MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ

Çikolata dünyasının lezzetleri minik ellerden çıktı. İzmir Çikolata Festivali’nde çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle birbirinden tatlı lezzetlere imza attı. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla çocuklarla mutfağa giren şefler, miniklerle birlikte mozaik pasta yaptı.

TURGUTLU, İZMİR EKONOMİLİ ÖĞRENCİLERLE BÜYÜYECEK

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın arasında Turgutlulu gençlerin aydınlık geleceği için protokol imzalandı. İEÜ’de gerçekleştirilen protokol töreniyle Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı. Törene, Başkan Demirtaş ve Aydın’ın yanı sıra İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan katıldı.

ALERJİ MEVSİMİ KAPIDA

Bahar günlerinin gelmesiyle birlikte alerji mevsimi de kapımızı çalıyor. Kaşıntı, hapşırma, burun akıntısı, boğazda gıcık, öksürük gibi belirtilerle kendini gösteren alerji, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre günümüzde dünya nüfusunun yüzde 20’sini etkiliyor. Uzmanlar, son yıllarda alerjik hastalıkların görülme sıklığının artığını, bunda özellikle polen, çiçek tozları, besinler, ısı, nem, rüzgâr, basınç ile küresel iklim değişikliğinin etkili olduğunu vurguluyor.

KİTAP GELECEĞİN HAZİNESİNİ OLUŞTURUYOR

Kitaplar, çocuğun hayal dünyasının gelişmesine, düşünme gücünün artmasına, anadilini daha kolay öğrenmesine, kelime hazinesinin gelişmesine yarar sağlıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 78 milyonluk Türkiye nüfusunda kişi başı 8,4 kitap düşüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2017 Yılı Performans Programı’nda yer alan tabloya göre, 2017’de öğrenci başına düşen kitap sayısının ilkokuldayken 25 iken, yaş büyüdükçe de kitap okuyan öğrenci sayısının azaldığına dikkat çekiliyor.

‘EĞİTİMLE ŞAKA OLMAZ’

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk eğitim sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, “Eğitimle şaka olmaz” dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Kulübü’nün konuğu olan Prof. Dr. Ortaylı, Türkiye’nin nadir olarak genç nüfuslu ülkeler arasında yer alacağını söyledi.

KUŞADASI’NA ATIKSIZ RESTORAN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, Kuşadası’ndaki tarihi TARİŞ binasını “Sıfır Atık” restorana dönüştürmek için kolları sıvadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 9 bin 958 dönümlük arazi içerisinde bulunan tarihi bina için projeler geliştiren İzmir Ekonomili tasarımcılar, yiyecek israfının da önleneceği ve tarihi dokuya zarar vermeyen restoran projeleri hazırladı.

MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu’na konuk oldu, minik şeflerle birbirinden lezzetli kurabiyeler pişirdi. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla anaokulu öğrencileriyle mutfağa giren genç şefler, miniklerle birlikte kurabiye ve pasta yaptı.

DÖNÜŞÜM BU SERGİDE

Atık kumaşlar, kâğıtlar, plastikler, eski giysiler yeniden kullanım için sanat eserine dönüştü. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler, fakülte bünyesinde topladıkları atık malzemelerden oluşturdukları kostüm, elbise, defter, kolye, kalemlik, lamba, bebek ve çantaları, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Geri Kazan! Üst – dönüşüm tasarım” başlıklı sergiyle beğeniye sundu. Sergi 30 Mart’a dek ziyarete açık olacak.

BİR GÜNLÜĞÜNE ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Eğitim, kromozon saymıyor. Down sendromlu gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın konuğu oldu. Öğrenciler, İEÜ İletişim Fakültesi stüdyolarında reji masasında program yönetti, İEÜ Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’nın laboratuvarlarında deney yaptı.  Öğrenciler, aynı zamanda ilk ve acil yardım dersine katıldı, müzik dersinde ritim tuttu.

TEKNOLOJİ EĞİTİMİ OLMALI

Teknolojik gelişmeler, kredi kartı kullanımda güvenlik önlemlerini arttırıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda bankalar artık müşterilerine kredi kartı gönderirken online alışveriş özelliğini kapalı hale getirecek.  Müşteri, kartını aldıktan sonra banka müşteri hizmetleri ile görüşüp internet kullanımı için onay verecek. Mevcut kartlar için de müşteri, bankaya 17 Ağustos’a kadar online işlemler konusundaki kararını bildirecek.  BDDK’nın kararını değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner, önlemlerin yerinde olduğunu ancak Türkiye’de acilen teknoloji eğitimi seferberliği gerçekleştirilmesinin zorunluluk oluşturduğunu söyledi.