MERMERE ‘DEĞİŞİK’ DOKUNUŞ

Mermer tasarımla buluştu, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Orçun Umut Kumova, mermer ve bakırın birleşimiyle radyatör peteği yaptı. Kumova’nın “Calient” adını verdiği verdiği tasarım Marble 24. Uluslararası İzmir Mermer Fuarı bünyesinde gerçekleştirilen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu – Değişik Mermer Tasarımı yarışmasında “değişik” tasarım ödülünü aldı.

İZMİR EKONOMİ’NİN 17. YAŞ GURURU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, dünyanın ilk 10 üniversitesi kalitesinde bir eğitim vermeyi hedefleyerek yola çıktıklarını, 17. yılında üniversitenin başarıdan başarıya koştuğunu söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi kuruluşunun 17. yılı İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, MHP İzmir Milletvekili ve geçmiş dönem Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Mütevelli Heyet üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve konukların katılımıyla İEÜ Konferans Salonu’nda kutlandı.

ÇOCUKLARI DİNLEMEK GEREKLİ

Cinsel istismara uğrayan çocukların dörtte birinden azının tacizi açıkladığı belirtiliyor. Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Ayşen Baykara, anne ve babaların çocuklarıyla olan iletişimlerinin büyük önem kazandığını vurgulayarak, “Çocukların tacizi açıklama süreleri 10 yılı bulabiliyor. Anne babaya ya da anne babadan birine, yakın arkadaşa açıklama yapıyor. Ailelere büyük iş düşüyor. Çocuk anneye küçüklüğünden itibaren bir sorun getirdiğinde annenin çocuğunu anlaması ve çocuğu yönlendirmesi şeklindeki desteği kast ediyoruz” dedi.

OBEZİTEYE ‘DUR’ DEME ZAMANI

Bahar aylarıyla birlikte güneşli günlere zayıflayarak adım atmak isteyenler, diyete başvururken, Türk halkında obezite yaygınlığı dikkat çekiyor. Vücut yağ oran kitlesinin aşırı artmasıyla obezitenin oluştuğunu belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi  Doktor Öğretim Üyesi Can Karaca, obezitenin birçok hastalığı beraberinde getirdiğini vurguladı.

KAMPÜS’TE FİNANS VE GELİŞİM

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından “Kampüs’te Finans ve Gelişim” başlıklı konferanslar dizisi gerçekleştirildi. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlikte, ana konuşmacı İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, Garanti ve Yapı Kredi Bankalarının Eski Genel Müdürü Halit Soydan, ticaret bankacılığında Türkiye koşullarında büyük başarı elde edildiğini ancak sermaye piyasasının gelişmediğini söyledi.

ÇOCUKLAR BAYRAMI YENİ KIYAFETLERLE KARŞILAYACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Batmanlı çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gösteri yapmak isteyen Batman’ın Kozluk İlçesi Çayönü Çıkarlar İlkokulu öğrencileri, İzmir Ekonomili modacıların tasarımlarıyla danslarını sergileyecek.

ALERJİ MEVSİMİ KAPIYI ARALIYOR

Baharın gelmesiyle alerji mevsimi de kapımızı çalıyor. Kaşıntı, hapşırma, burun akıntısı, boğazda gıcık, öksürük gibi belirtilerle kendini gösteren alerjiye, polen, çiçek tozları, besinler, ısı, nem, rüzgâr, basınç ile küresel iklim değişikliğinin etkili olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, son yıllarda alerjik hastalıkların görülme sıklığının artığına dikkat çekerken, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre günümüzde dünya nüfusunun yüzde 20’sini etkiliyor.

YAŞAM BİÇİMİMİZ KANSER RİSKİMİZİ BELİRLİYOR

Yaşam biçimi ve kanser arasındaki ilişki dikkat çekiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamer Mutafoğlu, kanserlerin önemli bir kısmının risk faktörlerinden kaçınıp sağlıklı yaşam seçimleriyle önlenebileceğini belirterek, “Kansere bağlı ölümlerin yaklaşık üçte biri tütün ve mamülleri kullanımı, alkol, sağlıksız beslenme, obezite ve yetersiz fizik aktivite gibi başlıca beş yaşam biçimi faktörü ile ilişkilidir. Tütün ve mamülleri kullanımı tek başına en önemli kanser risk faktörü oluşturuyor. Küresel çapta kanser ölümlerinin yüzde 22’sinden sorumludur. Sigara ve diğer tütün mamülleri kullanımı akciğer, gırtlak, ağız, boğaz, yemek borusu, böbrek, idrar kesesi, pankreas, mide ve kadınlarda serviks kanseri gelişimiyle ilişkili” dedi.

EL CERRAHİSİNDE UZMANLAŞACAKLAR

Türkiye’de ilk kez İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde, Ortopedi ve Travmatoloji ile Plastik, Rekontstrüktif ve Estetik Cerrahi asistanları için “Kadavra Uygulamalı El Ve Üst Ekstremite Yumuşak Doku Defektlerinde Pratik Çözümler Flep Kursu” gerçekleştirildi.

TARİH GÜZEL DİL İLE ANLATILMALI

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk inkılabının taklit ya da batılılaşmak olmadığını belirterek, “Türk inkılabının adı dünyalılaşmaktır” dedi.