‘ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OKUL SEVGİSİNİ YOK ETMESİN’

Uzun bir yaz tatilinden dönen binlerce öğrenci için yeni eğitim – öğretim dönemi başlıyor. Eğitimci ve ailelere bu dönemde büyük görev düştüğünü belirten uzmanlar, öğrenme güçlüğü yaşayan ve erken tanı konulmayan öğrencilerin yıl içerisinde sıkıntılarının artabileceği ve okuldan uzaklaştığını kaydediyor.

TATİL TURİZMİ CANLANDIRDI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı’nın birleşmesiyle oluşan 10 günlük tatil, İzmirli turizmciyi sevindirdi. Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, turistlerin Antalya’nın ardından en çok İzmir’de konakladığını, kente gelen turistin ortama konaklama süresinin 6.4 gün olduğunu belirledi. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre de Ocak – Ağustos ayları arasında İzmir’e Almanya’dan 201 bin 526 turist geldi. Almanya’yı 58 bin 58 turistle İran takip etti.

YENİ NESİL ECZANELERLE HASTA SAĞLIĞI MOBİLLEŞİYOR

Yeni nesil eczane servisi, hastaların yaşadığı sorunları en aza indirgeyecek, hizmete ulaşımı hızlanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Osman Sabri Bilgiç tarafından geliştirilen “Eczane” adlı mobil aplikasyonda, hekim tarafından verilen reçete kodu sorgulanarak, hasta ilaçlarına en kısa zamanda ulaşacak.

POLİSLER İÇİN ÖZEL DRONE

Suçlular, kaçaklar artık polisler için özel tasarlanan “drone”’lar (insansız hava aracı) ile izlenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Mustafa Murat Bilir, polislerin görev sırasında yaşadığı zorlukları dikkate alarak, yeni nesil polis drone tasarladı.

DNA DİZİLİMLERİNDE YENİ KEŞİFLER

DNA dizilimlerindeki keşif, kanser tedavisine yeni bir pencere açacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Doluca, araştırmasında e-coli bakterisinin DNA’sında bulduğu anahtar yapının, potasyum ya da magnezyum fazlalığına bağlı olarak değişebildiğini ortaya koydu.

“TEKELİ TASARIMLA ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”

Tekeli, İzmir Ekonomili tasarımcıların çalışmasıyla yeni haline kavuşuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tasarım Araştırmaları Merkezi (EKOTAM) bünyesinde gerçekleştirilen “Tekeli Beldesi Kent Meydanı ve Çevresi İyileştirme” projesiyle belde yeni görümüne kavuşacak.

ALİS’İN HARİKALAR DİYARINA İZMİR EKONOMİLİ TASARIM

Tasarımın gücü, tiyatroya yansıdı. Almanya’da yer alan Theater Spiellust Grubu Alis Harikalar Diyarı masalını tiyatroya taşırken, kostüm ve sahne tasarımları İzmir Ekonomili tasarımcılara emanet edildi.  İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich ile İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Mezunu Cansu İncesu, Ağustos 2018’de ilk gösterimi gerçekleştirilecek oyundaki kostümleri tasarladı, oyunların saç ve makyajlarını da kostümlerle uygun hale getirdi.

BEYİN DALGALARI BİLİMİN HİZMETİNDE

Hareket edemeyen ya da felçli hastalar için yapılan çalışmalar her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) beyin dalgalarıyla bilgisayar ekranında oluşturulan sanal robotik kolları oynatabilen bir program oluşturuldu. İEÜ Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yuriy Mishchenko, TÜBİTAK destekli projesiyle hastaların gerçek yaşamda hareketlerini sağlayacak robotik donanım geliştirdi.

DUVARLARA İNCE İNCE İŞLENEN SANAT

Ege’nin kültürel zenginliği duvarlara aktarılıyor. İzmir Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasının yapımı hızla ilerlerken bereket, bolluk ve barışın simgeleri el emeğiyle duvarlara yansıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Ebru Öngen Corsini yönetimindeki 15 kişilik ekip, üzüm, incir, zeytin, nergis, sümbül ve antik dönemlerde konuk ağırlama anlamı taşıyan anthemion motiflerini ince ince işliyor.

GIDA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI BASİT ÖNLEMLER

Uygun koşullarda saklanmayan yiyecekler, gıda zehirlenmelerine yol açıyor. Yaz sıcaklıklarıyla birlikte zehirlenme vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, Kurban Bayramı öncesinde yiyeceklerde zararlı bakterilerin ürememesi için hayati tavsiyelerde bulunuyor.