UYKU VERİMLİLİĞİ KONTROL ALTINA ALINACAK

Uykusuzluk, baş ağrısından reflüye, diyabetten obeziteye, kalp hastalığından depresyona kadar pek çok sorunu beraberinde getiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İzmir Bilimpark bünyesindeki ARTSYS Firması tarafından yazılımı ve donanımı yapılan “Akıllı Uyku Takip Sistemi”yle uyku düzenini etkileyen sıcaklık, ses ve ışık faktörü kontrol ediliyor. Uyku halindeyken yatağa bağlanan sensörler sayesinde elde edilen veriler, wi-fi özelliğiyle akıllı telefonlara aktarılıyor. Böylece uyku sırasında dış etkenlere bağlı yaşanan sıkıntılar belirleniyor ve en aza indiriliyor.

İZMİR EKONOMİ’DEN OXFORD’A MERHAMET ARAŞTIRMASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Büşra Elif Yelbuz, Oxford Üniversitesi’nde psikolojik araştırma yüksek lisansını dünya genelinde kazanan 13 kişi arasında yer aldı. Yelbuz, 2018 yılı Dünya Üniversiteleri arasında ilk sırada yer alan Oxford Üniversitesi’nde “merhamet” duygusu üzerinde akademik araştırmalar yapacak.

GİRİŞİMCİ LİSELİLERE YOL GÖSTERECEKLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, liseli girişimcilerin yol göstericisi oluyor. İzmir Ekonomili akademisyenler, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğiyle liseli gençlerin girişimci projelerine mentorluk yapacak, projeler daha sonra “Yılın Şirketi Yarışması”nda yarışacak.

HEM TASARLADI HEM YARIŞTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi İlayda Karakuş, hem buz pateni yapıyor hem de takımı için kostümler tasarlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Senkronize Buz Pateni Takımı’nda yer alan Karakuş, takımı için kostüm tasarladı.

İYİLİK ATÖLYESİ’NİN GÖNÜLLÜ ABLASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğrencisi Duygu Deniz Turhanlar, İyilik Atölyesi’nde down sendromlu gençlere gönüllü ablalık yapıyor. Özel bir firmanın desteğiyle İzmir Down Sendromu Derneği aileleri ve çocukları tarafından işletilen İyilik Atölyesi’nde gönüllü olarak çalışan Turhanlar, down sendromlu gençlerle birlikte yol alıyor. Turhanlar, geçtiğimiz yıl temmuz ayında açılan İyilik Atölyesi’nde tesadüfen konuk olduklarını belirterek, “İyilik Atölyesi açıldığında ailemle tesadüfen gittik. Siparişimi verdiğimde onlarla olmam gerektiğini hissettim. Onlarla yol almayı, sosyal bir projenin içinde bulunmayı istedim” dedi.

CANNES’DA İZMİR GURURU

İzmir Ekonomili sinemacılar, Cannes Film Festivali’nde, Türkiye’yi “Kısa Film Köşesi”nde temsil edecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü 3. sınıf öğrencileri Onur Erdurak, Canberk Günay, Murat Etyemez ve Ali Galip Özkaya’nın çektikleri Stranded adlı kısa film, Kısa Film Köşesi’nde gösterilmek üzere Cannes Film Festivali’ne seçildi.

İZMİR EKONOMİLİ YAZILIMCILARDAN DERS PROGRAMLARI İÇİN YENİ PROGRAM

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Ege Deliguru ve Onat Çipli, ders seçiminde haftalık program alternatiflerini oluşturan yazılım geliştirdi. www.whichisgreat.com adlı sitede oluşturdukları programla öğrenciler ders kodlarını girerek, kendileri için en uygun haftalık ders programı kombinasyonlarını görebilecek.

YENİ BİNADA İLK DEFİLE İZMİR EKONOMİLİ TASARIMCIDAN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Yeliz Cengiz, “Saza” adını verdiği koleksiyonunu İzmir Ticaret Odası’nın yeni binasında beğeniye sundu. Yeni binada yapılan ilk defilede Moda Tasarımcısı Cengiz, örgü tekniği olan makrome yöntemiyle 6 ayda hazırladığı 25 gelinliği podyuma taşıdı.

“ÇOCUKLARIMLA GURUR DUYUYORUM”

İZMİR EKONOMİ, TÜSİAD BU GENÇLİKTE İŞ VAR YARIŞMASINDA 4. KEZ ÜST ÜSTE GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞINI DALGALANDIRACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitimdeki öncülüğünü öğrencilerinin girişimciliğiyle yansıtıyor. 10 bini aşkın öğrencisine Türk yükseköğretiminde uluslararası eğitim sistemini sunan İEÜ, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği "Bu Gençlikte İŞ Var!" Yarışması'nda en fazla girişimci projeyle "Girişimcilik Bayrağı"nı 4. kez üst üste almaya hak kazandı.

ÇOCUKLARINIZIN SORUMLULUKLARINI ÜSTLENMEYİN

Eğitimde yeni dönem 5 Şubat, Pazartesi günü başlıyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ikinci döneme hazırlanırken, uzmanlar ailelerin sorumluluğu fazla yüklenip çocuklarının eğitiminin merkezine kendilerini aldıklarına dikkat çekiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, çocukla ilgili bütün ödevlerin, sınavların, derslerin ve hatta onların sosyal hayatının merkezinde bile ailelerin yer alabildiğini belirterek, “Ebeveyn müdahalesinin çocukların akademik başarısına çok az etkisi olduğu araştırmalarla ortaya konuluyor. Çocuğa kendi sorumluluklarını alma fırsatını vermek, hem onun akademik başarısına hem de sosyal başarısına çok büyük katkı sağlar” dedi.