TÜRK MODA TARİHİ MÜZESİNİN ADIMLARI ATILIYOR

Türkiye'nin sanayileşme devriminin mirasını oluşturan Sümerbank kumaşları, elbiseleri ve ev tekstil ürünlerini bünyesinde koruyan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü,  şimdi de 1920’lerden 1990’lara dek bağışlarla Türk moda tarihinin izlerini kayıt altına alıyor.

REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ İLE ATÖLYE ÇALIŞMASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, 29 Haziran 2018 Cuma günü İzmir’de bulunan liselerin rehber öğretmenleri ile bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikte Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlileri tarafından “Nörolinguistik Programlama (NLP) Temel İlkeleri” üzerine interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitimin ardından Mobilya ve Dekorasyon programı Öğretim Görevileri tarafından Pyrogravure Art (Yakma & Dağlama Sanatı) üzerine atölye çalışması düzenlendi. Bu uygulama ile rehber öğretmenleri adlarını ahşap masaüstü isimliklere kendi elleriyle işledi ve isimlikler öğretmenlerimize hediye edildi.

İZMİR EKONOMİ’DE ÖZGENER ‘BAŞKAN’

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) girişimleriyle İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yeni mütevelli heyet kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, oy birliğiyle İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı seçildi.

LONDRA’DA ‘DİJİTAL KENT’ YORUMLARINA ÖDÜL YAĞDI

İzmir Ekonomili genç mimarların kent tasarımları, İngiltere’den ödülleri topladı. Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen mimari tasarım festivali “FABFEST”te İzmir’i iki farklı projeyle temsil eden İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, mimari detay çözüm alanında birincilik ve üçüncülük, mimari tasarım alanında ve mimari detay çözümünde üçüncülük, malzeme kullanımında da üçüncülük aldı.

SICAK HAVALARA KARŞI TASARRUFLU SERİNLEME YÖNTEMLERİ

Ülke genelinde Temmuz ayıyla birlikte hava sıcaklığı rekor düzeye ulaşıyor. Uzmanlar sıcaktan korunmak için özellikle klima kullanımı kaynaklı enerji tüketiminin arttığına dikkat çekerek, enerjiyi verimli kullanmak için uyarılarda bulunuyor.

MEZUNİYETTE MÜZİKLİ VEDA

Müzikle harmanladığı eğitimini sahnede tamamladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğrencisi Beliz Erkmen, mezuniyet sevincini tören öncesinde seyircilere söylediği şarkılarla paylaştı. 5 yıldır İEÜ Müzik Danışmanı Alasker Abbasov'un yönetimindeki Grup Turuncu'da solistlik yapan Erkmen, ailelerle birlikte İEÜ’lü mezunlarını iş yaşamlarındaki yolculuğuna uğurladı.

İZMİR EKONOMİLİ MEZUNLAR İŞ DÜNYASINA ADIM ATTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 2018 yılı mezunları iş dünyasına adım attı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 2017 – 2018 Akademik Yılı Mezunu bin 495 genç, İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen törende diplomalarını aldı. Tören sonunda öğrenciler keplerini fırlatarak, 10. Yıl Marşı eşliğinde gurur dolu anlar yaşadı.

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNE TEMELDEN EĞİTİM

Geleceğin mühendisleri, yapay öğrenme, robot geliştirme, medikal fizik gibi konulara girişleri uzmanlarından öğrendi. Bornova Anadolu Lisesi  (BAL) tarafından geliştirilen “Dâhilerin Gözünden Bilim ve Teknoloji” adlı TÜBİTAK projesi kapsamında 30 öğrenci İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi TESLA Laboratuvarı’nda geleceğin bilim insanı olmak için kolları sıvadı.

ÇOCUKLAR DÜŞLERLE BİLİMİ ÖĞRENECEK

Çocuklar bilimle İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) tanışacak. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri, “Düşlerle Bilim” projesiyle yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini geliştirecek. 30 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak eğitimlere İzmir’den 80 okul öncesi ve 80 ilkokulu öğrencisi kabul edilecek. Başvurular, http://duslerlebilim.ieu.edu.tr adresinden yapılabilecek ve ücretsiz olacak.

YAŞ, MİLLET SINIRI OLMAYAN MEZUNİYET

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) Lisansüstü Mezuniyet Töreni “Okumanın yaşı yok” dedirtti. Törende farklı yaş ve milletlerden mezunlar, İzmir’de uluslararası bir eğitim aldığını belirterek, diplomalarını geleceğe taşıdı.