‘BANKACILIK İNSAN GÜCÜNE DAYANIR’

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Finans Sohbetleri-3” adlı seminer, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ege Gültekin’in katılımıyla gerçekleşti.

CFA, İZMİR EKONOMİ’NİN KONUĞU OLDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, Chartered Financial Analysts Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Albert Krespin ve Komite Üyesi İlke Takımoğlu Homriş’i ağırladı.

KÜÇÜK MUCİTLER İŞ BAŞINDA

Anaokulu öğrencileri, bilgiye deneyler yaparak ulaşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı öğrencileri gözetiminde minik mucitler, yaptıkları deneylerde bilimsel düşünme, gözlem, neden sonuç ilişkisini görme, problem çözme, analiz yapmayı öğrendi. İZELMAN Selçuk Yaşar Balçova Anaokulu öğrencileri, kuru buz, oobleck, renk kanalları, köpük volkanları deneylerini yaparken hem eğlendi hem öğrendi.

ISI KAYIPLARINA DRONE İLE MÜCADALE

Hayatımızda her gün daha fazla yer alan droneler, binalardaki ısı kaybını ölçecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik – Elektronik Mühendisliği öğrencileri Burak Çiçeksoy, Hakan Kayan, Oğuzhan Ulucan, “Drone ile Isı Kaçağı Kontrolü” çalışmasında drone ile termal kamerayı birleştirdi ve geliştirdikleri yazılımla binalardaki ısı kaybını ortaya çıkardı. TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek alan öğrenciler, enerji kaybının kontrolüne yenilikçi bir çözüm bulmayı amaçlıyor.

ENERJİNİN KALBİ ÇALIŞTAYDA ATTI

Enerji politikaları İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) tartışıldı. İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen “6. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı”’nda Türkiye’nin 2016 yılında 130 milyon ton petrol eş değerinde enerji tükettiği, bunun yüzde 86’sını fosil yakıtların oluşturduğu belirtildi. Çalıştayda, Türkiye’nin sürdürülebilir ve öngörülebilir enerji piyasa yapısına kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

BAYINDIR’IN TARİHİ YAPILARINDA DA ÇİÇEK AÇACAK

Çiçekleriyle adından söz ettiren Bayındır’a mimari restorasyon dokunuşu geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri, Bayındır Belediyesi işbirliğiyle yöredeki, Zeytinyağı Fabrikası Hanını rölöve, yeniden tasarlama ve yenileme çalışmalarını yapacak. Öğrenciler, ayrıca yazın Bayındır Belediyesi tarafından yapılan restorasyon şantiyelerinde uygulama stajlarını yapacak. Böylelikle Bayındır, tarihi yapılarının yenilenmesi ve sokaklarının yeniden düzenlenmesiyle güzelleşecek.

ASTRONOTLAR İÇİN EGZERSİZ KIYAFETİNE ULUSLARARASI ÖDÜL

Geleceğin Havacılık ve Uzay Mühendislerini yetiştirmek için eğitime başlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) astronotlar için geliştirilen egzersiz kıyafeti uluslararası tasarım yarışmasında altın ödülü almaya hak kazandı. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Mehmet Ergül tarafından bitirme projesi olarak tasarlanan egzersiz kıyafeti, İtalya’da yapılan ve dünyanın 80 farklı ülkesinden 10 bin projenin başvurduğu “2017 A’Design Yarışması’nda, “Gold Winner” oldu. Ergül, ödülünü 6 Haziran’da Milano’da gerçekleştirilecek törende alacak. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş da, Ergül’ün tasarımını inceledi.

EN HEYBETLİ ZEYBEKLER GÖSTERİDE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Halk Dansları Kulübü öğrencileri, down sendromlu zeybeklerle aynı sahneyi paylaştı. İzmir Down Sendromu Derneği üyelerinin oluşturduğu zeybek ekibinin gösterisi izleyenleri büyüledi.

GİRİŞİMCİLİĞİN TEMELLERİ ATILIYOR

Girişimcilik kültürünün tohumları İzmir'de genç yaşlarda atılıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Embryonix Teknoloji Transfer Ofisi ile Özel İzmir Amerikan Koleji (ACI) arasında geliştirilen ortak program doğrultusunda lise öğrencileri “İnovasyon Yolculuğu”na hazırlanıyor. İnovasyon ve girişimcilik üzerine eğitimler alan öğrenciler, geliştirdikleri projelerle “Innoaction Challenge” adlı program kapsamında değerlendirildi. Lise öğrencilerinin projelerinin değerlendirilmesi amacıyla ilk etapta İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar ile Özel izmir Amerikan Koleji Müdürü Didem Erpulat arasında protokol imzalandı.

İZMİR EKONOMİ’DEN NASA’YA YOLCULUK

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) yetiştirdiği geleceğin mühendisleri NASA’da uzay ve havacılığın gelişimini yerinde inceleyecek. İzmir Ekonomili mühendis adayları, Amerika -  Houston’da bulunan NASA Johnson Uzay Merkezi’ni ve Teksas Üniversitesi’nin Havacılık ve Uzay Laboratuvarlarını ziyaret edecek. Gezide, Teksas Üniversitesi ile öğrenci değişimi ve ortak proje geliştirilmesi için de işbirliği anlaşması yapılacak.