İZMİR EKONOMİ’DEN “ÇAY TİRYAKİLERİNE” TASARIMLAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencileri, çay tiryakileri için  “çayhane” tasarladı. Türk kültür yaşamında yaygın bir yeri olan çay bahçeleri için öğrenciler, kullanışlı ve modern sehpalar ve masalar oluşturdu. İEÜ Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri de küp formundan yola çıkarak, kitaplıklar ve oturma gruplarını İzmir Mobilya Fuarı’nda katılımcılara sergiledi.

KARİYERE ÖĞRENCİ ADIMLARI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) kariyerine farklı firmalarda yön vermek isteyen öğrencilerini ve mezunlarını Kariyer Günleri kapsamında insan kaynakları yöneticileriyle bir araya getirdi. Etkinlikte, 29 firmanın insan kaynakları yetkilileri, mezun ve öğrencilerle mülakat yaptı.

'GÖREVİMİZ MARS!'

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) genç mimarları Mars’ı inşa ediyor. NASA’nın Mars’ta bir zamanlar dünyaya benzeyen bir atmosfer ve su olduğuna dair kanıtların bulunduğunu duyurmasının ardından geleceğin mimarları, 2024 yılında Mars’a gönderilmesi hedeflenen ilk insan kolonisinin yaşamı için tasarımlar geliştirdi. “Görevimiz Mars 2024” başlıklı çalıştayda, çam kozalağı, helikopter böceği, salyangoz gibi çeşitli bitki ve hayvanlardan esinlenen 102 öğrenci, ilk insan kolonisi için mimari tasarımlarını hazırladı, sunumlarını sanal gerçeklik aracılığıyla yaptı.

TASARIMDA ŞOV ZAMANI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde moda şöleni yaratacak.  Öğrenciler, deneysel ürünlerden film kahramanlarına dek tasarladıkları giysileri, 10 Mart, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00’de iki ayrı defilede sergileyecek. 40 öğrencinin 95 farklı tasarımını podyuma taşınacak. Öğrenciler, aynı zamanda “Defile Organizasyonu ve Koreografisi” dersinin yansımasını da gerçekleştirerek tüm organizasyonu baştan sona yapacak.

İZMİR EKONOMİ ÖĞRENCİLERİNE GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, “Uygulamalı Girişimcilik Dersi”’nde iş modellerini belirledi. Dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler, KOSGEB İzmir Güney Bölge Müdürü Recep Özçevik, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fehmi Baklacı’dan sertifikalarını aldı. Öğrenciler, böylece KOSGEB tarafından verilen uygulamalı girişimcilik desteğini almaya hak kazandı. İş fikirlerini hayata geçirmek isteyen öğrenciler, 50 bin TL'si hibe 100 bin TL'si 54 ay faizsiz geri ödemeli kredi şeklinde 150 bin TL'lik destek alacak.

‘AİLE YEMEKLERİ ÇOCUKLARI GÜÇLENDİRİR’

Bir arada yemek yemeği seviyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle yaptığı Aile Yapısı Araştırması’na göre hafta içinde akşam yemeğinde yüzde 78,2, hafta sonları da yüzde 83,1 oranında bir araya geliyoruz. Hafta içinde sabah kahvaltısında bir araya gelme oranı yüzde 43,4’te kalırken, bu oran hafta sonu yüzde 72,3 oldu. Uzmanlar, ailenin birlikte yemek yemesinin çocuklar ve gençler üzerinde olumlu etkisine dikkat çekiyor.

DİL BEYNİ GELİŞTİRİYOR

Dil bilmek, beynimizin iki yarısını kullanmamızı sağlıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Filiz Mergen tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Türkçe ve İngilizceyi eş zamanlı olarak öğrenenlerin iki dildeki sözcükleri algılama hızı ve cevaplarının doğruluk oranları aynı şekilde gerçekleşiyor. Sadece Türkçe bilenlerin ise sözcükleri beyinin sol yarı küresinde daha hızlı algıladıkları ortaya çıktı.

FARK YARATANLAR İZMİR EKONOMİ’DE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çalışma yaşamında fark yaratanları, öğrenciler ve profesyonellerle buluşturuyor. İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik İEÜ İşletme Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilecek “2. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde iş yaşamındaki atılımlarıyla dikkat çeken yöneticiler deneyimlerini aktaracak.

ÇOCUĞUN İLK EĞİTİMİ ANNEDEN

Türkiye’de çocuklar, eğitimlerini ailede alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Aile Yapısı Araştırması sonuçlarında 0  - 5 yaş aralığındaki çocukların bakım işini yüzde 86 oranında annelerin üstlendiği ortaya çıktı. Annelerin yerini yüzde 7,4 ile en fazla anneanne veya babaanne üstlenirken, bakımın kreşte veya anaokulunda sağlanma oranı yüzde 2,8’lerde kalıyor. Uzmanlarsa, bu dönemin eğitimdeki önemine dikkat çekiyor.

HIZLI ve GÜÇLÜ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

İzmir Ekonomili gençler, kendi elektrikli arabalarını üretecek. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen elektrikli araba yarışmasına “Ecowheel” adlı takımla katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, arabalarını yapmak için 35 bin TL destek aldı. Teknolojik gelişime katkı sağlamak, alternatif, temiz enerji kaynaklarında farkındalık oluşturmak, mesleki deneyim kazandırmak amacıyla 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen etkinlikte, İEÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin öncülüğünde kurulan takım, 21 – 27 Ağustos’ta yapılacak yarışlar için elektrikli arabalarını hazırlıyor. "TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle" yarışmasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni 25 kişilik bir ekip temsil edecek.