‘ISINMAK İÇİN PARANIZDAN OLMAYIN’

Soğuk havaların kendini göstermesiyle birlikte ısınmada kullanılan enerji tüketimi de artıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye elektrik enerjisi tüketimi 2016 yılında 278,4 milyar kilovatsaat gerçekleşirken, bu yıl Temmuz ay sonu itibariyle tüketimin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 artarak 167,1 milyar kilovatsaat oldu. Uzmanlar, enerji tüketiminin artmaması ve havaların soğumasıyla yaşam alanlarındaki ısının korunabilmesi için basit önlemlerle ısı yalıtımının sağlanabileceğini vurguluyor.

KEÇENİN YANSITTIĞI “KADIN”A URUGUAY’DA ONUR ÖDÜLÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Dr. Jovita Sakalauskaite, Uruguay’ın başkenti Montevideo’da 75 ülkeden sanatçının katılımıyla yapılan 7. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienali’nde, İzmir’e onur ödülü kazandırdı.

İZMİR EKONOMİ’DE DUYGULU 10 KASIM

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla anıldı. İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilen ve duygulu dakikaların yaşandığı törene, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Türk ve yabancı öğrencilerin, büyük ilgi gösterdiği törende, Rektör Prof. Dr. Muğan, İEÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamer Mutafoğlu ve İEÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Mehmet Kılıç ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sirenlerin çalışıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Törende, İEÜ Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri ahşap üzerine çizdikleri Atatürk portresini İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan’a takdim etti. Törenin ardından akademisyen ve öğrenciler Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

TASARIMDAN ÜRETİME

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, İtalyan Tasarımcı Enzo Mari’nin mobilya tasarımlarını yeniden yorumladı. Mobilyalar, üniversitenin çeşitli alanlarında kullanıma alınırken, öğrencilerin tasarımlarını İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş inceledi.

E-KİTAP ÇEVİRİ DÜNYASINA YENİLİK GETİRECEK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin, mütercim – tercümanlık öğrencilerinin fırsat eşitliği içerisinde eğitim alabilmesi için animasyonlarla, görsellerle ve videolarla dolu bir e-kitap hazırlıyor. TÜBİTAK’ın 5000 - Dijital İçerikli Açık Ders Kaynakları Destekleme Programı kapsamında geliştirdiği “Bilgisayar Destekli Çeviri” adlı e – kitap, akıllı cihazlar ve bilgisayarlarda okunabilecek.

PAKİSTAN ve TÜRKİYE ARASINDA EĞİTİM BAĞI KURULDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Pakistan’da 100’den fazla kampüsü bulunan The Superior Group arasında eğitim protokolü imzalandı. Protokolde, İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi ve Pakistan Fahri Konsolosu Cahit Yaşar Eren, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şimga Muğan, The Superior Group Başkanı Prof Chaudry Abdul Rehman yer aldı.

AKILLI TELEFONLAR ÇOCUK BAKICISINA DÖNÜŞMESİN

Aileler, cep telefonları ve tabletlerini “çocuk bakıcısına” dönüştürüyor. Ebeveynlerin çocukları sanal dünyanın eline bırakmasıyla şiddet, tüketim, ihmal, istismar olaylarının dikkat çekici boyutlara ulaştığı belirtiliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Türkiye’de Çocuklara Yönelik Koruyucu ve Önleyici Politikaları Değerlendirme Çalıştayı’nın raporunda, internete erişimin 2 yaşına kadar düştüğü vurgulanırken, ebeveynlerin, ihmal, istismar içerikli sosyal medya çalışmalarına önlem alması gerektiği kaydediliyor.

ÜRÜNLER KATMA DEĞERE DÖNÜŞECEK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından buluşların, Ar-Ge çalışmalarının katma değere dönüştürülmesi için yetkilendirildi. İEÜ bünyesinde TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi kuruldu. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun yetkilendirmesiyle İEÜ Embyroniks Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteğiyle oluşturulan birimde, buluşlarına yön vermek isteyenlere destek sağlanmasının yanı sıra eğitimler de sağlanacak.

MASKELER RENKLENDİ!

Maskeler, Lösemi hastalığına dikkat çekmek için renklendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, 2-8 Kasım tarihleri arasındaki “Lösemi Farkındalık Haftası” kapsamında toplumda lösemiye dikkat çekmek amacıyla “Maskeme Değil, Gözlerime Bak” adıyla kampanya başlattı. Öğrenciler, maskelere gökyüzü, deniz, balıklar, yıldızlar çizdi, kendilerini fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ “UZLAŞTIRACAK!”

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ),  Adalet Bakanlığı’nın oluruyla Türkiye genelinde 5 yıl süreyle “uzlaştırmacı” eğitimini verecek. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı’nın belirlediği çerçevede hazırlanan eğitimde, avukatlar ve hukuk eğitimi almış kişilerin yanı sıra üniversitelerin siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezunlar da yararlanabilecek.