ÇOCUKLAR İÇİN UYKU TAKİP CİHAZI

Çocuklar, uykuya doyacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Nektar Ege Altıntoprak, 8 – 12 yaş arasındaki çocukların gece uykuda istemsiz altına kaçırma tehdidine karşı akıllı alarm ile ayak bilekliğinden oluşan “uyku cihazı” tasarladı.

GELECEKLERİ AYDINLIK MEZUNLAR İŞ YAŞAMINA ADIM ATTI

Eğitimlerini 2016 – 2017 Akademik Yılında başarıyla tamamlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme, İletişim, Hukuk, Fen Edebiyat Fakülteleri mezunları diplomalarını aldı. İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin 3.’sünde öğrenciler keplerini İEÜ ve 10. Yıl Marşları eşliğinde fırlatarak, gurur dolu anlar yaşadı.

SEYAHATLER YORMAYACAK

Hava yolu ulaşımında uzun bekleyişler, yerini dinlenmeye bırakıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Ece Mercan, havaalanları için uyuma kapsülü geliştirdi. Özellikle uzun bekleyişlerde, seyahat edenler, “Napport” adı verilen uyku kapsülünü uyumak, çalışmak ya da giyinmek için kullanabilecek.

İZMİR EKONOMİLİ MEZUNLAR 4.00’LA İŞ DÜNYASINA ADIM ATTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 2017 yılı mezunları iş dünyasına adım attı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 2016 – 2017 Akademik Yılı Mezunu bin 667 genç, İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen törende diplomalarını aldı. Tören sonunda öğrenciler keplerini fırlatarak, gurur dolu anlar yaşadı.

TARIMDA TEKNOLOJİK SULAMA DÖNEMİ

Tarım arazilerindeki geleneksel sulama yöntemleri, İzmir Ekonomili girişimci gençlerin çalışmalarıyla teknolojik hale geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, “Green Insight” adını verdikleri projeyle mobil uygulama üzerinden uzaktan kontrol edilebilen, yenilenebilir enerji kaynaklı ve kendi kendine yetebilen endüstriyel çapta bir sulama sistemi geliştirdi.

İZMİR’DEN BİLİMSEL ARAŞTIRMA

İzmir, NATO İleri Çalışma Okulları’nda temsil edilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fabrizio Pinto, NATO İleri Çalışma Okulları’nda “nano teknoloji ve casimir kuvvetleri” üzerine ders verecek.

SICAK HAVALARDAN TASARRUFLU KORUNMA YÖNTEMLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bazı kentler için ‘kuvvetli sıcak hava dalgası’ uyarısı yapılırken, kimi yerlerde de kamu kurumlarında hamile ve engelli çalışanlara ‘sıcak hava’ izni veriliyor. Son 50 yılın sıcaklık rekorunun kırıldığı bugünlerde, uzmanlar sıcaktan korunmak için özellikle klima kullanımı kaynaklı enerji tüketiminin arttığına dikkat çekerek, enerjiyi verimli kullanmak için uyarılarda bulunuyor.

MÜZİK VE BİLİMİN BULUŞMASI

Müzik ve bilim sevgisi bir araya geldi, genç akademisyenin yaşam tutkusunu oluşturdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Ünay, beynin en küçük hücresi nöronlardaki öğrenme sırasındaki tepkileri ölçerek, öğrenme güçlüğü hastalıklarına yeni yaklaşım getirmek üzere çalışırken diğer taraftan halk ezgilerini çok sesli müziğe yansıttı.

İZMİR’DEN AMERİKA’YA BİLİMSEL YOLCULUK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Eroğlu, Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'nın (USDA) Norman E. Borlaug Uluslararası Bilim ve Teknoloji Burs Programı (Borlaug Bursu) kapsamında Türkiye’den kabul edilen tek bilim insan oldu.

İŞYERİNDE BAŞARI ve MUTLULUK KISKANILIYOR

İşyerinde başarı ve kişilerin özel hayatlarındaki mutluluklar “kıskançlığı” tetikliyor.  Yöneticiler tarafından onaylanmak, terfi almak, yeteneklerin yanı sıra aile hayatındaki mutluluk, geniş sosyal çevre ve popülerlik kişilerin çalışma arkadaşlarına karşı yıkıcı duygular beslemesine neden oluyor.