KADIN MASAL KAHRAMANLARI SERGİDE

Masal kahramanı kadınlar, çizgiyle hayat buldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Kocabaş Atılgan, masallardaki kadın kahramanların hikâyesini illüstrasyonlara aktardı. Güzelliğin yanı sıra korkusuzluğu, bağımsızlığı, zekiliği barındıran kadınlar hikâyeleri, Buca Kültür Merkezi’nde 11 Ocak’a dek sergilenecek.

İZMİR EKONOMİ GİRİŞİMCİLİK ve YENİLİKÇİLİKTE 22. SIRAYA YÜKSELDİ

TÜBİTAK’ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017” listesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 22. sıraya yükselerek yeni bir başarıya daha imza attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan araştırmada böylelikle İzmir Ekonomi Üniversitesi Ege Bölgesi’nden 45,15’lik puanla listeye girerek, girişimcilik ve yenilik performansındaki yerini 29. sıradan 7 basamak yükselterek üst sıralara taşıdı.

KİTAPLAR HAYAL DÜNYASININ KAPILARINI ARALADI

Kitaplar, yeni dünyaların kapılarını ana sınıfı öğrencileri için araladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğrencileri, “Çocuk Edebiyatı ve Medya” dersi kapsamında Kemalpaşa 75. Yıl Anaokulu öğrencileri için kitap bağışında bulundu. Derslere katılan öğrenciler, kitapları anaokulu öğrencileri için okudu, kitaplarda geçen hikayeleri canlandırdı.

LOJİSTİK DÜNYASINA DOĞAN TURHAN BURSU İLE ADIMLAR ATILIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Bölümü’nde okuyan başarılı öğrenciler, Doğan Turhan Bursu ile öğrenimlerini sürdürüyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Doğan Turhan’ın oğlu Engin Turhan arasında öğrencilere başarı bursu ve öğretim üyelerine araştırma desteğinin sağlanması hakkındaki protokolün 2014 yılında imzalanmasının ardından bugüne dek 44 öğrenci, Doğan Turhan Bursu’nu alma başarısı gösterdi. Ege Bölgesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bir ilkin yaşandığı burs kapsamında, bölümde eğitimlerini sürdüren öğrenciler yararlanabiliyor.

‘BİR KURABİYE BİR UMUT’

Öğrenci şefler, yeni yıl kurabiyelerini hasta çocukların tedavilerine destek için yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi Dersi’nde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, “kelebek çocuklar” için ilaç alımına destek için satıldı. Hayaller Gerçek Olsa Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen projede, öğrenci şefler elde ettikleri geliri, üst deri ve alt derinin yapışma eksikliği olarak adlandırılan kelebek hastalığının tedavisinde kullanılan merhemlerin alınması için bağışladı.

İZMİR EKONOMİLİ PARAMEDİKLER HAYAT KURTARIYOR!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Balçova kampüste oluşturdukları senaryolarla tatbikat yaptı. Gerçeği aratmayan uygulamalar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan paramedikler, acil sağlık hizmetlerinde yerlerini almak için hazırlanıyor.

İTO EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI ÜYELERİ 2018'İ KARŞILADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) kurucusu, 29 yılı geride bırakan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, üyeleriyle yeni yıl balosunda 2018’i karşıladı. İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın ev sahipliğinde İzmir Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası’nda düzenlenen baloda üyeler, danslar, şarkılar eşliğinde birlik, beraberlik ve mutluluk dilekleriyle eğlendi. Başkan Demirtaş ile yönetim kurulu üyeleri, yeni yıl pastasını kesti. Baloya, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı üyeleri ve eşleri ile konuklar katıldı.

PODYUMDA ‘YENİ ROMANTİZM’ RÜZGÂRI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde 2018’in tasarımlarını sundu. 21 öğrencinin oluşturduğu 70 farklı tasarımı, “Yeni Romantizm” adıyla podyumda yine İEÜ'lü mankenler tarafından sergilendi.

DİL EĞİTİMİNE “DERNEK” FARKI

Türkiye’deki yabancı diller yüksekokullarında görev yapan İngilizce öğretmenleri ve öğretmen eğitmenleri “İngiliz Dili Öğretimi ve Mesleki Gelişim Derneği’ni (TESOL)” kurdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen derneğin ilk toplantısında 20 kurumdan 50 temsilci katıldı. Dernek başkanlığına İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahar Gün seçildi. İngilizce öğretmenleri tarafından kurulan ikinci dernek olan TESOL, Türkiye ve KKTC’de İngiliz Dili öğretimin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunacak.

ESBAŞ ile İZMİR EKONOMİ’NİN EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi (ESBAŞ) arasında lisansüstü eğitim işbirliği protokolü imzalandı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in imzaladığı protokol doğrultusunda, Ege Serbest Bölgesi bünyesindeki firmalarda görev yapanlar, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Eğitim Salonunda İEÜ Enstitüleri tarafından yürütülen yüksek lisans programlarına katılabilecek.