‘GİRİŞİMCİLİKLERİ DESTEKLENECEK’

İzmir Ekonomili girişimci gençler, girişimcilik kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için desteklenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Akile Ekin Dönmez ve İEÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Niyazi Atahan Yılmaz, Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın 4. Fellow Programı’na başvuran 112 bin öğrenci arasından seçilen 40 kişi arasında yer aldı.

SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ, YÖNETMEN YARDIMCISI VE YAPIMCI ATİLLA SALİH YÜCER’İ KONUK ETTİ

Hollywood ve dünya sinemasının önemli yönetmenleriyle çalışmış, Lanthimos'un yönetmenliğinde Nicole Kidman'ın yer aldığı "Kutsal Geyiğin Ölümü" ve Jim Jarmusch'un son filmi "The Dead Don't Die" filmlerinin  birinci yönetmen yardımcısı ve yapımcı Atilla Salih Yücer,  İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nün konuğu olarak bir konuşma gerçekleştirdi.

‘ÜNİVERSİTELER GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAMALI’

Üniversitelerde bu yıl Z kuşağının eğitime başladığı, yeni neslin öğrenme biçimlerinin iyi araştırılması gerektiği belirtildi. “Üniversitelerde İngilizce’nin Eğitim Dili Olarak Kullanılması: Bütüncül Bir Yaklaşım 2” çalıştayı Cambridge University Press’in sponsorluğunda İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

AKIŞKAN ZEMİNDE SEYRÜSEFER ATÖLYESİ & İYİ TASARIM__3

İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen İyi Tasarım__3 etkinlikleri kapsamında Mimarlık Bölümü yarı zamanlı Öğretim Görevlileri Ertunç Hünkar ve Mehtap Altuğ Akışkan Zeminde Seyrüsefer Atölyesi düzenledi.

TEDx İZMİR EKONOMİDE

Tedx bulten İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde okuyan gönüllü öğrenciler tarafından hazırlanan TEDxIzmirUniversityofEconomics etkinliği 14 Ekim 2018 tarihinde, 100 dinleyicinin katılımıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi konferans salonunda gerçekleşti. Etkinliğin ana teması “Evolution Of Time” olup “Structure Of Thinking” , “Artificial Humanity” , “Invisible Curtains” , “Reflection Of Dreams” konferansın alt temalarını oluşturdu.

İZMİR EKONOMİ İLE EGİAD EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) eğitimdeki öncü rolü iş dünyasına yansıyor. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Aydın Buğra İlter arasında,  EGİAD üyeleri ve EGİAD üyelerinin sahibi olduğu şirketlerdeki çalışanların yüksek lisans eğitimi alması için protokol imzalandı. Protokol kapsamında yüksek lisans eğitim ücretlerinden yüzde 25 indirim uygulanacak.

İZMİR EKONOMİ’DEN GEDİZ’E YETENEK TRANSFERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yetenekli gençleri, Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş’de deneyim kazanacak. Gediz Elektrik ve İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında imzalan "Yetenek Yönetimi Projesi" kapsamında üniversitede çeşitli bölüm ve programlarda eğitim alan 35 öğrenci Gediz Elektrik’te staj yapacak.

PARİS'DEN GÜZEL HABER!

Alman Tasarım Konseyi tarafından düzenlenen Uluslararası Automotive Brand Contest 2018 tasarım yarışmasında mezunlarımız Erdem Batırbek ve Özgür Deniz Çetin CMS adına tasarım ödülüne layık görülmüştür.

The Automotive Brand Contest, uluslararası düzeyde düzenlenen tek otomotiv markaları arası yarışma olmasıyla bilinir. Bu yarışma, kısa bir süre içerisinde uluslararası tanınırlığa ulaşmıştır. Bu yarışma sayesinde Alman Tasarım Konseyi marka tasarımının otomobil endüstrisi için olan önemini vurgulamaktadır.

2 Ekim'de Paris Otomobil Fuarı'na paralel olarak Paris'te gerçekleştirilen ödül töreninde tasarım ekibi CMS Jant adına ödül almıştır. Başarılarının devamını diliyoruz.

TİYATRO MASKLARI DOWN SENDROMLU GENÇLERİN ELİNDE RENKLENDİ

Down sendromlu gençler, el becerilerini kullanarak tiyatro maskı yaptı, maskları ince ince boyadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Duygu Ebru Öngen Corsini yönetiminde, gençler atık ve yeniden dönüştürülen kâğıtlarla yaptıkları masklarla, tiyatronun evrensel büyüsüne tanıklık etti.

YUNANİSTAN, PATRAS FEBS-ECM 2018 ETKİNLİĞİ VE İEÜ’YE POSTER ÖDÜLÜ

27 Eylül - 2 Ekim 2018 tarihleri arasında Patras üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Nikos
Karamanos’un organizatörlüğünde Patras üniversitesi Konferans ve Kültür Merkezi’nde
gerçekleştirilen Extracellular Matrix: Cell Regulation, Epigenetics and Modeling başlıklı FEBS-ECM
2018 ileri kursunda TÜBİTAK-BİDEB 2232 programı ile desteklenen İEÜ tıp fakültesi doktora-sonrası
araştırıcımız Dr. Elvan Ergülen ‘DNAJA1 as a Novel Interacting Partner of Human Transglutaminase 2’
başlıklı, sözlü sunum için seçilen araştırması ile Poster Ödülü kazanmıştır.