SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DENGELİ BESLENME

Yemek ve içecek seçimleri vücudun bağışıklık sistemini ele geçiriyor. Özellikle yüksek yağ içeriğine sahip, yüksek kalorili hızlı yemek (fast food) seçenekleri vücut sağlığını olumsuz etkiliyor.  Türkiye İstatistik Kurumu’nun Türkiye Sağlık Araştırması verilerine göre, 15 yaş ve üstü obez bireylerin oranı 2016 yılında yüzde 19,6 oldu. 2016 yılında kadınların yüzde 23,9’unun obez, yüzde 30,1’inin ise obez öncesi olduğu görüldü. Erkeklerin ise yüzde 15,2’si obez sayılırken yüzde 38,6’sı obez öncesinde yer aldığı gözlendi.

İZMİR EKONOMİLİ İÇMİMARLARIN JAPONYA DENEYİMİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri, Chiba Üniversitesi’nde tasarım alanında staj yapacak. 8 Türk öğrenci Japon içmimarlık öğrencileriyle “kültür” ve “ulusal kimlik” üzerine çalışacak.

İZMİR’DEN ÇİN'E DOSTLUK KÖPRÜSÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) bünyesinde ikinci yabancı dil eğitimi, öğrencilere yeni ufuklar sağlıyor. Eğitim dili İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil öğrenimini Çince seçen İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Remziye Özge Özge, Çin’de gerçekleştirilecek “2. Asya – Afrika Gençlik Festivali”’ne davet aldı. Özge, İzmir’i Bejing ve Xi kentleri yapılacak festivalde temsil edecek.

İŞLETME ENSTİTÜSÜ MEZUNLARI BULUŞTU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Enstitüsü bünyesinde “İEÜ MBA Buluşmaları” gerçekleştirildi. MBA programı mezunlarını bir araya getirmek ve öğrenciler arasında iletişim ağını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Frankfurt merkezli Linklaters LLP'den Eğitim Uzmanı Julia Akertek, yenilikçi performans yönetimi üzerine seminer verdi.

MODADA İZMİR’E YİNE BİRİNCİLİK

İzmirli tasarımcılar artık Avrupa modasında adlarından söz ettiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Dilara Karaca, İngiltere – Londra’da gerçekleştirilen “SVP Londra Hazır Giyim Fuarı”nda yapılan yarışmada tasarımıyla birincilik kazandı. Türkiye’yi İngiltere’de temsil eden Karaca, Fashion Enter’da sertifikalı kurs için burs, portfolyo değerlendirmesi ve 750 pound nakit ödülün de sahibi oldu.

İZMİR’DEN LONDRA’YA ÖZEL TASARIMA ÖDÜL YAĞDI

İzmir Ekonomili genç mimarların kent tasarımı, İngiltere’den ödüllerle döndü. Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “FabFest” tasarım festivalinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Londra’da en çok ve en az tweet atılan ve bir anda ortaya çıkıp kaybolma teması üzerinden kent tasarladı. Tasarım, “Hawthorn etkileyici tasarım” dalında birincilik aldı. Ayrıca Hawthorn para ödülünü kazanan öğrenciler, jüri üyeleri tarafından da en iyi mimari tasarım kategorisinde üçüncülük ödülüne sahip oldu.

İZMİR EKONOMİ YABANCI DİLLER OKULU LONDRA’DAKİ DİL OKULU GİBİ

Akıllı sınıflarla donatılan ve bin 500’ü aşkın öğrencinin eğitim gördüğü İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencileri sadece İngilizce konuşuyor. Yüksekokul içindeki kafedeki garson dahi siparişi İngilizce alıyor.

İZMİR, CERN’E YENİ KAN SAĞLAYACAK

İzmir, Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nde (CERN) İzmir Ekonomili bilim insanlarıyla temsil edilecek. Bu yıl ilk kez öğrenci alımının gerçekleştirileceği İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde oluşturulan bir ekiple İzmir’den bilim insanları CERN’deki bilimsel çalışmalarda yer alacak.

MODA İZMİR EKONOMİLİ TASARIMCILARLA ŞEKİLLENİYOR

Türkiye ve dünya modasına yön verecek tasarımcılar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde  (İEÜ) yetişiyor. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’ne, özel yetenek sınavıyla öğrenci kabulü için ön kayıtlar sürüyor. Bölümde eğitim görmek isteyen öğrenciler için son başvuru tarihi 3 Ağustos olarak belirlendi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE BAYRAĞIMIZ GÖKYÜZÜNDEN PARAŞÜT İLE DEMİRKÖPRÜ BARAJI’NA İNDİ

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri tarafından üretilen ve gökyüzüne salınan yüksek irtifa balonu bulundu. Öğrenciler, elde ettikleri verilerle yeni araştırmalara başladı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin adlarını bilimin ışığıyla yaşatmak istediklerini belirterek, “Onlar, canları pahasına bu ülkeyi korumak için her şeyi yaptı. Biz de ülkemiz için öğrencilerimizle birlikte bayrağımızı bilimle daha yukarıya taşımak için çalışıyoruz” dedi.