ÇOCUKLAR BAYRAMI YENİ KIYAFETLERLE KARŞILAYACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Batmanlı çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gösteri yapmak isteyen Batman’ın Kozluk İlçesi Çayönü Çıkarlar İlkokulu öğrencileri, İzmir Ekonomili modacıların tasarımlarıyla danslarını sergileyecek.

ALERJİ MEVSİMİ KAPIYI ARALIYOR

Baharın gelmesiyle alerji mevsimi de kapımızı çalıyor. Kaşıntı, hapşırma, burun akıntısı, boğazda gıcık, öksürük gibi belirtilerle kendini gösteren alerjiye, polen, çiçek tozları, besinler, ısı, nem, rüzgâr, basınç ile küresel iklim değişikliğinin etkili olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, son yıllarda alerjik hastalıkların görülme sıklığının artığına dikkat çekerken, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre günümüzde dünya nüfusunun yüzde 20’sini etkiliyor.

YAŞAM BİÇİMİMİZ KANSER RİSKİMİZİ BELİRLİYOR

Yaşam biçimi ve kanser arasındaki ilişki dikkat çekiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamer Mutafoğlu, kanserlerin önemli bir kısmının risk faktörlerinden kaçınıp sağlıklı yaşam seçimleriyle önlenebileceğini belirterek, “Kansere bağlı ölümlerin yaklaşık üçte biri tütün ve mamülleri kullanımı, alkol, sağlıksız beslenme, obezite ve yetersiz fizik aktivite gibi başlıca beş yaşam biçimi faktörü ile ilişkilidir. Tütün ve mamülleri kullanımı tek başına en önemli kanser risk faktörü oluşturuyor. Küresel çapta kanser ölümlerinin yüzde 22’sinden sorumludur. Sigara ve diğer tütün mamülleri kullanımı akciğer, gırtlak, ağız, boğaz, yemek borusu, böbrek, idrar kesesi, pankreas, mide ve kadınlarda serviks kanseri gelişimiyle ilişkili” dedi.

EL CERRAHİSİNDE UZMANLAŞACAKLAR

Türkiye’de ilk kez İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde, Ortopedi ve Travmatoloji ile Plastik, Rekontstrüktif ve Estetik Cerrahi asistanları için “Kadavra Uygulamalı El Ve Üst Ekstremite Yumuşak Doku Defektlerinde Pratik Çözümler Flep Kursu” gerçekleştirildi.

TARİH GÜZEL DİL İLE ANLATILMALI

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk inkılabının taklit ya da batılılaşmak olmadığını belirterek, “Türk inkılabının adı dünyalılaşmaktır” dedi.

ÖĞRETEN VE EĞLENDİREN MOBİLYALAR İZMİR EKONOMİLİ ÖĞRENCİLERDEN

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencileri öğren oku oyna temalı oluşturdukları mobilya koleksiyonunu İzmir Ticaret Odası sergi salonunda izleyenlerin beğenisine sundu. Yaklaşık 70 öğrenci, çocukların öğrenmesine ve oyuna yönelik banklar, kitaplıklar ve salıncaklar tasarlandı.

UKRAYNA’YA TÜRK ESİNTİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri Ukrayna’yı tasarımlarıyla fethedecek. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er, Öğretim Görevlileri Dr. Jovita Sakalauskaite, Jörn Fröhlich ve öğrenci Mert Serbest ile İEÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Duygu Kocabaş Atılgan Ukrayna’da gerçekleştirilecek  Uluslararası Tekstil Sanatları Bienali’nde eserleriyle yer alacak.

İNGİLİZCE İZMİR EKONOMİLİ ÇEVİRMENLERDEN SORULUR

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci öğrencileri, mütercim tercümanlık alanında söz sahibi olduklarını kanıtladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Ezgi Yağmur Kırlangıç, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda İngilizcede ikincilik ödülünü kazandı. Kırlangıç, Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret etmeye hak kazandı.

GELECEK GENÇ YAZILIMCILARLA YAZILACAK

İzmir Ekonomili mühendisler, geleceği yazacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Oğuzhan Sarıtaş ve Doğucan Seyidoğlu “Car4Future” adlı projeleriyle Türkiye genelindeki 120 proje arasından seçilerek, San Francisco'da gerçekleştirilecek girişimcilik ekosistemi gezisi ve devamlı mentorluk desteği kazandı.

PODYUMDA ‘BAHAR’ RÜZGÂRI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri koleksiyonlarını, ünlü mankenler Özge Ulusoy ve Irmak Atuk’la beğeniye sundu. 21 öğrencinin oluşturduğu 70 farklı tasarım, “Defile Bahar” başlığıyla Park 414 Alışveriş Merkezi’nde sergilendi.