türk tasarım ekibimizle beraber 2022’den itibaren piyasa satışa başlama hedefiyle çalışmalara devam ediyoruz. Şu an diğer okullardan da mezun endüstriyel tasarımcı arkadaşların da bulunduğu bir ekipte olduğum için şunu kolaylıkla söyleyebilirim ki aldığımız eğitim oldukça doyurucu ve çeşitli dallarda bize imkan sağlıyormuş. Özellikle otomotiv sektörünün olmazsa olmazı çizim odaklı tasarım ilerleyişi ve iyi bir benchmarkla projeye girmek okuldan da her yıl stüdyo eğitiminde deneyimlediğimiz bir unsurdu. Endüstriyel tasarımcının sadece ürün tasarımında sıkışıp kalmadığı; arayüz tasarımı, animasyon, biyomalzeme gibi alanlarda da deneyim kazanıp mezun olması sektörde göremeyeceği ön alıştırmaya baştan yaşayabilme fırsatı sunuyor.Ocak 2024'ten bu yana çalışma hayatıma Almanya'nın Münster kentinde, uzmanlık alanı tarım aletleri ve çok amaçlı taşıt tasarımları olan , Budde Industrie Design firmasında endüstriyel tasarımcı olarak çalışma hayatıma devam ediyorum.

 İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü 2011 Mezunu İbrahim Mut

İzmir Ekonomi kültürünü gururla taşıyarak 2011 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldum. Hayatımda her zaman anlatmaktan sevinç duyduğum ve hala dün gibi hatırladığım muhteşem anılarımın olduğu bir süreç idi benim için. Tercih aşamasında da birebir gelip ziyaret ettiğim ve her günümün ayrı bir bilgi serüveni olduğu harika süreç idi. Tam burslu olarak kazandığımı ilk duyduğumda içimde hayalimin başladığını hissedebiliyordum. Hocalarımız ve yurt personelleri ile gerçekten dost ve aile gibi olmak bana çok sıcak gelmişti. Eğitimin kalitesi ve hocaların isteği, yakınlığı ve bilgi düzeyi beni hep büyülemişti. Bu yüzden çok farklı bölümlerden de ders aldım diyebilirim. İnanılmaz bir yardımseverlik de beni aile üyesi olduğum bilincini hiç unutturmadı. 2006-2011 yılları arasındaki dolu dolu tecrübeler ile araştırma opsiyonunu seçerek mezun oldum. İstanbul üniversitesi Radyo TV Sinema Yüksek Lisans eğitimi yarıda bırakıp 2016 yılında ilk iş hayatına Seramiksan A.Ş ile başlamış olduk. Buradaki yönetici yetiştirme programı sayesinde kendimi “Lojistik ve Planlama” alanında geliştirip 2019 yılı başında ise Eczacıbaşı Topluluğu’nda işe Lojistik Planlama Uzmanı olarak başladım. Çok farklı alanlardan geçip farklı yönlerde başarılı olabilmek de Ekonomili olmak kültürünün bir parçası idi sanki. Şu an Kıdemli Planlama Uzmanı olarak da hala devam etmekte olduğum işim için eğitimim için tabii ki teşekkür ediyorum. Her zaman kahveye beklerim bu arada, bizim ofiste de çok Ekonomili var yabancılık çekmezsiniz.

 İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2009 Mezunu Büşra Kırmızıoğlu

2009 yılında şeref derecesinde mezun olduktan hemen sonra İstanbul’da lisansüstü derecesinde devam ettirdiğim akademik eğitimimi 2011 yılında tamamladım. İstanbul’da farklı reklam ve PR ajanslarında 3 yıl boyunca mesleki anlamda tecrübe edindim. YÖK’ün 2017 yılında Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde açtığı öğretim görevlisi kadrosuna yaptığım başvuru sonucu bu kurumda Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalışmaya hak kazandım. Halen çalışmaya devam ettiğim kurumda, 2019 yılından itibaren Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Kariyer yaşantımın en başından bu yana, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim hayatımda öğrendiğim ve bana ışık tutan en önemli gerçek ise; bilginin insanlara doğru bir iletişim yöntemi ile aktarıldığı sürece o bilginin bir sonraki nesilde bıraktığı anlamın ötesinde bir fayda sağladığı oldu. Birine ya da kitlelere vermek istediğiniz mesajı/bilgiyi kararlılıkla, hedefinize doğru bir yöntemle aktarabiliyorsanız, aktardığınız tarafta siz de var olabiliyor, anlamlandırılıyor ve bu işi layıkıyla başarmış oluyorsunuz. Şu an mesleki hayatıma devam ettiğim kurumda da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin eğitim kültürüyle yetişmiş şanslı bir iletişimci olarak, mesleğimin gerekliliklerini yerine en doğru biçimde getirme çabasının verdiği güven ile kariyer yolculuğuma devam etmekte olmanın onuru içindeyim. En başta ailem ve İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün değerli öğretim üyeleri olmak üzere, bu noktaya varmamda bana güven aşılayan, eğiten, öğreten kısacası kariyerime güzel manalar katan herkese yürekten teşekkür ederim. Bu bölümde eğitim alan, almak isteyen, merak eden herkese de tavsiyem; hayal kurmaktan çekinmeyin, bakmak için değil görmek için bakın, fırsatları kaçırmayın, denemekten asla bıkmayın ve kendinize her zaman güvenin. Çünkü doğru zaman geldiğinde uğrunda harcadığınız emeğin başarılı sonuçları size ulaşacaktır.

 İşletme Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 2018 Mezunu Hülya Ezgi Tolay

2013 yılında üniversiteyi kazandığımda, hangi okulu seçeceğim konusunda endişelerim ve kararsızlıklarım vardı. Yapmış olduğum araştırmalar sonucunda benim için en uygun üniversitenin İzmir Ekonomi Üniversitesi olacağına karar verdim. 2018 yılında İşletme Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldum. Eğitim hayatım boyunca okulum sayesinde dil, öz disiplin, girişimcilik, araştırma yetkinliği gibi birçok konuda kendimi geliştirme imkanım oldu. Son sınıfta ise Avrupa Birliği’nin bünyesinde olan Modal European Union (Avrupa Birliği Modeli) simülasyon programında burslu olarak 10 günlük eğitim alma hakkı kazandım. Bu programa başvururken bölüm öğretmenimiz olan Prof. Çiğdem Kentmen’ in çok desteği oldu. Bu simülasyon programı, bana okulumuzda teorik olarak anlatılan Avrupa Parlamentosu'nda karar alma sürecini uygulamada görebilme şansı sundu. Ben bu programı araştırmalarım sonucunda buldum fakat bana bu araştırma yetkinliğini aldığım eğitimin verdiğini söyleyebilirim. Bu program için en önemli olan şeylerden birisi İngilizce yetkinliğiydi. Ben İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin dil eğitiminin çok güçlü olduğunu düşünmekteyim.

 İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 2010 Mezunu Çisem Topuzoğlu Özkılıç

Üniversitemizin Uluslararası Ticaret ve Finansman ile Lojistik Yönetimi (çift anadal) lisans programlarını yüksek şeref öğrencisi unvanı ile tamamlayarak, 2010 yılında mezun oldum. Mezuniyetimi takiben Türkiye’de kısa süreli iş tecrübesi edindikten sonra, Almanya‘da HTW Berlin Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme Master Programı’na başladım. Bu programa kabulümde ve başarılı bir şekilde mezun olmamda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin verdiği Avrupa standartları ile uyumlu eğitimin kalitesinin, derslerin içeriğinin ve eğitim dilinin İngilizce olmasının önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. HTW Berlin Üniversitesi’ne devam ederken Bombardier şirketi Berlin’de başladığım iş hayatıma ara vermeden, şu an yine Bombardier’de regional commodity buyer olarak devam ediyorum. Avrupa genelinde büyük çaplı projeler ve endüstrisinde dünyaca ünlü tedarikçilerden sorumluyum. Edindiğim bu vizyonun temel taşlarının İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim hayatım süresince kazandığım teorik bilgiler ve sosyal beceriler olduğunu söyleyebilirim.

 İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2008 Mezunu Duygu Poroy

2004 yılının bir sonbahar günü İzmir Ekonomi Üniversitesi ile tanıştım. Hayatımın en güzel dört senesini geçirdiğim bu üniversite, bana sadece akademik yeterlilik kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda çok güzel dostluklar edinmemi sağladı. 2008 yılında İşletme Bölümü'nden mezun oldum. Aynı yıl, aldığım eğitimi biraz daha ilerletmek ve ilgilendiğim alanlarda daha fazla bilgi ve deneyim sahibi olmak için çok değerli hocalarımın referanslarıyla İngiltere Londra’da University of Hertfordshire’da Yüksek Lisans Programı'na kabul edildim.İlk başta korkularım vardı; eğitimim, yabancı dilim yeterli olacak mıydı? Çok mu zorlanırdım? Ancak yüksek lisans derslerim başladığında ne yabancı dil konusunda, ne alanımla ilgili terimler konusunda, ne de derslerin içeriği konusunda kendimi yabancı hissettim. Aldığım eğitimin beni gerçekten iyi yetiştirdiğini fark ettim. Londra’da iki sene boyunca hem okuyup hem yaşadıktan sonra yüksek lisans derecemi başarıyla tamamlayıp Türkiye’ye kesin dönüş yaptığımda, eğitimimin bana açtığı kapıları görünce bir kez daha doğru tercih yaptığımı anladım. Bir bağımsız denetim firmasında işe başladım ve üç sene boyunca denetçi yardımcısı olarak çalıştım. Bu süre zarfında farklı sektörler hakkında birçok bilgi edinerek kendimi her yönden geliştirdim. Ardından bir İngiliz perakende şirketinin finans departmanında çalışmaya başladım. Perakende sektöründe edindiğim iki yıllık deneyimden sonra, üretim alanında da tecrübe kazanmak ve kendimi geliştirmek amacıyla 2015 yılında İtalyan sermayeli bir şirkette bütçe ve raporlama şefi olarak işe başladım. 2020 yılından beri de Ege Serbest Bölge’de faaliyet gösteren bir otomotiv firmasında fabrika kontrolörü olarak görev yapmaktayım. Bu süre zarfında mesleğimde daha fazla bilgi ve yetkinlik sahibi olmak amacıyla başladığım mali müşavirlik üç yıllık zorunlu stajımı da tamamlayarak 2017 yılında serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatımı almaya hak kazandım. Geriye dönüp baktığımda, her zaman özgeçmişimde güvenle taşıyacağım, beni daima ileriye götüren, Avrupa standartlarında olduğunu gözlerimle gördüğüm ve yaşadığım bir üniversite eğitimim, dört sene boyunca edindiğim birçok güzel dostluğum ve gururla taşıdığım bir mezun kartım var. Öğrenmek, kendini geliştirmek ve daha ileriye taşımak isteyenlerin her zaman yanında olan değerli hocalarıma, emekleri ve başarılı olacağıma dair bana duydukları güven için teşekkür ederim. Hayattan ne istediğinizi biliyorsanız, İzmir Ekonomi Üniversitesi sizi o yola yönlendirmek için bütün imkânlarını seferber edecek, yol boyunca yanınızda olacak ve sizi geleceğe güvenle bakan, eğitimine ve kendine güvenen bir birey olmanız için destekleyecektir.

 İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü 2006 Mezunu Göksel Kuşlu

“Bilgi güçtür” anlayışı günümüzde yerini “Bilgiyi kullanmak güçtür” anlayışına bırakmıştır. İzmir Ekonomi Üniversitesi de bu doğrultuda öğrencilerini yalnızca bilgiyle donatmayıp, edinilen bilgilerin gerçek hayatta kullanılabilmesine imkân veren bir eğitim anlayışı benimsemiştir. İşte bu eğitim anlayışı ile birlikte, küresel düşünmeyi ön plana çıkaran, değişime ve yeniliğe açık, esnek, evrensel değerleri benimseyen bir akademik ortamda aldığım eğitim ve üniversitenin sunduğu sosyal imkânlar gerek ilerleyen akademik hayatıma gerekse iş yaşamıma büyük katkılar sağladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ardından Bonn Üniversitesi’nde Avrupa Çalışmaları alanında yüksek lisansımı tamamladım. Halkbank’ta uzman yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda uzman olarak görev yaptığım iş hayatıma halihazırda Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat olarak devam etmekteyim.

 İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü 2014 Mezunu Gizem Erboz

2009 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü'ne tam burslu olarak başladım. 2014 yılında lisans bölümümü birinci olarak bitirdim. Üniversite dönemimde okulumun bana sağladığı bir olanak olan Erasmus Programı kapsamıyla, Budapeşte Metropolitan Üniversitesi’nde bir dönem eğitim aldım. Aslında hayatımda daha sonra büyük bir yer edinecek olan Budapeşte yolculuğum bu şekilde başladı. Lisans programımı bitirdikten sonra, Budapeşte Corvinus Üniversitesi’nde İşletme ve Ekonomi Tam Burslu Yüksek Lisans Programı'na kabul edildim. 2016 yılında yine aynı burs kapsamında Budapeşte’de olan Szent Istvan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Doktora Programı'na başladım. Doktora dönemimin ilk yıllarında Lojistik ve Tedarik Zinciri derslerinde asistanlık yaptım. Ayrıca; Hırvatistan, Slovakya, Slovenya, Avusturya, Portekiz ve Ukrayna gibi çeşitli ülkelerde alanımla ilgili uluslararası konferanslara katıldım. Halen Szent Istvan Üniversitesi’nde ‘E-işletme’, ‘Lojistik’ ve ‘İşletme Ekonomisi’ üzerine çeşitli dersler vermekteyim. Çalışma hayatımı uzmanlık alanlarım olan tedarik zinciri, endüstri 4 çalışmaları ve dijital teknolojiler üzerine yürütmekte olup; çeşitli uluslararası dergilere bilimsel çalışmalar hazırlamaktayım. Çalışma azmimin ve araştırma sevdamın yanı sıra, beni akademik yolculuğa başlatan kararları almamda, lisans üniversite hocalarımın etkisi büyüktür. Bu yüzden, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin benim hayatımda yeri çok özeldir. İnsanların çok çalışarak ve kendilerine inanarak her zorluğun üstesinden gelebileceğine inanıyorum. Fakat, çalışmanın yanında sosyal hayat ve ilgili motivasyonların başarımızı destekleyen yan güçler olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden iki yıldır flamenko dersleri alıyorum ve bunu ileriki yıllarda profesyonel seviyeye taşımayı düşünüyorum.

 Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 2017 Mezunu Burcu Başaran

2012 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Yazılım Mühendisliği Bölümü’nü tam burslu olarak kazandım. O zamanlar yazılım mühendisliği bölümü yeni yeni üniversitelerde yerini almaya başlasa da, abimin ve dayımın beni cesaretlendirmesiyle bölümüme hevesle başladım. Gerek mühendislik alanında, gerekse diğer bölümlerden aldığım bir çok ders beni iyi bir mühendis olmam için yetiştirdi. Üniversitemizin sunduğu ikinci yabancı dil imkanıyla her zaman öğrenmeye can attığım İspanyolca’yı öğrenme fırsatı yakaladım. Daha sonra 3. sınıfta Bilgisayar Oyunları Sertifika Programı’na başlayarak bu alanda da kendimi geliştirme imkanı buldum. Mezun olduğum senenin yaz aylarında Erasmus Programından yararlanarak Macaristan'ın Szeged şehrine yazılım testi alanında staj yapmaya gittim. Burada geçirdiğim sürede bir çok deneyim kazanarak ülkeme dönüş yaptım fakat Avrupa'ya yerleşme fikrini aklımdan çıkaramadım. Bu sebeple Avrupa'ya iş başvuruları yapmaya başladım ve çok geçmeden Budapeşte'deki XAPT şirketinden yazılım test mühendisliği pozisyonu için teklif aldım. Burada bir süre çalıştıktan sonra ana ofisi Londra'da bulunan Flexion Mobile şirketinde yine yazılım test mühendisliği pozisyonunda çalıştım. Bu şirkette android oyunları üzerine çalıştıktan sonra çalışma alanımı değiştirmeye karar verip GE Healthcare şirketindeki yazılım test otomasyonu pozisyonuna geçtim. Ofisi Budapeşte`de olan şirketimizde bir seneden fazladır çalışmaktayım. Üniversitede aldığım eğitim ve sosyal ilişkilerde kazandığım deneyimlerim beni şu anda bulunduğum kariyer noktasına getirdi. Her şeyden öte, hocalarımızın yakın ilgi ve alakaları, gerektiğinde bize yol göstermeleri sayesinde bugünkü başarıma sahibim. Tüm bunlar için üniversitemize ve sevgili hocalarımıza çok şey borçluyum.

 Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2018 Mezunu Berkcan Göktan

Çocukluğumdan beri teknoloji ve türevlerine olan yakın ilgimle İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin uluslararası profilde hazırlanan ders programı birleşince okulun Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü benim için biçilmiş kaftan olarak gördüm. Sınav sonrası tek tercihimi bu doğrultuda yaparak 2018 yılında bölümümden mezun oldum. Kariyerimi Accenture, Arçelik, SAP gibi köklü firmalarda aldığım roller ile güçlendirerek şu an görev aldığım BCG firmasına giriş yaptım. Lisans dönemim boyunca öğrenmiş olduğum mühendislik prensiplerini iş hayatımda karşılaştığım problemlere uygulayarak emin adımlarla yükselmeyi hedefliyorum. Bulunduğum yere gelmemde emeği olan öncelikle hocalarıma, ardından da bu koşulları bizlere sağlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi yönetimine teşekkürlerimi iletirim.

 Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü 2020 Mezunu Sude Uyulgan

2020 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik bölümünün ilk mezunlarından biri oldum. Farklı alanlarda uzmanlaşmış bölüm hocalarımız sayesinde lisans eğitimimde kapsamlı bir öğretim programına sahip olmak ileride çalışmak istediğim konuyu bulmamı kolaylaştırdı. 2019 yılı yazında Erasmus+Staj hareketliliği ile Leipzig Üniversitesi’nde iki aylık bir staj yapma imkanım oldu. Son yılımda ise Tübitak 2209-A bursiyeri olarak karaciğer kanseri üzerinde yaptığımız proje, laboratuvar deneyimlerimi güçlendirme fırsatı sundu. Lisans eğitimim boyunca yapmış olduğum çalışmalar Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde yüksek lisansa kabul almamı sağladı. 2020 yılında başlamış olduğum yüksek lisansımda, Terapötik Biyomühendislik labında insan kök hücreleri kullanarak gözyaşı bezi modeli üretme konusu üzerinde çalışmalar gerçekleştirdim. Son yılımda, kök hücreler ve organoid modelleri üretme konusunda ilgimin giderek artması sayesinde yine bu alanda çalışabileceğim doktora pozisyonlarına başvurular yapmaya başladım. 2022 yılında İngiltere’de Sheffield Üniversitesi Biyobilimler okulunda BBSRC White Rose DTP bursu ile doktora pozisyonuna kabul aldım. Bu bursu kazanan ilk Türk olma şansına sahip olmak beni çok gururlandırdı. Şuan doktora projemde kök hücreler kullanarak embriyonik gelişimde insan uzuvlarının oluşumunu çalışmaktayım. Bu noktaya gelmemi sağlayan ve böylesine güzel fırsatları bulmamıza yardımcı olan değerli fakülte üyelerimize teşekkürlerimi sunarım.

 Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2012 Mezunu Bensu Sezgin Burcu

2007 yılında tam burslu olarak girdiğim Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2012 yılında mezun oldum. Erasmus ile Finlandiya’daki Vaasan Yliopista - University of Vaasa’da bir dönem ders alma fırsatını bulmam, hem kişisel gelişimim hem de özgeçmişim açısından çok katkı sağladı. İzmir Ekonomi’de eğitim dilinin İngilizce olması ve uluslararası standartlarda bir eğitim kalitesi, Erasmus sürecine kısa sürede adapte olmamda yardımcı oldu. Bölümümüzün zorunlu kıldığı yaz stajları sayesinde ise daha üniversitenin ilk yıllarında iş hayatını tanımak ve mühendisliğe adım atmak büyük bir imkan yarattı. Mezuniyetimin ardından Japan Tobacco International ve Fokker GKN şirketlerinde mühendislik yaptım. Şimdi ise yine global bir firma olan Amcor Specialty Cartons’da üretim kontrolörü olarak görev yapıyorum ve yarı zamanlı olarak Finans Departmanı’na maliyet analizleri konusunda destek veriyorum.

 Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Programı 2015 Mezunu Refide Sözeri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Adalet Programı’ndan 2015 yılında mezun oldum. Üniversitemin bana kazandırdığı tecrübelerin yanı sıra aldığım birçok eğitimin ve konferansın kişisel gelişimime ve iş hayatıma katkısı olduğunu düşünüyorum. İş hayatıma ise mezun olduktan yaklaşık 7 ay sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bölümümle bağlantılı olarak ihale biriminde başladım ve burada çalışmaktan çok mutluyum. Kendimizi geliştirmemiz, hayata bakışımı değiştirmemiz açısından her zaman yanımızda olan ve bölümüm açısından baktığım zaman alanında en iyi eğitim veren bölüm hocalarıma güleryüzlülükleri, iyilikleri ve bizlere duydukları güven için minettarım. Hepsini çok seviyorum. Geriye dönüp baktığımda diyorum ki iyi ki Ekonomili olmuşum ve gururla taşıdığım mezun kartımı almışım.

Daha Fazlası için...