ALİS’İN HARİKALAR DİYARINA İZMİR EKONOMİLİ TASARIM

Tasarımın gücü, tiyatroya yansıdı. Almanya’da yer alan Theater Spiellust Grubu Alis Harikalar Diyarı masalını tiyatroya taşırken, kostüm ve sahne tasarımları İzmir Ekonomili tasarımcılara emanet edildi.  İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich ile İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Mezunu Cansu İncesu, Ağustos 2018’de ilk gösterimi gerçekleştirilecek oyundaki kostümleri tasarladı, oyunların saç ve makyajlarını da kostümlerle uygun hale getirdi.

BEYİN DALGALARI BİLİMİN HİZMETİNDE

Hareket edemeyen ya da felçli hastalar için yapılan çalışmalar her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) beyin dalgalarıyla bilgisayar ekranında oluşturulan sanal robotik kolları oynatabilen bir program oluşturuldu. İEÜ Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yuriy Mishchenko, TÜBİTAK destekli projesiyle hastaların gerçek yaşamda hareketlerini sağlayacak robotik donanım geliştirdi.

DUVARLARA İNCE İNCE İŞLENEN SANAT

Ege’nin kültürel zenginliği duvarlara aktarılıyor. İzmir Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasının yapımı hızla ilerlerken bereket, bolluk ve barışın simgeleri el emeğiyle duvarlara yansıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Ebru Öngen Corsini yönetimindeki 15 kişilik ekip, üzüm, incir, zeytin, nergis, sümbül ve antik dönemlerde konuk ağırlama anlamı taşıyan anthemion motiflerini ince ince işliyor.

GIDA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI BASİT ÖNLEMLER

Uygun koşullarda saklanmayan yiyecekler, gıda zehirlenmelerine yol açıyor. Yaz sıcaklıklarıyla birlikte zehirlenme vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, Kurban Bayramı öncesinde yiyeceklerde zararlı bakterilerin ürememesi için hayati tavsiyelerde bulunuyor.

DEPREMİN TÜM BELİRTİLERİ MERCEK ALTINDA

Depremlerin önceden belirlenmesine yönelik çalışmalar hızlanıyor. Deprem öncesi, anı ve sonrasına yönelik verileri sağlayacak sensör sistemleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İzmir Bilimpark bünyesinde yer alan Kurukamo Anonim Şirketi tarafından geliştirilen sistemle belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

ALAÇATI’YA ULUSLARARASI LEZZET

Alaçatı mutfakları, İzmir Ekonomili şeflerle lezzetleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde aldığı eğitimin yanı sıra Fransa’da gerçekleştirdiği çalışmalarını yaptığı lezzetlere ekleyen İzmir Ekonomili Şef Erinç Mert Çelik, dünya ve Türk mutfağının birleşimini Alaçatı’da konuklarına sunuyor.

İLK YARDIM HAYAT KURTARIR

Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne uzatılmasının ardından trafik yoğunluğunun artacağına dikkat çekiliyor. Kaza haberlerinin artmaması için uzmanlar, sürücüleri trafik kurallarına uymaları ve dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor.

GÜNEŞTEN MAKSİMUM ENERJİ ALINACAK

Güneş panellerindeki enerji kayıpları “SOLEFF” projesiyle son bulacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu Cansın Terzioğlu, geliştirdiği panel soğutmalı su ısıtmalı sistemle, elektrik enerji üreten güneş panellerindeki verim kaybını ortadan kaldırıyor.

YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İLE GELECEĞİNİZE YÖN VERİN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yüksek lisans eğitim programlarıyla iş dünyasının ihtiyaç duyduğu uzmanlara yeni bir kariyer fırsatı sunuyor. İEÜ Yüksek Lisans Programları’nda, lisansüstü eğitimle iş yaşamına yön vermek isteyenlere, tezli ve tezsiz program seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimle de kendilerini geliştirme olanağı sunuluyor.

TÜRK KÜLTÜRÜNE SANATSAL BAKIŞ

Türkiye’nin eşsiz tarihi eserleri ve kültürel ögeleri, illüstrasyonla birleşti. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Angela Burns, Türk kahvaltısından, mavi yolculuğa, İzmir’den İstanbul Kapalı Çarşı’ya kadar turistlerin ilgisini çeken kültürel ögeleri illüstrasyondan oluşan üç boyutlu kart postallara dönüştürdü.