DEKAN BAŞARI LİSTESİNDE 22 ÖĞRENCİYE ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, yüksek akademik başarı sağlayan öğrencilerini ödüllendirdi. İEÜ İşletme Fakültesi tarafından 2014 – 2015 Bahar Dönemi’nden bu yana gerçekleştirilen “Dekan Başarı Listesi” etkinliğinde bir önceki dönemde başarı gösteren öğrenciler, başarı sertifikalarını aldı. Törene, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve öğrencilerin aileleri de katıldı.

SEÇİM KAMPANYALARINDA DOĞRULAR DEĞİŞİYOR

ABD seçimlerinde Hillary Clinton ile yarışan Donald Trump’ın lider olarak çıkması siyasal iletişim kampanyalarını yeniden sorgulatıyor. Clinton ve Trump’ın seçim kampanyalarını değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Misci Kip, ABD seçim sonuçlarının, şimdiye kadar siyasal iletişim kampanyası geliştirme ile ilgili bilinen tüm doğruları alt üst ettiğini söyledi.

ABD SEÇİM SONUÇLARI HER KESİMDE ŞAŞKINLIK YARATTI

ABD seçimlerinde Hillary Clinton’a karşı Donald Trump’ın kazanmasının seçim öncesinde yapılan anket ve analizlere uymadığı, bunun şaşkınlıktan çok şok etkisi yarattığı belirtildi.

İZMİR EKONOMİ’DE DUYGULU 10 KASIM

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla anıldı. İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilen ve duygulu dakikaların yaşandığı törene, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Türk ve yabancı öğrencilerin, büyük ilgi gösterdiği törende, Rektör Prof. Dr. Muğan, İEÜ Genel Sekreteri Levent Gökçeer ve İEÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Mehmet Kılıç ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sirenlerin çalışıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Törenin ardından akademisyen ve öğrenciler Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

AVRUPA’NIN ENERJİSİ YÖN BULACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Avrupa Birliği’nin enerji politikasına yön verecek. Avrupa Birliği’nin AR-GE ve inovasyon projelerini desteklediği Horizon 2020 programında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, Norveç, Avusturya, İspanya, Almanya, Finlandiya, Bulgaristan’la birlikte Avrupa Enerji Birliği’nin kuruluş sürecine destek olacak.

DEPRESYON MEVSİMİ GELDİ!

Mevsimsel Depresyon (Seasonal Affective Disorder-SAD) düşündüğünüz kadar masum ruh hali değişikliğini içermiyor. Kışın güneş ışığının etkisinin azalmasıyla da tetiklenen mevsimsel depresyon, yorgun, bitkin ve huysuz hissedilmesine neden oluyor.

UYUŞMAZLIKLARDA ÇARE “ARABULUCULUK”

Türk adalet sisteminde dosyalar, arabuluculuk yöntemiyle azalıyor. Dava sürecine taşınan uyuşmazlıklar 200 ile 400 gün arasında çözüme kavuşurken, arabuluculuk sistemi bu süreyi kimi zaman bir güne düşürüyor. Arabuluculuk Daire Başkanlığı verilerine göre, 4 bin 465 dosyada anlaşma sağlandı. İşçi – işveren uyuşmazlıklarında 3 bin 693, telif haklarından kaynaklanan tazminat ve alacaklarında 252, maddi – manevi tazminatta 151, borç – alacak ilişkisinde 122 dosya görüldü. 196 dosyada ise sonuç alınamadı.

İZMİR EKONOMİ’DEN İÇMİMARLIĞIN BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ’NE ÜYELİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Uluslararası İçmimarlar/ İç Mekân Tasarımcıları Federasyonu’nun  (IFI) eğitim üyeleri arasına katıldı. İçmimarlığın Birleşmiş Milletleri olarak tanımlanan federasyona eğitim üyeliği onaylanan İzmir Ekonomi Üniversitesi, içmimarlıktaki uzmanlığını uluslararası boyuta taşıdı.

TASARIMIN BİRİNCİ LİG YILDIZLARI

Dünya tasarımla güzelleşecek ilkesinden hareket eden İzmir Ekonomili gençler, İtalya’da girdikleri yarışmalarda kazandıkları birinciliklerle tasarımcı yönlerini güçlendirecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu Pırıl Ceyin Karakurt, Milano Avrupa Dizayn Okulu’nun (IED) açtığı yarışmada, Türkiye’den katılan güzel sanatlar fakülteleri arasında birinci olarak yüksek lisans bursu kazandı. İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu Begüm Sena Önal da, İtalyan Dışişleri Bakanlığı’nın “Invest Your Talent in Italy” bursu ile eğitim alacak.

GENÇLERE KARİYER TASARIMI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), geleceğin girişimcilerine yol gösteriyor. İEÜ Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “Üniversitesi Eğitiminde Girişimci Ruhu ve Kariyer Tasarımı” başlıklı konferansta, iş hayatına giden yolda üniversite yaşamını verimli kılmanın yolları anlatıldı.