MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!

Fırından yeni çıkan ekmek kokusu evleri saracak. İtalya, Fransa ve İsrail’e özgü ekmekler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce gerçekleştirilecek “3 Ülke 3 Ekmek” atölye çalışmasında katılımcılara aktarılacak. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden Şef Oğuz Olgun yönetiminde 21 Ocak’ta yapılacak atölye çalışmasında, İtalya’nın Focaccia, Fransa’nın Brioche ve İsrail’in Challah ekmekleri sofraları süsleyecek. Katılmak isteyenler, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’ne başvurabilecek.

MÜZİK ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Müzik aleti kullanmak, öğrenme becerilerini geliştiriyor. Gitardan davula, piyanodan kemana dek herhangi bir müzik aleti kullananların algıları daha yüksek oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü öğrencileri yaptıkları araştırmada, müzik aleti kullananların herhangi bir enstrüman kullanmayana göre daha kolay öğrendiklerini ortaya çıkardı.

EGE MUTFAK KÜLTÜRÜ MONTREAL’DE

İzmir’in üyesi olduğu Dünya Gurme Şehirler Birliği (Reseau Delice) Montreal kentinin 375. kuruluş yıldönümünü dünyanın farklı lezzetleriyle kutlayacak. 25 Şubat’ta başlayacak kutlamalarda, Ege’nin eşsiz lezzetleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce tanıtılacak.

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ EĞİTİMİ ALAN İZMİR EKONOMİLİLER, SEKTÖRÜ DÜNYAYA TAŞIYACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı bünyesinde yetişen gençler, ayakkabı sektöründeki tasarımlarıyla yeni bir soluk getirecek. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, ayakkabı sektörüne 25 yıldan bu yana destek olduklarını, İzmir’de 1990’lı yıllarda ayakkabı üretimi yapan bir işletme bulunduğunu, ama bugün 100’leri aştığını söyledi.

‘SİGARA İÇİMİ ÖZENDİRİLMEMELİ’

Sigara, gençler arasında “sosyalleşme” aracına dönüşüyor. Gençlerin sigaradan kaynaklanan rahatsızlıkları hissetmediğini, bu nedenle sigara içmeyi sürdürdüğünü belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ersil Soysal, sigaraya bağlı hastalıkların yıllar içerisinde ortaya çıktığını, tedavilerin hem maddi yük getirdiğini hem de zor süreçler taşıdığını söyledi.

‘BAŞARILARINI ARTTIRMAK İSTEYENLER İÇİN’

Kariyerlerine farklı yön vermek isteyen gençler ve profesyoneller için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına başvurular başladı. Tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği akademik yaşamda, öğrenciler, elektronik mühendisliğinden finansa, lojistik yönetiminden sağlık kuruluşları yöneticiliğine dek farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yakalayacak.

GELECEĞİN OYUNLARI 48 SAATTE OLUŞACAK

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getirecek. 110 katılımcı 48 saat içerisinde oyunlar geliştirecek, alanında uzman yazılımcıların destek vereceği etkinlik için başvuralar 10 Ocak’ta son bulacak.

TARİHİ YAPILAR KENTİ BESLİYOR

Tarihi yapıların onarımı kültür çekim gücü oluşturuyor ve kent ekonomisini besliyor. Kültürel mirasın yeniden kazandırılması çalışmaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, İzmir’de 2016 yılında 22 tarihi yapıya destek sağlandı. Ödemiş, Konak, Foça, Bergama, Bayraklı, Tire’de 9 yapı için 460 bin lira uygulama yardımı ödenmesi öngörülürken, 13 yapının da yüzde 60’ı için 247 bin 201 liralık proje yardımı yapıldı.

GÜNIŞIĞI VERİMİ ARTTIYOR

Gün ışığına yakın aydınlatma, çalışma hayatını kolaylaştırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Melis Örnekoğlu, içmekanlarda aydınlatma tasarımı üzerine yaptığı araştırmada, çalışma hayatında ışığın rengi, şiddeti ve sıcaklığının insanlar üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Örnekoğlu’nun araştırmasına katılanların yüzde 63’ü günışığında çalışmanın verimi arttırdığını, rahat bir ortam sağladığını, floresan ışığının ise gözleri yorduğunu aktardı.

RENKLER KORKUYU YENİYOR

Çocukların diş tedavisi korkusu çizgi film kahramanlarıyla ve renkli hekim önlükleriyle son buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) bünyesinde gerçekleştirilen araştırmada, çocuk hastaların renkli önlük giyen diş hekimlerinin yaptığı tedavi sırasında korku duymadıkları belirlendi. İEÜ Psikoloji Bölümü Öğrencileri Özlem Cumbul ve Nesrin Çalışkan, çocukların yaşadığı diş hekimi korkusunun nedenlerini araştırdı. İEÜ Psikoloji Bölüm Başkanvekili Doç. Dr. Seda Dural yönetimindeki çalışmada, çocuk hastaların beyaz ve renkli önlükle tedavi uygulamasında yaşadığı korku derecelerini ortaya koydu. Çocukların kalp ritimlerinin de ölçüldüğü araştırmada, beyaz önlüğün korkuyu arttırdığı belirlendi, kazanan renkli önlükler oldu.