SUALTINDA YENİ NESİL ATLANTİS TASARLADILAR

Geleceğin mimarları, küresel ısınma etkisi ve buzulların erimesiyle 100 yıl içinde 3 metre kadar sular altında kalacak yerküre için su altı yaşam alanları tasarladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, gelecek temalı çalışmalarında bu yıl sualtı yaşam üniteleri planladı.

TÜRK KÜLTÜRÜ “ÇİZGİDE” HAYAT BULDU

Türkiye’nin eşsiz tarihi eserleri ve kültürel ögelerini illüstrasyonla birleştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Angela Burns, pamuk üretiminden Türk kahvaltısına, mavi yolculuktan meyve bahçelerine dek bir yabancı gözüyle resmettiği Türkiye’ye özgü desenleri Ankara’da İrlanda Büyükelçiliği işbirliğiyle sergileyecek. Türkiye’nin kültür mirasını yorumlayan Burns’un eserleri, 1 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında Ankara Bilkent Üniversitesi Kütüphane Sanat Galerisi’nde izleyenleriyle buluşacak.

ÇOCUKLARA AYAKTA DURMAYI ÖĞRETMELİYİZ

Anne ve babaların çocuklarını yetiştirirken, birinci derece rol alması ve aile içindeki kuralların uygulanmasında yetkili olması gerektiği belirtildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde İzmir Buca Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin konuğu olan Klinik Psikolog Emre Konuk, aile terapisi ile travma sonrasındaki çözümler hakkında 550 rehber öğretmene seminer verdi.

OYUNCULUK ‘DUYGU’ İŞİDİR

Türk sinemasının karakter oyuncusu Cezmi Baskın, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu’nun “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliği kapsamında öğrencilerin konuğu oldu. Tiyatro, dizi ve sinema sektörüyle çalışma koşulları üzerine öğrencilerle anılarını ve düşüncelerini paylaşan Baskın, günümüzde ‘fason’ üretimler yapıldığı ancak duygu üreten oyuncularla sinema yapılabileceğini ifade etti.

ÇEŞME ALAÇATI HAVALİMANI SEZON DIŞINDA EĞİTİM ÜSSÜ OLMALI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün Çeşme Alaçatı Havalimanı yapımı ihalesine yönelik tekliflerin sadece yaz aylarındaki sezon uçuşları için değil Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu havacılık ve pilot eğitimini içerecek şekilde düzenlenmesi gerektiği vurguladı.

TÜRK BİLİM İNSANINA ABD’DEN BÜYÜK ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Mezunu Didem Pehlivanoğlu, yaşlılıkta algı, dikkat ve bellek süreçlerini inceleyen teziyle Amerikan Psikoloji Birliği’nin (American Psychological Association) 2017 yılı doktora araştırma ödülünü kazandı. Doktora tezinin bütün masrafları ödül sayesinde karşılanan ve çalışmayı tamamlamaya hazırlanan Pehlivanoğlu, yaşlılıkta bilişsel süreçlerde meydana gelen değişiklikleri araştırmaya devam edecek.

KEÇENİN İNGİLTERE YOLCULUĞU BAŞLIYOR

İngilizler, iğneli keçe atölyesinde Türk geleneksel sanatlarının örneklerini öğrenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite, Yunus Emre Enstitüsü’nün davetlisi olarak Londra’da katılımcılara keçelerden Osmanlı sanat eserlerinde kullanılan motifleri yapmayı öğretecek.

UYKU VERİMLİLİĞİ KONTROL ALTINA ALINACAK

Uykusuzluk, baş ağrısından reflüye, diyabetten obeziteye, kalp hastalığından depresyona kadar pek çok sorunu beraberinde getiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İzmir Bilimpark bünyesindeki ARTSYS Firması tarafından yazılımı ve donanımı yapılan “Akıllı Uyku Takip Sistemi”yle uyku düzenini etkileyen sıcaklık, ses ve ışık faktörü kontrol ediliyor. Uyku halindeyken yatağa bağlanan sensörler sayesinde elde edilen veriler, wi-fi özelliğiyle akıllı telefonlara aktarılıyor. Böylece uyku sırasında dış etkenlere bağlı yaşanan sıkıntılar belirleniyor ve en aza indiriliyor.

İZMİR EKONOMİ’DEN OXFORD’A MERHAMET ARAŞTIRMASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Büşra Elif Yelbuz, Oxford Üniversitesi’nde psikolojik araştırma yüksek lisansını dünya genelinde kazanan 13 kişi arasında yer aldı. Yelbuz, 2018 yılı Dünya Üniversiteleri arasında ilk sırada yer alan Oxford Üniversitesi’nde “merhamet” duygusu üzerinde akademik araştırmalar yapacak.

GİRİŞİMCİ LİSELİLERE YOL GÖSTERECEKLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, liseli girişimcilerin yol göstericisi oluyor. İzmir Ekonomili akademisyenler, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğiyle liseli gençlerin girişimci projelerine mentorluk yapacak, projeler daha sonra “Yılın Şirketi Yarışması”nda yarışacak.