KADININ GÜZELLİĞİNE ‘EL EMEĞİ’ DOKUNUŞLAR

Kadının güzelliğini aksesuarla taçlandırdı, yaptığı tasarımlar ev kadınlarına gelir kaynağı oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Özüm Yelkencioğlu, “Katun” adıyla kurduğu markasında tasarladığı el işi kemerlerle, 20’yi aşkın kadına istihdam sağladı.

İZMİR EKONOMİ’DE YENİ DÖNEM

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) yeniliklerle kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti, akademik ve idari birimlerin koordine edilerek üniversitenin yeniden yapılandırılmasının sorumluluğunu Prof. Dr. Murat Borovalı'ya verdi. Siyaset bilimi profesörü olan Prof. Dr. Borovalı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yükselen şehrin yükselen üniversitesi olduğunu belirterek, “Üniversitemiz Mütevelli Heyeti ve Rektörümüzle birlikte daha iyi adımlar atarak üniversitemizi İzmir’e ve ülkemizin geleceğine hizmet eden kurumlar arasında üst sıralara taşıyacağız” dedi.

TÜRK – JAPON ÖĞRENCİLERİN TASARIM DOKUNUŞU

Türk ve Japon endüstriyel tasarım öğrencileri, Japonya, Shizuoka kentindeki Mount Fuji Havaalanı’nın yeniden yapılandırması için çalışıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi işbirliği kapsamında bu yıl 5. kez bir araya gelen Türk ve Japon tasarımcı öğrenciler, Japon ve Asya mutfak kültürünü de öğreniyor.

GELECEĞE BİLİMSEL YATIRIM

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu’nun (FEBS - Federation of European Biochemical Societies) “Moleküler Yaşam Bilimleri Üzerine FEBS Çalıştayı: Geleceğin Bilim Adamlarının Eğitimi” gerçekleştirildi.

OKUL FORMALARINDA KUMAŞA DİKKAT!

Okul zilinin çalmasına sayılı günler kala aileler, çocuklarıyla yeni eğitim dönemi için alışveriş telaşına başladı. Eğitim – öğretim dönemine hazırlanan öğrenciler için kırtasiyeden formalara dek çok çeşitli alışveriş kalemleri dikkat çekiyor. Alışveriş telaşındaki aileler çocuklarına kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler alma çabasıyla çarşı pazar dolaşıyor. Uzmanlar ise formaların sağlıklı ve kullanışlı olmasını öneriyor.

GÜVENLİ ve KEYİFLİ SÜRÜŞLERE ÖZEL TASARIM

Günümüzün yaygınlaşan spor ve ulaşım aracı bisikletler, daha fonksiyonlu hale geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Efe Çukur, 4 tekerlekli katlanabilir dağ bisikleti oluşturdu. Çukur, 2 tekerlekli bisikletleri güvenli bulmayan ancak virajlı patika yollarının heyecanını çıkarmak ve bisikletin önüne çocuk koltuğu takmak isteyenlerin Wolfstrike adını verdiği tasarımını kullanabileceğini söyledi.

TARİHİ YAPILAR 3 BOYUTLU GEZİLECEK

Antik kentler, 3 boyutlu sanal modelleriyle yeniden canlanıyor. Tarihin derinliklerinde günümüze yıkıntı halinde ulaşan eserler, binalar İzmir Ekonomili mühendisler tarafından sanal modellemeleriyle dönemlerinin görkemli hallerine ulaşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Onur Kaya, Mert Ertekin ve Mezunu Emre Mutlu, Doktor Öğretim Üyesi Gazihan Alankuş danışmanlığında geliştirdikleri projede, İzmir - Agora Antik Kenti’ni modelledi. Antik kent, hem bölgeyi dolaşanlar için akıllı telefonlarıyla hem de uzaktan sanal gözlükle üç boyutlu izlenebilecek.

GELECEK YENİ ÖĞRENCİLERİYLE İZMİR EKONOMİ’DE ŞEKİLLENECEK

Yükseköğrenimde öncülük etme ve yenilik getirme hedefiyle İzmir Ticaret Odası’nın girişimleriyle 17 yıl önce kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 1.736 yeni öğrencisine kapılarını açtı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, İzmir Ekonomi Üniversitesi lisans kontenjanında 1.109, önlisansta da 627 öğrenciyi bünyesine alarak, geleceğin dünyasına yön verecek bireyler olarak yetiştirecek.

DOĞAL TAŞA 3 BOYUTLU TASARIMLAR

Doğal taşlar, tasarımla yeniden şekilleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Tuğçe Savran, zemin ve duvar döşemelerinde kullanılan doğal taşı 3 boyutlu hale getirerek yeni bir kullanım alanı oluşturdu.

MİKROALGLER’DEN ÇEVRE DOSTU NANOPARTİKÜLLERİN ÜRETİMİ

Tek hücreli fotosentez yapabilen karada ve denizde yaşayabilen çok küçük su bitkicikleri olarak tanımlanan mikroalgler, güzellik kremlerinde, kanser hücrelerinin küçültülmesinde kullanılacak. Biliminsanları, mikroalgler üzerinde yaptıkları çalışmayla nanopartiküller üretecek ve geniş yelpazedeki kullanım alanları için araştırma yapacak.