İNTERNETTEN ALIŞVERİŞTE ONAYLI DÖNEM

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda kredi kartlarının internete kullanımı 17 Ağustos’ta müşteri onayına bağlanacak. Müşteri istemedikçe kredi kartları online alışverişe kapatılacak.  Önlemlerin yerinde olduğunu, uygulamayla alışverişlerinde tüketicilerin de sorumluluk üstlenmesinin istenildiğini belirten uzmanlar, virüs ve internet güvenlik programlarının yaygınlaştırılmasını öneriyor.

İZMİR EKONOMİ’YE 1912 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi lisans yerleştirme sonuçlarına göre 1.912 yeni öğrencisine kapılarını açtı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, İzmir Ekonomi Üniversitesi lisans kontenjanında 1.273 önlisansta da 639 öğrenciyi bünyesine alarak, geleceğin dünyasına yön verecek bireyler yetiştirecek.

TATİLLERDE “ZİYARETİ” TERCİH EDİYORUZ

Tatillerde, seyahatlerde akraba “ziyaretlerini” tercih ediyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yılın ilk çeyreğinde yapılan seyahatlerin yüzde 72,1'ini “ziyaret” amaçlı gerçekleştirdik. Seyahate çıkış amacında yüzde 10 ile “sağlık” ikinci sırada yer aldı. Yüzde 8.5 ile “gezi”yi tercih ettik.

ÇEVRE BİLİNCİNE BİLİMSEL BAKIŞ

“Mercan Adası”, “Define Adası”, “Siyah İnci” gibi çocuk edebiyatının klasikleri Türkçeye çevrilirken, çevre, bitki, doğayla ilgili sözcüklerin azaltıldığı uzmanların geliştirdiği yöntemle belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Kansu Yetkiner’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen TÜBİTAK destekli çalışmada, orijinal metinlerle çevirilerin karşılaştırıldığı, çeviride bilgi ve tutum aktarımının sayılabildiği ölçek geliştirildi. Ölçek, başka diller arasındaki çevre okuryazarlığı aktarımlarını ölçmek için uluslararası projede kullanılacak.

ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ

Ege ve Türk mutfağının inceliklerini öğrenen İzmir Ekonomili genç şefler, Fransa’da da dünya mutfağını detaylarını deneyimliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Fransız şefler tarafından kurulan Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Fransa’da stajlarını yapıyor. İzmir Ekonomili 16 şef adayı, Fransa’nın Lyon kentinde Michelin Yıldızlı restoranlarda, ödüllü şeflerin yanında mesleklerine dair incelikleri yerinde öğreniyor.

İŞ ÖNLÜKLERİ SANATLA BULUŞTU

Şefler, kahveye hayat veren baristaların yanı sıra sanatçılar, tasarım önlüklerle iş yaşamlarında yer alacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Nihan Çakıroğlu Erküçük, standart bir önlükten öte kişiselleştirilmiş “yeni nesil asistan” tasarladığını belirtiyor.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DENGELİ BESLENME

Yemek ve içecek seçimleri vücudun bağışıklık sistemini ele geçiriyor. Özellikle yüksek yağ içeriğine sahip, yüksek kalorili hızlı yemek (fast food) seçenekleri vücut sağlığını olumsuz etkiliyor.  Türkiye İstatistik Kurumu’nun Türkiye Sağlık Araştırması verilerine göre, 15 yaş ve üstü obez bireylerin oranı 2016 yılında yüzde 19,6 oldu. 2016 yılında kadınların yüzde 23,9’unun obez, yüzde 30,1’inin ise obez öncesi olduğu görüldü. Erkeklerin ise yüzde 15,2’si obez sayılırken yüzde 38,6’sı obez öncesinde yer aldığı gözlendi.

İZMİR EKONOMİLİ İÇMİMARLARIN JAPONYA DENEYİMİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri, Chiba Üniversitesi’nde tasarım alanında staj yapacak. 8 Türk öğrenci Japon içmimarlık öğrencileriyle “kültür” ve “ulusal kimlik” üzerine çalışacak.

İZMİR’DEN ÇİN'E DOSTLUK KÖPRÜSÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) bünyesinde ikinci yabancı dil eğitimi, öğrencilere yeni ufuklar sağlıyor. Eğitim dili İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil öğrenimini Çince seçen İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Remziye Özge Özge, Çin’de gerçekleştirilecek “2. Asya – Afrika Gençlik Festivali”’ne davet aldı. Özge, İzmir’i Bejing ve Xi kentleri yapılacak festivalde temsil edecek.

İŞLETME ENSTİTÜSÜ MEZUNLARI BULUŞTU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Enstitüsü bünyesinde “İEÜ MBA Buluşmaları” gerçekleştirildi. MBA programı mezunlarını bir araya getirmek ve öğrenciler arasında iletişim ağını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Frankfurt merkezli Linklaters LLP'den Eğitim Uzmanı Julia Akertek, yenilikçi performans yönetimi üzerine seminer verdi.