NATO ile İZMİR EKONOMİ’NİN EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

NATO Kara Komutanlığı, akademik dünyayla bir araya geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile NATO Kara Komutanlığı arasında ilk kez lisansüstü eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

İZMİR EKONOMİ’DE Y ve Z KUŞAĞI İÇİN ETKİN ÖĞRENME YOLLARI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) yeni nesil öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına yanıtı yenilikçi yapısıyla veriyor. Uzun ders saatlerinden sıkılan, öğrenme süreçlerinde etkin olmak isteyen ve birçok bilgi kaynağıyla aynı anda ilgilenebilen Y ve Z kuşağı için eğitim süreçlerinde teknolojiyi aktif olarak kullanıyor.

FEBS ONUR DİPLOMASI PROF.DR. GÜL AKDOĞAN'A TAKDİM EDİLDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Türk Biyokimya Derneğinin önceki Yönetim Kurulu  üyelerinden ve İzmir Şubesi Başkanlarından Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan, FEBS (Federation of European Biochemical Societies-Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu) ) (www.febs.org)  Yönetim Kurulu tarafından, FEBS Eğitim Kurulu Başkanı olarak toplam dokuz yıl yapmış olduğu önemli katkılar nedeni ile  “Diplome d’Honneur” (Onur Diploması) ödülüne layık görülmüştür.

GELECEK, İZMİR EKONOMİ’DE ŞEKİLLENİYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin geleceğini belirleyecek tercih sürecinde 17 rehber danışman ve 64 öğrencisinden oluşan 81 kişilik ekiple, 14 Ağustos'a kadar gençlerin geleceğini şekillendirecek. İzmir'de yaşamın her alanında hızlı bir değişimin başladığını söyleyen İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Üniversitemiz de gerek akademik gerekse teknolojik altyapısını güçlendirerek bu değişime ayak uydurdu. Geleceğini şekillendirmek isteyen tüm gençlerimizi üniversitemize bekliyoruz” dedi.

İZMİR’DEN ÇİN’E UZANAN SERGİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite, Çin’de gerçekleştirilecek “Farklı Bir Seste: Bir Özen/Endişe Anlatımında Elyaf Sanatı” serginde uluslararası 19 sanatçı arasında Türkiye’yi temsil edecek. Sakalauskaite, Amerika, Çin, Polanya, Arjantin, Kanada, İngiltere, Pakistan, İspanya gibi ülkelerden sanatçılar arasında yer alacak ve keçenin sanata dönüşmüş halini sunacak.

İZMİR EKONOMİ'DE ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Türkiye’deki 172 üniversite içerisinde öğrencilerin memnuniyetinde 21'inci, 63 vakıf üniversitesi arasında da 12’nci sırada yer aldı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçları yayımlandı. 26 binin üzerinde öğrenciden görüş alınarak yapılan ankette “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” ve “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” başlıklı 6 temel memnuniyet alanı soruldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi, bu alanlarda öğrencilerden A ve A+ notlarını alarak memnuniyet derecesinde üst sıralarda yer aldı.

BASMANE TASARIMIYLA VENEDİK'E GİDİYOR

Farklı grupların, milletlerin yaşam alanı haline gelen Basmane semti, İzmir Ekonomili mimar adaylarının elinde yabancılar için eğitim, kütüphane, konaklama alanlarına dönüşen bir yapıya büründü. Öğrencilerin çizdiği Basmane semti için tasarladığı planlar, İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin düzenlediği bitirme projeleri yarışmasından ödülle döndü. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencisi İrem Kaleci, Venedik Mimarlık Bianeli gezi ödülünü kazandı. Öğrenciler Cansu Nur Tatar, Deniz Taşkın ve Onur Polat'ın projeleri de sergilenmeye değer görüldü.

İTALYA'DAN İZMİR'E BİR KEZ DAHA TASARIM ÖDÜLLERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunları, İtalya’da yapılan ve dünyanın 80 farklı ülkesinden binlerce başvurunun yapıldığı 2018 A’Design Yarışması’ndan bir kez daha ödüllerle döndü. İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü 2015 Mezunu İsmail Güneş Ötken, Petalis Ses Yükseltici projesiyle  gümüş  ödülüne (Silver Award)  layık görüldü. Aynı bölümden 2016'da mezun olan Mert Karaman ise, Gravity Tasarım ve Danışmanlık firması adına katıldığı yarışmada bronz ödül kazandı.

GENÇLER ROBOTLARLA GELECEĞİ TASARLIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine yönelik “Enerji Verimli, Çevre ve Canlı Dostu Robot" yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.  Mayın temizlemeden çöp ayrıştırmaya, beyin dalgalarıyla komut veren robottan çim biçme robotuna dek çok farklı tasarımların yer aldığı yarışmada, öğrencilere ödüllerini İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Görkem Uçtuğ verdi.

DEMOKRASİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) 'Demokrasinin Tarihsel Gelişimi' konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Başkan ve İEÜ Hukuk Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Serkan Yolcu ve İEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Buğra Kaan Günay 'ın söz aldığı söyleşide demokrasinin geçmişten günümüze gelişimi aktarıldı.