İEÜ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İSTANBUL TASARIM BİENALİ'NDEYDİ

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Gökhan Mura'nın "Obje Akademisi" adlı çalışması 4'üncü İstanbul Tasarım Bienali'nde sergilendi.

GİRİŞİMCİLİKLERİ DESTEKLENECEK

İzmir Ekonomili girişimci gençler, girişimcilik kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için desteklenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Akile Ekin Dönmez ve İEÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Niyazi Atahan Yılmaz, Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın 4. Fellow Programı’na başvuran 112 bin öğrenci arasından seçilen 40 kişi arasında yer aldı.

TÜRK VE JAPON TASARIM ÖĞRENCİLERİNDEN ORTAK ÇALIŞMA

Türk ve Japon tasarım öğrencileri, İEÜ’nün ev sahipliğini yaptığı çalıştay kapsamında Yeşilova Höyüğü’nde bir öğrenci evi tasarladı.

İZMİR EKONOMİLİ KARDEŞLER, GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON İÇİN DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun Esra Sarıhan ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu Melis Sarıhan, Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Workshop’unda deneyimlerini gençlerle paylaştı.

MÜTERCİM TERCÜMANLIK ÖĞRENCİLERİ ÜMİT ÖZAYDIN İLE ÇEVİRİDE KALİTEYİ KONUŞTU

Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Seminerlerinin Kasım ayı konuğu olan Dragoman Çeviri Genel Müdürü Ümit Özaydın’ın verdiği “Çeviride Kalite" başlıklı seminer büyük ilgi gördü.

Özaydın, hem kendi deneyimlerinden hem de piyasadaki beklentilerden yola çıkarak çeviride dikkat edilmesi gereken hususların altını çizdi. Seminer süresince futbol, siyaset, teknoloji ve diğer birçok alandaki deneyimlerinden yola çıkarak verdiği örneklerle Özaydın, katılımcılarla interaktif bir sohbet gerçekleştirdi. Seminerde değinilen noktalar arasında çeviride ekonomi, teknoloji kullanımı, eşdizim ve müşteri beklentileri vardı.

ÇOCUKLAR YAŞAMIN HER ALANINDA GÜVENLİ HAREKET EDECEK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğrencileri Büşra Olkun ve Filiz Egi, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Sosyal Kooperatifçilik Treni’’ proje yarışmasında üçüncü oldu. Olkun ve Egi, çocukların park, restoran, kitapevleri ve hastane gibi çok çeşitli yerlerde yaşamın içinde olmaları için “çocuk dostu” alanlar yaratılmasını amaçladı.

ÇIRAKLAR USTALARLA BİR ARAYA GELİYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu çıraklar ile ustaları bir araya getiriyor. İlk defa 2017-2018 dönemde başlatılan “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliği bu dönem ikincisi tüm hızıyla devam ediyor.

MİNİK SPORCULAR PROJESİ AİLE EĞİTİMİ

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu işbirliğinde başlayan Özel Olimpiyatlar’a ait “Minik Sporcular Projesi” için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aile eğitim semineri düzenlendi.

İEÜ ÖĞRENCİLERİNİN TASARIM  PROJELERİ PUSHKA'DA SERGİLENECEK!
İEÜ ÖĞRENCİLERİNİN TASARIM PROJELERİ PUSHKA'DA SERGİLENECEK!

Üç senedir art arda ve ikinci kez uluslararası bir formatta düzenlenen PUSHKA Forum için her geçen sene ‘‘endüstriyel tasarım’’ alanında eğitim veren üniversitelerin katılımı artıyor. Bu sene, dört farklı ülkeden on üniversite katılıyor:  Belarus Devlet Sanat Akademisi, İngiliz Tasarım Yüksek Okulu, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bauman Moskova Devlet Üniversitesi, Moskova Stroganoff Devlet Sanat ve Sanayi Akademisi, Moskova Polytech, NUST MISIS, St. Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Sanayi Akademisi, Peter Büyük St. Petersburg Polytechnic Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lahti (Finlandiya).

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü, 4. Sınıf öğrencileri sürücüsüz yolcu ve yük taşıma araçları ile ilgili ulaşım araçları tasarımı projeleriyle katılıyor.​

GENÇ GİRİŞİMCİLERE İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV) tarafından düzenlenmekte olan “GençBizz” Şirket Programı kapsamında, İzmir’deki liseli girişimcilere mentorluk yaparak, geleceğin girişimcilik ekosistemine yön verecek gençleri bu yıl ikinci defa iş dünyasına hazırlayacaklar. Yıl boyu devam edecek mentorluk faaliyetleri kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokullu 16 öğretim görevlisi, İzmir genelindeki farklı liselerden öğrenciler ile bir araya gelip, hayallerindeki iş fikirlerini gerçekleştirme sürecinde onlara destek olacaklar.