ABD’DE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETTİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uzmanı Damla Aktan, Amerika’nın Washington eyaletinde Georgetown Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Georgetown Liderler Semineri'ne katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni temsilen özel davet alan Aktan’ın katıldığı seminerde Amerika başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinin dış politikaları, güvenlik sorunları, diplomasi, uluslararası ekonomi, enerji konuları tartışıldı.

DUYGULARIN YANSIMASI LİTVANYA’DA SERGİLENECEK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jovita Kurnaz, keçenin sanatla birleşimini Litvanya’da sergileyecek. Türkiye’den katılan tek sanatçı olan Kurnaz’a, bölüm mezunları Zeynep Karaoğlu ve Bengisu Ekin Özkan da eserleriyle eşlik edecek.

SÜMERBANK KUMAŞLARI DOĞDUĞU TOPRAKLARDA

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından yeniden üretilen ve Türkiye'nin sanayileşme devriminin mirasını oluşturan Sümerbank kumaşları, elbiseleri, ev tekstil ürünleri, Sümerbank fabrikalarının doğduğu Aydın'da sergileniyor.

‘OYUN ÇOCUĞU GELİŞTİRİR’

Okul yaşamında dersleriyle yoğun günler yaşayan çocuklar, oyuna hasret kalıyor. Uzmanlar, çocukların ders düzenlerinin sağlanmasının yanı sıra onlara oyun için zaman bırakılmasını öneriyor. Oyunun çocuklar için ciddi bir iş olduğunu belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Hakan Yıldız, çocukların, kendini, insanları, doğayı ve nesneleri oyun yoluyla tanıdığını söyledi.

ÇOCUĞUNUZ KEKELERSE SAKİN OLUN!

Çocuklarda düşünme hızının konuşma hızından fazla olması geçici kekelemeye neden oluyor. Asıl görev anne-babaya düşüyor. Ebeveynlerin sakin ancak çocuklarıyla ilgili olması gerekiyor. Uzmanlar, çocukluk döneminde görülen kekemeliğin yüzde 80'inin kendiliğinden ortadan kalktığını ancak psikolojik sorunlar, stres ve olumsuz duygularla bağlantılı olarak konuşmada tutukluğun yaşandığını vurgulanıyor.

ABD SEÇİMLERİNE KADIN GÖZLEMCİLER

Dünyanın yakından izlediği ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti Adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump arasında yarış hızlanırken, Türkiye’den seçimleri 9 kadın gözlemliyor. Amerika Türk Koalisyonu’nun davetlisi olarak Washington DC’de Amerika’daki politik sistem ve oy verenleri etkileyen durumları inceleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Itır Bağdadi, Donald Trump’ın özellikle kadına karşı ayrımcılık sözleriyle desteğini kaybettiğini söyledi.

D-8 ÜLKELERİNDEN EĞİTİMDEN TİCARETE İŞBİRLİĞİ

D - 8 ülkeleri olarak anılan Bangladeş, İran, Nijerya, Türkiye, Mısır, Endonezya, Pakistan ve Malezya ülkeleri, eğitimden ticarete dek iş geliştirme kararı aldı. ‘D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları İzmir Toplantısı’ için kente gelen 30'un üzerinde temsilci eğitim alanında işbirliği için İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) biraraya geldi.

KRİSTAL KÜREDE ‘FAİZ İNDİRİMİ’ TARTIŞMASI

Haftaya 3.09 ile 3.10 Türk Lirası aralığında başlayan dolar, başkanlık sistemi ve referandum ile Musul operasyonuna yönelik açıklamaların etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. Dolardaki artış ve faiz indirimini değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Ekonomi Bölümü Öğretim Görevlisi, Garanti ve Yapı Kredi Bankaları’nın Eski Genel Müdürü Halit Soydan, “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası böyle dönemeçte faizle oynamayacaktır” görüşünde bulundu.

BEBEKLER GÜVENLİ KİŞİLERE EMANET EDİLMELİ!

Çalışan nüfusun yüzde 24,9’unu kadınlar oluştururken anne olduklarında en büyük kaygı, bebeklerini emanet edecekleri bakıcı üzerinde toplanıyor. Kadının çalışma yaşamında aktif rol almasının sosyal ve ekonomik bağımsızlık getirdiğini vurgulayan uzmanlar, anne rolünü üstlenen kadınların bakıcı seçiminde profesyonel kişilerle çalışmasını tavsiye ediyor.

GIDA TASARIMI YENİ TURİZM DALININ HABERCİSİ

Turizm yelpazesine gıda tasarımı ile yeni bir renk geliyor. Türkiye’nin gıda kültürünün gelişmiş olduğunu belirten uzmanlar, gıdaya tasarım dokunuşları yapılmasıyla gastronomi turizminin yaygınlaşacağını vurguluyor.  İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu ve Gıda Tasarımcısı Egemen Tamcı, Türkiye’nin yemek kültürünü evrensel düzeye taşımak için gelenekselliğe yeniliklerin getirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.