ARTIK İTİRAZLAR GÜZELBAHÇE TEKNOLOJİ ÜSSÜNÜN YAPIMINA ENGEL OLAMAYACAK’

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzelbahçe’de bilim vadisi yaratacak. Üniversiteye ait Güzelbahçe’deki araziye ilişkin planların iptali istemiyle çeşitli kurumlar ile TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davalar reddedildi. Toplam büyüklüğü 22 hektar (220 dönüm) olan Güzelbahçe’deki alanın “üniversite yerleşke alanı” olarak belirlenmesine yapılan itirazlar ortadan kalktı. Master planları da tamamlanan İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzelbahçe Kampüsü’nün yapımı 1/25000, 1/5000, 1/1000 planlarının da yapımıyla başlayacak.

“TABULARA NE KADAR BAĞLIYIZ?”

Belçika, Almanya, Macaristan, Hollanda, Polonya, İspanya, İngiltere ve Türkiye’nin cinsiyetlere bakış açıları incelenecek. “Homo’poly” adı verilen Avrupa Birliği projesinde, insanların tabulara ne kadar bağlı olduğu ölçülecek. Eğitimde tabuların yeri sorgulanacak.

KENTLER İÇİN ENTEGRE ÇÖZÜMLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Hakan Çakır, İstanbul’da gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Akıllı Binalar ve Kentler için Entegre Çözümler” Platformunda “ulaşım” alanında yapılan yarışmada “Gelecekteki Ulaşım Sistemleri için talep edilen Mimari Dizaynlar” makalesi kabul edilerek, kitap projesinde yer alma hakkı kazandı.

BASİT ÖNLEMLER DEPREMDE HAYAT KURTARIYOR

Deprem öncesinde alınan basit önlemler hayat kurtarıyor. Yatak altlarının, bazaların kitaplarla doldurulmasını öneren uzmanlar, “Kitaplar ya da ansiklopediler üzerinden tank bile geçse dağılmaz, dirençlidir. Hayatta kalırsınız” diyor.

‘MODA SANATI SEVDİ!’

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde 2017’yi karşılayan yeni tasarımlarını sunacak. 23 Aralık, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00’de iki ayrı defilede 40 öğrencinin 95 farklı tasarımı podyuma taşınacak. İzmir Ekonomili Moda Tasarımcıları ‘Moda sanatı sever’ diyecek.

KALP KIRIKLIĞINA İYİ GELEN KÖK HÜCRELER

Bebek kordonundan alınan kök hücreler bypass ameliyatı sırasında kalbin hasarlı alanlarına aktırıldı. Hasarlı dokunun küçültülmesini ve hastaların hayatını daha rahat yaşamasını amaçlayan çalışma tıp dünyasında yeni bir tedavi yaklaşımı getirecek. Çalışmayı gerçekleştiren ekibin başında yer alan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Can, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi'nin konuğu oldu.

ÇEVİRİ, ÇEVREYİ GÖRMEDİ!

Çocuk edebiyatı çevirilerinde, çevre bilincinin göz ardı edildiği ortaya çıktı. İngilizceden Türkçeye çevrilen çocuk edebiyatı kitaplarını inceleyen uzmanlar, çevre, bitki, doğayla ilgili sözcüklerin azaltıldığını, çocuk okurların başka kültürlerle tanışmasının önüne geçildiğini belirtiyor.

TESADÜFLE BAŞLADI MİLLİ TAKIMLA ŞAMPİYONLUĞU YAŞADI

Yüzücü olarak başladığı spor yaşamı, ona tarihi başarı getirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Alper Özer’in yer aldığı Sualtı Ragbi Genç Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu. 13 milli sporcu arasında bulunan ve ilk kez katıldıkları Dünya Sualtı Aktiviteleri Federasyonu (CMAS) Açık Avrupa ve Avrupa Gençler Sualtı Şampiyonası’nda kupa kazandıran Özer, “Bu gururu ülkemize yaşattığımız için mutluyum. Ragbi sporunun tanınması için de fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

ULAŞIMDA EMPATİ DÖNEMİ

İzmir’de her gün binlerce yolcuyu taşıyan ESHOT Genel Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görevli 2 bin 730 personel, empati kurma, stresle başa çıkma ve öfke kontrolünü öğreniyor. Yoğun stres altında görev yapan şoförler İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde iletişim becerilerini geliştiriyor. 2017 yılı sonunda eğitimler tamamlanınca İzmir’in ulaşımında empati dönemi başlayacak.

AIDS’TE RAKAMLAR ÜRKÜTÜYOR!

HIV/AIDS vakalarında artış Türkiye’yi riskli ülkeler sınıfına alıyor. 2005 yılında HIV/AIDS’li hastanın 292 iken bu rakamın 2015’in ilk 11 ayında bin 525’e yükseldiği belirtildi. Verilerin yüzde 522 artış gösterdiğini belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Op. Dr. Yavuz Selim Süral, “Türkiye, dünyada HIV/AIDS açısından hastalığın az sıklıkta görüldüğü ülkeler arasında değerlendirilmesine rağmen son yıllarda tespit edilen sayılardaki hızlı artış dikkati çekmektedir” dedi.