İZMİR EKONOMİ’YE ‘EN İYİ EĞİTİM BiNASI’ ÖDÜLÜ VERİLDİ

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu, “Sign of The City Awards 2017” yarışmasında “En İyi Eğitim Binası” alanında ödülün sahibi oldu. Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilen yarışmada, bina tasarımı “En İyi Mimarı Tasarım Binası”  alanında da finalist oldu.

HUZUREVİNE BÜYÜKLERİ İLHAM VERDİ

Türkiye nüfusu yaşlanırken yeni girişimcilik hikâyelerini de beraberinde getiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine 2016 yılında yaşlıların nüfusa oranı yüzde 8.3’e yükseldi.  6 milyon 651 bin 503 kişinin yaşlı olduğu kabul edilirken, huzurevi ve yaşlı bakım merkezleri sayıca yetersiz kalıyor. Yaşlıların kendi yaş aralığındakilerle zaman geçirmesi ve sağlıklı yaşam içerisinde olmaları için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Alphan Çelikel, ata topraklarında “büyüklerine” sahip çıkma ve onlara yeni bir yaşam sunma yolunu seçti. Çelikel, dedesi Kani Çelikel ile Mordoğan’da yaşlılar için sağlıklı yaşam ve yaş alma merkezini kurdu.

AIDS HAKKINDA BİLGİ TELEVİZYON ve İNTERNETTEN

Gençler, HIV/AIDS hakkında bilgiyi internet ve televizyonlardan öğreniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerinin, 350 genç arasında gerçekleştirdiği ankete göre katılımcıların yüzde 87’si bilgiyi internetten, yüzde 40’ı televizyondan, yüzde 39’u da derslerden öğreniyor. Ankette gençlerin yüzde 75,4’ü hastalığın bağışıklık sistemini etkilediğini, yüzde 95,9’u hastalığın bulaşma yollarında korunmasız cinsel ilişkinin yer aldığını, yüzde 92,3’ü kan yoluyla bulaştığı cevabını verdi.

‘MEZUNİYET SONRASINA EKONOMİYLE HAZIRLIKLI OLUN’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nün konuğu olan Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’deki genç işsizliğin yüzde 20 olduğunu, mezuniyet sonrası için gençlerin çok iyi hazırlanması gerektiğini kaydetti. İEÜ Konferans Salonu’nda “Ekonomik Görünüm: Türkiye ve Dünya” başlıklı konferansta konuşan Eğilmez, gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Kendi bölümünüzde öğrendiklerinizle yetinmeyin. Muhasebe, hukuk, ekonomi mutlaka öğrenin.  Hangi bölümde olursanız olun ekonomi ile ilgili kitapları okuyun. Yan derslerle eğitiminizi tamamlayın” dedi.

DÜNYA TASARIMINDA İZMİR’E YENİ GÖREV

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Demirbaş, Türkiye’yi Uluslararası İçmimarlar/Tasarımcılar Federasyonu’nda (IFI) temsil edecek. Federasyonun Nijerya’nın Lagos kentinde yapılan 28. genel kurulunda, Doç. Dr. Demirbaş, Avrupa’dan Temsilci Meslek Elçisi olarak görevlendirildi.

ÜRETEN SOSYALLEŞEN KEÇE ATÖLYESİ

Yeni bir yıl yaklaşırken down sendromlu gençler, yılbaşı süslerini kendileri oluşturdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın İzmir Down Sendromu Derneği işbirliğiyle Keçe Atölyesi’nde down sendromlu gençler, keçeden çam ağaçları, kolyeler, sepetler, süsler yaptı. Ürünler, Derneğin Mavibahçe’de açtığı İyilik Atölyesi’nde satışa sunuldu.

YÖRESEL YEMEKLER TURİZMİ ETKİLİYOR

Turistlerin yüzde 90’ının gittiği ülkelerden yemek fotoğrafları paylaştığı, ayrıca ülkelerin yöresel yemekleri hakkında sosyal medyadan bilgi topladıkları belirtildi. İtalyan Konsolosluğu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Kültür Günü’ne konuk olan Dr.ssa Federica Ilaria Fornaciari “Dijital Alanda Yemek İletişimi” hakkında bilgi verdi.

GENÇLER “GİRİŞİMCİLİĞİN” İZİNDE

Girişimcilik yolunda ilk adımlarını atan gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) buluştu. Akbank ana sponsorluğunda Endeavor Türkiye’nin hayata geçirdiği CaseCampus Programı’nda lisans eğitimi alan 3. ve 4. sınıf öğrencileri, girişimcilik örneklerini tartıştı sonra da girişimlerine yol gösterecek yatırımcılarla tanıştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 250’yi aşkın öğrenci girişimci iş modelleri üzerine çalıştı.

CİLDE DOST KUMAŞLAR SAĞLIK GETİRİYOR

Seçilen besinlerin sağlıklı olup olmadığı kadar, giysiler, koltuk döşemeleri, çarşaflar da önem taşıyor ve bize hastalıkların kapısını aralayabiliyor. Keten, pamuk, yün, ipek gibi doğal lifler ya da organik doğal liflerden üretilmiş giysi ve tekstil ürünleri özellikle egzama, sedef hastalığı, bakteri ve mantar gibi hastalıkların ilerlemesine karşı öneriliyor.

OYUNLA YAŞAM ÖĞRENİLİR’

Çocuklar, ilkokul öncesinde yaşamı oyun yoluyla tanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Hakan Yıldız, oyunun çocuğun hayatını kaplayan, gelecekteki kişiliğini etkileyen önemli ve ciddi bir etkinlik olduğunu kaydetti. Yıldız “Çocuğa oyun oynayacağı yer, zaman ve fırsatı tanımalıdırlar. Onların oynadıkları oyunlara saygı göstermeli, mümkün olduğunca oyunlarına katılmalı” dedi.