OTİZMDE EĞİTİMİN GÜCÜ

Gelişim bozukluğu olarak tanımlanan otizmde eğitim ve terapinin çocuğun gelişimini doğrudan etkilediğini, vakit geçirmeden erken yaşta özel ve bireysel eğitimin başlatılması gerektiği vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü ve İEÜ Psikoloji Kulübü tarafından Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Ayşen Baykara’nın katılımıyla “Otistik Bozukluğa Birlikte Bakalım” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

DR. PINTO'YA “GRAVITY RESEARCH FOUNDATION” TARAFINDAN ÖDÜL VERİLDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Fabrizio PINTO, “Gravity Research Foundation” (Yerçekimi Araştırma Vakfı) tarafından verilen prestijli ödüllerden olan Şeref Ödülüne layık görülmüştür. PINTO, Vakıf tarafından, yer çekimi, yer çekimi teorisi, uygulamaları ve etkileri hakkında en iyi ve en iyi yazılmış olan makalelere verilen bu ödülü, son yirmi yılda sekizinci defa kazanmıştır.

URLA'YI İZMİR EKONOMİLİLER GÜZELLEŞTİRECEK

Urla Belediyesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde kentin 3 ayrı noktasında Şubat ayından beri süren proje çalışmaları  sonuçlanmaya başladı.

EPI.LOG YIL SONU SERGİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri çalışmalarını “EPI.LOG Yıl Sonu Sergisi”nde sundu. Sergide İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aşkar, Prof. Dr. Filiz Başkan, İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu öğrencilerin projelerini inceledi.

İZMİR’DEN LONDRA’YA ‘DİJİTAL KENT’ YORUMLARI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen mimari tasarım festivali “FABFEST”te İzmir’i iki farklı projeyle temsil edecek. Geçtiğimiz yılki festivalde, “Hawthorn etkileyici tasarım” dalında birincilik, para ödülü ve jüri tarafından en iyi mimarı tasarım kategorisinde üçüncülük alan İzmir Ekonomili mimarlar, bu yıl da “dijital şehir” olarak belirlenen ana tema üzerinde yaptıkları çalışmaları, Londra’da yansıtacak. Genç mimarlar, ödülleri İzmir’e taşımak istediklerini vurguladı.

YUMURTA ATMA YARIŞMASINDA BİLİM KAZANDI!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine bilim dünyasına ilk adımlarını atmaları amacıyla “Yumurta Atma Yarışması” yapıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler, yaptıkları tasarımlara yerleştirdikleri yumurtaları belirlenen yüksekliklerden atarak, kırılmaması için uğraş verdi.

GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 MEZUNİYET SERGİSİ & DEFİLESİ

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olacak 200’den fazla öğrencinin, farklı kavramsal çerçevelerde hazırladıkları bitirme projeleri, dönem sonu sergisinde davetlilerle buluşacak. Bunun yanı sıra, Moda Tasarımı öğrencileri ürettikleri tasarımları mezuniyet defilesi ile izleyicilerin beğenisine sunacak.

DOWN SENDROMLU GENÇLERDEN TİYATRO MASKLARI

Down sendromlu gençler, el becerilerini kullanarak tiyatro maskı yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Duygu Ebru Öngen Corsini yönetiminde, gençler atık ve yeniden dönüştürülen kâğıtlarla çalışarak performans sanatlarında kullanılan masklar yaptı.

İZMİR EKONOMİ BİLİM DÜNYASINA İCAT ÇIKARACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, icat çıkaracak. Endüstri 4.0, Uzay ve Uçak, Elektrik ve Elektronik, Biyomedikal, Tasarım, Bilgisayar Oyunları, Moleküler Araştırma, Hücre ve Doku, Biyoteknoloji, Robotik ve Mekanik, Bulut ve İleri Simülasyon, Genel Bilgisayar laboratuvarları ve temiz oda içeren 13 farklı birimin yer aldığı araştırma alanı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde hizmete açıldı.

Sinema ve Dijital Medya öğrencisi Onur Erdurak 71. Cannes Film Festivali’nde!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Onur Erdurak, yönetmenliğini yaptığı Stranded isimli kısa filmle, Cannes Film Festivali Kısa Film Köşesi'ne katılıyor. Öğrencimiz, 8-19 Mayıs 2018 tarihlerinde 71. kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nde İEÜ’yü temsil ediyor. Erdurak’ın filmi Cannes’da ilgi görüyor.