ÇOCUKLAR ŞİMDİDEN ÜNİVERSİTELİ

Geleceğin bilim insanlarına, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) kapılarını açıyor. Bugünün çocukları yarının bilim dünyasına yön verecek. Çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Çocuk Akademisi’nde fen, teknoloji, mühendislik, matematik, akıl oyunları, yazılım, robotik, felsefe üzerine eğitim alacak. 5-6, 7-8, 9-10 yaş gruplarına verilecek eğitim için başvuralar, 14 Şubat’ta son bulacak. Cumartesi günleri gerçekleştirilecek eğitimlerin, ilk yarısı 27 Mayıs’ta tamamlanacak.

‘KARBONHİDRATI DIŞLAMAYIN’

Sağlıklı beslenme ve spor hayatımızın ayrılmazı haline geliyor. Uzmanlar, son yıllarda bir akım haline gelen sağlıklı beslenmede, kana yavaşça glikozun katılmasını sağlayan tam tahıllı, buğdaylı ürünlerle yeşil sebzeler, bakliyatları içiren kompleks karbonhidratlara öğünlerde ağırlık verilmesini öneriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ceren Türkcan Kayhan, beslenme, doğal yaşam ve spor üçlüsünde içerisinde karbonhidratlar ve insülin hakkında yeterince bilgi sahibi olunmadığını söyledi.

DÜŞ BAHÇELERİ GELİNLİK FUARINI SÜSLEYECEK

Gelinlik sektörünün yıl boyunca hazırlandığı IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın performans defileleri İzmir Ekonomili moda tasarımcılarından soruluyor. Gelinlik Tasarım Yarışması’nın birincilerinin performanslarıyla sektöre ulaştığı defilelerde bu yıl, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğrencisi Tuğçe Görgülü, Düş Bahçesi” koleksiyonuyla tasarımlarını moda devlerine 9 Şubat saat 19.00’da sunacak.

ÜSTÜN YETENEKLİLERİN İNGİLİZCE DENEYİMİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi, üstün yetenekli çocukları ağırladı. Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yabancı öğretim görevlileriyle bir araya gelen Konak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 2 saat boyunca İngilizce konuştu. İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda eğitim veren yabancı öğretim görevlileri, 60’a yakın öğrenciye oyunlar öğretti, yeni bir dilin kapılarını araladı.

SAĞLIKTA UZMANLAŞMA İZMİR EKONOMİ’DE

Sağlık dünyası, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) mesleki gelişimlerini arttırmak için ders başı yapıyor. İEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün kuruluşunun onaylanmasının ardından “Üreme Biyolojisi”, "Sağlıkta Kalite ve Hasta Güvenliği" ile "Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği" yüksek lisans programlarına başvurular başladı. İEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün ilk toplantısı 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek; başvurular da 8 Şubat’ta son bulacak.

48 UYKUSUZ SAATTE YENİ 24 BİLGİSİYAR OYUNU

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağında ‘Dalga’ temasıyla 24 yeni oyun sanal dünyaya kazandırıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getiren etkinlikte 110 katılımcı uykusuz 48 saat yaşadı.

SÜMERBANK DESENLERİ TÜRKİYE TURUNDA

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Türkiye'nin sanayileşme devriminin mirasını oluşturan Sümerbank kumaşları, elbiseleri ve ev tekstil ürünlerinin hafızalardaki yerini Bursa’da tazeliyor. Kapatılan İzmir Halkapınar Basma Müessesesi'nden alınarak İEÜ bünyesinde koruma altına Sümerbank kumaşlarının yeniden üretilmesiyle hazırlanan sergi, İzmir ve Aydın’ın ardından Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ndeki yerini aldı. Sergi, 5 Mart’a dek açık kalacak.

YARIYIL TATİLİNDE KÂŞİF OLUN!

Öğretim hayatında eğitim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler, 3 Şubat’a dek sürecek yarıyıl tatiline başladı. Öğrenciler, bu dönemde yorgunluklarını atıp 16 günlük tatilin tadını çıkarırken uzmanlar, öğrencilere ve velilere birlikte keyifli, verimli vakit geçirmenin yolları için tavsiyelerde bulundu.

MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!

Fırından yeni çıkan ekmek kokusu evleri saracak. İtalya, Fransa ve İsrail’e özgü ekmekler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce gerçekleştirilecek “3 Ülke 3 Ekmek” atölye çalışmasında katılımcılara aktarılacak. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden Şef Oğuz Olgun yönetiminde 21 Ocak’ta yapılacak atölye çalışmasında, İtalya’nın Focaccia, Fransa’nın Brioche ve İsrail’in Challah ekmekleri sofraları süsleyecek. Katılmak isteyenler, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’ne başvurabilecek.

MÜZİK ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Müzik aleti kullanmak, öğrenme becerilerini geliştiriyor. Gitardan davula, piyanodan kemana dek herhangi bir müzik aleti kullananların algıları daha yüksek oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü öğrencileri yaptıkları araştırmada, müzik aleti kullananların herhangi bir enstrüman kullanmayana göre daha kolay öğrendiklerini ortaya çıkardı.