ÇÖZÜM ÜRETEN ROBOTLAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, “MCE102 Mekatronik Mühendisliğine Giriş” dersi kapsamında ürettiği robotları, 150 lise öğrencisiyle paylaştı. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, yangından saat yazmaya dek gündelik sorunlara çeşitli sorunlara çözüm önerileri getiren bölüm öğrencilerinin kendi tasarladığı robatlar sergilendi.

SINIRLARI AŞAN GELİNLİK TASARIMLARI

İzmir Ekonomili moda tasarımcıları, IF Wedding Fashion İzmir ile dünyaya açılıyor. Tasarımın gücünü kullanan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunları, kendi stantlarında tasarımlarını sergilerken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarla işbirliği anlaşmaları yapıyor. Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya, Dubai, İran gibi ülkelerle anlaşma yapan tasarımcılar, koleksiyonlarını Türkiye sınırlarının dışına taşıyor.

AKILLI DENGE TAHTASI İLE FİZİK TEDAVİLER HIZLANACAK

Denge bozukluklarının tedavisi, İzmir Ekonomili girişimcilerin geliştirdiği “akıllı denge tahtası” ile kolaylaşacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi İrem Gürsoy, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Erdeniz danışmanlığında geliştirdiği sistemde, dengeyle ilgili hastalıkların tanı ve tanıya uygun fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlerinde kullanılabilecek mobil cihaz geliştirdi.

İZMİR EKONOMİ, TÜSİAD BU GENÇLİKTE İŞ VAR YARIŞMASININ YİNE GALİBİ OLDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), "TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!" Yarışması’nda, ön elemeyi geçerek eğitim kampına seçilen 37 proje arasında en fazla projeyle yer aldı, başarılarına yenisini ekledi. En fazla girişimci projeyle "Girişimcilik Bayrağı"nı 3. kez üst üste göndere çeken İzmir Ekonomili öğrenciler, iş fikirlerini iş dünyasının önde gelen isimleriyle hayata geçirme imkânı sunan yarışmada, 5 projeyle eğitim kampına katılacak.

İZMİR EKONOMİ’DE LİSELİ GENÇLER MESLEKLERİNİ SEÇTİ

Değişen sınav sistemiyle birlikte “üniversiteli” olmak için zorlu bir süreç içerisinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, geleceğin mesleklerini yerinde öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleşen “5. Mesleğimi Seçiyorum” etkinliğinde öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin’i dinledi. Meslekler hakkında bilgi alan bin 300 öğrenci, bir gün boyunca ‘üniversiteli’ olurken, akademisyenlere ilgi duydukları mesleklerin eğitimini ve kariyer imkânlarını sordu.

KANSER HÜCRELERİNDEN MODA TASARIM YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich, kanserle mücadelesini tasarımlarına aktardı. Geçtiğimiz aylarda prostat kanseri teşhisi konulan Fröhlich, tedavi sürecini “PSA” adlı koleksiyonuna taşıdı. Fröhlich, atık kumaşlardan yola çıkarak yaptığı tasarımlarda, “Her bir kumaş parçasını, iyileşme sürecindeki yara dokusunu taklit edercesine az çok görünür dikişlerle işledim” dedi.

TOPRAKSIZ TEKNOLOJİK TARIM DEVRİ BAŞLIYOR!

İzmir Ekonomili girişimciler, topraksız tarımı bitkisel aydınlatma ve yazılımla birleştirerek, tarıma yeni bir boyut kazandırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar yönetiminde İEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Kalaycı’nın girişimleri hazırlanan “Smart Garden” adlı çalışmada, domatesten salatalığa, çilekten safrana dek çok farklı sebzeler, endüstri bitkileri, meyveler yetiştirilecek.

SÜMERBANK DESENLERİ TÜRKİYE TURUNDA

Türkiye'nin sanayileşme devriminin mirasını oluşturan Sümerbank kumaşları, elbiseleri ve ev tekstil ürünlerinin hafızalardaki yeri Ankara’da canlanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından Sümerbank kumaşlarının yeniden üretilmesiyle hazırlanan sergi, Ankara’da Çankaya Belediyesi işbirliğiyle Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 12 Ocak’ta açılacak.

KADIN MASAL KAHRAMANLARI SERGİDE

Masal kahramanı kadınlar, çizgiyle hayat buldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Kocabaş Atılgan, masallardaki kadın kahramanların hikâyesini illüstrasyonlara aktardı. Güzelliğin yanı sıra korkusuzluğu, bağımsızlığı, zekiliği barındıran kadınlar hikâyeleri, Buca Kültür Merkezi’nde 11 Ocak’a dek sergilenecek.

İZMİR EKONOMİ GİRİŞİMCİLİK ve YENİLİKÇİLİKTE 22. SIRAYA YÜKSELDİ

TÜBİTAK’ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017” listesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 22. sıraya yükselerek yeni bir başarıya daha imza attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan araştırmada böylelikle İzmir Ekonomi Üniversitesi Ege Bölgesi’nden 45,15’lik puanla listeye girerek, girişimcilik ve yenilik performansındaki yerini 29. sıradan 7 basamak yükselterek üst sıralara taşıdı.