DÜNYADAKİ İLK 50 ÖĞRENCİ ARASINA GİRDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi İnan Evin, dünyaca ünlü yazılım şirketi ve oyun motoru UNITY tarafından gerçekleştirilen dünya genelindeki yarışmada ilk 50 öğrenci arasında yer aldı. Evin, portfolyosu ve motivasyon mektubuyla kazandığı yarışma sonucunda San Francisco’da yapılacak en büyük Oyun Geliştirme Konferansı’na (Game Developers Conference – GDC)  katılma hakkı kazandı.

UYKUSUZ 48 SAATTE 30 YENİ OYUN

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağında ‘İletim’ temasıyla 30 yeni oyun sanal dünyaya kazandırıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getiren etkinlikte 200 katılımcı uykusuz 48 saat yaşadı.

ÖĞRENCİLER TASARIMLA SINAV STRESLERİNİ ATTI

Geleceğin üniversiteli gençleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde, sınav kaygılarını tasarımla attı. “Gençlerle Geleceğe Tasarım Günleri” kapsamında İEÜ Çok Amaçlı Salon’da bir araya gelen gençler, atık kâğıt, kumaş, kutuları kullanarak, mimarlık, içmimarlık ve çevre tasarımı, endüstriyel tasarım, görsel iletişim tasarımı ile moda ve tekstil tasarımı alanında hayallerini ifade etti. Üniversite sınavına hazırlanma süreci içinde yaşadıkları kaygı ve stresle başa çıkamadıklarını belirten öğrenciler, tasarım günlerinde umutlarını yansıttı.

‘İZMİR EKONOMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VİZYON TAZELİYOR’

Vizyon tazelemek, kariyer elde etmek ve bu basamaklarda ilerlemek isteyenler için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına başvurular başladı. Tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği akademik yaşamda, öğrenciler, elektronik mühendisliğinden finansa, lojistik yönetiminden sağlık kuruluşları yöneticiliğine dek farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yakalayacak.

LİSELİ GENÇLER YAŞAMLARINI BELGELEDİ

Liseli gençler, sosyal medya, akran zorbalığı, Türkçe’nin doğru kullanımı, ırkçılık, sınıf ayrımı, cinsiyetçilik üzerine yaşıtlarının yaşadıklarını belgeselleştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 7. İletişim Atölyesi’ne katılan 60’ın üzerinde liseli genç, yaratıcı belgesel, medya ve oyun atölyelerinde gündelik yaşamda karşılaştıkları sorunları “kendileri” üzerinden yansıttı.

İZMİR EKONOMİLİ ÖĞRENCİLERDEN BİRİNCİLİK GETİREN ÇÖZÜMLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Buse Bircan, Berk Arık ve Beril Bayer, Procter&Gamble (P&G) tarafından gerçekleştirilen Product Supply Challenge adlı vaka analizi yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Busy B’s adlı takımla yarışan öğrenciler, ülke genelinde üçüncü, dördüncü sınıf ve yüksek lisans öğrencilerini geri bırakarak, büyük bir  başarı kazandı.

ÖĞRENCİLERİN YENİ İLETİŞİM AĞI

Üniversiteliler, ev bulma, arkadaş edinme, ders notlarına ulaşma sorunlarına İzmir Ekonomili girişimci öğrencilerin “geyiklife” adlı sosyal paylaşım sitesiyle yanıt buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencisi Aydan Gül ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencisi Burcu Durmaz, öğrencilerin sosyal hayatlarını yansıtıp birbiriyle etkileşim halinde olabildikleri sitede, kendi üniversitelerinin yanı sıra farklı eğitim kurumlarında da arkadaş edinebiliyor.

UYKUSUZ 48 SAATTE YENİ OYUNLAR OLUŞACAK

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağı olan GGJ Ege, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getiriyor. 2012 yılından bu yana İEÜ bünyesinde yapılan etkinlikte, bu yıl 200 katılımcı 48 saat içerisinde oyunlar geliştirecek. Uzman yazılımcılar da katılımcılara destek verecek.

Z FOTOFEST FOTOĞRAF GÖSTERİMLERİ KÜRATÖRLÜĞÜ İZMİR EKONOMİ’DEN

İzmir Ekonomi Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, bu yıl “Oksijen” ana teması ile düzenlenecek olan Z FotoFest’in fotoğraf gösterimleri bölümünün küratörlüğünü üstleniyor.

GEZGİNLERE “BİTCOİNLİ” ÖDEME DÖNEMİ

Yolculuklar, hem hesaplı hem de “bitcoinli” oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci mezunları, dünyayı saran kripto paraları, gezginlerin hayatını kolaylaştırmak için kullanma yolunu açıyor. İEÜ Uluslararası Ticaret ve Finansman Mezunu Hakan Eren, seyahatlerin hesaplı ve kaliteli olmasını sağlamak amacıyla “Hesaplitur.com” adlı girişimini kurdu.