YEMEK KÜLTÜRÜNE ULUSLARARARASI BAKIŞ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Uluslararası Yemek Festivali gerçekleştirildi. Güney Afrika, Gambia, Endonezya, Kırgızistan, Hollanda, İtalya, İngiltere, ABD, Kanada, Venezuela, Kolombiya ve Türkiye’yi içeren 12 farklı ülkenin yerel yiyecekleri, festivalde katılımcılara sunuldu.

EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN

Ege’nin yöresel tatları, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde konukların damaklarını şenlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir’de düzenlenen kongre kapsamında, Ege Bölgesi’nin yöresel tatları İzmir Ekonomili şeflerin elinden lezzet şölenine dönüştü.

İLETİŞİMİN GÜCÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından “1. Bütünleşik İletişim Günü”  gerçekleştirildi. Markaların tek yönlü iletişiminin yeterli olmadığı, tüketicilerin ve çalışanların söylediklerinin günümüzde etkili olduğu belirtildi.

CUMHURİYET DÖNEMİNİN ÇOK YÖNLÜ ÇEVİRMENLERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Cumhuriyet döneminin çok yönlü çevirmenlerini işledi. Sabahattin Eyüboğlu’ndan Nazım Hikmet’e, Yaşar Nabi Nayır’dan, Talat Sait Halman’a, Cemal Süreya’ya, Halit Ziya Uşaklıgil’e, Mina Urgan’a, Sabahattin Ali’ye dek çok yönlü çevirmenlerin hayatlarının ve mesleki gelişimlerinin islendiği poster sergisi gerçekleştirildi.

SOKAK LEZZETLERİ SAĞLIKLI HALE GELİYOR

Sokak lezzetleri, İzmir Ekonomili Şef Muzaffer Özdamar’ın elinden sağlıklı hale dönüşüyor. Snakk Street Food adıyla kendi markasını yaratan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Özdamar, temiz, sağlıklı ve lezzetli sokak yiyecekleri hazırlıyor.

İZMİR EKONOMİ’YE ‘EN İYİ EĞİTİM BiNASI’ ÖDÜLÜ VERİLDİ

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu, “Sign of The City Awards 2017” yarışmasında “En İyi Eğitim Binası” alanında ödülün sahibi oldu. Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilen yarışmada, bina tasarımı “En İyi Mimarı Tasarım Binası”  alanında da finalist oldu.

HUZUREVİNE BÜYÜKLERİ İLHAM VERDİ

Türkiye nüfusu yaşlanırken yeni girişimcilik hikâyelerini de beraberinde getiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine 2016 yılında yaşlıların nüfusa oranı yüzde 8.3’e yükseldi.  6 milyon 651 bin 503 kişinin yaşlı olduğu kabul edilirken, huzurevi ve yaşlı bakım merkezleri sayıca yetersiz kalıyor. Yaşlıların kendi yaş aralığındakilerle zaman geçirmesi ve sağlıklı yaşam içerisinde olmaları için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Alphan Çelikel, ata topraklarında “büyüklerine” sahip çıkma ve onlara yeni bir yaşam sunma yolunu seçti. Çelikel, dedesi Kani Çelikel ile Mordoğan’da yaşlılar için sağlıklı yaşam ve yaş alma merkezini kurdu.

AIDS HAKKINDA BİLGİ TELEVİZYON ve İNTERNETTEN

Gençler, HIV/AIDS hakkında bilgiyi internet ve televizyonlardan öğreniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerinin, 350 genç arasında gerçekleştirdiği ankete göre katılımcıların yüzde 87’si bilgiyi internetten, yüzde 40’ı televizyondan, yüzde 39’u da derslerden öğreniyor. Ankette gençlerin yüzde 75,4’ü hastalığın bağışıklık sistemini etkilediğini, yüzde 95,9’u hastalığın bulaşma yollarında korunmasız cinsel ilişkinin yer aldığını, yüzde 92,3’ü kan yoluyla bulaştığı cevabını verdi.

‘MEZUNİYET SONRASINA EKONOMİYLE HAZIRLIKLI OLUN’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nün konuğu olan Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’deki genç işsizliğin yüzde 20 olduğunu, mezuniyet sonrası için gençlerin çok iyi hazırlanması gerektiğini kaydetti. İEÜ Konferans Salonu’nda “Ekonomik Görünüm: Türkiye ve Dünya” başlıklı konferansta konuşan Eğilmez, gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Kendi bölümünüzde öğrendiklerinizle yetinmeyin. Muhasebe, hukuk, ekonomi mutlaka öğrenin.  Hangi bölümde olursanız olun ekonomi ile ilgili kitapları okuyun. Yan derslerle eğitiminizi tamamlayın” dedi.

DÜNYA TASARIMINDA İZMİR’E YENİ GÖREV

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Demirbaş, Türkiye’yi Uluslararası İçmimarlar/Tasarımcılar Federasyonu’nda (IFI) temsil edecek. Federasyonun Nijerya’nın Lagos kentinde yapılan 28. genel kurulunda, Doç. Dr. Demirbaş, Avrupa’dan Temsilci Meslek Elçisi olarak görevlendirildi.