2017-2018 GÜZ YARIYILI SABE SEMİNER PROGRAMI BAŞLAMIŞTIR

Sağlık Bilimleri Enstitümüz (SABE) 2017-2018 akademik yılı güz yarıyılı Seminer Programına başlamıştır.
İlk Seminer, Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emre Dayanç tarafından, 19 Ekim Perşembe günü saat
17:30 da “Proje/Seminer Sunum Eğitimi” olarak yapılmıştır. Öğrencilerimiz dikkatle izlemişlerdir.
Bundan sonra Sağlıkta Kalite ve Hasta Güvenliği (SKG) ve Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği (SKY)
programlarının yüksek lisans öğrencileri seminer vereceklerdir.

2018 Dünya Üniversiteleri Sıralamaları

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Doğu Avrupa ve Orta Asya’daki 2.938 üniversite içinde akademisyenlerinin makalelerine en çok atıfta bulunulan 76.  akademik eğitim kurumu oldu. Uluslararası derecelendirme kuruluşu QS University Ranking tarafından 2018 yılı bölgesel sıralamasında İEÜ, öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısında da 104. sıraya yükseldi. İEÜ, genel sıralamada 201- 250 arasında yer aldı.

CAN KURTARMAYA ADANAN YAŞAMLARDA TATBİKAT HEYECANI

İzmir Ekonomili “paramedikler”, hasta kurtarma, müdahale ve sevk etmeyi sahada öğreniyor. Gerçeği aratmayan kurtarma senaryolarında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğrencileri, “dağdan yaralı kurtarma” tatbikatına katıldı. Öğrenciler, oluşturulan senaryo gereği dağda ilk yardıma ihtiyaç duyan hastaya müdahale yaptı, hastayı güvenli bölgeye taşıdı.

KADININ ÖZGÜRLÜĞÜNE ADANAN BAŞARI

Kadının bağımsız ve özgür olması gerektiğini tasarımlarına yansıtan İzmir Ekonomili Moda Tasarımcısı Özgün İnceoğlu, “Athena” adını verdiğini koleksiyonuyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen “7. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda ikinci oldu.

KALP HASTALIKLARI İÇİN ERKEN UYARI SİSTEMİ

Kalp hastalıklarını “önceden” Elektrokardiyografi (EKG) işaretleri üzerinden tespit edebilecek sistem geliştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Türker İnce, Tampere Teknoloji Üniversitesi İşaret İşleme Bölümünden Prof. Dr. Moncef Gabbouj ve Katar Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Serkan Kıranyaz ile birlikte, sağlıklı insanların kalp sağlığını izleyerek, hastalıklar için erken evrede uyarı verebilen yeni bir sistem geliştirdi.

EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ

Ruslar, İzmir’e doyamayacak. Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, İzmir’i ve Ege mutfağını tanıtmak için çekimler yaptı. Çekimlerin Ege’nin eşsiz lezzetlerinden örnekleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu ile birlikte pişiren ve tadan Warren, kentin uluslararası kullanılan tanıtım sloganına atıfta bulanarak “İzmir’e doyamazsınız” dedi.

AVRUPA’NIN GELECEĞİNE İZMİR EKONOMİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde endüstri mühendisliği ve işletme eğitimi alan 300’ü aşkın öğrenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) mesleklerinin geleceğini tartışacak. Avrupa’nın en büyük öğrenci toplulukları arasında yer alan Avrupa Endüstri Mühendisleri ve İşletme Öğrencileri Topluluğu (ESTIEM) üyeleri, İEÜ’lü öğrencilerin girişimleriyle genel kurullarını da İzmir’de gerçekleştirecek.

İNTERNETTE ALIŞVERİŞIN SIRLARI

İnternetten giyim alışverişinde ürünlerin vücuda uyumsuz çıkması hayal kırıklığı yaratıyor. Sanal dünyadan alışveriş yapan bireylerin yüzde 62,3’ü harcamalarını giyim ve spor malzemesi için gerçekleştiriyor. Giysilerin “vücuda uyumsuzluğu” ise alışverişi olumsuz etkiliyor.

MUTFAKTA FRANSA-TÜRKİYE BULUŞMASI

İzmir Ticaret Odası’nın davetlisi olarak İzmir’de incelemeler yapan Fransız Seyahat Firmaları Birliği üyeleri,  Ege’nin eşsiz lezzetlerini pişirmeyi öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nü ziyaret eden 20 kişilik Fransız seyahat acentaları grubu Tarhana çorbasının yapılışını izledi;  genç şeflerin yardımıyla Tire köftelerini kendileri hazırladı.

NANOTEKNOLOJİK SENSÖRLER VERİMİ ARTTIRACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), biyomedikal ve savunma sanayinde kullanılacak yeni cihazlar için nanomalzemeler geliştiriyor. TÜBİTAK – 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında destek alan İEÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Sağlam, metrenin milyarda bir küçüklüğünde aygıtları oluşturan nanoteknolojinin Türkiye’de daha verimli kullanılması için çok fonksiyonlu nanometre kalınlıkta sensörler üretecek.