GENÇLER ROBOT TASARIMLARIYLA ŞAŞIRTTI

Geleceğin mühendisleri, yaptıkları robot tasarımlarını yarıştırdı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine yönelik “Enerji Verimli, Çevre ve Canlı Dostu Robot" yarışması yapıldı. Yarışmaya, öğrenciler mayın temizlemeden çöp ayrıştırmaya, beyin dalgalarıyla komut veren robottan çim biçme robotuna dek çok farklı tasarımlarla katıldı.

İZMİR EKONOMİ’YE AMERİKA’DAN BİLİMSEL ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto, merkezi Amerika’da bulunan Yerçekimi Araştırma Vakfı (Gravity Research Foundation) tarafından, yer çekimi, teorisi, uygulamaları ve etkileri hakkındaki yazısıyla şeref ödülüne layık görüldü. Pinto, vakıf tarafından bilimsel yazılarına verilen sekizinci ödülünü almaya hak kazandı.

SANAT ve TASARIM STÜDYO SERGİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık, Görsel İletişim Tasarımı, Endüstriyel Tasarım ile Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerinden 250 öğrenci 102 Sanat ve Tasarım Stüdyosu II dersindeki tasarımlarını sundu. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde gerçekleştirilen sergiye İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İZMİR EKONOMİ’DEN YILSONU DEFİLESİ ve SERGİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını “Yeni Romantizm” adlı defileyle tamamlayacak. 4 Haziran, saat 21.00’de İzmir Ekonomi Üniversitesi Kampüs Park’ta gerçekleştirilecek mezuniyet defilesinde, öğrenciler oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sunacak.

OTİZMDE EĞİTİMİN GÜCÜ

Gelişim bozukluğu olarak tanımlanan otizmde eğitim ve terapinin çocuğun gelişimini doğrudan etkilediğini, vakit geçirmeden erken yaşta özel ve bireysel eğitimin başlatılması gerektiği vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü ve İEÜ Psikoloji Kulübü tarafından Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Ayşen Baykara’nın katılımıyla “Otistik Bozukluğa Birlikte Bakalım” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

DR. PINTO'YA “GRAVITY RESEARCH FOUNDATION” TARAFINDAN ÖDÜL VERİLDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Fabrizio PINTO, “Gravity Research Foundation” (Yerçekimi Araştırma Vakfı) tarafından verilen prestijli ödüllerden olan Şeref Ödülüne layık görülmüştür. PINTO, Vakıf tarafından, yer çekimi, yer çekimi teorisi, uygulamaları ve etkileri hakkında en iyi ve en iyi yazılmış olan makalelere verilen bu ödülü, son yirmi yılda sekizinci defa kazanmıştır.

URLA'YI İZMİR EKONOMİLİLER GÜZELLEŞTİRECEK

Urla Belediyesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde kentin 3 ayrı noktasında Şubat ayından beri süren proje çalışmaları  sonuçlanmaya başladı.

EPI.LOG YIL SONU SERGİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri çalışmalarını “EPI.LOG Yıl Sonu Sergisi”nde sundu. Sergide İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aşkar, Prof. Dr. Filiz Başkan, İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu öğrencilerin projelerini inceledi.

İZMİR’DEN LONDRA’YA ‘DİJİTAL KENT’ YORUMLARI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen mimari tasarım festivali “FABFEST”te İzmir’i iki farklı projeyle temsil edecek. Geçtiğimiz yılki festivalde, “Hawthorn etkileyici tasarım” dalında birincilik, para ödülü ve jüri tarafından en iyi mimarı tasarım kategorisinde üçüncülük alan İzmir Ekonomili mimarlar, bu yıl da “dijital şehir” olarak belirlenen ana tema üzerinde yaptıkları çalışmaları, Londra’da yansıtacak. Genç mimarlar, ödülleri İzmir’e taşımak istediklerini vurguladı.

YUMURTA ATMA YARIŞMASINDA BİLİM KAZANDI!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine bilim dünyasına ilk adımlarını atmaları amacıyla “Yumurta Atma Yarışması” yapıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler, yaptıkları tasarımlara yerleştirdikleri yumurtaları belirlenen yüksekliklerden atarak, kırılmaması için uğraş verdi.