ÇEVİRİDE ÇOCUK EDEBİYATI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü “Çocuk Yazını ve Çevirilerine Ekoeleştirel bir Yaklaşım” başlıklı panele ev sahipliği yaptı. Etkinliğin ilk oturumunda Doç. Dr. Necdet Neydim, Doç. Dr. Oğuz Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Banu Akçeşme ve Yrd. Doç. Dr. Önder Çetin, çocuk edebiyatı, çocuklar için ekolojik okuryazarlık eğitimi, Türkiye’de ve dünyada ekoeleştiri ve İngilizce ders kitaplarındaki doğa temsili konulu sunumlar yaptı.

ENGELLER TANGO İLE AŞILDI

Özel eğitime ihtiyaç duyan gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ile Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu öğrencilerinin desteğiyle tango gösterisi sundu.

ÜRETEN KADIN “MUTLU”

Üreten kadınların mutlulukları ve özgüveni artıyor. Seferihisar’daki kadın üreteci pazarlarında araştırma yapan İzmir Ekonomili sosyologlar, kadınların çalışmaya başladıktan sonra yaşam kalitesinde artış yaşandığı ve birçok üretici kadının antidepresan kullanımını bıraktığını belirledi.

KARNE ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN KAYNAK

Okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve lise sıralarında eğitim gören 17 milyonu 553 bin 661 öğrenci karne alıyor. Öğrenciler, yaz dönemi tatillerinin başlaması için heyecan duyarken uzmanlar, karnelerin çocukların kendilerini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiğini aktaran kaynak olduğunu belirtiyor.  İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, karnenin çocuğun yıl içerisindeki performansını yansıttığını ancak bunun çocuğun kişiliğinin değil akademik gelişiminin çıktısı olduğunu söyledi.

‘BANKACILIKTA ÇALIŞMA ALANI GENİŞLEDİ’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından gerçekleştirilen “4. Finans Sohbetleri”nin konuğu Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil oldu. Öğrencilere Türk bankacılık sistemi ve bankacılık kariyeri üzerine görüşlerde bulunan Erbil, kariyerinde lider olmak isteyenlere en güzel olanağı sunan sektörlerden birinin bankacılık olduğunu aktardı.

‘MODA SANATI SEVDİ!’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim yolculuklarını “Moda Sanatı Sever” adlı defileyle tamamladı. İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilen mezuniyet defilesinde, öğrenciler, moda sanatı sever teması üzerinden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sundu. Defile öncesinde de fakülte öğrencilerinin mezuniyet sergisi yapıldı.

İZMİR EKONOMİ’DEN “ŞİİRSEL TASARIM”

Binbir Gece Masalları, kültürlerarası tasarıma dönüştü. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Anıl Nayır ve Floransa Üniversitesi Öğrencisi Lisa Forte’nin “Binbir Gece” adlı aydınlatma tasarımı “En Şiirsel Tasarım” seçildi.

YENİLİKÇİ FİKİRLERE ÖDÜLLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) geleceğin girişimci mühendisleriyle başarılarını taçlandırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, “6. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Sergisi”nde ödülleri topladı. İzmir Ekonomili Mühendisler, bin öğrencinin 232 projeyle katıldığı yarışmada 7 alanda dağıtılan ödüllerin 5’ini alarak, başarılarını taçlandırdı.

TASARIM TEKNOLOJİYLE BULUŞTU

Otomobillerin iç tasarımları konforla birleşiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik – Elektronik Bölümü Öğrencisi Didem Çiftçi, Bölüm Mezunu Emre İçöz, İEÜ Tasarım Yönetimi Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Gültekin, otomobil tavan kısımları için LED teknolojisinden de yararlanarak kullanıcıya özel aydınlatma tasarımı yaptı.

KENT KÜLTÜRÜNE ONLİNE BAKIŞ

İzmir’in kent kültürüne dair değerleri, unutulmaya yüz tutan meslekler, mekânlar, online dergide buluştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğrencileri Arda Aydın, Ece Orus ve Tuğçe Vural, kent kültürü ögelerini www.arafdergi.com adında hazırladıkları belgesel dergide topladı. Öğrenciler, insan hikâyelerinden yola çıkarak, kentin yaşanmışlıklarını, geçmişle bugünü buluşturan, unutulmaya yüz tutan meslekleri, değerleri yeni nesle aktarma amacı taşıdıklarını vurguluyor.