YUMURTA ATMA YARIŞMASINDA BİLİM KAZANDI!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine bilim dünyasına ilk adımlarını atmaları amacıyla “Yumurta Atma Yarışması” yapıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler, yaptıkları tasarımlara yerleştirdikleri yumurtaları belirlenen yüksekliklerden atarak, kırılmaması için uğraş verdi.

GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 MEZUNİYET SERGİSİ & DEFİLESİ

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olacak 200’den fazla öğrencinin, farklı kavramsal çerçevelerde hazırladıkları bitirme projeleri, dönem sonu sergisinde davetlilerle buluşacak. Bunun yanı sıra, Moda Tasarımı öğrencileri ürettikleri tasarımları mezuniyet defilesi ile izleyicilerin beğenisine sunacak.

DOWN SENDROMLU GENÇLERDEN TİYATRO MASKLARI

Down sendromlu gençler, el becerilerini kullanarak tiyatro maskı yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Duygu Ebru Öngen Corsini yönetiminde, gençler atık ve yeniden dönüştürülen kâğıtlarla çalışarak performans sanatlarında kullanılan masklar yaptı.

İZMİR EKONOMİ BİLİM DÜNYASINA İCAT ÇIKARACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, icat çıkaracak. Endüstri 4.0, Uzay ve Uçak, Elektrik ve Elektronik, Biyomedikal, Tasarım, Bilgisayar Oyunları, Moleküler Araştırma, Hücre ve Doku, Biyoteknoloji, Robotik ve Mekanik, Bulut ve İleri Simülasyon, Genel Bilgisayar laboratuvarları ve temiz oda içeren 13 farklı birimin yer aldığı araştırma alanı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde hizmete açıldı.

Sinema ve Dijital Medya öğrencisi Onur Erdurak 71. Cannes Film Festivali’nde!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Onur Erdurak, yönetmenliğini yaptığı Stranded isimli kısa filmle, Cannes Film Festivali Kısa Film Köşesi'ne katılıyor. Öğrencimiz, 8-19 Mayıs 2018 tarihlerinde 71. kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nde İEÜ’yü temsil ediyor. Erdurak’ın filmi Cannes’da ilgi görüyor.

ZEYBEK AŞKI YAŞ TANIMAZ!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Halk Dansları Kulübü öğrencileri, sahnelerini Gaziemir Belediyesi Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin üyeleriyle paylaştı. Merkezin üyeleri, gençlerle Harmandalı ve Damat Halayı oynadı. İzleyenler, Ata Evi Ekibi'ni ayakta alkışladı. 18 - 85 yaş aralığındaki dansçılar, sahnede Zeybek adımları attı.

SİVİL HAVACILIK ve KABİN HİZMETLERİ ÖĞRENCİLERİNE MOCK-UP EĞİTİMİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programı öğrencileri mock-up eğitimini Türk Hava Yolları (THY) Flight Training Center’da tamamladı. 2017-2018 eğitim-öğretim dönemini THY’nin modern eğitim merkezinde tamamlayan İEÜ Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri 2. sınıf öğrencileri, eğitimde uçuş anında yangın, tazyik boşalması, mecburi iniş, iniş takımlarının açılmaması veya kırılması gibi yaşanabilecek acil durumları gerçekçi simulatörlerde deneyimledi.

SOKAK OYUNLARI SAVAŞIN İZLERİNİ AZALTTI

Mülteci çocuklar İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği “çocuk gibi bak” projesi kapsamında savaşın izlerini sokak oyunlarıyla attı. Vatanlarından ayrılmak zorunda kalan Suriyeli çocuklara karşı olumsuz söylemlere “dur” demek isteyen İzmir Ekonomili İletişimciler, 40’a yakın Suriyeli çocukla gençleri sokak oyunları şenliğinde buluşturdu. İzmir Ekonomili gençler, çocuklarla birlikte “istop”, “sek sek”, “yakar top”, “mendil kapmaca”, “yedi kule” gibi oyunları oynadı, çocukların gözlerindeki mutluluk görülmeye değer oldu.

ÇOCUK ŞEFLERDEN EGE YEMEKLERİ

Doğa ve gıda bilincinin çocuklarda oluşması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan 22 çocuk, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) şef oldu; Ege’ye özgü ot yemeklerini şef abla ve ağabeyleriyle birlikte yaptı.

İLİŞKİLERDE ‘NET’ OLUNMALI

Günümüzün en çok izlenen kadın erkek programlarında, dizilerinde kavga eden çiftlerin örnek olarak gösterildiğini belirten İlişki Pusulası Aile Çalışmaları Enstitüsü Kurucusu, ODTÜ Psikoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu, “İlişki bittiyse o kişiyle ilgili tüm ilgi alanlarını sıfırlayın. En riskli kategori arkadaş kategorisidir. Bitti ama biz arkadaş kalabilir miyiz? Bu ihtiyaç nereden kaynaklanıyor? Bitti artık! Senin arkadaşın olması gerekmiyor” dedi.