ÇİN UZAY İSTASYONU TİANGONG 2 TÜRK SEMALARINDA

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği  bünyesinde kurulan Uydu Takip Grubu, Çin Uzay İstasyonu Tiangong 2’yi, İtalya, Yunanistan ve Türkiye – Çanakkale üzerinden 380 km yükseklikte geçerken yaklaşık beş dakikalık süreyle gözlemledi. Tiangong 2 Türkiye semalarından geçerken saat 22.10 itibariyle İzmir’den sadece 480 km’lik bir uzaklıkta bulundu.

LOJİSTİKTE VERİM ARTTIRICI ÇÖZÜMLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştirilen yenilikçi proje uygulamaları programı kapsamında öğrenciler, üniversite ve sanayi işbirliğine yönelik projeler geliştirdi, firmaların lojistikte yaşadığı sorunlara çözüm önerileri sundu. Öğrenciler, Arkas, Delphi, Türk Migros, Whirlpool, Tuborg, TPI, Havi Lojistik, N11.com firmaları için depo tasarımı, sosyal medya analizi, filo büyüklüğü belirleme, lojistik süreç analizi ve iyileştirmesini tasarladı.

LYS’DE KAYGI AZALTMA TEKNİKLERİ

Binlerce öğrencinin üniversite eğitimi almak için yarıştığı Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) son dönemecinde uzmanlar, ilk defa uygulanacak açık uçlu sorularla ilgili kaygı duyan adaylara önemli önerilerde bulundu.

“ADA ORKESTRASI” ÇEVRE BİLİNCİNİ ÖĞRETTİ

Anasınıfı öğrencileri, çevre bilincini tiyatro oyunuyla öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin rol aldığı “Ada Orkestrası” adlı müzikli çocuk oyununda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokullarının farklı şubelerinde eğitim gören 300 çocuk hem tiyatro ile tanıştı hem de çevreyi koruma, yardımlaşma konularında bilgi sahibi oldu.

Y KUŞAĞINDAN ÖYKÜLER

Y kuşağı hayal güçlerini kâğıda aktardı, hikâyeler kitaplaştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Duman öncülüğünde “Yaratıcı Yazma” dersinde bir araya gelen 16 öğrenci hikâyelerini birleştirdi, “Y Kuşağı’ndan Öyküler” adlı kitap yayınlandı. Öğrenciler, umut, aşk, bilgelik, şüphe gibi konuları kendi kuşaklarının bakış açısıyla aktardı. Kararlı, güçlü yapılarını öykülerine yansıtan genç yazarların kitabı Kafekültür Yayıncılık aracılığıyla okurlarıyla buluştu.

‘MODA SANATI SEVİYOR’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim yolculuklarını “Moda Sanatı Sever” adlı defileyle tamamlayacak. 5 Haziran saat 21.00’de İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilecek mezuniyet defilesinde, öğrenciler, moda sanatı sever teması üzerinden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sunacak.

İEÜ’DE DAHA FAZLA ÇİNLİ ÖĞRENCİ; DAHA FAZLA ÖĞRENCİYE ÇİNCE ÖĞRETMEK İSTİYORUZ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Şangay Uluslararası Çalışmalar Üniversitesi (Shaghai International Studies University – SISU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı, daha çok Çinli öğrenciyi ağırlamak istediklerini söyledi

‘ÇEVİRİ’ İZMİR EKONOMİLİLERDEN SORULUR!

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci öğrencileri, mütercim tercümanlık bölümünde söz sahibi olduklarını kanıtladı. İzmir Ekonomili çevirmenler iki yıl üst üste Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda İngilizcede birincilik ve ikincilik ödülünü kazandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Osman Tufan birinci olurken, Berfu Solak ikinci oldu.

‘ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİNDE AMELİYAT SON ÇARE OLMALI’

Yaz aylarında “fit” bir görünüme sahip olmak isteyenler, diyetle başarılı olamayınca cerrahi operasyonlara yöneliyor. Son dönemlerde hızlı ve zahmetsiz sonuç alındığı için ameliyata yönelişin hızlandığı belirtilirken, ameliyatın beden kitle indeksi 40’ın üzerindekilerle obeziteye bağlı ek hastalığı olan kişiler için uygun olduğu vurgulanıyor. Uzmanlar, “Zayıflamada ameliyat son çare” diyor.

DEKAN BAŞARI LİSTESİNDE 23 ÖĞRENCİYE ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, yüksek akademik başarı sağlayan öğrencilerini ödüllendirdi. İEÜ İşletme Fakültesi tarafından 2014 – 2015 Bahar Dönemi’nden bu yana gerçekleştirilen “Dekan Başarı Listesi” etkinliğinde 2016-2017 güz dönemi sonuçlarına göre başarı gösteren 23 öğrenci sertifikalarını aldı. Törene, öğrencilerin aileleri de katıldı.