ÖĞRENCİ ŞEFLERİN ULUSLARARASI TECRÜBESİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Fransız şefler tarafından kurulan Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Fransa’da stajlarını yapıyor.  Uluslararası deneyim kazanan öğrenciler, Fransa’nın Lyon kentinde Michelin Yıldızlı restoranlarda, ödüllü şeflerin yanında mesleklerine dair incelikleri yerinde öğreniyor. 6 yılda 86 öğrenci şef ünlü şeflerin yanında stajlarını gerçekleştirirken, bu yıl da 14 öğrenci yeni deneyimler kazanıyor.

MODANIN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ YURT DIŞINDA İZMİR’İ TEMSİL EDECEK

Yabancı öğrenciler, İzmir’e moda tasarım eğitimi için geliyor ve ülkelerinde kendi markalarını kurmaya hazırlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencileri Mısırlı Tasneem El Shabasy ve Türk asıllı Alman Vatandaşı Ebru Dulak, kendi markalarını kurarak, ülkelerinden tasarımla seslenmek istiyor.

YENİ ANTİBİYOTİKLERE IŞIK OLACAK ARAŞTIRMA

Bakterilerle savaşta yeni bir dönem başlıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Osman Doluca, TÜBİTAK 3501 proje desteğiyle daha önce E.coli bakterisinin DNA’sında keşfettikleri anahtar yapının görevlerini ortaya çıkaracak. Böylece zararlı bakterilerle mücadelede yeni kapılar aralanacak. Bakterilere karşı yeni antibiyotiklerin geliştirilme çalışmalarına ışık olacak.

KANSER TEDAVİSİNDE İLAÇ DİRENCİNE KARŞI YENİ ADIMLAR

Kanser hastalarının kullandığı ilaçlara karşı vücutların kimi zaman geliştirdiği direnç, tedavinin başarısını olumsuz etkileyebiliyor. Bilim insanları, karaciğer kanserinde kullanılan ilaçlara karşı oluşan direncin azaltılması ve tedavinin etkili olması için laboratuvar ortamında üç boyutlu hücre modeli geliştirecek. Böylece tedavi sırasında vücudun ilaçlara neden direnç gösterdiği araştırılacak.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ FİZİK BÖLÜMÜNDE YENİ PROJELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fizik Bölümü, TÜBİTAK projeleriyle dikkat çekiyor. İEÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ Karpat tarafından “Kuantum Ağlarında Senkronizasyon” başlıklı TÜBİTAK 3501 projesi kapsamında etkileşim halinde bir örgü oluşturan kuantum mekaniksel sistemlerin aralarındaki ilintiler incelenecek.

TÜBİTAK ELEKTRİKLİ ARABA YARIŞMASINA KATILIYORUZ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen ve üretilen yeni elektrikli arabamız, her yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Efficiency Challenge - Electric Vehicle" (https://challenge.tubitak.gov.tr/anasayfa.html) yarışmasına katılmak için Kocaeli'ye yola çıktı. Dört farklı bölümden toplam 10 öğrencinin yer aldığı Ecowheels takımımız, 12 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek yarışmada üniversitemizi ve İzmir'i temsil edecek.

ÇOCUKLAR BİLİMLE DÜŞLÜYOR

Bilim, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 160 çocuk için renkleniyor. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için gerçekleştirilen “Düşlerle Bilim” projesiyle çocuklar, yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini geliştiriyor. İzmir’den 80 okul öncesi ile 80 ilkokul öğrencisi, uzman eğitmen kadrosu öncülüğünde hem yaz tatillerini değerlendiriyor hem de bilim ve sanatla yoğruluyor.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİSYENLERİMİZ TÜBİTAK'TAN DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Fakültemizden üç öğretim üyesinin TÜBİTAK araştırma projesi desteği aldığını duyurmaktan memnuniyet duyarız. Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar "Sorafenib dirençli hücreler ve parental hücreler ile oluşturulan çok hücreli 3-D Tümör sferoid modelinde sorafenib dirençli hücrelerin regorafenib cevabının incelenmesi" başlıklı projesiyle TÜBİTAK 1001 proje desteği almaya hak kazanmıştır.

NATO ile İZMİR EKONOMİ’NİN EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

NATO Kara Komutanlığı, akademik dünyayla bir araya geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile NATO Kara Komutanlığı arasında ilk kez lisansüstü eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

İZMİR EKONOMİ’DE Y ve Z KUŞAĞI İÇİN ETKİN ÖĞRENME YOLLARI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) yeni nesil öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına yanıtı yenilikçi yapısıyla veriyor. Uzun ders saatlerinden sıkılan, öğrenme süreçlerinde etkin olmak isteyen ve birçok bilgi kaynağıyla aynı anda ilgilenebilen Y ve Z kuşağı için eğitim süreçlerinde teknolojiyi aktif olarak kullanıyor.