PORTO FOTOĞRAF FESTİVALİNE İZMİR EKONOMİLİ KÜRATÖR

13-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Portekiz'in Porto şehrinde gerçekleşecek olan Porto Fotoğraf Festivali'nde yer alacak "Overcrowding" adlı fotoğraf gösterimlerinin küratörlüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Emre Küheylan yapacak.

İZMİR EKONOMİ, 18. KEZ KAPILARINI AÇTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 18. Akademik Yılı’nı geleceğin liderlerini yetiştirmek üzere açtı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, gençlerin gözlerinde geleceğin ışığını, umudun gücünü gördüğünü belirterek, “Umudun ve güvenin yuvası olarak gördüğüm İzmir Ekonomi Üniversitesi, benim için kentimizin de bir aynasıdır” dedi.

İZMİR EKONOMİLİ HEKİM ADAYLARI EĞİTİME BAŞLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi, 2018 – 2019 akademik yılında yeni öğrencileriyle eğitime başladı. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen İEÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Töreni’nde bu yıl eğitime başlayan 60 öğrenci, alkışlarla “Tıbbıyeli Yemini” etti.

İZMİR’İN GELECEĞİNİ “İCAT ÇIKARANLAR” BELİRLEYECEK

İzmir Ticaret Odası’nın eski hizmet binasında “girişimcilik merkezi”nin kurulması amacıyla çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Ticaret Odası Heyeti’nin Berlin'de Cisco İnnovation Center'ı ziyaret etmesinin ardından ikinci toplantı, İzmir’de İTO ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener başkanlığında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapıldı.

İZMİR EKONOMİLİLER YENİ DÖNEME CAN BONOMO’YLA ‘MERHABA’ DEDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 10 bini aşkın öğrencisiyle yeni akademik yıla gençlerin sevdiği şarkıcı Can Bonomo, konseriyle başladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi 2018 -  2019 Akademik Yılı’nda, eğitime başlayan öğrencileri için “Hoş Geldin Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

GİRİŞİMCİLERE MENTORLUK DESTEĞİ

Girişimci gençler, projelerine İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi aracıyla yön veriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Bireysel Genç Girişim Destek Programı” kapsamında projelerini hayata geçirmek isteyen gençler, mentor desteği aldı.

BİLGİ GÜVENLİĞİ İÇİN İNGİLTERE’DE EĞİTİM YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü birincilikte tamamlayan Hakan Kayan, bilgi güvenliği alanında dünyanın 13. üniversitesi olan İngiltere’deki Surrey Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora bursu kazandı. Kayan, 4 yıl boyunca güvenlik sistemleri ve uygulamaları alanında uzmanlaşacak.

TARİHİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNE ‘KURTARICI’ DOKUNUŞLAR

Tarihin tozlu sayfaları arasında yıpranan tekstil ürünleri, yeniden hayat buluyor. Halı, yatak örtüsü, perde, el işleme bohça gibi 100 ile 150 yıllık tekstil ürünleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde Finlandiya Metropolia Üniversitesi Tekstil Ürünlerini Koruma Bölümü’nce konservasyonu yapılıyor. Eserlerin zayıf ve yırtılmış bölümleri teker teker sağlamlaştırılıyor ve koruma altına alınıyor.

İZMİR EKONOMİ CAN BONOMO İLE HOŞ GELDİN DİYECEK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 10 bini aşkın öğrencisiyle yeni akademik yıla hazırlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi 2018 -  2019 Akademik Yılı’nda eğitime başlayacak öğrencileri için “Hoş Geldin Günü” etkinliği hazırladı. 21 Eylül, Cuma günü saat 20.30’da İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde, gençlerin sevdiği şarkıcı Can Bonomo, konser verecek. Bonomo, söz ve bestelerini yaptığı şarkılarını gençlerle birlikte söyleyecek.

SAĞLIK KAYNAĞI BALIĞI TÜKETME ZAMANI

Av yasağının kalkmasıyla tezgâhlara balık yığılırken, Türk halkının omega-3 kaynağı balığı tüketmediği ortaya çıktı. 2017 yılı Türkiye Denizleri Raporuna göre dünyada kişi başı ortalama balık tüketimi 19,2 kg, Avrupa Birliği’nde ortalama 24 kg iken Türkiye’de bu rakam sadece 7,6 kilogramda kalıyor. Uzmanlar ise balık tüketiminin kalp damar, şeker hastalıkları, yüksek tansiyon, kolesterol, depresyon ve zihinsel hastalıklar üzerine engelleyici ve tedavi edici etkilerinin görüldüğünü belirtiyor ve sağlık kaynağı balığı yemeye davet ediyor.