İEU SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ BAŞKA SİNEMA AYVALIK FİLM FESTİVALİ’NDEYDİ

İEU Sinema ve Dijital Medya Bölümü 5-10 Ekim 2018 tarihlerinde Ayvalık’ta gerçekleştirilen Film Festivali’nde Başka Sinema ile işbirliği yaptı.

ÖĞRETMENLERE ÖZEL YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İZMİR EKONOMİ’DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Milli Eğitim Bakanlığı 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan “öğretmenlerin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirmek için yüksek lisans oranı artırılması” hedefi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde uygulanmaya başlanıyor.

İZMİR EKONOMİLİ GENÇLERE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ

Gençler, iş mülakatlarına profesyonelce hazırlanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdür Vekili Makbule Dank arasında İŞKUR’un “İş Kulübü, Bu Kulüpte İş Var” etkinliğinin İEÜ Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

MÜTERCİM TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ DÜNYA ÇEVİRİ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nün düzenlediği etkinlikle 30 Eylül Dünya Çeviri Günü kutlandı. Fen –Edebiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun dünya klasiklerini okumanın bilişsel zenginliğe katkısı ve çeviri çalışmaları konulu açılış konuşmasıyla başlayan tören, İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Kansu-Yetkiner, Dünya Çeviri Günü’nün önemine ve çıkış noktasına değinen konuşmasıyla devam etti. Ardından, Uluslararası Çevirmenler Federasyonu (FIT), Çevirmenler Meslek Birliği (ÇEVBİR) ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Çeviri Eşgüdüm Başkanlığı tarafından 30 Eylül Dünya Çeviri Günü vesilesiyle yayınlanan bildiriler okundu. Daha sonra, çevirinin disiplinlerarası özelliğine dikkat çekilerek Çeviribilimin farklı alanlarında uzmanlaşmış olan Mütercim Tercümanlık bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Şahin, Doç. Dr. Nihal Yetkin ve Öğr. Gör. Nilgün Dungan kendi alanlarına ilişkin ilginç bilgiler sundular.

YENİLİKÇİ ve ÖĞRENCİ ODAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İZMİR EKONOMİ’DE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu yeni akademik yıla “merhaba” dedi. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende İEÜ Meslek Yüksekokulu kapsamında oluşturulan koordinatörlükler tanıtıldı, yıl boyunca yapılacak “Çıraklar Ustalara Soruyor”, “Mezun Başarı Hikâyeleri, “MYO Prodüksiyon” başlıklı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Etkinliğe, İEÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Murat Borovalı, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

‘HEMŞİRELER SAĞLIK POLİTİKALARINDA YERİNİ ALMALI’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından  “1. Uluslararası Hemşirelikte Liderlik ve Mesleki Örgütlenme Çalıştayı” ile “1. Ulusal Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi. Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği işbirliğiyle yapılan çalıştaylarda, hemşirelerin uluslararası örgütlenmeleri ve Türkiye’deki hemşirelik eğitim müfredatları tartışıldı.

TÜRK ve JAPON TASARIMCILARDAN ÖĞRENCİ EVİ

Türk ve Japon içmimarlık öğrencileri, ilk yerleşimin 8.500 yıl öncesine dayandığı İzmir’deki Yeşilova Höyüğü’nde öğrenci evi tasarladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Japonya’nın Chiba Üniversitesi Mimarlık Bölümü arasında yürütülen işbirliği kapsamında, 9 Japon 11 Türk öğrenci, İzmir’de incelemeler yaptı, ortak çalışmalarını sergiledi.

DOĞANIN MUCİZESİ ZEYTİNYAĞI SAĞLINIZDAN ETMESİN!

Doğanın insanoğluna hediye ettiği en değerli besinlerden zeytinin yağa dönüşme yolculuğunda 2018 – 2019 sezonu açıldı. Zeytinde 1,5 milyon ton rekolte bekleniyor. Toplam ürünün 423 bin tonunun sofralığa, 1 milyon 77 bin tonunun yağlığa ayrılacağı, bundan da 193 bin ton zeytinyağı çıkacağı ön görülüyor.

EĞİTİMDEKİ BAŞARISINI ‘GÖÇ’ ARAŞTIRMALARINA YANSITACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü Mezunu Cansu Sönmez, eğitimdeki başarılı yolculuğunu İngiltere’nin ardından İtalya’ya taşıdı. Sönmez, İngiltere’de Plymouth Üniversitesi’nde Kriminoloji alanında burslu yüksek lisansını tamamlamasının ardından İtalya’da Gran Sasso Bilim Enstitüsü Yüksek Üniversitesi’nde tam burslu doktora yapacak.

GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞI 4. KEZ İZMİR EKONOMİ'DE GÖNDERDE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitimdeki öncülüğünü öğrencilerinin girişimciliğiyle yansıtıyor. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) "Bu Gençlikte İş Var!" Yarışması’nda, İzmir Ekonomili girişimci öğrencilerin projeleriyle kazandığı "Girişimcilik Bayrağı" 4. kez üst üste göndere çekildi.