EGE MUTFAĞINA MONTREAL’DEN DOKUNUŞ

İzmir, Dünya Gurme Şehirler Birliği (Reseau Delice) üyesi Montreal kentinin 375. kuruluş yıldönümünde, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce tanıtıldı.

BU BAŞARI PERİ MASALLARINI KISKANDIRIR

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, gençlerin karanlık dehlizlerde kaybolmasına izin vermeden onların yollarını açmanın yetişkinlere düşen en büyük görev olduğunu söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2. İnsan Kaynakları Zirvesi: Fark Yaratanlar başlıklı etkinlikte gençlere seslenen Öztürk, kendi hikâyelerinin peri masalı olmadığını, öğretmen çiftin el birliğiyle, omuz omuza çalışarak, 11 yıldır müşteri memnuniyetinde birinci olan Türk sermayeli OPET’i kurduklarını kaydetti.

GELECEĞİN BİLİM DÜNYASINA IŞIK TUTULUYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) geleceğin havacılık ve uzay mühendislerinin yetişmesi için gençlerin hayallerine ışık tutuyor. Bu yıl ilk öğrencilerini alan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nde ulaşım, keşif, haberleşme ve savunma alanlarındaki güvenli, çevreye duyarlı hava ve uzay araçlarıyla birlikte teknolojilerini oluşturacak gençler yetiştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi, evrenin işleyişi üzerine çalışmalar yapmak isteyen 8. sınıf öğrencisi Görkem Özgür Genç’in hayaline ortak oldu. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’a ulaşarak projesini anlatan Genç, araştırmalarını geliştirebileceği teleskoba kavuştu. Başkan Demirtaş, Genç’e çalışmalarını geliştirmesi için teleskop hediye etti.

İŞ DÜNYASININ FARK YARATANLARI İZMİR EKONOMİ’DE

Çalışma yaşamında fark yaratanlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) “2. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde deneyimlerini aktardı. İnsan kaynakları yöneticileri ile öğrencilere yönelik gerçekleştirilen zirvede, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Hugo Boss İzmir Genel Müdürü Joachim Hensch, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Mete Meleksoy, Sahibinden.com İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker Pamuk, başarılı kariyer yaşamlarını paylaştı.

MODA TASARIMINA YENİ SOLUK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde moda şöleni yarattı. Genç tasarımcılar, deneysel ürünlerden film kahramanlarına dek 96 farklı kıyafet tasarladı, İEÜ’lü öğrenci mankenler, tasarımları podyumda sundu. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich’in kumaş atıklarını değerlendirerek hazırladığı ve adını “Bahar Temizliği” verdiği 25 farklı tasarımdan oluşan koleksiyon da izleyenlerin beğenisini topladı.

‘YGS SADECE BİR SINAV’

Üniversite öğrencisi olmak için adaylar, ilk aşacağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için saatler sayıyor. 2 milyon 265 bin 902 öğrenci sınav için kayıtlanırken, uzmanlar “sınavın hayatın sonucu değil, sadece bir sınav” olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguluyor.

AYAKKABI SEKTÖRÜNE YENİ SOLUK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı, sektörün kalbinin attığı İzmir Ayakkabı Fuarı’na tasarımlarıyla farklılık katıyor. Bu yıl ilk öğrencilerin alındığı programda gençler ilk tasarımlarını sektör temsilcilerinin beğenilerine sunuyor, büyük ilgi gören stantta gençler tasarımlarına iş teklifleri de alıyor. Fuarda, İEÜ Ayakkabı Tasarımı ve Programı’nın yer aldığı stant, sektör temsilcileri dışındaki tek eğitim kurumu özelliğini taşıyor.

İZMİR EKONOMİLİLER TÜRKİYE FİNALİNDE

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileri, Sertifikalı Finansal Analist (Chartered Financial Analyst - CFA) tarafından gerçekleştirilen CFA Enstitüsü Küresel Yatırım Araştırma Yarışması (CFA Research Challenge) Türkiye finali seçmelerinde ilk beşte yer aldı. Her yıl gerçekleştirilen yarışmaya, dünya genelinde 2 bin 500 ekip, finale kalmak için çalışıyor.

İZMİR EKONOMİ’DEN FESTİVALDE İLK

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirdiği 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Psikoloji Bölümü öğretim elemanları ile öğrencilerinin oluşturduğu Odyø Vijul ile Expérience Limite grupları bir ilke imza attı.

JAPONLARIN DOĞA SEVGİSİ İKİNCİLİK GETİRDİ

Japonca eğitimi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Görsel İletişim Tasarım Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Zeynep Acarlı’ya Japonca konuşma yarışmasında ikincilik getirdi. Acarlı, İEÜ’de ikinci yabancı dil eğitimini aldığı Japonca ile 'Penceremden Japonya: Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması'nda “Hanafuda: Japonya Geleneksel Kart Oyunu” başlıklı sunumla, Japonların doğa sevgisini anlatarak ikinci oldu.