KÂĞIDIN SANATA DÖNÜŞÜMÜ İZMİR EKONOMİ’DE

Kâğıtlardan ince ince işlenen sanat eserleri İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) beğeniye çıktı. Litvanya Geleneksel Sanatlar Birliği üyeleri tarafından hazırlanan sergi, Litvanya Ankara Büyükelçisi Audris Brüzga’nın katılımıyla İEÜ Çok Amaçlı Salonda açıldı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ile de görüşen Büyükelçi Brüzga, iki ülke arasında eğitim işbirliğini geliştirmek istediklerini vurguladı.

YENİ ROMANTİZM İZMİR EKONOMİ’DEN PODYUMA ÇIKIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde 2018’i tasarımlarıyla karşılayacak. İzmir Ekonomili tasarımcılar, 22 Aralık, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00’de yapılacak iki ayrı defileyle koleksiyonlarını beğeniye sunacak.

AVRUPA’NIN GELECEĞİNE İZMİR EKONOMİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde endüstri mühendisliği ve işletme eğitimi alan 300’ü aşkın öğrenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) buluştu. Almanya, İsveç, Finlandiya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Rusya gibi farklı 31 ülkeden öğrencilerin oluşturduğu Avrupa Endüstri Mühendisleri ve İşletme Öğrencileri Topluluğu (ESTIEM) üyeleri, İEÜ Endüstri Sitemleri Topluluğu ESTIEM Komitesi organizasyonuyla İzmir’i yakından tanıdı. Avrupa’nın en büyük öğrenci toplulukları arasında yer alan ESTIEM öğrencileri genel kurullarını da İEÜ bünyesinde gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİ KONSEYİNDEN ZİYARET

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğrenci Konseyi Üyeleri, görevi devralışlarının ardından İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Rebii Akdurak, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve İEÜ Genel Sekreteri Levent Gökçeer’i ziyaret etti.

ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ İZMİR EKONOMİ’DE AÇILDI

“Dünya ekonomisinin lokomotifi Çin ile daha çok ticaret için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde daha fazla öğrenciye Çince öğreteceğiz”

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu işbirliğiyle Çince dil eğitimi ve kültür tanıtımı amaçlı "Çin Kültür Merkezi”  İEÜ Balçova Kampüsü’nde açıldı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian’ın katıldığı açılışta, İzmir Ticaret Odası’nın, Çin’de İzmir’in tanıtımını yapmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde işbirliği yaptığı Ionic Media ajansının temsilcileri ile Çinli gazeteciler de yer aldı.

YEMEK KÜLTÜRÜNE ULUSLARARARASI BAKIŞ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Uluslararası Yemek Festivali gerçekleştirildi. Güney Afrika, Gambia, Endonezya, Kırgızistan, Hollanda, İtalya, İngiltere, ABD, Kanada, Venezuela, Kolombiya ve Türkiye’yi içeren 12 farklı ülkenin yerel yiyecekleri, festivalde katılımcılara sunuldu.

EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN

Ege’nin yöresel tatları, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde konukların damaklarını şenlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir’de düzenlenen kongre kapsamında, Ege Bölgesi’nin yöresel tatları İzmir Ekonomili şeflerin elinden lezzet şölenine dönüştü.

İLETİŞİMİN GÜCÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından “1. Bütünleşik İletişim Günü”  gerçekleştirildi. Markaların tek yönlü iletişiminin yeterli olmadığı, tüketicilerin ve çalışanların söylediklerinin günümüzde etkili olduğu belirtildi.

CUMHURİYET DÖNEMİNİN ÇOK YÖNLÜ ÇEVİRMENLERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Cumhuriyet döneminin çok yönlü çevirmenlerini işledi. Sabahattin Eyüboğlu’ndan Nazım Hikmet’e, Yaşar Nabi Nayır’dan, Talat Sait Halman’a, Cemal Süreya’ya, Halit Ziya Uşaklıgil’e, Mina Urgan’a, Sabahattin Ali’ye dek çok yönlü çevirmenlerin hayatlarının ve mesleki gelişimlerinin islendiği poster sergisi gerçekleştirildi.

SOKAK LEZZETLERİ SAĞLIKLI HALE GELİYOR

Sokak lezzetleri, İzmir Ekonomili Şef Muzaffer Özdamar’ın elinden sağlıklı hale dönüşüyor. Snakk Street Food adıyla kendi markasını yaratan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Özdamar, temiz, sağlıklı ve lezzetli sokak yiyecekleri hazırlıyor.