“SOSYALLEŞMEK İÇİN KAHVE TÜKETİYORUZ”

‘Bir kahvenin 40 yıl hatırı var’ sözü 3. nesil kahvecilerle doğrulanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen – Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrencisi Ekin Dorak, günlük kahve tüketimi alışkanlıklarına yönelik yaptığı araştırmada, müşterilerin yüzde 60’ının 3. nesil kahvecileri sosyal bir alan olarak gördüğünü ve gün içinde bir fincandan fazla kahve içtiğini belirledi.

İZMİR’DEN LONDRA’YA MİMARİ TASARIM

İzmir Ekonomili genç mimarlar, tweetler üzerinden yola çıkarak yaptıkları kent tasarımını İngiltere’de sergileyecek. Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “bir anda ortaya çıkan” (pop up city) temalı tasarım festivalinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri İzmir’i temsil edecek.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİNE DERİNLEMESİNE BAKIŞ

İzmir Ekonomi Üniversitesi‘nde (İEÜ) “Lisansüstü Eğitimde Danışmanlık” çalıştayı gerçekleştirildi. İEÜ Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, İşletme ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri tarafından gerçekleştirilen çalıştayda, lisansüstü eğitimde öğrenci ve danışman iletişimi üzerinde duruldu. Çalıştaya, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar’ın yanı sıra enstitü ve fakültelerden 71 akademisyen ve lisansüstü öğrencisi katılım gösterdi.

AKAN YAŞAMA YÖN VEREN MİMARLAR

İzmir Ekonomili mimarlar, “akış” teması üzerinden mimariye yeni bir yön verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, bitirme projelerinde Basmane ve Bornova’nın Karaçam Köyü’nü sosyal yaşam alanlarıyla donattı. Diğer yandan öğrenciler, çok katlı binaların kentsel yaşama etkileri üzerinde yeni tasarımlar üretti.

ÇEVİRİDE ÇOCUK EDEBİYATI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü “Çocuk Yazını ve Çevirilerine Ekoeleştirel bir Yaklaşım” başlıklı panele ev sahipliği yaptı. Etkinliğin ilk oturumunda Doç. Dr. Necdet Neydim, Doç. Dr. Oğuz Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Banu Akçeşme ve Yrd. Doç. Dr. Önder Çetin, çocuk edebiyatı, çocuklar için ekolojik okuryazarlık eğitimi, Türkiye’de ve dünyada ekoeleştiri ve İngilizce ders kitaplarındaki doğa temsili konulu sunumlar yaptı.

ENGELLER TANGO İLE AŞILDI

Özel eğitime ihtiyaç duyan gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ile Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu öğrencilerinin desteğiyle tango gösterisi sundu.

ÜRETEN KADIN “MUTLU”

Üreten kadınların mutlulukları ve özgüveni artıyor. Seferihisar’daki kadın üreteci pazarlarında araştırma yapan İzmir Ekonomili sosyologlar, kadınların çalışmaya başladıktan sonra yaşam kalitesinde artış yaşandığı ve birçok üretici kadının antidepresan kullanımını bıraktığını belirledi.

KARNE ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN KAYNAK

Okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve lise sıralarında eğitim gören 17 milyonu 553 bin 661 öğrenci karne alıyor. Öğrenciler, yaz dönemi tatillerinin başlaması için heyecan duyarken uzmanlar, karnelerin çocukların kendilerini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiğini aktaran kaynak olduğunu belirtiyor.  İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, karnenin çocuğun yıl içerisindeki performansını yansıttığını ancak bunun çocuğun kişiliğinin değil akademik gelişiminin çıktısı olduğunu söyledi.

‘BANKACILIKTA ÇALIŞMA ALANI GENİŞLEDİ’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından gerçekleştirilen “4. Finans Sohbetleri”nin konuğu Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil oldu. Öğrencilere Türk bankacılık sistemi ve bankacılık kariyeri üzerine görüşlerde bulunan Erbil, kariyerinde lider olmak isteyenlere en güzel olanağı sunan sektörlerden birinin bankacılık olduğunu aktardı.

‘MODA SANATI SEVDİ!’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim yolculuklarını “Moda Sanatı Sever” adlı defileyle tamamladı. İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilen mezuniyet defilesinde, öğrenciler, moda sanatı sever teması üzerinden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sundu. Defile öncesinde de fakülte öğrencilerinin mezuniyet sergisi yapıldı.